Güncellemeler
+1 yıl
Benimle aynı şeyleri yasayan yokmu, sevdiği adamin kötü sanıldığı için kavuşamayan ona bir sans vermeyen ailesi olan yokmu, tavsiyede bulunacak birisi?
Sevdigim turkiyede ben hollandada. Sevdigim bazı huysuzluklari var. Tanısmaya gittik. Havada kufurler uçuştu, kavgalar edindi. Ben onun huylarını biliyorum. Onunla aslinda tencere kapak gibiyiz ama ailem bunu göremedi. Ayirdilar bizi, biz gizliden hala konusakkta devam edemiyoruz ailem çok karşı napacagimi bilmiyorum nerdeyse 2 sene geçti bir adım atamadık, ailemi kirmakda istemiyorum üzmekten onlar kendince iyiligimi dusunuyor Ama ben diyer yandan sevdiğime kavusmak istiyorum. yasim 27 oldu. Biz gerçekten çok seviyoruz, ikimizde gözyaşlarımız durmadı ve allamaktan hastalanmaktan helak olduk ve hala görmüyorlar bunu. Allah icin bana bir akıl verin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ailen sevmiyor ve istemiyorsa bir nedeni vardır diye düşünüyorum, ailenle sevgilin tanışma aşamasında mı kavga ettiler küfürler havada uçuştu?
Yaa benim ailem dediysem herkes karıştı teyzeler eniştemler, dedemler, varlikli biri değildi. Yardım ettim birsey konusunda. Onu öğrendiler. Ve ertesi gün olaylar oldu çiçekler benim haberim olmadan goturuldu. Telefonumu elimden aldilar odaya kitlediler, telefonda kişisel konuşmalarımızı hepsini okumuslar. Sonra bizimkiler telefon ettiler ki kızı birak birdahada arama sorma sonra kufurlestiler.
Ailemde hata bence versier seni iyi kötü ne halin varsa gör
Benim ailem bana hayari yasamama izin vermedi ki bu konuda yanlış veya doğru, dinlemediler bile.
Bizde de öyle biri vardı kızı vermediler en son kız kaçarım dedi, mecbur ailesi kabul etti
Ben canima bile kıydım o canına bile kıydı, ailem ixtennice haka fakeinda berber oldugumuza Onun ailesi kac defa konusmaya çalıştı. Sorun en büyüğü ayri ülkelerde olmamız. Yoksa bende simdiye gitmiştim yanina
İyi düşün, o kişiye varacaksin elbette ama şu var ondan sonrası
Ailede inatçı olur, kocanın yaninda mutlu olamazsın
Biz anlaşıyoruz bizim, aramız iyi ama ailem col zorluk çıkarıyor. Tama hatalarinoldu ama hatasız kul almazdı. Hakim bile iki tarafi dinler ve ona göre yargılar benim ailem. At gözlüklerini taktı. Ve burunlarin dikine gidiyorlar
Ben kavuşacağınıza inanıyorum, şunu zor kendine. Biz evlendikten sonra ben ailemle konuşmasam mutlu olur muyum, beni belki hır süre sonra affederler mi
Benim ailem afeder babam heleki hic dayanamaz. Rizasi olmasa bile ben yaparim ederim demişti ama oda ailenin baskısıyla yok diyor, bizim ailede herkesin soz hakki varr üzerimde. herkes herseye karışır neyazikki. Bir noktaya anliyorum sevgilim cok baskıcı huysuz otoriter ni karalteri var ama ben bunu başından belli biliyordum ve hakindan geliyordum. Ailem bunu goremedi iste.
Nerelisin yanlış anlamasan, bu senaryo daha çok doğu illerine ait
Sivas. Doğu ile alakasi yok.
Evlenme durumunda Hollanda için pasaport vize işlemelerini araştırınız mi
O noktaya gelemedik bile desem, cok dedim gel falan pasport ayarla yok diyor gelmem diyor.
