Eşimin geçmişte ve şimdi kadınlarla gizli konuşmaları varken boşanmalı mıyım, affetmeli miyim?

Eşimle evliliğimin 6. ayında nişanlıyken kızlarla yazıştığını ve evliyken devam ettirmeye çalışıp kızların ona sınır koyduğunu öğrendim. Baba evine gittim. Sonra barıştık. Üzerinden 5 yıl geçti. Eşim şube değiştirdi. Eski şubesinden iş alakası kalmayan bir kızla 1 ayda 5 kez konuşmuş. Konuştuktan sonra bana bir anda Eminenin selamı var dedi. Ben de nerede gördün deyip teline bakınca 5 kez aradığını gördüm. Sonra baya sıkıştırdım. Boşanma davası açacağım dedim falan en sonda bana içindekini anlattı. Kadın eşimi en başta hayırlı olsun ve işyeri dedikodusu için arıyormuş. 4. aramada siz çok iyi bir müdür yardımcısıydınız, şimdi gelen kötü diye övmeye başlamış. Sonuncu aramada kötü niyetini anladım. Bu aramalar sıkıntı olabilir. Ben Ayşe'yi yumuşatayım diye selamı var dedim. Eğer selamı var deseydin ben kafamda normalmiş demek ki deyip birkaç kez daha açacaktım. Niye kötü niyetini anladığın bir kadının telini açıyorsun dediğimde de daha beni nasıl övecek diye açacaktım ama 1 adım ileriye gitseydi övme haricinde engelleyecektim dedi. Boşanma davamız var. Yalvarıyor. Allah'ı, peygamberi şahit gösteriyor daha yapmayacağına dair. Çocuğum yok. Bir daha yaparsa bu sefer fazla yıkılırım ve artık bütün gençliğim gitmiş olur diye korkuyorum. Allah rızası için fikrinizi yazar mısınız
Eşimin geçmişte ve şimdi kadınlarla gizli konuşmaları varken boşanmalı mıyım, affetmeli miyim?