neden insanları kışkırtayım
keşke sizin dediğiniz gibi yalan olsaydı
sizin yalan dediğinizi ben yaşadım
insanın ne dogarken ne ırkını, ne renginini ne cinsiyetini nede dinini seçme şansı oluyor. bizi yaratan Allah kendi dilediği gibi yaratıyor. Allah indinde ne ırk ne renk nede cins ayırımı yoktur. üstünlük ırkta renkte zenginlikte degil takvadadır. her türlü ayrımcılıgı yapan bizleriz. bizlerin üzerinden servet kazananlar ve sömürenler bizleri birbirimize düşürerek aramıza ayırımcılıgı sokup kışkırtarak kendilerine servet yıgıyorlar.. sagcı solcu dediler parçaladılar, alevi sünnü dediler parçaladılar, kürt türk dediler paçaladılar, müslümanlar birbirlerini keserken zevkle seyre daldılar. şimdide işid denen belayı üstümüze saldılar. Birbirin öldürmek için saldıranlar Allahu ekber diye bagırıyorlar. caniliklerine katlıamlarına allahı da eklemeye utanmıyorlar. kendi iğrenç suçlarına Allah ıda ortak etmeye çalışıyorlar. insan olanlar insan oldukları için bir arada yaşıyorlar. sen üzülme. sen suçlu degilsin. asıl suçlu senin benim cesedimizden rant saglamak için sokaga çagıranlar. kobaniyi yeride savunacaklarına Türkiyede sokakları kan gölüne çevirip kırka yakın insanı katledenler işidten korkanlar bu ülkenin insanına saldırıyorlar
dostum ben Karadenizliyim.. Milliyetçilik dersen Karadenizliden daha milliyetçi adam bulamassın bu ülkede. sunu söylemeliyim onlar hata yapmış kürt olmayı sen istemedun allah yaratti. kürt kimliğinden utanma sakın... onlar seni dışlıyorlarsa salaklık yapıyorlar.. çünki kürttten aleviden, lazdan zarar gelmez... bizim devletimiz yanlış anlama ama kürtlerden çok çekti şu terör olayları kürdistan, bayrak krizi. v. s bunlar kürtlere karsı sempatiyi azalttı bir ön yargı başlattı... her kürt pkklı vatan haini gibi aksettirilmeye balandı.. seni bundan dışlıyorlardır muhakkak... ama sen utanma kimliğinden türkiye cumhuriyeti kimliği taşıyan herkes denktir... köken gözetmeksizin... sen bunu onlara aşılamaya çalış. çanakkalede Malazgirt savasında biz yanyana durduk savaştık.. ama bu son olaylar, gerçekten lanet ettirdi milleti... allah yardımcımız olsun... üzüldüm sana öyle yapmalarına...
Kardeş çok güzel düşünüyorsun, biz kürtlerin insanların gözündeki profili sadece pkk'dan ibaret, siz ne kadar nefret ediyorsanız bizde okadar nefret ediyoruz, gerçekten herşey görüldüğü gibi değil d. bakırda yaşıyorum diyarbakır halkının yüze 10'u pkk yancısı diğer kısmı senin benim gibi düşünüyor.
rica ederim kardeşim Alparslan malazgirte geldiğinde yanında 10.000 kürt atlısı vardı. ondan ziyade selahaddin eyyübi bir kürttü kudüsü fetedip osmanlıya katılmasına vesile olan komutandır.. bakmayın siz cahil milliyetçilere.. devleti milleti seven herkes özüyle sözüyle bir bütündür... o cahilce söylemlere aldırmayın lütfen gardaşlarım... ben ve birdünya Karadenizli sever kürtleri...
Kardeş peki doguda yapılan katliyamlar kürtçe müzik yapıcam diip sürgün edilenler karnında bebeği varken oldurulup karnından bebeği çıkarılan anne bnim babam kndisi anlatıo nasıl ayrımcı davrandıgınızı Kürtler madem iyidir ama PKK li olan kotudur diyosun ama geçmişte yapılan katliamlardan haberiniz yok küçük bir ornek da Van 'dan başlayıp Ağrı'ya kadar giden kürtçe ismi GELİYE ZİLAN katliamı bu katliamı yapanlarda sizlerdiniz Roboskide oldürülen 30 kişi bunları hep TÜRK CUMHURİYETİ Yaptı şimdi gelipte bna kardeş muhabbeti yapma hiç düşundunmu bir KÜRT neden daha çıkar devletine taş atar mantıklı yazın arkadaş şimdi bu yaziyı okuyan türkler düşük kalayım die alt tuşa basçaklar Kürtler ise oy verecekler işte buradada ayrım var !!! Ben KÜRT'üm bununla da gurur duyuyorum
@Bergafor senin nenelerin çocuğunu düşürür aç kalırken karadenizde benim dedelerim masada dansözmü oynatıyordu? la millete senin adını kürdistan dağlarına altın harflerle yazacaz die 15-16 yasındaki çocukları dağa kandırıp götürerek hamile eşinin yanında pazar alışverişi yapan askeri kahpece vuran pkk mı bunların hesabını soracak? la az mantıklı ol pkk ilk eylemini kürt köyünü basıp karı çoluk çocuk öldürüp ihbara gelen askere pusu atarak ilk eylemini gerçekleştirdi. kürtlerin savunucusu pkk nie kürt köyünü bastı bunu bir düşün istersen... size sokak, dağ yolunu gösterenler nie çocuklarını İstanbul'da özel üniversitelerde ççocuklarını okutuyorlar? kandile istanbuldan dağa giden sonra kaçan arkadaşımdan bir örnek daha. gerilla başları kız gerillaları kullanıp hamile kaldımı nie kafasına sıkıyor? çatışmada kaçan gerillalar yaralı arkadaşını askerin eline geçmesin die neden kafasına sıkarak geride bırakıyor?
sizin kürtlükle bir alakanız yok ben kürtleri tanımasam bilmesem böyle demem kürtller onurlu gururlu serefli olur... pkk yandaşında her alçaklık var. elektrik parası ödemessin, vergi vermessin,, sabah köylü akşam teröristsin. birde koruculuğa yazılır devletten para alırsın. devlete söversin hastanesinde anneni karını tedavi ettirirsin... o dediğin katliamları oldu... ama sunuda unutma 1. dünya savasında Fransız İngiliz ülkeyi bölmesin die vatan seferberlik yaparken kürt tealli cemietleri fransızlara yardım edip kürdistan hayalleri kuruyordu... @BERGAFOR. doğuda millet öldürülürken diğer bölgelerde acından kırılıyordu.. herseye kendi pencerenizden bakmayın...
İsrail altındaki filistin gibi olmadınız hiç birzaman... sunuda söylim ben bugün doğuya güneydoğuya gidip Karadenizliyim diebiliosam korkmadan orda oturabiliosam gezebiliosam aynı sekilde sen ege sahillerinde bar acabiliisan karadenizde market acabiliosn. ve kimse sana sen kürtsün kapat dükkanını git burdan demiosa kürt sorunu yoktr @BERGAFOR o kadar intikam doluysan git kuzey ıraka...
@Bergafor emek veriyrum oku bunlari haa... Karadeniz diye adlandırılan topraklarda hep gurbeti yaşadım.
Bazen inşaatçı oldum, bazen hamal.
Bazen yurt dışına göç eden emekçi.
Bazen milletvekili, bazen mühendis.
Patika yollarla doludur yaşadığım yer. keçi yolu diye tabir edilen yolları hiç keleş ile dolaşmadım.
Pusu atmadım askere, polise.
Senin gibi açlığı iyi bilirim. Beraber yüklendik ülkenin en ağır yükünü.
Emekçileri oynadık nesiller boyu.
Sen susuzluktan yakınırken ben sellerin sürüklediği molozlar arasında kaybettiklerimin cesetlerini aradım.
Senin adın sınır kaçakçılığıyla anılırken, ben yasa dışı silah kaçakçısı olarak tanındım.
Silah ürettim evimin ahırında, namlu taktım oyuncak silahlara.
Sen Irak, Suriye topraklarında gezinirken bende Gürcistan topraklarına uzanmışım ara sıra.
Bazıları bizi çok özdeş kabul eder.
Lazlar Kürt'ün deniz görmüşüdür der bilirsin.
Benziyor muyuz gerçekten?
Hemde çok, hemde hiç!
HİÇ BENZEMİYORUZ ASLINDA HEMDE HİÇ !
Ana dil hiç sorun olmadı benim için, bahane de olmadı.
Kültürel haklar gerekçesi ile hiç cana kıymadım ben.
Hiç pusu atıp mayın döşemedim körpe delikanlılara, yiğitlere. vatan için görev yapanlara.
Hiç işyeri yakmadım.
Hiç kepenk kapatmadım insanların yüzüne.
Hiç yollara düşüp caniliği, canileri savunmadım.
Hiç Mehmetçik ile puştu bir tutmadım, yakıştıramadım vicdanıma.
Hiç benzemiyoruz hiç!
Çanakkale'de bende öldüm.
Yetmedi Pontus çeteleri ile mücadelede öldüm.
Ruslara karşı öldüm.
Yetmedi Kore de öldüm, Kıbrısta öldüm.
Bunu iğrenç ayrılıkçılık anlayışına kılıf uydurmak için malzeme konusu yapmadım.
Nereden bilebilirim ki Çanakkale'de ölen atalarımın şimdilerde yapmaya çalışacağım ayrılıkçılığa anlayış gösterebileceklerini ki!
Zafere ulaşmak için her yol mübah demedim, diyemedim.
Çocuklarımı sokaklarda taş atsınlar, barikat kursunlar diye yollamadım.
Bayrakları çiğnesinler, Milli Marşı söylemesinler diye öğütlemedim.
Lazlığımı Türklüğümün önünde görmedim hiç bir zaman.
Ben dağa çıkmadım.
Ülke ülke dolaşıp vahvahlarımı anlatmadım.
Bir oğlumu dağa bir oğlumu üniversiteye birini askere yollamadım.
Devlete vergiden kaçıp eşkiyaya haraç vermedim. Ekmeğine yağ sürmedim.
Gece dağda gündüz kurumda olmadım. hastaneleri basmadım, okulları yakmadım, şantiyeleri havaya uçurmadım.
''ÇÜNKÜ BEN YEDİĞİM EKMEĞE HİÇ İHANET ETMEDİM.. BİZİM İÇİN TEK BAYRAK, TEK DİL, TEK VATAN.. BİZ KARADENİZ ÇOCUĞUYUZ Şimdi dahada tepemin tasını attırma benim
@KEZbane daha kandırıp çıkartiolarmış orda daha çıkanları nasıl kandırıolar 5000 tl maaş sıcak yatak dairemi verip kandırıolar Çanakkale de bnimmdedem savaştı seninde ben kürdüm lazlar la sorunum yok diemem bnim babam orduya fındık toplamaya geldiginde bizimkilere vurmuşlar hırpalamışlar 30 yıl kadar önce o zaman ayrımcılık yoktu diosun orda yapılan neydi sen hiç Diyarbakır sokaklarında yururken asker sana kim olduğunu sordugunda konuşup ben bu bu kişiyim dedinmi ondan ssonra asker bna silahın dipçigiyle duştum arkadaşımla bni orda bir güzel dovduler döndüm o bizen vuran asker ve komutana özellikle komutana abi biz size ne yaptık dedim o şerefsizin cvabı neydi bna biliomusun KÜRT olman yetmez mi l*n dedi yine benim babam İzmir Tire ye
bak bene Karadenizliyim benimde fındık tarlalarım var bizede gelio işçi... ama şunu söylim sen çadır kurduğun araziye 10 yıla kalmayacak bu topraklar bizim olacak yazıp altına da biji gerilla yazarsan öldürmediklerine dua et. derim sana.. bizede urfadan adam gelir ve ve biz onlara misafirliğe bile gideriz. 2. bende urfada Ahmet türk samsunda yumruk yedi diye dışlandım tokat yedim ama kürtler şerefsiz demedim. vatan haini demedim hepsi aynı b*k demedim... seni o şekil hırpalayan komutan şerefsizlik yapmış. doğruya doğru ayrımcılık dersen her toplumda var böyle ayrımlar... ve ben tokat yedim die kürtlerin hepsi terörist en iyi kürt ölü kürt demedim... bugün izmirde aydın didimde muğlada İstanbul'da en ünlü bar restorantların sahibi kürttür. ve kimse onları dışlamaz... o seni durduk yere dipcikleyen asker büyük orta doğu projesine hizmet eden ismet İnönü komutanları kafasındaymış demekki... 3. pkk adını kürdistan dağlarına hizmet ettiğin için adın altın harflerle yazılacak die
türkler kürtleri katletti nenelerimiz dağlarda ac öldü bunun sebebi türklerdir sen intikam almaşsan yanlarına kar kalacak bu geçmiş eziyetler die kandırıyorlar... milli duygularını sahlandırıyorlar kandırarak.. doğuda katliamlar olmuş ismet İnönü döneminde herkes bilmez bunu ben biliorum. ama sene 1950 lerde 1980 lerde. birde su boyuttan düşün telefon yok elektrik yok asker kamuflajı desen heryerde bulursun doğuda. silahta sıkıntı değil.. büyükortadoğu projesini çizenler seni döven komutan gibi serefsizleri içimize sokup senin gibi vatandaşları kışkırtmak için bunu yapamazlarmı? van denizinin altındaki uranyum miktarı dünyanın %70 i. Şırnak bitlis petrol yatağı.. 1955 de bölgede petrol arayan Amerikalıların burada petrol yok die sondaj kuyularına beton döktü.
2007 de tpo (türkiye petrolleri anonim ortaklğı) okuyularda petrol test etti. Akıl var mantık var 100 yıllık türkiye devleti haladaha sömürülüyor eli ayağı bağlanıor. bugün kürdistan kurulsa petrolleri madenleri size yarmı etcekler? hem sen sömürüldükten sonra kürt olsan ne olur türk olsan ne olur?
Aynen, kardeşim bende Gürcü asıllıyım fakat vatanıma aşığım onun kılına bile dokundurtmam çünkü dedelerim ülkem için kan döktü Madalyaları Ninemin sandığında duruyor ve onları her gördüğüm de duygulanıyorum ve kendi kendime and içiyorum 'dedelerim siz bu vatan için Can'ınızı dişinize taktınız bu vatana hainlik yapsam biliyorum ki siz benden razı olmasınız' diyerek vatanıma sevgim katlanıyor ülkemde 3 milyon Gürcü asıllı insan var lakin bu güne kadar hiçbir sorun duymadım ve duymayacağım biz bu aziz vatanının evlatlarıyla birbirimize kenetlenmiş ve birbirimizle akrabalık kurmuşuz artık bu vatani kim bölebilir !
Seni duruşundan dolayı tebrik ediyorum. Kulak asmıyorsun söylenenlere öyle de yapman lazım. En iyi sen bilirsin kendini herkes bir söz söyler bu onların ön yargılı düşünceleri. Orada burada karalamaya çalışırlar kendileri Vatan için ne yapmış? burada yazması kolay. Bizim de şehit akrabamız bu vatanın evladı bizde doğuluyuz farkımız ne nedir bu ayrım kavga? O yüzden demem o ki burada çeşit çeşit insan var herkes bir şey yazacak söyleyecek. Sen duruşunu bozma tavizde verme bu konuda. Vatanseverliğini görsünler.. Gizleyenler yüzünden herkesi aynı zannediyorlar.. Sevgilinle de inşallah aran düzelir incinme söylediklerine.
hikayen yalan olamaz yalan atıyor olsan kürt olup olmamak sana Türklere karsi hiçbir sempati de kazandırmaz o yüzden yalan atman cok da mantıksızca olurdu, o onlarin ayıbı insanlar cahil maalesef ama cehalet onları masum da yapmıyor güçlü olmaya çalış zekasi olan mantıklı düşünen zaten senin kendi halinde biri olduğunu bilirler bilmeyenler de ne yaparsa yapsın senden daha değerli değiller senin icin zira hak ettigin yaşam senin secemedigin bir yaşam seni yargılayan herkes senin yerinde de olabilirdi ki hepimiz insanız ve Kürt olmak da asla kötü birsey degil.
Cevap
96Cevap
çok kişiyle oldum hayatımda bir defa birini sevdim aşık oldum 1.5 yılımı verdim kürt kızıydı başta bana ben diyarbakırlıyım sorun edicek yüzüme vurucaksan başlamayalım dedi saçmalama nereli olursan ol ırkın beni alakadar etmez dedim çok seviyordu bende öyleydim çevremden gelen eleştiriler umrumda değildi
birşey diyecek olanları tersliyordum toz kondurmuyordum fakat? anladım ki benleyken o süre boyunca başkası aklında varmış hemde platonik olarak sevdiği kişi. ve çocukluk erkek arkadaşı için benden ayrıldı
önceden ırka önem vermiyordum bir daha kürt doğu ırkından bırak biriyle sevgili olmayı arkadaş bile olmam
Bende artık ırk ayrımı yapacam
laz ve çerkezlere niçin eleştiriler kötü konuşmalar gelmiyorda kürtlere bu kadar ağır hakaretler ve düşünceler yapılıyor hiç sorguladınmı? kürtlerde adam gibi adam olsalardı hiç bir zaman böyle konuşulmaz aşşalık olarak görülmezlerdi %95'i vatan haini geri kalanıda kansız vicdansızdır
doğunun kürdü veya zazasından darbe yiyen bunu bilir bana darbe vurdu hemde siyasi görüşümü hiçe sayarak o kızı sevdim sonuç? taşıdığı kanın bir kez daha alçak olduğunu bana öğretmiş oldu
zaten siz ayrım yapıyorsunuz sonrada dövlet bizhe bahmiyir diyorsunuz
Kürtle teroristi karıştırmayın ben karadrnizliyim kürt arkadaşım var hiç bir türke değişmem en kötü günümde yanımda oldu bende onun yanında oldum iyi günümüz kötü günümüz oldu teröristler o* çocugudur kürtler laz çerkez gibi bir topluluktur kürtler ama teroristleri hiç sevmezler seve seve askerlik yaptılar şuanda arkadaşın abisi askerde hiçde zorla yapmıyorlar seve seve yapıyorlar arkadaşın diğer abisi diyarbakırda yaptı seferberlik kağıdı var seve seve giderim diyo ön yargılı davranıp kürtle teröristi karıştırmayın illaki kürt olup teröristleri destekleyen vardır ama hepsine terörist diyemezsiniz.
Herkes senin gibi düşünse keşke
yorum için teşekkürler
Ben gerçekleri söyledim sadece bu türküm ayağına yatıp camiilere ayakkabıyla girip camiide bira içenleride gördük yani ortalığı karıştırmak için polis abilere çevik kuvvete molotof atan hainleride gördük
Bu arada kimliğini de gizleme istediğin gibi söyle kürtüm de siz biz nasıl lazsak sende kürtsün vatan haini ayrı kürt ayrıdır yani
Liseyi yatılı okudum istanbulda, yan yatağımda Siirtli bir kız kalıyordu ve ben o güne kadar hep sağda solda TV'de kürtler hakkında kötü şeyler duymuştum, o kız bir gün 'her Doğu'da yaşayan Kürt değildir, her Kürt de pkklı değildir' demişti. Açıkçası ben bunu ilk kez o yaşta öğrendim çünkü büyüdüğünü ortam, izlediğiniz televizyon kanalı vb düşüncelerinizi yönlendiriyor. Dolayısıyla sana bu şekilde davranmaları çok üzücü ve belki onlara sadece bunu söyleyebilirsin? Okul değiştirmek sorununu çözmek sadece iletişimini doğru kurarsan umarım her şey yoluna girer.
Seni bu sekilde ayristiran oteki goren biri ya da birileri icin gereyinden fazla uzulmusun ben kürt degilim fakat bu sekilde bir ayrimi kimse kabul edemez zihinlerindeki onyargiyi asla degistiremezsin asil sen uzaklas onlardan onlar sana daima zarar verir uzer... lakin suc onlardada degil bu sekilde olmasini sagliyan sisteme sistemki insanlari ayirip bolup yonetmek pesinde ve kuzu kuzu halkimiz buna prim vermekte.. ne yazikki durum iste boyle iki arkadasi iki sevgiliyi bile ayirabiliyor bu lanet olasi sistem
Elbetteki yaptıkları doğru denilemez ama onların da haklı yönleri var " Kaçakçılık, Esrar Gibi bir çok uyuşturucu vs madde gibi şeylerin" %99 oradan çıkıyor yalan değil yanlış değil, arada masumlar var evet doğru haklısın bu bir gerçek. Onlara lafımız yok zaten lafımız bu pkkya katılmış ve pkk yandaşçılarına..
İzmir son derece milliyetçi bir şehirdir bu bir gerçek,
İzmir Dinsiz baş örtüye dahi yaboz olarak görüyor diyenler, ilk önce dönsün kendi memleketlerindeki vatanlarına baksın İzmire konu genelene kadar orada yapılan şerefsizlikere baksın ya da birbiri ile sevişen gençler baş örtüsü takıp masum ayağına yatıp amacı farklı olanlar ;)
( Başörtüsü ile sorunum yok, sorun karakter ile karakteri bozuksa o baş örtüsü taksa da kapansa da bir alt olmaz ondan.. ) :) Eksileyebilirsiniz kamiller ;)
Hewal ben bu yazdığının hikaye olduğunu düşünüyorum. Yani hiçbir hoca aranizda wolf olan var mı? diye bir soru yöneltmez gerçeksede öyle eğitimci olmaz olsun. Neyse onlara
galeri12.uludagsozluk.com/.../...tir-lo_657549.jpg
diyebilirsin.
Ya hoca direk sormadı konu oraya geldi
soyumu değiştiremem ama bende bu ülkenin vatandaşıyım bende türküm de ;)
evet sana yapılan yanlış olmuş ama bu ön yargıyı oluşturup gittikçe sağlamlaşmasını sağlayanlarda belli
ben iki taraftanda olan fitnecilere kızıyorum aradaki masumlara da acıyorum maalesef elden bişey gelmiyor
Ya öyle ya da böyle bilmeyecekler mi sen ne kadar ben bu ülkenin vatandaşıyım desende onlar sana vatan haini olarak bakıyor
Asla ama terörist denilen sey ile kürt kardeşlerimi karıştırmayın. Bu tam bir gerilik. Teröre lanet eden , şehitlerimzin arkasndan ağlayan bir suru kurt kardeşimz var. Yapmayın ya.. Tatlm sana gelince uzulme lutfen.. ama çock eğer hatasını anladysa bir şans daha ver derim
Bence çok iyi yapmissin kardeş. Sakin ben onu kaybetmek istemiyorum diyip ondan özür dileme. Haksiz olan o senin biraz naz yapman gayet normal :). Okul değiştirmene gerek yok bence. Valla eğer arkadaslarin seni boyle kabul etmiyorsa bu senin değil onlarin suçu.
He bir de eğer sonra senden tekrar özür dilerse ve sen de gerçekten seviyorsan fazla naz da yapma. Unutma fazla naz aşkı tüketir.
1. Tum siniftakiler sana karsi cok buyuk irkcilik yapmislar.
2. Tarafsiz dusunelim. Senin en yakin arkadasin, özellikle sevgilin, senin Kurt oldugunu nasil bilmezler? Bence burada hata yapmissin, ama NE OLURSA OLSUN onlar en buyuk hatayi yapmislar sana karsi. Ama ne senin arkadas yakin arkadas ne de sevgilin tam sevgilin degil ama öyle hissediyorsun, öyle olsaydi onlar senin Kurt oldugunu bilmelilerdi.
En büyük hatayi söyleme mekte yaptım zaten
Bende konuşmazdım , daha yeni kaç tane askerimiz şehit oldu 10000 tanenizi toplasak bir mehmetçik etmezsiniz.
Memlekette 2 üst geçitten birinde şehitlerimizin adı var. Trabzona ne zaman gitsem lanet ediyorum bu itlere, yaşamağa hakları yok şerefsizim
Ben mi öldürdüm?
Benim suçum ne burada şimdi cevap bekliyorum
BİRAZ mı :D
Sen insan misin ki seni taşlasinlar
belli senin bir yaran olduğu
Ay öteye havla :-D
Aldırma sen onlara. Daha bir kaç gün önce 3 tane şehit verdik. O arkadaşlarına söyle onlardan biri de Kürt idi. Bu vatan sadece Türk ırkından ibaret değildir. Alt kimliğimiz Kürt, Laz, Çerkez, Boşnak, Arap olsa da üst kimliğimiz TÜRKİYE! Bu da böyle biline!
bir keresinde bir hocamızda aranızda alevi var mı diye sormuştu, bir öğretmenin bu tür soruları sorma hakkı yok eğer çok ağır bir ırkçı söylemlere maruz kalıyosan ilçe milli eğitime bu hocayı şikayet edebilirsin bence önemli olan insanlık belki fiziksel olarak bölünmedik ama kafalarda bölünmüşsek isek zaten fiziksel olarak bölünmemize gerek kalmamıştır. Lanetliyorum böyle kafatasçı zihniyetleri ve senin durumuna üzüldüm şahsen. Umarım bir çaresine bakarsın bu durumunun.
Yaşadığın şeyler inanılır gibi değil, bende İzmir'e komşu bir ildeyim benimde lise de kürt arkadaşlarım oldu, mahalleden de oldu ama ne ben ne de çevrem kimseye öyle bir tavır almadık bende şahit olmadım başkalarında böyle bir şeye, sen nasıl bir yerde yaşıyorsunki anlamadım.
Bu bildiğin ırkçılık buna bende karşıyım. Senin kürt kökenin, başkasının laz. Lazlara rum tohumu diyip ırkçılık yapan yok ama kürtlere geldimi millet hemen horoz gibi kabarıyor anasını satıym..
Ama Türk kimliği taşıdığın sürece hem kürtsün hemde türksün kardeşim, boşver sen onları.
Değiştir liseni memnun değilsen ama üzülmede 1-2 seneye ne o arkadaşlarının yüzünü göreceksin nede aşık olduğunu sandığın genci. Sen okumana bak.
Benim artık hiç bir şey umrumda değil :-) teşekkürler yorumun için
insanlıktan nasibini alamamış tiplerdir açık söylüyorum s*ktir et.. şu aşağıdaki hödükleride... avrupalılar türklere olan geçmişteki önyargılarından şimdiki türklere zulmetse, avrupada ırkçılık yapsa hepsi dikelir ama özeleştiri yok hey yavrum... sınıfını da değiştirme siz şimdi küçüksünüz bu yaşlarda olur böyle şeyler ileride olgunlaşırlar
bak çok kürt arkadaşım da var adam gibisi de çok ama geneliniz bölücüsünüz napalım canımız yandı diğerlerini üfleyerek yiyiyoruz umarım açıklayıcı olmuştur. ayrıca askerde bana kürtlerin davranışlarını görsen anana babana bile küserdin biz ayırmıyorken bu tür ayrım görmek beni iyice soğuttu yapcak bişey yok
Ben demiyorum ki sadece Türkler yapmıyor
senide anlıyorum böyle insanlar çok bunların çünkü vicdanlari yok
sen eğer kendini bir türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak görüyorsan sorun yok bence ama benim yanımda kürdistan falan gibi kelime edenin alnını karışlarım bu da böyle
okan0234 sana şu ilacı yazıyom hadi yoluna www.erdemdilhizmetleri.com/.../bisiktirol_3618.jpg
Uzak dur uzak ırkçılık yapan mezhep ayrımı yapan bilmem ne yapan insandan hayır gelmez kürt türk alevi sünni bilmem ne diye ayrım yapan insanlar benden uzak olsun insan insan olsu yeter hain olmasın hırsız olmasın katil olmasın yeter benim icin keske herkes böyle düşünse.
pkk cılık yapmıyosan ki kürt oldugundan haberleri yokmuş hepsinin yaptıgı rezillik en başta hocanın yaptıgı rezillik
Babam polis zaten
hiçbir zaman pkk ya karsi bir sevgi bile beslemedim içimde
keşke kürt olduğumu önceden bilselerdi bu kadar etkilenmezdim
benimde fabrikada bvar kürtmüsün dedim evet dedi ama alakası yok kankim
sana bunu yapan birde genc bir insan ama geri kafaliligin yasla alakasi yokmus demekki :( her kürt pkkli diye birsey yok insanlar bunu ne zaman anlicak bilmiyorum bosver hic üzülme gercek arkadas olsaydi irkindan dolayi sana sirtini dönmezdi zamaninda canakkale de kürtü türkü cerkezi hepsi sirt sirta verip bu vatani kurtardi simdi ayrim yapip vatani bölmeye calisiyorlar
Benim anlamadigim kurt olinca ne oluyo ki hayir yani kurtler insan disi bir varlik mi sozde muslumanlar kuran da bu mu yaziyo din dil irk ayrimi yapmak sevap mi diyo kuran da sevgili konusuna gelince de sanki biraz gurur meselesi yapmissin ozrunu kabul edip bir daha oldugnda asla affetmem deseydin uzulmezdin bu kadar umarim hersey istedigin gibi olur
Öncelikle hocanın bariz olarak kürt olan kimler gibi soru sorması saçmalık. Sonrsında en yakın arkadaşının ve sevgilinin kürtsün diye irtibatı kesmek istemeleri daha bir saçma. Arkadaşın niye ağlamaya başladı orayı anlamadım ya ne alaka yani. Yaşlar kaç bu arada
Ya bunları aşın artık. Bizim şirkette pkk ya destek verenler bile çalışıyo. Ben temkinliyim ama muhabbetimiz iyi. Cok düzgün namazında niyazında cocuklar. Ama yinede güvenemiyorum.
Senin adına üzüldüm ama hicbirsey olmamış gibi okuluna konsantre ol. Zaten okul bitmek üzere.
Her ne olursa olsun o sebepten ötürü senden ayrılmış biri istediğini yapsın seni haketmiyor o kim ya kim ki hepimiz insanız sonucta insan çocuk daha o bosver tam oturmamış sinirlerim bozuldu gece gece okulunuda değiştirme bırak napıyorlarsa yapsınlar eğer onla çıkarsa zaten seni sevmiyo demektir seni sevmeyen biriyle niye ilşkin devam etsin ki sen okuluna devam daha neler çıkacak karsına heval
Dunya'yi ve hayati yaratan Rab bu kadar karismazken insanlarin bu derdi nedir anlamadim hic! Yani sen okulunu degistirsen ne olacak Kürt kimligin orda mi kalacak? Seninle mezara gelecek olan bu mezhepten nasil kacarsin acaba? Birileri seni geride birakmak istiyorsa sen onlerine gecmek icin ugrasma zaten onlar geride kalir
Ben de izmirdeyim ben kürt biriyim birak izmiri ve insanlarını hepsi yobaz kendini medeni sanan türkiyenin sadece izmirden ibaret olduğunu sanan ahmak gavur şehri. Uluslara milletlere saygisi olmayanla sen cikma bence.
Öyle yapacam bir daha güvenmem zaten
Hangi üniversitedesin bu ara
Lise 4
Anladım takma bunu kürt olduğun icin kimse seni yargilamamali eger yargilayacaksa birini seni kürt olarak yaratan Allahi yargilasin gücü varsa
Kimse dogacagi yeri Anne babasini secme sansi yoktur. Herkes esittir. Somalide dogup ac susuzda kalabilirsin. ya da Obama nin cükünden düsüp sarayda yasarsin. Herkesi Allah esit yaratti. yaratici katinda üstünlük takva da dir. hangimiz buna sahibiz. kürt türk ne farkeder. Insan olun insan.
Yemisim sevgili ayaklarını. Defolup gitsin. Beni beğenmeyeni kapimda kopek yapmam. Sen kürt kimliğinle gurur duy. En azından bizde kürt olmayan insanlara da insan olduğu için saygı duyuyor ve değer veriyoruz. Türklerden bizi ayıran en büyük özellik budur...
bu ayrimciligi yapan zaten insanlikdan nasip almamis demektir sizi yaradan insan diye yaratmadimi herseye insan gozuyle bakmak zormu etnik kimlik mezhep vs bunlar insanlik adina yapilmis en buyuk felaketdir illaki yarimcilik yapacaksniz eger iki sekilde yapin
1 iyi insan , iyi guzel hayirli isler yapar
2 kötü insan, kötülük eder
baska insan ayirmayin etnik kokenlik mezhepcilik bunlari birakin
Senin o hoca dediğin gibiler yüzünden yapilan ayrim nedeniyle kürt halkı bu kadar kinli ve kanli oyunların piyonu O hocanın Allah belasını versin diyorum sen gönlünü ferah tut güzel kardeşim kürt olman bir suç değil nasılsa türk kokenine sahip çıkıyorsa sende çık Ama Turkiye Cumhuriyeti Bayrağı Gölgesi Altında ve bundan zaten suphem yok.
Bende Zaza'yım çok dışlandığım da oldu kabullenildiğim de. Hiç bir şey umrumda değil. Bu ülkenin ekmeğini yiyorum bu ülkeye vergimi veriyorum bu ülkenin kimliğini taşıyorum. Hem Zaza'yım hem Türk'üm. Kabullenen kabullenir kabullenmeyen kendi bilir.
Bunlar tehlikeli hareketler, öğretmeni şikayet etsen yeridir. Yaşlarınız genç olduğu için haksız tepki almışsın.
benimde sevgilim kürt ben kürlerden nefret etmiyorum ama pkk yandaşlarından nefret ediyorum bütün ailem akrabalarım kürtleri sevmiyor ve sanırım iş evlenmeye ya da tanıştırmaya gelirse o çocuğu bırakmak zorunda kalıcam
Kimseyi takma belki sevgilin de korkmuştur ne yapıcağını bilmeyip ayrılmıştır orası sana kalmış ama seni ırkından dolayı sevmeyen kişilerle konuşma arkadaşlık seni her halinle sevendir bunu unutma :)
Teşekkürler yorum için
Oldu ailen senln oyuncagın okul degiştireyimmi ırçılık ülkemizin kanayan kabuk baglamayan yarası boşver onemseme sen daha liseye gidiyosun sevgiliyi bırak derslerine bak..
Teşekkürler yorum için
en iyi kürt ölü kürttür. aksini iddia edende eskort çocuğudur
Kürt olduğunu öğrenince sorunu cevaplamaktan vazgeçtim
Sevindim
Bence dogru olma ihtimalo yuksek buradi turkiye asiri on uargili bir toplum lendini belli etmesede toplumda asiri bot on yargi var mesela brn dogida bir univ akafemisyenim anamm herkes burayi duyunca nerelisin diye soruyor l*n bu ne on yargi. acayip bor toplumuz hic de degismez cociklar ailesinde ogreniyor auni tas ayni hamam.
Birileri şu gerizekalılara bir öğretsin yahu kürtlük ve kürtçülük arasındaki farkı kürt olupta bu vatan için canını seve seve verecek hiç mi kimse yok ulan çanakkale şehitliğinde kürdü, türkü, lazı, arabı bu ülke için savaştı sizin beyninize sokayım
kurdu, türkü, cerkezi, arabi, zazası, lazi alevisi bu ülkedeki herkes dogdugunda Cevresinin ona gösterdiği kültürü kabullenir. Eger biz kendi kulturumuzu secmeye hakkimiz yoksa insanlarinda bizi elestirmeye ve dislamaya hakki yoktur.
Ya IRK Çılık Kötü Birşey Ama O Gittiğin Şehir Varya O Şehir Uuuu Adamı Fena Bozar Ya Ordakiler Sevmezler Kürtleri Onların Yarısından Çoğuda Kemalist Bu Arada
Bu Arada Kemalistler - Leyecek Bunu Göze Aldım Bak
bir Eic Verirsin Herhalde :D :D
Valla bacım öyle bişey yapma pes etme bende dışarda okudum okulun ilk günü oda Kürt olmadığım halde (zazayım) bir eleman teröristler şehirde inmiş demesiyle kafayı yemesi bir oldu ve okul bitene kadar bir daha bu konu açılmadı.
Böyle olaylar oluyor ve
hala bu sitedeki ler hikaye diyor
ama cidden sıkıldın senin gibilerden... aslında çok kişi değilsiniz.. sadece bir kişi bunu yapan o da sensin.. sürekli böyle ırkçı değişik masallar üretip burada yazıyorsun duygu sömürüsü yapıyorsun.. nasıl bir ruh hastalığıdır bu tedavisi olmayan anlamadım gitti a*k
Peki onlara sordun mu kendileri Türk müymüş. Soysuzlar. Onların ne olduğu da belli değil.
kara propaganda yapıyorsun yazdıkların senaryo , ama gerçekten böyle bir davranıışı hakediyorsun, yazdıkların senaryo
İzmir de yaşıyorum Türküm ırkçılık yapanlardan nefret ediyorum hep beraber yasiyoruz srrefsizlik yapmasin ilk önce o hoca bozuntusu 2. Si o arkadaşın hangi lise bu?
Rum ya da cerkez yahut ermeni olsaydinda ayni seyi derdim. Bosver seni sen oldugun icin seven insanlarla birlikde ol.
erkek arkdsn bir hata yapms seviyorsan grcktn birak duzltsn.. yoksa afetme okul dgstrck bir durum yok onlar yokms gbi dvran
Kürtlerin bu ülkede olması hatayken bunların yapılması çok doğru. Gidin kendi ülkenizde yaşayın (!) derdim ama o da yok ne yazik ki.
Tamam
Sınıftakiler de cidden liseliymiş ya.. Sanal ortamda "liseli" kelimesinin neden küfür gibi kullanıldığını şimdi bir kez daha anladım.. Olgunluk sıfır!
Ilk basta ogretmeni sikayet et sonrada okul degistirmeyi dusunebilirsin. Ailene anlat durumu zaten gerekn ne ise yapilir.
yuh mk
hocanın kafasına da o arkadaslarının kafaına da zıcayım
bence onlar degıl sen uzak dur onlardan
Kürt olmamız bazılarına rahatsızlık veriyorsa verdiğimiz rahatsızlıktan gurur duyarız :)
Hala anlayamadılar ne yazık ki ırkla İNSAN OLUNMUYOR. Sen üzülme gerekirse ailene söyle sınıfını veya okulunu değiştir eğer bu kadar rahatsız olacaksan. Kimse ırkını rengini cinsiyetini seçemez bu nedenlede kimse bunlar için seni suçlayamaz. Üzülme.
İzmir'de böyle birşey demen çok saçma olmuş.. Okul değiştirmene gerek yok, zaman geçtikçe nasıl biri olduğunu anlarlar. Umarım diğerleri gibi değilsindir yoksa düzelmesi mümkün değil.
İzmirde demem yanlış olmuş evet
Kürdüm bunu değiştiremem
pkkyı sevmiyorum
Atatürk e saygım sonsuz ama sonra biz Atatürkçüyüz diyorlar Atatürk sizin gibi ayrım mı yapıyordu piçler?
Irk din dil ayrımı yapan insanlardan hayir gelmez... her insanin iyiside vardir kotusude takmana bile degmez.
Bölücülük yapmıyorsa herkes aynıdır gözümde. Kimseye ön yargılı davranmam. Taki özgürlük alanıma girene kadar.
Boyle bir sey icin okul falan degistirme, gun gelir onlar kendi yaptiklarindan utanirlar merak etme.
Gercekten insanligimdan utandim okudugumda yapacak yorum bulamadim yani aglamakli oldum bende kürdüm ve insanlar yani bu denli dusmemeli ya bu kadar assagilik olmamali
O onun seviyesizliği dönmek istiyorsan dön iyi düşünmek istiyorum belki çevresi onu o hale getirmiş olabilir ama gururun varsa öyle seviyesiz biriyle bir daha görüşme derim yok böyle bir şey arkadaş sinirlendim yeminle hangi okul?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar