3 yıllık birlikteliğimiz vardı 1 yıllık da nişanlıydık aileler anlaşamadı zaten aşırı derece de kültürel fark var hayatta bir şey görmemiş insanlar nişanlımın ailesi maddi durumları da iyi değil hiç. Ailem nişanlımın hal ve hareketlerini beğenmedi zaten aşırı rahat gevşek davranışları var büyüklerin yanında. Bana karşı seviyor ama uzak duruyor gibi ailem seni sevdiğini anlayamadık kızım biz dediler mesela özel gün olsun asla bir şey almaz sürpriz yapmaz ben bir tık daha seven tarafım ve ailem de bunu gördüğü için mutsuz olacağımı düşünüyor istemiyor ailem ya o ya biz dedi ailemi seçtim ama 2 ay sonra yapamadım onsuz ailemden gizli saklı konuşup görüşmeye başladık. Ailem onu ve ailesini asla istemiyor nişanlım da nereye kadar böyle olacak kaçalım dedi 2 ay benim ailemle yaşarız sonra kiralık eve çıkarız dedi onun ailesiyle arası iyi olacak ama benim ailemle aram kötü olacak sana 1 yıl süre veriyorum düşün dedi ama ben seni kaçırıcam kafaya koydum dedi
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende nişan attım ailen istemiyorsa emin ol en doğrusu benim nişanlımda nerde ne konuşacağını bilmeyen biriydi sevgimden gözüme batmadı hiç bu durum yaa oda öyle rahat bi insan diyordum ailemde hep sustu ben seviyorum diye aileside çok değişik insanlardı benim ailemle alakası yoktu sevgi yeter sandım yetmedi ailesi ve kendi gerçek yüzlerini gösterdiler bende ayrıldım sakın yapma ailen diyorsa vardır bildikleri hayatının yanlışı olur insan sevgisinden hiç bişeyi göremiyor bırak o adamı ileride çok mutsuz olursun eş bulursun ama aile bulamazsın ayriyeten böyle bi yanlışın bedelini ömür boyu ödemek zorunda kalırsın evlenirsin çocuğun olur belkide mutsuz olursun ayrılmak istersin yapamazsın lütfen bunları yapmadan önce düşün balık baştan kokar
020 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısın 3ay önce babam yeni kalp ameliyatı oldu daha sıkıntı stres üzüntü yok. En önemlisi baba bedduası almasın kimse hayatta hiçbir işi hayır etmez. Ailem hep arkamda durdu onu sevmeseler istemeseler bile ben seviyorum diye ses etmediler. onun hal ve hareketleri çok farklıydı aileme ve bana uymuyor asla ilk başta böyle değildi sonra oldu ailesiyle hem ben hem de ailem yapamaz öyle insanlar görmedim hayatımda çingen aç gözlü hayatta bir şey görmemiş insanlar. Melek gibi ailem var bir dediğimi iki etmeyen üzerime düşen. Onunla konuşmak bile hata. Ailem bitirdim unuttum sanıyor ben ise arkalarından iş çeviriyorum onunla gizli saklı konuşarak 😢 insanın gözü kör olabiliyor dediğin gibi aile erken görüyor onu ama sen göremiyorsun maddi durumu bile iyi değil hayat şartları biliyorsun canım. Benden ailemi karşıma almamı memleketimi evimi bırakıp onun yaşadığı şehire ailesiyle beraber yaşamayı teklif etti 2 ay sonra kiralık eve çıkarız evlendikten sonra çocuk da yaptık mı aileler barışır diyor ben kendi ailemi çok iyi tanıyorum asla affetmezler beni silerler ortada kalırım bana sahip çıkan ailem de olmaz arkamda istediklerini yaparlar o zaman bana çünkü kaçmış oluyorum ona ailemin başını öne eğdirmiş oluyorum 😢 1 yıl süre verdi bana düşün taşın eğer gelemem yapamam diyorsan silerim seni her şey biter dedi seviyorum da onu ama kendimi de ömür boyu yakmak ateşe atmak istemiyorum 😢
