Yani çevreme bakıyorum, buraya bakıyorum gerçekten garip insanlar var. Aldatmayı, terk etmeyi, sadece cinsel amaç güderek başkalarına yanaşmayı hedefleyen tiplerle dolu. Öte yandan tam aksine hoşlandığı kişiye sevdiğini söyleyemeyecek kadar özgüvensiz korkak insanlar da var. Yok beni sevdiğini nasıl anlarım? Yok ilgisini nasıl çekerim? Yok gizli hesaptan yazsam mı? Vs vs, Yani yokmu hiç birisine gerçekten değer verebilecek insanlar? Öncelik olarak tipten ziyade karaktere odaklanabilecek, kız erkek ayırt etmeksizin sevmeye cesareti olduğu kadar, açılmayada cesareti olacak insanlar? Ama gördüğüm kadarıyla erkek yakışıklı, kız ise güzel olsun yeterli kafasında pek çok kişi. Ondan sonra ilişkilerin sonu neden mutsuz bitiyor. Neden bitmesin ki?
Aşık olmanın çok güzel, mutlu eden bir şey olduğunu zannetmek gibi bir yanılgı içindesin. Aşk, birini tanımadan ondan etkilenmek sonucu yaşanan bir hastalık, bir geçici körlük halidir, bir illüzyondur, gerçeklik algısından kopma durumudur. Tanıdığında da aşk biter zaten, fazla uzun ömürlü değildir. Kimse bir insanı sevmeyi bilmediği için aşık olmanın büyülü bir şey olduğu sanılıyor. Kalıcı olan, insanları birbirine bağlayan şey sevgidir, aşk değil.
Aşka inanmam yani eskiden inanıyordum ama şu an inanmıyorum maalesef. çünkü özellikle ülke de ki kızlar beni aşka küstürdü. ama aşk her zaman için sevmek ve değer vermektir.
Aşk, benlikten kurtulma durumu bana göre. Günümüz ilişkileri ise çok fazla bencilce geliyor gözüme. Herkes "Ben, ben, ben" derdinde. Kimse sormuyor karşındaki insanı, kimse anlamıyor, kimse yeteri kadar sevmiyor. Çoğu sevdim sanıyor. Oysa gerçek sevgi yaralamaz, kırmaz, acıtmaz... Kendisi yaralanır, kırılır ancak sevdiğine yapmaz bunu. En azından isteyerek yapmaz. Hatta yeri gelir kendi yanında mutsuz olmasındansa başkasıyla mutlu olmasını bile ister. Onun mutluluğu, mutluluğu olur çünkü. Bu bile yeter seven insana...
Klasik olacak belki ama ben aşka inanmıyorum aşk diye bir şey yok. Sevgi var , sevda var , sevgi ve aşkı karıştırıyoruz. Sevgi her şeydir. Şu dünyadaki en büyük güçtür. Şimdi edebiyat yapma diyenler çıkacaktır. He gardaş he diyip geçiyorum onları...
Cidden ya artık insan gibi sevilip sevmek istiyorum. Hiçbir şeye takılıp kalmadan güven fiş görünüş para hiçbir şey umrumda olmadan sevmek istiyorum. Maalesef imkansız gibi ahlâkli insan çok az.