Ailesi oldum olası tuhaf hiç anlaşamadık eski kafalılar... Annesi hep gelin kafasinda bana iş yaptırma derdinde işle bozmuş kafayı ee bende yapmıyorum gidip işini gücünü kusura bakmasın zorunda değilim dedim ancak gidince sevabına yardım ederim orası ayrı. Eşimin annesi ameliyat oldu baya geçti üstünden şu an yürüyebiliyor sağlam ama hala ay kötüyüm kötüyüm geçen eşime iş yaptırmış cam sildirmis. Ben hamileyken bile bana yardım etmeyen doğumdan sonra ki sezeryan olmuştum yardım etmeyen adam gitmiş orada iş yapmış duyunca çok zoruma gitti... Eşimden de ailesinden de soğudum eşim yüzüme farklı arkamdan farklı bence beni idare ediyor beni ailesi olarak gören insan böyle davranmaz diye düşünüyorum artık...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı şehir de mi yaşıyorsunuz farklı şehire taşınma gitme durumunuz var ise uzaklaşabilirsiniz büyük ihtimalle doğu kökenli aile dir Bitlis muş tarafları olabilir o tarafın aileleri genelde ezici baskıcı ve iş yaptırıcı bir tutum sergiliyorlar oturup eşiniz ile konuşabilirsiniz eğer anlayış ile karşılamaz ise en son çare ayrılık olmalı eğer çok çok üstünüze geliyor ise konuşmayı kesin ailesi ile o tarz aileleri çok iyi tanırım çocuklarının etinden sütünden faydalanan yediği lokmada gözü olan maddi manevi sömüren ve ayak işlerini yaptıran aile modelleridir onlar çocuk yaptı mı kendisine hürmet ve hizmetçilik yapsın diye doğurur eğer kendi kızı var ise eve gelin girmiş ise artık hizmetçi gelin olur tüm iş onda olur değişik bir aile formatıdır sorduklarında aynı şeyi bizde yaşadık derler gram düşünmezler boşandımı yenisini alırız çocukları altın kaplamadır onlar için ve anında bulan tiplerdir bence en son boşanmayı düşün
02 Yorumla
Soran+1 yılDoğulu değil... Ayrıca anında bulsa bulsa köylüsünü bulur pekte umrumda olmaz zaten aile kültürlerimz aşırı farklı yani mesele bulmaksa ben daha hızlı bulurum emin ol.😄
Cevap sahibi+1 yılDoğrudur
En İyi Cevaplar
+1 yılinan bende biktim, sürekli laf atiyor kaynanam hep bir sey uyduruyor her seye burnunu sokuyor. misal tatile gitmek istiyoruz ve gidiyoruz, ne tesadüf ki onun da İstanbul da işi varmis ve mutlaka bizi görmesi gerekiyormus orada oglunu doktora göstermesi lazimmis bilmem ne bilmem ne (balayimiz icin gitmistik) ve cidden onunla ne zaman otursak misafirlige gitsek surekli rencide etmesi gerek hep laf çarpmasi lazim. bu durumu kocama anlatinca da gidiyor annesine yapma falan diyor ama annesi ne yapip ne edip oglunun gonlunu aliyor ve ben kötü oluyorum. Ben evlendikten 1 ay sonra evime bir suru arkadasini getirdi. O gün biraz yorgundum ve makyaj yapmak istememistim. Inan bana varya o kadinlar evden gittikten sonra demedigini birakmadi. Bu ne bicim tip beni rezil ediyorsun biraz guzel yapsaydin kendini falan diyip kizmisti hic unutmam cok aglamistim. Ondan cidden nefret ediyorum ve bu kadin hayatima karistigi surece hic mutlu olmayacagim. Her ihtimal bosanirim diye dusundugum icin maalesef cocuk bile yapmiyorum.. ah be
312 Yorumla
Soran+1 yılCanim bencede çocuk yapma.. Sen de altta kalma ayrıca aynı şekil uğraş onunla sende eşini gazla o öyle yapıyorsa hak ediyor valla ezdirme kendini
- +1 yıl
daha iki gun once cok feci sekilde kavga ettik esimle annesini tutuyor cunku kendimi ona karsi ezdirmiyorum artik ve ne yazik ki yuzune her lafi pat diye soyleyen biri oldum. Kaynanam’a biraz sert davrandim diye (ama haketti) ben saygisiz etmis oldum ve esim benden resmen ayrilmak istedigini bile dile getirdi. Bence bazi kaynanalar bilerek yapiyorlar bizden ayrilsinlar diye. Kiskanan kaynana cok yemin ederim sende dikkat et … bosanma derim sana ama eger esin arkanda degilse neden kalcaksin ki? seni ezen birine daha ne kadar süre boyun egeceksin.. ah be varya aslinda 0 sorunumuz var eslerimizle suç hep annelerinde