Cevap sahibi+1 yılEğer sen bunu kabul edip aileni silip gidersen emin ol çok değersiz görecekler seni hem ailesi hem kendisi sen aileni bile silip geldin diyecekler kendilerini üstün görüp onlara muhtaç olduğunu düşünecekler o yüzdende gayet rahat davranacaklar seni üzmekten korkmayacaklar arkasında ailesi yok nasılsa gidecek kimsesi yok bize mecbur diyecekler değer mi hiç sanmıyorum ne kadar seversen sev seni gerçekten seven bir adam senin ailenle kötü olmanı onlardan uzak olmanı istemez sevgi yetmiyor emin ol ben çok sevdim herşeyimi verdim nerdeyse ama çöp oldu verdiğim emeğin bi gram karşılığını verseydi zaten çok mutlu olurdum fazlasında gözüm olmadı ama bunlar tek taraflı olunca olmuyor sen ne kadar verirsen ver karşındaki insan hiç birini görmüyor bi aile kadar kimse sevmiyor o beni üzdükçe yanımda ailem vardı ben annemin babamın omzunda ağladım çok zor çıkardım o yüzüğü parmağımdan annem babam olmasa şu an çok farklı olurdum inan lütfen bu kötülüğü önce kendine sonra ailene yapma bu kadar değersiz değilsin
Soran+1 yılAnlattıkların şeylerle yaşadıklarımız birbirine çok benziyor hiç sıkılmadan ve üşenmeden okudum satırlarını çok teşekkür ederim güzel yorumların için ❤️ bende öyle düşünüyorum içimden bir ses de çok pişman olacağımı söylüyor insanlara karşı ailemin de başını öne eğdirmiş olucam milletin ağzı torba değil ki büzesin o lafları dedikoduları ailem kaldıramaz. Benim kuzenim kaçıp gitti sevdiğine babası asla affetmedi 2 tane çocuğu var şimdi 2 çocuğuyla baba evine döndü annesi ve kardeşi konuşuyor sadece babası ağzını açmıyor yüz yüze gelmiyor önümde bire bir örneği varken kaçma fikrini düşündüm sevmek yetmiyor ilerde o sevgi bitecek kavga tartışma gürültü olacak aileme saygısı olmayan birinden kendime saygı bekliyorum 😢 benim baba evinde bir dediğim 2 olmadı canım eşyalarını her şeyini bırak gel dedi bana ne alıp ne yapacak aldığı 9 bin maaşla ne ev ne araba var anasının evinde kalacakmışız 2 ay sonra ne olacak o süre uzayacak ben ağlıcam annemi babamı kardeşimi özleyeceğim 😢 hayatımı zindana çevirecek
Soran+1 yılAnnem evde gözüme bakmaya kıyamıyor bir iş yaptırmıyor kendi yapıyor işini orada hizmetçi uşak gibi kullanacaklar bir topluma giricez beni yerin dibine sokacaklar cahil geliştirememiş insanlar bunlar
Cevap sahibi+1 yılAynı evde oturmak hele ki daha sıkıntı bizde de başta ayrı oturacağız diye konuşulmuştu sonra kayınbabam ev aldı 2 katlı altlı üstlü oturacağız demişti kimse bana oturmak ister misin diye sormadı bile emrivaki yaptılar nişanlım bile ağzını açıp tek kelime etmedi banada sormadı ne düşünüyorsun diye hiç içime sinmemişti çok pinti insanlardı kayınbabam falan çok ters insana hakaretvari konuşan biriydi dedim bu adamla aynı evde nasıl oturacağız herşeye karışır laf eder ama kimseye bişey diyemedim sevdiğim için sustum ben aynı evde oturmak istemiyorum bile demedim diyemedim aileme dedim nasıl olacak onlar bile bana kötü bişey demedi olsun kızım sonra ayrı eve çıkarsınız falan diyolardı ama öyle bişey imkansızdı nişanlım ailesinin lafından hiç çıkmıyordu çocuk gibi zaten kendisi sorunlar çıkarıyordu her gün annesini babasını arayıp sormam gerekiyormuş kendisi benim annemi babamı aramadığı halde böyle sorunlar çıkarıyordu kendi ailesine aşırı değer verip benim aileme bi gram saygısı yoktu insanlar böyle işte o adam seni