Ben hemşireyim sevdiğim çocuk bekçi. Annem senin dengin doktor evlenmene rızam yok dedi. Ne yapacağım şimdi?

En kötü öğretmen, hemşire ne ya? Kendin hemşireyken dengin hemşir zaten. O bir gerçek ama öğretmen net değil. Ki öğretmen hemşireden daha üst düzeyde Kpss bazında bakarsak.
Hemşire, Google'de Kpss B grubu ile atanıyor yazıyor. Google KPSS B grubu derslerine de gyk dersleri diyor. Öğretmen, Kpss'nin B grubundan da (yani gyk) sınava girer eğitim bilimleri sınavına da girer. Hangi öğretmenliği okuduğuna göre Öabt sınavına da girer ama çoğu öğretmen öabt sınavına girer. Hâl böyleyken hemşire ve öğretmenin kıyası bile yapılamaz. Biz öğretmenler, atanırken daha çok derse çalışmış olduğumuza göre daha üstün kaçarız bilgi olarak. Asıl hemşireler bizim dengimiz olamaz.
Ben, bekçileri de küçümsemiyorum. Çünkü bekçilerin de içinde üniversite mezunu olup kendi bölümünden atanmaya çalışırken umudunu artık kaybetmiş insanlar var. Sırf lise mezunu olmuyor bu bekçiler, polisler veya askerler.
Ayrıca annen nerenin profesörü de sana doktoru, mühendisi denk görüyor?
Konu hayatınızdaki insansa, aileler beklenmedik derecede fevri tepkiler verebiliyor. özellikle iş konusunda fikir ayrılıkları yaşanabiliyor Evde, yemek masasında yaşanan bir kriz esnasında ailenize 'İyi ama neden onu istemiyorsunuz?' diye sormanız mümkün olmayabilir. Sorsanız da o anda sağlıklı cevaplar veremezler ya da sizi kırmamanın yolunu bulamadıkları için bu soruyu duymazdan gelebilirler. Siz en iyisi, bu konuyu başta rafa kaldırmış gibi yapın. Aileniz ile arası iyi mi?
Hangisiyle aranız daha iyi? Hangisiyle daha rahat konuşabiliyorsanız onunla baş başa kalmanın yollarını arayın. Annenize pazarda eşlik etme teklifi götürebilirsiniz örneğin. 'Zaten bu sıralar pek görüşmüyoruz, aramıza çok soğukluk girdi ama sen onu neden istemiyorsun ki?' diye konuya girebilirsiniz. Nedenlerini öğrenebilirseniz, aslında onu yanlış tanıdıklarını izah etmeye çalışın. 'Siz onu eğitimini tamamlamadı diye biliyorsunuz ama, o kendini çok geliştirmiş biri' diye anlatabilirsiniz.
O yüzden ilişkinizi gözden geçir, gerçekten seviyorsan bırakma elbette! yaşın geçiyor, insanlar güvenilmez birini sevip ilişki kurmak kolay değil. nasıl bir hayat yaşamak istediğini düşün sevdiğin kişiyi az buz tanıyorsun ilişkinizin kalitesine göre ya kendi halinizde yaşayacaksınız ya da gezip ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız.
Gerçek şu ki;şu hayatta sınıf farkı vardır ve denklik önemlidir, istisnai örnekler olabilir ama genel olarak davul bile dengi dengine diyorum.
Doktor, doktorla evlense daha iyi olur, birbirlerini daha iyi anlarlar, konuşacakları dil aynı olur.
Okumuş kişiyle okumuş kişi evlenmeli.
Birde şöyle bir durum var; okumamış bir kişi "ben üniversite okumuş birisiyle evlendim"diye hava da atabilir ki böyle bir konuyla hava atan kişinin oturmamış bir kişiliği var demektir.
Üstelik erkeğin kadından mevki olarak üstün olması gerektiğini savunuyorum, çünkü kadın her anlamda güçlü erkek sever.
Bence anneni dinle, ilerde gözüne batmayan her konu için "annem haklıymış" diyeceksin.
Üstünlük ancak takva iledir, lakin bazı gerçekler de vardır hayatta.
kanka ha hemsiresin ha birsey doktor olsa ne olur muhendis olsa ne olur onemli olan mutlu olmaniz niye doktorlar aldatmiyor mu
Hayir ben seviyorum annem beni yakistirmiyor sütümü sana helal etmem ölümü gör gibisinden konuşuyor. Yoksa adam şeker gibi biri. Onunla çok mutluyum. Söylediklerinize bende katiliyorum yorumdakilerde sanirim soruyu yanlis anlamis hepsi linçlemiş beni.
Cevap
42Cevap
Doktor da dötü kırık hemşireyi napsın ya
Hemşirelerin de aldığı maaş, yaptıkları iş belli. Dengi doktormuş birde, yaw hemşireliği aşağıladığımdan değil de doktor seni ne yapsın, onlar da doktor bulmaya çalışıyorlar belki, annen senin dengin değil demişte, siz kimsiniz yani, az buçuk o bekçi dediğin adamla aynı parayı alıyorsun, hatta aynı bile. Kızı hemşirelik okulmuş, vay anasına ne işler başarmış. Git, bir tıpla hemşireliğin puanalarına yeniden bak lütfen. Doktor ile sen denk misin, o zaman görürsün.
Bekçilerin aldığı maaş bildiğim kadarıyla dolgun oluyor bu bir. Sen bakıma muhtaç bir insan mısın ki adam sana bakmak zorunda kalıyor bu iki. Doktor biri hemşireye bakmaz bu da üç. Annenin yaptığı yorum çok saçma olmuş. İki kişi çalıştığı takdirde ekonomik olarak her şeyin üstesinden gelinebilir.
Sen sevdikten sonra gerisinin önemi olduğunu düşünmüyorum. Annen de her anne gibi kızının iyi koşullarda yaşamasını ister. bu doğal bir şey benim annemde çok kez çıtanı yüksek tut der. tabi annenin yorumlarından etkilenip sevdiğinide küçük görme güvenlik kötü bir meslek değil yattıkları yerden 10-20 k alıyolar hemşirelik gibi bunun içinde okul/bölüm okunuyor. Annen evlenmeyecek bu adamla O yüzden ilişkinizi gözden geçir, gerçekten seviyorsan bırakma elbette! yaşın geçiyor, insanlar güvenilmez birini sevip ilişki kurmak kolay değil. nasıl bir hayat yaşamak istediğini düşün sevdiğin kişiyi az buz tanıyorsun ilişkinizin kalitesine göre ya kendi halinizde yaşayacaksınız ya da gezip ayağınızı yorganınıza göre uzatacaksınız. Üstünde bir evi düzenli geliri yoksa zaten O kişiyle evlilik yoluna girme! sıkıntı çekersiniz, içinizde ki sevgi yok olur. eğer sana bakabilecek durumu varsa kendi halinde de olsa tabikide sevdiğinle ol annene kulak asma🙏🏻
Annen doğru demiş senin dengin dpktor eve gelen tamirci üni mezunu mezara girince mezartaşında dojktor ahmet mezartaşı olmayanda işçi ahmet yazacak bu dünyada aileler onaylar çocukları razı olur efendi adam istemezler ya zengin isterler kendilerine de baksın ya ünili isterler isterse kızları işkence görssün umurlarında olmaz
Annenin bakış açısından bakıyorum ve düşünüyorum: “sen hemşiresine , dengin neden doktor olabiliyor? Doktor bir hemşireyi neden alsın? Doktor koca bulmak için mi hemşire oldun? ”
Hepsi rahatsız edici değil mi? Annene bunları söyle , bakalım tepkisi ne olacak!..
Ailen seni meslekle mi evlendiriyor, ayrica onlar mi evleniyor, onlarin hayatimi, senin hayatin mi? Doktor takintisi, mühendis takintisi bitmedi su Türkiyede ki insanlarin. Öyle doktor taniyorum, insan demezsin, karakter yok, doktorluk sadece bir meslek, üstün bir irk degil, üstün bir insan degil
Senin dengin doktormuş diyen annene söyle ben dünya güzeli miyimki beni alsın doktor, doktor doktor alır ya da kendi maaşına denk başka bir kadın eğer çok güzelsen alır yoksa zor yani birde şöyle bir şey var bekçi maaşı seni de doktoru da sollar bu bir gerçek
Onu bunu bırakında içim çok kötü 1651 ölü 11 bine aşkında yaralı ve hala enkaz altında olanlar var Cumhurbaşkanımız Erdoğan elinizde fazladan atkı bere eldiven varsa afada gönderin ihtiyaç sahiplerine ulaştırsınlar dedi herkes lütfen elinden gelen yardımı yapsın
Seni çok iyi anliyorum aileler gercekten büyük etken cocuklarının hayatına hep kendileri yön vermek istiyorlar iyiliğini istiyor anlamında ama kendi kararını verebilecek insanlar sonucta bırak iki insan karar versinn. Ama yaa böyle olursa cephe alırlar ya da evlatlarını dıslarlar bu çok kötü bide o kişi kötü çıkarsa ben haklıydım sana evlenme dedim de dedim diyip başa kakarlar kendin yaptın diye valla çok sıkıntılı durumlar yaa Allah yardımcın olsunn🙏
kız doktorlar da seni bekliyordu zaten😅 o mantıkla bakacak olursak onlar da da seni kendine denk görmez mesela. Böyle söyle annene. Hem hemşirelerin maaşı gayet iyi oluyor bildiğim kadarıyla sen koca parasına ihtiyaç duymazsın zaten, geçinir gidersiniz ne olacak. Tabi cok yüksek standartlarım var, rahat yaşamak istiyorum diye düşünüyorsan orasını bilemem
Hahahaaa demek hemşirenin dengi doktor oluyormuş öyle mi?
Peki sen doktor olsaydın, seni hasta bakıcı veya hemşir bir koca adayına uygun görecek miydi?
Yazık..
Sana demiyorum ama annen seni pilot falan sanıyor herhalde. doktor da denk biri gerek diye hemşireye bakmasın o zaman. Bu konuları hiç sevmem ya flörtüm hekimdi bana çalışmasan daha iyi falan diyordu yani herkes aynı değil. sevgi işte aranmamalı 60 bin tlilik koltuğa oturursun ama mutlu ve huzurlu değilsen bir anlamı yok
En kötü öğretmen ve hemşire derken... Ben olsam şahsıma hakaret algılarım. Bence evlenme olgunluğuna eriştiğini düşünüyorsan, onun senin dengin olduğunu düşünüyorsan evlenmelisin.
Ben de öğretmenim ve aynen hakaret olduğunu düşünüyorum. Bunlar bizim atanma durumumuzu kolay sanıyor anlaşılan. 😂😂Bildiğim kadarıyla hemşireler sadece gyk yapsa atanırken yetiyor. Bizde öyle mi sanki? Öabtsi var, gyksi var, eğitim ve var. Oh ne âlâ memleket! Bir de aşağılanıyoruz üstüne. 😂😂Boşuna dememişler Boş tenekeden çok gelir diye.
Önemli olan statü değil insan olabilmişse içinde merhamet duygusu varsa her şekilde olur senin annen gibi zihniyete sahip insanlar daha çok avcunu yalar orası ayrı konu 🙂
YAa ölümlü dünya düştüğmuz derde bak ne kadar tuhafiz mesleğiyle mi evleneceksin adamın
Yanlış anlama lütfen ama annem bana böyle bir şey söylese annecim sen ikinci evlilik yapmak istersen bir gün bekçi tercih etmezsin derdim 😊 anneler işte çocukları için iyisini istiyorlar ve inan çoğu zaman haklı çıkıyorlar ama meslek olarak değil insanlık olarak bakmaları lazım. Anne sözünü aklımıza yazmamiz lazım ama karar her zaman bizim olmalı
Senin dengin?
Annen 'kim' bellemiş ki seni?
TUS'un % 70'ini alıp KPSS'nin % 70'iyle mi karmış?
O harca çimento biçilmemiş olsa gerek !
Anana söyle, öyle bir denklik masallarda var. Doktorlar, zaman konusunda kendileriyle uyumlu kadınlar arar. Çok azı aile hayatına uyumludur. Hemşireyle evlenmek acizliktir.
Bak mühendisler işsiz kendimden söyleyeyim öğretmen atanan çok az annen işi imkansıza sürmüş neden çünkü bu dönemde evlenebilecek insan bulmak zor. Annene söyle bulsun bakalım sana dediği gibi birini bulamayacaktir bence sen daha iyi bilirsinde.
En İyi Cevap