Eşimle tartışmaktan bıktım. Çözüm anlayışı ya kaçmak ya üste çıkmak, ailemi de adam yerine koymuyor. Hep o haklı, boşanmalı mıyım?

4,5 aylık evliyim ama boşanmayı düşünür oldum. Babam çok sivri dilli ne varsa dilinin ucunda hemen söyler. Kendince doğru düşündüğü tavsiyeleri verir ya da davranışları yorumlar yani zor bir insan bunun farkındayım ama evlilik öncesi sırf borca girmeyelim diye çok maddi yardımda bulundu ama eşim hep baban beni parasıyla eziyor dedi, babamın ısrarla para değil önemli olan huzurunuz olsun borçlarla uğraşmayın demesine rağmen ve adam bir kere olsun ben sizin için o kadar para harcadım bile demedi. Kocam sosyal fobisi olan biri ve ailemle de doğru düzgün konuşmayı beceremiyor, bir de babam lafını esirgemeyince babamdan resmen nefret eder oldu. Ben tamam görüşme ama en azından telefonla hal hatır sor dedim ama onu bile çok görüyor, babamı aradığında meşgul olduğu zamanları örnek vererek hep meşgul zaten niye arayayım ki diyor. Benim annem ya da babam sana böyle davransaydı ailemi silerdim dedi, onun için konuşması kolay çünkü bir gelin olarak kayınvalidem ve kayınbabamla iyi anlaşıyorum, kocam onlarla da pek iyi anlaşamamasına rağmen. Babamı sevmeyebilir ama 2 dakika arayacak kadar bile saygı göstermemesi beni çok düşündürtüyor. Yuvamda huzur yok, ne doğru düzgün sohbet eder, üzerine beni suçlar. Hayatında o kadar çok yalan konuşmuş bir insan ki bu yüzden ona olan güvenim sarsıldı ve kıskançlık olarak döndü, bu yüzden iş hayatına dair de bir şey anlatmaz oldu. İş yerindeki kadınlar istedi diye resmen bana kek yaptırmış, ben bunu sonradan öğrendim, deseydin yapmazdın kıskançlık yapardın demişti ve bunda bile suçlu ben oldum. Daha 4 aylık evliyiz ama sürekli tartışıyoruz. Bu evlilik kurtarılır mı yoksa daha çoluk çocuk yokken boşanmayı düşünmeli miyim bilmiyorum. İçimde de soğukluk oluştu

Eşimle tartışmaktan bıktım. Çözüm anlayışı ya kaçmak ya üste çıkmak, ailemi de adam yerine koymuyor. Hep o haklı, boşanmalı mıyım?