gerçekten sevseydi derdi ki yeniden olalım annenin babanın ayağına kapanırım gönüllerini alırım herşeyi yaparım derdi amacı ne biliyo musun düğünden masraftan kaçmak seni ucuza getirmek seni değerli görse bunlardan kaçmadı durumları iyi değil diyosun inan o bile sorun değil benim nişanlımın ailesinin evine dört maaş giriyordu ona rağmen bana yırtık gelinlik giydirip onu almam için baskı yaptılar neler gördüm neler pintilik seni hiç bişeye layık görmemek olunca amaç durumları iyi olsada kaçıyorlar masraf yapmaktan ben hiç böyle görmedim ailemde benim babam elinde parası olmasada yok demez bu yaşıma kadar hiç bişeyimi eksik etmedi çok şükür aileden başkası çok boş çok kötü insanlar var hayatta
Soran+1 yılGerçekten de öyle bana da nişan kıyafeti alacağımız zaman ayrıyetten isteme kıyafeti de alınacaktı kaynanam ona ne gerek var evdekilerden giy kızım dedi ailem hayır canım bu ilk kez olacak adet neyse o olmalı tabiki alacak dedi. Canım bizim olay asıl şurda patladı benim nişanımda afedersin incecik tel gibi kolye taktılar saat bir de durumları yok diye kuyumcuya gidip sordum 3 bin tl ediyor düşün. Ailem benim yokluk sıkıntı çekmemi istemiyor sülaleden başka kızlar nişanlandı millet kalın kalın bilezik set beşi bir yerde filan babam sen buna mı laiksin dedi. Benim bohçalarım geleceği zaman ailesine açık açık dedi ben kızıma 10 bilezik istiyorum dedi kendim için değil onlara kalacak zaten dedi ailesi hemen bizim durumumuz yok alamayız dedi babam onları denemiş oldu eğer ailesi bizim gelinimize 10 tane değil 20 tane bilezik feda olsun deseydi babam takdir edecekti maksat almak değil bunu söyleselerdi bile yeterdi. Babam onu deyince onun ailesi de biz bilezik alacaksak bütün eşyaları da siz alın dedi aileme. orada olay çıktı zaten neyse bu olay soğudu biz erkek tarafının bohçasını götürecektik durumları yok diye ailesi aileme sizi ağırlayacak durumumuz yok dedi. O kadar şeyler aldık pastaneye kapora verdik börek tatlı çerez hepsi yalan oldu. Kayınvalidemler başka şehirde yaşıyor bayramlarda bile gelin ne zaman gelecek elimizi öpmeye diyor beni orada bütün sülaleyi dolaştırıp gezdirecekmiş babama da öyle şeyler çok ters nişanlı olsak bile tek başıma gitmem doğru olmaz nişanlım bile sessiz kalıyorsun karşı çık böyle olmaz diyor
Soran+1 yılKurban bayramında bizim buranın adetine göre koç ve bilezik gelir onu bile yapamadılar millete koç gelmiş bilezikler babam bak nasıl oluyor gördün mü diyor hep
Cevap sahibi+1 yılO dediğini bende hiç görmedim :) hatta geline düğün öncesi kıyafet alışverişi yapılır bilirsin iç çamaşırından çorabına kadar tüm kıyafetleri alınır bunu erkek tarafı alır herkeste bu böyle alışverişe çıkıcaz kayınvalidemle kayınpederim karşıma geçip dedi ki çok bişey alma sakın pahalı olmasın senin zaten kıyafetin çoktur sadece ufak tefek çorap iç çamaşırı pijama al dediler paramız yok alamayız dediler ben bunları duydum çok garibime gitti gerçekten paraları olmasa tamam dicem ama dört maaş giren bir ev paramız yok diyolar utanmadan geline böyle bişey denilmez etrafımda gördüğüm arkadaşlarıma bile sadece kıyafet alışverişine 15 bin 25 bin lira harcayan nişanlıları vardı kollarında 10 15 bilezik olanlar vardı bana nişanımda 1 tane bilezik takmışlardı :) şaka gibi parada pul da gözüm yoktu istemedim de ama istemek lazımmış sadece sevdik neye yaradı ki çöp