İş vizesi elini taşın altına koymuyor o zaman , bütün dert sende yan8
Istiyordu baslarda ama ailem boyle yapinca geri bastı. Is vizesi falan almak zor. Şu an ki işi az vok iyi orada, gel dedi ama dogru duzgun ev bile dizili değil. Cunku benim 1 kere ailemi seçtiğim için birdaha seçerim diye korkuyor yok desemde.
Erkek arkadaşın çokda bu iş için ciddiyetli gelmedi bana, üzüntü sende dert sende, bir kere aileni seçtin değil sen onu secmissin, sadece doğru zaman değilmiş
Erkek arkadaşım dedigin kişi sana yardımcı olmuyor
Bilmiyorum ben tukendim, evet ister istemez bend ecok şey bekliyor. Ben kaldığı şehre girmem dedim baska bieyere geçti orada is buldu ev dizecekti yapmadi. Oda ağlıyor bende ağlıyorum. Elimizden birsey gelmedigi icin. Banad e ev cikmiyor tek başına burada ki ona istek atip getireyim. Yardim edenimde yok su hayata.
Ağlamakla olmuyor valla, yaş kaç senin
27 Elbette aglamakla olmuyor, ama annem ile babam duygusal anlamda çok guzel uzerime oynuyorlar. Kiyamiyorumnzumeyebama bir yandanda kavusmak cok istiyoruz. Onlarda akıllarınca beni kötü birisinden korumaya calsiyor dogru duzgun oturup tanımadan
Çocuk Türkiye'ye gelse olmaz mı, aynen ailenin amacı o
Ben hollandadayim o turkiyede zaten. En büyük şeylerin biride bu. En büyük sorunda ayrı ülkeler. Brninolduyrour ailem haberleri yok. Kos koca insan olduk hala kipirdiyamiyoruz.
Aile bağımlılığı işte yani, Türkiye'ye gel sen, çocuğa burada yaşayalım desen nasıl bir tepki verir acaba
Dedim dedim zaten oyle olacakti. Ama ailen snei bırakmaz salmaz seni dedi, oyuzdende zaten il değiştirdi is buldu ki gelirsen birdaha yasariz diye. Ama ailemden orkuyor birdaha ayninseylwr yaşanır diye kendisi uzuntuden olumden döndü cunku ama ailem bunu bilmiyor
Bilse ne olacak huylu huyundan vazgeçmez,
Türkiye'ye gelirsen enflasyon yüksekmalum geçinme derdi var birde bu deprem oldu insanlar perişan Türkiye'ye geldiğin zaman geçirebilecek misiniz
Iste elim kolum bağlı alsa dusunemezdim boyle sevipte kavusamicami, bir sevda uğruna canima tak edeceğini. Asla inanmazdım ki ben biri için ölmeyi göze alacağımı. Ya o ölecek ya ben ölecek bu yolda. O kesin
Bir cümle kullandın, koskoca insan olduk kıpırdamıyoruz diye , çok doğru o on Yargıyi Kirman lazım
Aynı senin durumda bir akrabam vardı, kızın babası çok döverdi kızı öyle bir söylenti vardı. Kız bırakmadı çocuğu, çocuk şu an hapiste bir suçtan kızda ortada ne olacağını bilmiyor. Yani ailenin doğru veya yanlış kararı sana bırakması kanaatindeyim. Hayat senin, karar senin.
Iste sorun benim babam aslinda melek gibidir, 1 kere elini bile kaldırmadı bana bende onün başını hiç yere egdirmedim onlara gore bu konuda gedirdim sadece. Ben hep onalra layık bir evlat olarak özlemek için çaba içindeydim ama kendimden vazgeçmişim onu anladim. Babam bize çok bağlı çok seviyor çocuklarını kopamıyorum. Tirnamjza bile zarar gelsin istemiyor. Ama göz göre göre beni mezara koyuyor neyazikki goremuyor Şu an tek gordugu beni herseyden korumak kötü oldugunu dusunudu adam oncelikle
Bennonalei bu konuda abaslarini egdirdigini soyluyorlar ama ben usulüne gore ailemin rızasıyla yapmaya çalıştım , onalr alayik üzmemek için iyi evlat olmaya çaba sarfettim hep
Senin düşüncelerin çok samimi valla
Kime ne etsen boş, tamam eyvallah sen yanlissin sana nerde yanlış yaptığını anlatan yok, otoriter bir sistem var kölelik gibi, ha suda var. O çocuğu senden alsalar ömür boyu ailene kindar ve düşman kalirsin o da ayrı bir şey
Ben gercekten çok çaresiz kaldım. Dogrusu bazen düşünüyorum ben naptimda bunu hakkettim nasil bir imtihan bu diye
Çok samimi kaldın çok itaat ettin hayırlısı olsun inşallah, aynı şekilde Almanya'da bir kız vardı bizim Türkiyeden birini seven kızı n ailesi razı olmadı kız Türkiyeye geldi burada nikah falan kıydılar ama kıyamet koptu tabi ama şu an Almanya'dalar 2 çocukları var
Evet ben heb dogrusu annem babam ne derse onu yaptim onuu yasadim, herzemen beni herseyden korumaya calisitilar, lafami bile disari cikaramazdim ben. Evet zaman gectikce dogrusu dahda kinleniyorum, cunku belkinsimdiye evladımı bile kucagima almış olurdu.
Rabbim nasip eder inşallah
Sana inandım gerçekten ama çocuk için bir şey demiyorum. Harekette bereket var diyerek sana hayırlı geceler diliyorum.
Benimde en büyük hayalim bir süre sonrada ayaş geciyor zaten insan tükeniyor vazgeçiyor bizde bu durumdayız yasim geçiyor evet evlat sevmek istiyorum aile yuva kurmak istiyorum koru biesey degilki bu
Allaha inanıp duadan başka cagrem yokksu hayatta zaten sagolun teşekkürler hayırlı geceler
Rabbim hayırlı bir kapı açar, sen şer dersin hayır olur, elini semaya aç..
Amin inşallah rabbim umarim duyar bu kulun dualarını
3 ayda ananın evine dönmezsen adımı değiştiririm ailenin onaylamadığı biriyle mutlu olan ben hiç görmedim
Hic mi olmaz yani sevdiğin insnai yanlış tanimis olamazlarmi
Sanmıyorum Bence sevgiden dolayı Sen bazı şeyleri eksik görüyorsun yine de hayat senin tabi
Biz 4 sendir boyle beraberdik. Tanıstilar tanışmadan önce hiç bir sorunumuz yoktu. Basta zaten ulkeler ayri diye istmediler. Oysa arkadaşım hakkariye ( kotu diye demiyorum alsa ama turkiye sınıra gitti diye ) gitti gelin olarak onun ailesi neden ses çıkarmadı
Bilemiyorum dediğim gibi hayat senin kararını sen vereceksin
Izin verseler verecem dogrusu. Izin vermiyorlarki, hemen duygularımla oynuyorlar.
Dediğim gibi karar vermen gerekecek sonuçlarına katlanabilecek misin ailen arkanda olmaz büyük ihtimal bundan sonra yine de tanımıyorum gerçi ama
İnsanız hepimiz olur da anlaşamazsan dönecek bir kapı olmayacak buna katlanabiliyorsan yapacak yol belli
Bunu aileme sordum zaten, onlar ne hata yaparsan yap herzaman bu eve geri donebilecegimi soylediler ne olursa olsun kapıları açık olacağınıda
O zaman sorun yok
Iste sorun zaten onalrin duygusal anlamda uzerimde cok oynamasi onlari cignemek zorunda birakmalari. Sevmekten nefret ettim, bennaile kurmaktan tiksindim
İşin Zor
Evet bende boyle forumlarda cagre ariyorum. Artik tukendim cunku
🌝🌝
Ailene anlat durumu ikna et
Anlattim bir çok defa analttim. Ama tekntarafli dusnuyorlar. Onun ailesi de dedi ikna et ailesini ama kabullenmiyorlar ailesini bile kötü buluyorlar