Soran+1 yılHayır şizofren bunlar insan neden oğlu boşansin ister ya çok garip gerçekten ıslak odunla döveceksin böylelerini... Valla canım senin işin de zormuş insan al lan oğlunu başına çal diyesi geliyorda başımız yandı bı kere işte evlendik 🤷 bilmiyorum tabi düzen bozmak kolay değil ama ben evliliğe 6 senedir evliyim bu arada hiç bir zaman ısınamadım bana göre hiç değilmiş onuda anladım ya aslnda ben evli olmak istemiyorum toplumda evlilik baskısı var
- +1 yıl
yani simdi boşan diyemem tabiki ama bence esini karsina al ve hissettiklerini anlat… zorla güzellik olmuyor maalesef eger mutlu degilsen bunu ona belirt.. annene de anlat bence eger annenle iliskin iyise. Kendi ayaklarinin uzerinde durabiliyorsan maddi açidan daha iyi olur ayrilirsan kimseye de muhtaç olmazsin. Aslinda kimse sana bunu yap diyemez sen içinden geleni yapmalisin ve unutma ki kararin ne olursa olsun seni elestiren insanlar daima olucak o yuzden onlari kafana takma. Bosanmis arkadaslarin varsa onlarin yasam tarzina bak eger kendini 3 yil sonra onlar gibi gorebiliyorsan ayril ama sonradan pisman olucaksan yapma. cocuklarin icin uzuldum ama.. benim annem de yeni bosadi babami 21 yasinda olmama ragmen kendime hala gelemedim. aslinda zor ya vallaha keske evlenmeseydik
Soran+1 yıl1 çocuğum var bu arada sadece... Ya öyle zor tabi bide benim ailem biraz muhafazakar kafa ondan da ben duruyorum biraz yoksa dert etmem hatta hiç düşünmem çocuğuma bakarım yanında dururum silersem silerim öyle Amanda aman duygusal değilim ama işte çevrem biraz şey... Allah yardımcımz olsun
- +1 yıl
Yuhh artikk. Bu ne bicip tip diyen adama nasil tahamul ediyorsun?
- +1 yıl
Bence kaynananı boşa
- +1 yıl
Senin de boşanman lazım, çocuk yapmadan.
- +1 yıl
ee sende aynını ona yap herkesin önünde küçük düşür
- +1 yıl
Bence ikinizin de boşanmanız lazım. Mutlu olmadıktan sonra evli kalmanın bir anlamı yok. Ayrıca mutlu olmayan bir annenin mutlu bir çocuk yetiştirebileceiğini düşünmüyorum. Başkalarının ne diyeceğine gelirsek kendi hayatını mı yaşamaya geldin yoksa başkları mutlu etmeye mi? Onlar seni o kadar düşünüyor mu mutlu ol diye? Boşanma kolay değil ama iki zordan birini seçeceksin. Hayat hiç bir zaman kolay olmaz olmadı da.
- Aile & Toplum konusunda 873 cevap paylaştı.
+1 yılEşinin annesine cam silmesu neden zoruna gidiyor komikmisn sen kadın yıllarca onun altını temizlemiş bakmış büyütmüş bin bir cefa ile elin kızı gelmiş anasına yaptığı hizmet batıyor kocanla sorunun senle o arasında ortamı idare edemiyorsan da. O senin acizlugin absürt sebeplerden ayrilcaksaniz evlenmeyi görünürde bir sorun yok aman şunlara bak çözülmeyecek problemler değil ya da çekilmeyecek değil sen bilmiyorm bosansan da çok bir kayıpları olmicak gibi canım
22 Yorumla
Soran+1 yılSana giren çıkan ne bu hikayede kayıpları olmayacak felan ona sen mi karar veriyorsun kezban
- +1 yıl
Off ablamizn zoruna gitmiş
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBoşanmak böyle bir şey değil ki. Ortada ancak bir aldatma varsa ya da size şiddet uyguluyorsa o zaman boşanılır. Bir de hiç bir paylaşımınız yoksa , yani siz kendi hayatınızı yaşıyor , o kendi hayatını yaşıyorsa şayet. Hakaret ve küfür yoksa , sadece arada bir nadir de olsa tartışıyorsanız ve sonradan özür dileniyorsa gayet iyi bir evliliktir bu. Annesi olayına gelince çok çok nadir gidersiniz hâl hatır sormaya olur biter. Bunu eşinizde size olan saygısından ve sevgisinden dolayı zaten kabul edecektir, eğer sizi çok seviyorsa şayet..
14 Yorumla
Soran+1 yılZaten hep ben diyorum çok sık görüşmeyelim felan bazen unutup safa bağlıyor aa gelsinler gidelim felan tamam gidelim de huylarını görüyorsun sarmaya yer arıyorlar diyorum ki öyle aşırı yüz göz olsam iyice haddi aşarlar.
- +1 yıl
Ne demişler , nabza göre şerbet işte. Bir sürü yalan var 👍😂. Bugün kötüyüm, iyi hissetmiyorum, öbür gün filan gidetiz olayı. Öbür gün de de sırtım çok ağrıyor olayı işte. 😂😂
Soran+1 yılAynen öyle napalim baş edemiyoruz başka türlü 😄
- +1 yıl
👍😂😂
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
87Cevap
Ne bıcim ınsanlar varya gerçekten üzüldüm canım adına Allah yardımcın olsun …ınsan esıne hamıleyken yardım etmezmi… benım kaynanam bana ıs. Yaptırmaya kıyamaz kendı hızmet eder bana senı gelın gıbı görmüş kızı gıbı görse böyle olmazdı emın ol bence … aıleylede evleniyorsun ınan bana daha fazla yorulma degerın yoksa bırak gıtsın cok onemlı bırsey aılesıne her daım arkanda oldunu gösteren bır erkek … ve ınan bana ben aklımı basıma aldım çok geç aldım ama bana değer vermeyen herkese mesafemi koyuyorum…. Sende öyle yap … en azından mesafe Koy evlılık bu kestırıp atamıyorsun oylece ama bır düşün … kendıne değer ver … sadece sen onemlısın sana değer veren bırıyle devam et hayatını Allah yardımcın olsun çok zor evlılık çok ama ınsallah duzelır ınan bana bazıları düzelıyor tatlı dıle konuş esıne bu yaptığın benı üzdü de mesela sınırlenmek yerıne otur agla karşısında dayanamaz … de üzülüyorum bana değer vermeni göstermeni ıstıyorum önceligın benım de ona.
28 Yorumla
Soran+1 yılSağol bir anlayan çıkmış burada koca bulmak zor yazan salklar var ya... İşte bende buna tahammül edemiyorum benim çevremde de var böyle iyi olanlar çünkü bide kendiminkilere bakıyorum adam olmaz deyip geçiyorum artık hepsine
- +1 yıl
Bende bisey danisabilirkiyim esim hakinda
- +1 yıl
Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır😉bu lafımı unutma evlılıgın asıl sırrı… okuzu bıle adam eder 😉erkekler şımartılmayı pofpoflanmayı sever yerı geldınde sert ol..! Mesafeni koy kendıne değer verdını göster ona … başka şeylerle iglen baktın pısman … adım atıyor … cabalıyor ozaman tatlı dıle başvur hanı tek taraflı olmuyor ınan bana çok yorucu… maalesef kı çok acı olan da mesafe koydunda kaybetme korkusunu anlayınca hısedınce anlıyorlar… tabı herkes anlamaz..
- +1 yıl
Evet ozlemmmmm
Soran+1 yılAynen öyle canım mesele adam bulmakta zaten...
+1 yılasaletinden susuyorsundur, kibarlığından, insanlığından. bir ara cırla, cadolozluk yap da herkes bir ayağını denk alsın. öyle insanlar asaletten anlamaz.
belli asil bir insansın, zekanı kullan, ortalığı biraz birbirine kat, sonra sessizce çekil. aynı onun ailesinin yaptığı gibi.
iyilikle yaranamazsın bunlara.
12 Yorumla
Soran+1 yılYemin ediyorum her densizliklerine cevap vermedim sustum ama belli ettim aramadım sormadim anlasınlar diye hala densizler hala görgüsüzler. Eşimin gönlü olsun diye köylerine gittim 10 gün ailesiyle kaldım ki benim köyüm yok annesi burnumdan getirdi iş is yoruldum yemek yiyoruz kadın hiç susmadan sofrada konuşuyor ağzını şapurdatiyor kaç defa yemeğime tükürdü aç kaldım sabır sabır en iyisi az görüşeyim diyorum konuşanlar kolay sanıyor burada ama değil. En son dediğin gibi patlayacağım ama.