Soran+1 yılSen o kadar haklısın ki gerçekten çöp. İşte bende o yüzden kopamıyorum 5 yıl geçti dile kolay 5 yıl benim çok fazla emeğim var bu ilişkide çok çabaladım çok fedakarlık yaptım alttan aldım çok sevdim hemde çok alıştım bağlandım ona. O yüzden kimseyi sevemiyorum aşık olamıyorum bir şey hissetmiyorum 🥺
Cevap sahibi+1 yılSen öyle sanıyosun aslında kimse vazgeçilmez değil ondan vazgeçebilirsin başkasınıda sevebilirsin ona mecbur değilsin emek verdim diye kendini ona mecbur hissetmemelisin mantığının olmaz dediği şeye inatla gidersen mutsuz olacaksın cesur ol lütfen seviyorum unutamam edemem diyerek hayatını mahvetmek mantıklı değil seviyorsun ama sevilmiyorsun bunu görmen gerek sevgini bi kenara koy sevgi hata yaptırır
Soran+1 yılEvet çok seviyorum ama Sevilmiyorum değersiz görülüyorum 😢😢 sana şunu demek istiyorum 3 günlük buraya geldi yaşadığım şehire 1 saat gördü gitti beni 2 gününü arkadaşlarıyla beraber geçirdi bana az zaman ayırıyorsun görmek buluşmak istemiyorsun deyince yooo aşkım diyor yarın müsaitim görüşelim diyorum hayır aşkım gidicem diyor buna üzülüyorum ben 😢
Cevap sahibi+1 yılBide uzak mesafe emin ol yanyana daha fazla vakit geçirseniz bi çok olumsuz davranışını görürdün o yüzden daha kolay olurdu vazgeçmek
Soran+1 yılNişanlı olmamıza rağmen önüne gelen tanımadığı kızlara istek atıp takip ediyor fotolarını beğeniyor sorunca da öylesine attım ne var bunda istek atınca ya da resimlerini beğenince o kızlarla yatıyor muyum aşık mı oluyorum yazıyor muyum bu kadar büyütme yaa diyor bana artık dönüp dolaşıp ona aynı şeyleri söylememden oda yoruldu bende ve ilişkiy aşırı yıprattı ben yapma diyorsam o yapıyor senin bu yaptığını sevmeyen insanlar yapar diyorum senin hayatında biri var nişanlısın üstelik diyorum. Oda sen bana kaçtığında buraya geldiğinde senin için herkesi siler çıkartırım diyor.
Soran+1 yılTakip ettiği kızlar da şu kadar güzel olsa be kardeşim benim elime su dökemez benim gibi olamaz hiçbiri benim gibi sevebilir mi onu bu kadar bir tarafları açık seksi poz vermiş dikkat çekmeye çalışan kız modeli hiçbiri de benimkini takip etmiyor
Cevap sahibi+1 yılO zaman sende erkek takip edeceksin o zaman onu kabul etmez dimi seven insan kimseye dönüp bakma gereği dahi duymaz gözü dışarıda bi erkek evlensede aynı olur huylu huyundan vazgeçmez bu net
Soran+1 yılBende öyle yapıyorum bana istek atanları kabul ediyorum nasıl kuduruyor tavır alıyor konuşmuyor benimle
Cevap sahibi+1 yılFazlasıyla belli etmiş nasıl biri olduğunu daha bunları bile bile ona gidersen büyük yanlış yaparsın
Soran+1 yılşu an çok kötü bir şey öğrendim sıkışık durumdayken insanlardan borç para almış ve kimsenin parasını vermemiş millet arıyormuş açmıyormuş
Soran+1 yılBunları yapan biri bir de beni kaçırmaya çalışıyor kendimi yakacakmışım
Cevap sahibi+1 yılAllah sana herşeyini göstermiş işte buna şükret ve olması gerekeni yap bunlar sadece fragman yok ben daha arkasından giderim diyosan herşeyi baştan kabul etmiş olursun o çukura düşersen ömür boyu çıkman zor
En İyi Cevaplar
+1 yılKaçarak evlenerek mutlu olanına bugüne kadar hiç rastlamadım. Koca her zaman bulunur ancak aile her zaman bulunmaz. Dua etki geri dönmeyesin o zaman o kaçtığın kapı sana girmen için açılmayabilir.
Bu gibi durumlarda ne olur biliyormusun;
1. Eşin parasız kalır gelir, evde hıncını senden alır,
2. Eşin ailesiyle kötü olur, evde hıncını senden alır.
3. Eşin kira ödeyemez, evde hıncını senden alır.
4. Eşin sokakta birine kızar, evde hıncını senden alır.
5. Bebek ağlar, eşin evde hıncını senden alır.
6. Eşin sana kızması için her zaman bir bahanesi vardır. Çünkü sen kaçmışındır ve arkanda kimse yoktur.
07 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru söylüyorsunuz 😢 Bir de şehir dışındalar aynı şehirde yaşamıyoruz ben ailemi memleketimi evimi bırakıp oraya gidicem onlarla yaşayacam ailemi çok özlerim onu da seviyorum ama o 4 yıldır hayatımda ailem 28 yaşına kadar beni büyütmüş bu yaşıma getirmiş her anımda yanımda olmuş. şu an onunla gizli saklı konuşurken bile aileme nankörlük etmiş gibi hissediyorum yiyorum içiyorum ama konuşmaya devam ediyorum işin içinden çıkamıyorum Üstelik babam yeni kalp ameliyatı oldu ona bunu yapamam o vebali kaldıramam ömür boyu
- +1 yıl
Birlikte mi yaşayacaksın?
Soran+1 yılÖyle söyledi
- +1 yıl
Hangi devirdeyiz? Seni ailesine hizmetçi götürmek istiyor. Tahsil ve meslekler nedir?
Soran+1 yılBen anasınıfı öğretmeniyim oda beyaz eşya dükkanı çalışıyor
- +1 yıl
Senden tahsili düşükse seni taşıyamaz. Beyaz eşya mağazası olan birinin ailenle oturacağız demesi normal bi durum değil.
Soran+1 yılMağazası yok orada çalışıyor eleman evlere kurulum yapıyor
Aşk İlişkileri konusunda 438 cevap paylaştı. Bir erkek olarak söylüyorum kaçma. Seni onca yıl büyütüp sana bakan annenin babanın boynunu eğme , çok zor bi durum ve seçim anlıyorum seni ama kaçış kurtuluş değil pişman olacağın şeyler yapma. Özellikle Babalarınızın kıymetini bilin.
