harbi kızdı dese canımı sıkmaz iyi kız da diyebilir ama aşırı övmeler canımı sıkar neden övüyor ben kimseyi övmem mesela kıyasta yapmam bilmiyorum bende sevmek her anlamda saygı da içeriyor
Hayır. Sevgilim değil, sevdiğim olarak cevap vereyim. Ben, kız kardeşi, ablası, annem ve annesi hariç hiçbir kıza iltifat edemez. Övemez de sadece bize övgü dolu hitaplarda bulunabilir
Sanmam ikisinin alakasını hep düşündüm ama bağdaştıramadım. En basidinden niçe diçem anlarsın, nice tanrı yok diyor. Kant ise tanrıya ihtiyaç var ama diyor ben pek inanmıyorum diyor vs nice daha negatif geliyor bana Kant adamı adeta bir şeylere teşvik ediyor
Nietszche dini inançların bilimle geçerliliğini yitireceğini düşünüyordu. Bu sebeple insanın din kaynaklı ahlak anlayışını değil bireyin kendi değerleri açısından bir ahlak anlayışı geliştirmesini istiyordu
Kant tanrı'nın varlığının bilimsel bilgisine ulaşıldığı an tüm ahlaki sistemin çökeceğini ve insanın her eyleminde tanrı'yı kendisine karşı ya ödüllendirici ya da cezalandırıcı olarak göreceğini söylüyor. Felsefenin eleştirisel tarafını Kant üstleniyor yani anlayacagın
Evet övebilir. ama ne şekilde övdüğü önemli yani böyle aşırı hayran etkilenmiş şekilde övemez ki övmez zaten. ama bunun dışında başarılı yetenekli diyebilir
Övmek de bir üslupla ve edeple olursa, eşimin övme nedenini anlamak ve O'nun fikirlerini paylaşmak beni daha çok ilgilendirir doğrusu. Düzgün ve mesafeli bir üslupla, övgü konusunu da ince eleyip sık dokuyarak olabilir. Ben kendi adıma kimseyi övmem o ayrı mesele tabi.
sözüne göre ve neyi övdüğüne göre deişir. mesela edepli olmasını övmesi var bide çok güzeldi ateşliydi demesi var ilki gibi bir şey derse sorun değil ama ikincisi gibi bir şey derse ciğerini söker kedilere yem eder sonra hiç tanımıyomuşuz gibi yoluma bakarım.
Övebilir, bende övebilirim. Bir insanı övmesi onu kardeşim veya gözü dışarda yapmaz. Eğer benim yanımda rahatca övemiyorsa birini o zaman bu ileride daha büyük sıkıntılara sebep bile olabilir