- +1 yıl
maalesef çok melek olmak asil olmak işe yaramıyor. en sonu falan yok, patlama ama bir olayları karıştırma zamanın gelmiş.
+1 yılHaklısınız, buna ne mecbursunuz, ne de zorlanabilirsiniz. Herkes işine bakacak. Yoksa yardımcısı birini tutacak, ücretini ödeyecek ve işini yaptıracak. Seni bu kadar huzursuz eden bu meseleyi, yanında olmayarak çıkmaza sokan eşe eşe de tabii ki de sevgi, saygı duyman beklenemez. Tek meselenin de bu olduğunu sanmıyorum. Derinden yara almanıza sebep olan daha bir çok konunun olduğundan da şüphem yok...
12 Yorumla
Soran+1 yılOlgun bir insan olarak yazmadan anlamışsınız gerçekten Tebrikler daha buraya yazsam sabaha kadar yazarım.
- +1 yıl
Özele yazın, dinler, yorumlar, yol gösterir, yardımcı olurdum...
Sırf iş için mi diyorsun abla yoksa ilişkinizde tatsızlık mı var eğer ilişki vs de sevmiyorsan bak şunu demiyorum trip diye ama gerçekten sevmiyorsan kimse kimseyi çekmek zorunda değil ama çocuğunu düşün ona göre karar ver ama yok sevmiyorum nefret ediyorum uzun zamandır böyle diyorsan boşan ama çocuğununda durumunu düşün yorumlardaki andavallar anca kaynanayı savunuyor arkadaşlar farkındaysanız gelin tüm aileyle uğraşıyor sorumsuz koca olursa gelinde soğur sorumsuz kaynana vs de olursa gelinde soğur ama gelinin de tabiki anlayışlı olması lazım ama yinede yaşlı ise çok zararı dokunmuyorsa abla sen git eşini ayart boş yere uğraşma kaynana ile he ikisininde de boook yok karar senin işte bu yüzden kadınların kendi ekonimisine ihtiyacı var
14 Yorumla
Soran+1 yılAynen tatlım durum böyle
- +1 yıl
Ya evliyseniz bende birsy dnnsam
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSeni çok iyi anlıyorum var böyle insanlar gelin köledir her zaman iş yapacak boş kalmayacak sanki sen onların işcisisin de öyle davranıyorlar yemeğini suyunu ihtiyaçlarını karşılıyorlar sen de bize sürekli hizmet ediceksin kafası çok yanlış bu kadın mutlu olmak için evleniyor zaten onu da çok görüyorsunuz
50 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılMutlu olmadığın yerde durduğun kabahat. Belli ki eşin annesini senin önüne koyuyor, annesi ile evliliği arasına sınır koyamamış. Seninle evlenen annesi mi de, sen kayınvalideye hizmet edeceksin? Türk toplumu, evlilikle ayrı bir yuva kurulduğunun, ayrı bir aile olunduğunun farkında değil. Bunun da nedeni ailesinden kopamadan, birey olamadan evlenen ve kendi ailesiyle yeni kurduğu aile arasına bir sınır koymayı beceremeyen yetişkinler.
30 Yorumla 1) Ev içinde ev olmaz. Kanunen de haklı boşanma sebebi ve kocan ağır kusurludur.
2) Kadın sadece kocasına ve çocuklarına hizmetle yükümlüdür. Kocasının ailesine değil.
Dinen de, kanunen de, ahlaken de haklısın. Ancak kocanla son kez konuş ve son ikazın olduğunu belirt.20 YorumlaBelli ki bir adım atmak için buradakilerden bi tavsiye bekliyorsun ama bu snein hayatını etkileyecek bir konu ve yazdıklarının dışında olan şeyler var. Bunu oturup sakin kafayla kendin düşünmen lazım. Ben bu adamla ve ailesiyle devam edersem hayatım nasıl olur. Bitirirsem basıl olur neler yaşarım ne zorluklar çekerim veya çekmem bunları kendin düşünüp tartman lazım. Yoksa burdakiler haklı haksız dana gaz verir ama hayatını yaşayan sensin.
14 Yorumla- +1 yıl
Bende bilgi aradim ama hor gordu dalga gectiler
- +1 yıl
Ya bizim durum karisik biraz o yuzden burdan fikir almak uatedim ozellikle erkekelr daha sacma seyler yazdilar
- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
+1 yılGeçmiş olsun yanlış kişiyle evlenmişsin gibi görünüyor. Bunları çocuk yapmadan önce düşünseydin keşke. Yani sonuçta arada çocuk varsa önce düşüncelerimi eşinle paylaşman gerekir. Buna rağmen çözemezseniz öyle boşanın. Yavrucak mutsuz bir evde büyümesin en azından.
10 Yorumla Bu durum boşanma gerektirecek br durum değil eşine kızmana da gerek yok o da muhtemelen her iki tarafı incitmeden yürütmeye çalışıyor. Yapılması gereken basit aslında kendi sınırlarını cizersin net olarak bunu esinle de konuşursun onların istediği gelin olamayacağını söylersin ama kendinden taviz verirsen olay daha zorlaşır senin için
11 Yorumla
Soran+1 yılDedim zaten ben kimsenin evine temizliğe gidemem kusura bakma dedim annen gidince de sürekli bir şey istiyor dedim oda yaşlı boş ver gittiğinde bir iki yapiver sende zaten çok gitmiyoruz felan dedi ki ben yapıyorum gittiğim de ama o kadına kalsa her hafta beni çağırır işimi yap diye demedi de değil ama ben ağzının payını verdim.
+1 yılİkinizle de kötü olmak istemez sonuçta ikinizde ailesiniz ve seni emin ol arkadan hep savunuyordur onlarda yaşlı ameliyat geçirmiş sakin böyle düşüncelere girme derim kötü olan birisi emin ol bu zamana kadar yüzüne karşı da kötü olurdu sadece güzel bir dille konus ve birbirinize anlayış gösterin her şey yolunu alır ayrılmak kelimesi ne olursa olsun aklınıza en son bile gelmesin
11 Yorumla
Soran+1 yılAma bende ameliyat geçirmiştim...
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen hamileyken sanada cocugunada acimiyip yardim etmiycek ama anasina yardim etcek. Ben oyle adamın kafasini kirarim. Da senin yapman gereken kocanj ayartmak. Kocana iyi davran. Ama kocanin olmadigi yerdede kaynanani bezdir. İste ozaman istedigin gibj olucak hersey. Unutma hivbir erkek karisinin disiligine dayanamaz :)
10 YorumlaSen köle değilsin boşan gitsin evlenmen hataymış o aileyi tanıyarak nasıl evlendin
11 Yorumla
Soran+1 yılmaalesef tanıyamadım orası çok uzun ama birde eşim bana hep onlardan bıktım evlenelim uzak olalım felan diyordu evlenince kıymete bindi.
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Bi konuş eşinle
Bazı adamlar yedikleri nanenin sonuçları ne olacak tam bilemezler
Anlayamazlar
Anası ile karısının yerinin farkını anlaması gerek anlamazsa gereken neyse yaparsin
10 Yorumla
+1 yılEşinden sogumayan bı kadın her türlü rezillige bi sekilde katlaniyo..
13 Yorumla
Soran+1 yılYa sevmiyorum inan ki bir çocuğum var ona sebep gitti gidiyo hep sıkıldım ya böö felan oldum artık iyice
- +1 yıl
Çok iyi anlıyorum seni bence imkanın varsa sürdürme daha fazla yürümez daha çok yıpranırsin
Soran+1 yılAynen öyle düşünüyorum
Hc sasirmadm klasik Türk erkeği işte hepsi aynı bunlarn
14 Yorumla
Soran+1 yılPslikler
- +1 yıl
Tersini yaşayanlar ola bilir
- +1 yıl
Aynn bende öyle düşünüyorum yun sonu o olaxak gibi
+1 yılKöleliğin cahilin farkında olan erkek evliliği her şekilde yürütebilir diğer türlü anca
kukla olur ona buna
Böyle erkekleri de boşamak müstahak10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşim yaş kaç? Sevmediğin adamla neden evlendin? Kendine bu çileyi niye reva gördün? Muhafazakar mısın?
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet... 27 yaş
Cevap sahibi+1 yılİnşallah hakkında hayırlısı olsun kardeşim, sana değer vermeyenlere sende değer verme.
Soran+1 yılSağol kardeşim öyle yapmaya çalışıyorum..
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Eşinle konuştun mu hiç bu konuda yani net olarak bunaldığını söyledin mi tepkisi ne oldu
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet ztn çok görüşmüyoruz falan dedi boş ver desin sende yapma diyor ama boşveremiyor insan yani ayrıca bazen unutup görüşmeye bağlıyor beni yüz göz etme diye her seferinde demek zorunda kalmak istemiyorum
Aile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı. Aklına şimdiden girmişse boşanırsın tek bşına gecine bilecekmisin şimdilik eşşen biri çalışıp para getiriyor bana bak parayla evlenilr parayla boşanılır yok öyle beleşe iş
50 YorumlaBence eşini karşına al oturt ve bu durumu ciddi masaya yatırın. Önemli bir konu çünkü. Boşanma yoluna gitmeden önce bir konuşun derim.