12 Yorumla
Soran+1 yılaynı şehirde yaşamıyoruz ben ailemi memleketimi evimi bırakıp oraya gidicem onlarla yaşayacam ailemi çok özlerim onu da seviyorum ama o 4 yıldır hayatımda ailem 28 yaşına kadar beni büyütmüş bu yaşıma getirmiş her anımda yanımda olmuş. şu an onunla gizli saklı konuşurken bile aileme nankörlük etmiş gibi hissediyorum yiyorum içiyorum ama konuşmaya devam ediyorum işin içinden çıkamıyorum Üstelik babam yeni kalp ameliyatı oldu ona bunu yapamam o vebali kaldıramam ömür boyu
- +1 yıl
Babana geçmiş olsun öncelikle. Karar vermeden önce tekrar aileni düşün baban böyle bişeyi kaldıramayabilir geri gönüşü olmayan şeyler yapma , tek çözüm ailenin. İkna olması ikna olmuyorsada konuşmayı kes o çocukla çünkü sonuç değişmeyecek ve en mantıklısı irtibatı kesmek diye düşünüyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
+1 yılRahat insan ile kaçılmaz. Eğer dağa çıkacaksan sağlam halatsız çıkma derim ama her türlü düz yol varken neden dağa çıkıyorsun eğer çok istiyorsan düzgün biri olsun yine de önermem
00 Yorumla
+1 yılKaçarsan çok pişman olsun illa kaçmak istiyorsa ev tutsun eşya düşsün kaynananın yanında yaşarsan o evden çıkman zor olur unutma
021 Yorumla
Soran+1 yılBir de şehir dışındalar aynı şehirde yaşamıyoruz ben ailemi memleketimi evimi bırakıp oraya gidicem onlarla yaşayacam ailemi çok özlerim 😢 onu da seviyorum ama o 4 yıldır hayatımda ailem 28 yaşına kadar beni büyütmüş bu yaşıma getirmiş her anımda yanımda olmuş. şu an onunla gizli saklı konuşurken bile aileme nankörlük etmiş gibi hissediyorum yiyorum içiyorum ama konuşmaya devam ediyorum işin içinden çıkamıyorum 😢😢😢😢
Soran+1 yılÜstelik babam yeni kalp ameliyatı oldu ona bunu yapamam o vebali kaldıramam ömür boyu 😢😢😢
- +1 yıl
Bir şeylerin heyecanına kapılıp kabul etme bazı şeyleri yaşamasan görmek lazım eğer kaçarsan
- +1 yıl
Babana bir şey olursa
- +1 yıl
Çok üzülürsün ayrıca da ailesini ikna etmeye çalışmak yerine kaçalım diyen biri ne kadar mantıklı sence
- +1 yıl
Ben sevgilime ölüyorum aşkımdan 9 yıllık sevgiliyiz ama asla kaçmayı düşünmedim benimde ailem istemiyo
- +1 yıl
Gel ailemi ikna et dedim elinden geleni yapıyo
- +1 yıl
Bu şekilde hallolur sorunlar seviyorum diye hayatını mahvetme
Soran+1 yılGüvenemiyorum onun ailesiyle olmaz ters düşerim ben neler yaparlar bana 😢 canım melek gibi ailem var 🥺 yapamam bunu onlara 😢😢
- +1 yıl
yapma da zaten yazık günah ailemin yanında 2 ay kalırız yalan aklı sıra seni sokacak eve rahat gelir o ona bekar hayatını yine Yaşar
- +1 yıl
İnsanların sözünü boş görme insanların sözünü dinle kafanı duvarlara vurursun
Soran+1 yılKendimi ateşe atmak istemiyorum herkes onu diyor cayır cayır yakarsın kendini diyor herkes gizli saklı konuşurken bile içim rahat değil ailemin haberi yok bitirdim unuttum sanıyorlar
- +1 yıl
Sende bitir bence nişanlını karakteri yok gibi geldi bana
- +1 yıl
Psikoloğa git unutmak için bir şeyler yap
- +1 yıl
Sana 9 yıllık sevgilim ama bu hatalara düşmem diyorum 4 yıllık insan için seni büyüten aileye böyle acı çektirmek çok nankörce yapma
Soran+1 yılÇok haklısın ailem bir dediğimi iki etmedi hiç orta halli de olsak her şeyi alıp yapmaya çalıştı babam telefon dedim aldı canım bir şey çekiyo alıp geliyor aslan babam onlar hiç birini yapmaz bana 😢 hizmetçi gibi kullanırlar beni
- +1 yıl
Beni takip edebilirsin konuşmak için adım Kübra ayrılmak çok zor bir süreç ama ailen için yaparsın sen
Soran+1 yılAslında ben ondan intikam almak istiyorum bunun için yardım edersen çok sevinirim
- +1 yıl
Ederim
- +1 yıl
Sende bana yardım et benimde intikam alacağım bir kişi var
- +1 yıl
Takip at bana
Yani elden bir şey gelmeyince kaçmak gerekir
00 YorumlaHata yapma boş biri belliki
10 Yorumla
+1 yılBence üzülürsün yapma derim
10 Yorumla
+1 yılDusunmeden reddet