Erkek arkadaşım hakkında ne yapmalıyım?

Erkek arkadaşımla çocukluk arkadaşıyız ( 10 yaşından beri ) ama birbirimizden hep etkilendik , belli de ettik ama utangaçtık tam olarak açık açık konuşamamıştık o yıllarda hep üstü kapalı konuşurduk. Arada tabi zaman atlamaları oldu genellikle msn skype'tan falan daha düzenli konuşurduk veya sms ile yıllar tabi yıllar içerisinde konuşmamızın kesildiği yeniden başladığı da oldu. Lise sonda ilişki başlatacak bazı durumlar olmuştu sarhoştuk , arkadaşımızın doğum günündeydik ve birbirimize uzun yıllar sonra ilk kez daha açık konuştuk sarıldık, dans ettik , öpüştük. O an her şey çok doğal geliyordu yani çok güzeldi sonra ben biraz çekindim ve korktum. Hem arkadaşımı kaybetmekten hem de alkolden sonra farklı bir tutum vs olmasından çekindiğim için son sene aynı okulda denk gelsek de kaçtım ondan. Yani işin özeti sürekli kader bizi bir araya getirecek tesadüflerde bulundu ama bir türlü başlayamamıştık. Bu birkaç yıl da benzer şeyler oldu ama elbette artık 25 yaşında olduğumuz için ben onun değişmiş olduğunu düşündüm ve bu yüzden de sıfırdan tanıma yolunda gittim görüştüğümüzde. Date 'e çıkmış olmamız da ayrı bir tatlıydı tabi bundan birkaç ay öncesine kadar veya birkaç senedir arkadaşlarım görüş artık onunla dediler ama ben kaçındım. Değişip diğer hüsrana uğratan ya da daha kötüsü * tarzı dedikleri erkeklere dönüşmesinden çekiniyordum. Görüştüğümüzde çok ayarında davrandı ve görüşmelerimiz , konuşmalarımız devam etti. İlişkiyi başlatacak ve hızlandıracak şeyler de yaptı ben açıkçası bu tarz şeylerde artık hızın iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum ama çocukluktan beri zaman zaman uzun süreli hoşlandığınız kişi ki onun da duyguları olduğunu hissediyorsunuz bir yerden sonra o başlatırken bir şeyleri bir şey yapamıyorsunuz. İlişki başladığında dahi kafamda soru işaretleri vardı bence daha uzun süre flört edilmeliydi ama beni ilişkinin içine çekince bir şey yapamadım. Sonra zamanla evet tatlı bir insan ben ciddi bir konuda rahatsız olup ondan uzaklaşıp muhtemel ayrılma adımlarını attığımda panik de oldu benden şans istedi. Ama bazen anlayamıyorum bencil mi , daha önce uzun ilişkisi olmadığı için bilmiyor mu , umursamaz mı , farkında mı değil yoksa dengesiz mi veya madde etkisinden dolayı mı böyle yapıyor bilemiyorum. Evet maalesef bir de ot meselesi var başlangıçta çok nadiren bunu tüketiyordur günümüzde birçok insan hayatında en az bir kez denemiştir diye endişelenmedim. Ancak ilişki ilerledikçe o da benim bu duruma yaklaşımımın sert olmadığını gördükçe korkuları azaldı ve söylemeye başladı. Şimdi askerde ve çıkınca da yine sık sık tüketmesinden veya bağımlı mı acaba diye kafamda dolanan sorunun cevabının evet olmasından çok korkuyorum. Ona destek olmak istiyorum ona değer veriyorum ama beni eğer yeterince umursamıyorsa da kendi mi değmeyecek bir şey için heba etmek istemem bazen arka arkaya günlerde yazıp arıyor ama son günlerde söylediğine göre askerde sakatlandığı için ve orada olan durumlardan dolayı canı sıkkınmış.

Erkek arkadaşım hakkında ne yapmalıyım?