10 YorumlaBu tarz sorunlarınızı bence eşinizle konuşarak aşabilirsiniz hemen boşanmayı düşünmeyin zaten öyle kolay da değil
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 955 cevap paylaştı.
+1 yılAynı olmasada bende de ailesel sorunlar var ve açıkcası ben ayrılmayı planlıyorum. Umarım ne demek istedigimi anlamışsınızdır.
15 Yorumla- +1 yıl
Konuştum, ama durumlar yine pek değişmiyor.
- +1 yıl
Onu çok seviyorum ama ailesinin sınır ihlalleri haddini aşmaya başladı eğer uyarılarıma karşı gelir ve ihlallere devam ederlerse boşanacağım. Başka çaresi yok benim için, oturup kendi kendimi yiyemem bu insanlarım derdini çekemem hayatım boyunca.
+1 yılÇocuk var mı? Yoksa eğer hiç düşünme ama varsa artısını eksisini düşünerek tart biç kararını öyle ver.
13 Yorumla- +1 yıl
Sonunu görmedim ama yinede bu cevabı verme zorunluluğu hissettim. Satasayim derken iyi düşünmek gerek açıkları iyi kapatmak gerek. Ben nereden bilebilirim çocuğun sağ olduğunu değil mi? Zekanızı geliştirin öyle gelin lütfen. Her şeyin bir üslubu vardır. İnsan gibi arkadaşım varmış sonunda yazıyor ya görmediniz sanırım demek varken niye hayvani iç güdülerle saldırma peşindesiniz acaba neyin ezikliği bu? Siz rahat olun ben kendimi geliştirdim ve her daim geliştirmeye devam edeceğim.
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılAilesinin kültürü böyle olabilir. Eşinizle aranız iyiyse sırf bu yüzden yuvanızı yıkmayın.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Zaten gelinin kaynanası ile geçinebildiği hiç görünmedi ki çok normal boşanmak istemen
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 366 cevap paylaştı. aynı evde 2 aile olmaz. kocan arayı bulamıyorsa boşan keyfine bak bir kere geliyoruz dünyaya
10 Yorumla
+1 yılÇok üzücü bir durum karşına al bi konuş derim
10 Yorumla
+1 yılYardım etmemek bile boşanma sebebi eşin bi koluna girmeyecekse neden evlilik var
10 Yorumla
+1 yılAllah Allah babam sakalını kesmiş yeni baba alayım annem bu gün lahana yapmış annemi değiştiriyim sanki telefon değiştiriyor insan Karsındaki insan evlat çocuk var ortada çocuk
10 YorumlaGarip cok garip. Anlasamiyor sevmiyorsan hayatinizi zehretme ama yuvada kolay yikilmaz
10 Yorumlaçocuk yoksa vaktiken ayrıl derim... anlaşasdığın ortada bari vaktiken yolunu ayırda kısmetini bul...
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvlenmeden önce iyice tanıman gerekiyordu fakat bizim Türk aileleri fazla birbirine düşkün. Evlendikten sonra anca 6 aya bir görüşülmesi gerekiyor diye düşünüyorum ben
10 YorumlaKimsenin derdini çekmeye derdin olmasın onlar senin derdini çeksin sen onların derdini çekme
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılŞahsen ben olsam ben de bozulurum bu durums ama konuş onunla
11 Yorumla- +1 yıl
Ya cok dogru bi yorum yaomisin bende aordum ama dalga konusu oldm
Gelin iş yapar mı hiç eski müşteri leri ile yatmalı yeni müşteri ler bulmalı çocugu kocadan çıkmama lı eski kafa lı onlar
01 Yorumla
Soran+1 yılKaynanasınin işini yapıp 50 kişiyle yatan bir sürü kadın bulurum sana hadsiz...
+1 yılS3nin işin çok karisik ve bunların tam tersini yaşadım desem
12 Yorumla
Soran+1 yılOda zor yani bu tür eş çok kötü derim
- +1 yıl
Hem de ne kadar birde bana sor yaaa
+1 yılBence kaynananı sevmeye bilirsin ama eşinle aranı bozma
12 Yorumla
Soran+1 yılEsimide sevmiyorum
- +1 yıl
Neden
Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı. bunu kocanla konuşman daha iyi olmaz mı bu arada ilişkinize 3. kişileri almayın bozulursunuz
14 Yorumla
Soran+1 yılBen değil o yapan
Soran+1 yılYa yok hep konuştum adamın içinden gelmesi lazım baksana bana karşı merhamet yok annesine var demek ki beni ailesi olarak benimseyememis ona sözlerim israf artık
sen yapmıyor isem bırak adam yapsın sonuçta oda annesi bu kadar düşüncesiz olmayın..
04 Yorumla
Soran+1 yılGel sen yap çok üzüldüysen
Soran+1 yılBen gelinimle uğraşıp laf sokarsam onun yanında oğlum karin sana yemek getirsin mii dersem abuk subuk hareketler yaparsam inşallah gelinimde aynısını bana yapsın hakediyorumdur
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Her zaman adamlar mı arada kalır ya. Yakında evlenecek adam bulamayacaksınız
03 Yorumla
Soran+1 yılGerekte yok
Soran+1 yılşu an ki kafam olsa inan kalırım otururum bekar bekar deli miyim ne evleneceğim geçti iş işten.
+1 yılBir kere kok ailelere mesafe koymamaniz yanlis. Yani sizinde kendi capiniza gore aile oldugunuzu unutmayin. Evlenecek olursam eger iki taraftan uzak olmak sartim olucak.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBoşuna demiyoruz bir insanla evleneceksen ailesine de bakacaksın diye. Aile önemli.
10 Yorumla
+1 yılikinizide idare etmek istiyor. ama anlamadığın bir şey var. O kadın onun annesi. Ne bekliyorsun ki?
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSuç tamamen kaynanda.. bu devirde bi karıyı iyice taniyip elektrn gecirmeden evine gelin ogluna eş diye alirsan olacagi budur.
019 Yorumla
Soran+1 yılBeni kaynanam almadı cahil insan biz kendimiz severek evlendik.. Ayrıca ben onları aldığım için şükretsnler zira hem züğürt hem hadsiz çıktılar bu zaman da benim gibi hiç bir şey istemeyip huyu iyi olsun diyen biri bulsan sen havada kparsinda kalmadi
Cevap sahibi+1 yılMaasallah kapanin elinde kaliyorsun😂😂 bir gun ben de bu kadar iyi mukemmel perfect bisey bulursam havada kaparim söz
Soran+1 yılBilip bilmeden alay ediyorsnz insanlar böyle burada bana laf atanların çoğu ya eşini hamal yerine koymuştur erkek olsun kadin olsun ya evlenirken prenses muamelesi istemiştir ben bunları yapmadım tevazulu oldum diye tepeme çıktılar
Cevap sahibi+1 yılTevazuluyum. diuikce tevazulu olunmuyor. Lafa degil icraatr bakar herkes. O yuzden hem sorunda hemde cevaplarinda kendini cok net sekilde belli ediyorsun. Evlenmeden once kocani kandirmis olabilirsin ama herkes onun kadar saf dehil aenin gibileri 2 kilometreden seçebilen insanlar oldugunu unutma.
Soran+1 yılHahahahhaahha beni sen mi seçeceksin? Laf söylediğini sanıyorsun herhalde Allah'a şükür kimseyi kandırmaya ihtiyacım olmadı evlenelim diye apar topar acele eden eşimdi.
Cevap sahibi+1 yılNe dedigimi bile anlamadin ama sasirmadim.
Soran+1 yılCevabını alınca kıvıranlarda bu gün.😄
Cevap sahibi+1 yıl😄😄 senin nasil biri oldugunu anlayip uzak duranlar anlaminda dedim seçme isini. Esini de yukarida yazdim zaten saf biri oldugunu. O yuzden parmaginda oynatmaya devam edebilirsin onu. Ama birine kendini matah bisey gosterip kandirarak evlenmenin yan etkisi şudur. Senin gibi birine bile inanip kandirilan biriyle evlenmiş olursun. Unuttugun sey dün sana kolayca inanip evlenen saf kişi.. yarin baskasina kolayca inanip sana sarar. Sana cok bile vakit ayirdim sen anlamazdan gelmeye devam et artik cevap atayacagim ama senin gibi 3 kurusluk akliyla 5 kurusluk firildaklik yapmaya calisanlar ömür boyu bu sekil didişmeye devam eder. Rahat yasamak istiyorsan biraz rahatla iyi bir insan olmaya calis.
Soran+1 yılBana iyilik ve akıl dersi vermeye kalkışma sen o mertebede değilsin.🙂
Cevap sahibi+1 yılCevabı alınca kıvrananlarda pantene altın kelebek ödülü😂
Soran+1 yılSlksin cidden
Cevap sahibi+1 yılCevabı alinca kıvrananlarda yılın Oscar ı ve hayat boyu onursal başkanlığı ödülü🏆🎖️🏅🥉🥈🥇👑👑👑
Soran+1 yılAy iyi ki benden bir klişe öğrendi haspammm kullanır durur.😅🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılKeşke sen de baskalarindan bisey öğrenebilseydin. Ama baya zor. Hicbir zaman hicbisey ögrenemeyeceksin 2 kilometreden anlarim boylelerini de.. hem sen yersiz kullanmistin ben gayet yerinde yapistiriyorum😉
Soran+1 yılAy hoosst
Cevap sahibi+1 yılBu kadar da düşülmezdi beea... Başina vurmuş senin biseyler heralde😂 sen gez buralarda bulursun istedigini merak etme.
Soran+1 yılSenin gibi abaza değilim yoklukta da değilim şükür aptal adam
Cevap sahibi+1 yılYazilari bastan sona okursan toplumdaki yerini anlayabilirsin belki. Üsenmeden cevap atiyorum. Ne zaman utanirsin diye ama bitmek bilmiyor. Merak ettim acaba bitermi diye yok. Anlamak kstedigim sey kaynananin ve saf kocanin basindaki derdin nw kadar buyuk olduguydu. Ama cok otesi var. Hem cok avamsın hemde arsizsin baya. Aklinin hetmedigi yerde de hakaret edip durmaya basladin. O nezaman biter diye baktim onlar da gitgide dusuyor😀 yazik yazık tüh tüh😅😅
Soran+1 yılTamam sensin
Gizli Üye(30-35)+1 yılTekrar evlenip tekrar sıkılırsan tekrar mı boşanacaksın?
- Tavsiyem kocanı yola getir.
02 Yorumla
Soran+1 yılHiç evlenmem
Cevap sahibi+1 yılKadın kadının kurdudur. Kayinvalideni bir şekilde idare et, eşinde zaten seni idare ediyormuş çocukta var. Boşanıp çocuğu üzmeyin derim.
- Aile & Toplum konusunda 647 cevap paylaştı.
+1 yılAdam sevgilisinin evinde iş yapmış gibi düşmanlık besliyorsun. Gereksiz ve boş bir soğuma. Soğumak için sebep arıyormuşsun demek ki.
00 Yorumla
+1 yılBence direk boşan hayatinin tadını yaş’a genç kızlar gibi gez toz kimseye hesap sorma çocuğun yoksa bu fırsatı değerlendir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. verin 400 500 temizlikçi tutun temizlesin
13 Yorumla
Soran+1 yılParası var kadının ya ekstra evi kiracısı da var pinti
Soran+1 yılOna kadın tut ben gelemem öyle sürekli dedim ama arkamdan kesin dedikodu yapıyor huyunu biliyorum
+1 yılDoğrudur ama yinede acele davranmayın Derim 1000 kere düşünüp 1 kere karar verin pişman olmayın sonradan 😌
11 Yorumla- +1 yıl
Sevgili arıyorum Dm bekliyorum 🥺😌
Gizli Üye(36-45)+1 yılDerhal 3 kerre boş ol boş ol boş ol de bitsin gitsin
05 Yorumla
Soran+1 yılKeşke olsa derim
Cevap sahibi+1 yılSen de ben seni alırım
Cevap sahibi+1 yılOrtada bırakmam
Cevap sahibi+1 yılDünya ahiret karım olursun
Soran+1 yılYa bir sus Allah aşkına hahdhd
İstemediğin hayat sonsuza dek devam etmez tabiki karar senin hayat senin mutlu olduğun şeyi yap
10 YorumlaBence önce bir konuşun eşine söyle karşılıklı problemleri komuşun
10 YorumlaÇekmek zorunda değilsin ki. Eşin de sana farklı ailesine farklıysa arada kalıyor demek ki.
10 Yorumla
+1 yılboşan ya çekilmez bu deli midir nedir
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıleşinin kardeşleri yok mu yardım edecek. Bu arada boşanmayı kafandan çıkar oyun değil bu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 967 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuk yoksa direk, varsa iyi düşün
10 Yorumla Sen boşan da illet kurtulsun
10 Yorumla
+1 yılÇocuk varsa iki kere daha düşünmelisin..
10 Yorumla
+1 yılÇocuk varsa yazık olacak.
10 Yorumla- Devamını Gör (61)
Devamını Gör(106)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri