Muhafazakar bir aileye gelin gitmek? Nişanlımın annesi kapanmamı istiyor?

Arkadaşlar merhaba nişanlım ile 2.5 yıldır tanışıyoruz. Kendisi çok iyidir Allah var. O muhafazakar bir ailede yetişmiş ben ise öyle değilim. İlk sorum bu kadar dindar bir aileye gitmek sizce beni zorlar mı? Mesela nişanımızda ablamın 4 yaşında oğlu var müstakbel kayınvalidem çocuğun elini sıkmadı. İkincisi ise (bu arada lütfen yanlış anlamayın kapanmak kötü bir şey değil asla amacım o yönde değil) geçen hafta nişanlımın annesine oturmaya gittim. Kadın birden ne zaman kapanacaksın peki düşünüyor musun dedi bende yani içimden gelirse kapanırım ama şu an düşünmüyorum dedim. Bir bozuldu nişanlıma baktı. Dün ise ev alışverişi için beni alacaklardı arabada görünce ah güzel kızım birde başını örtse tam benim gelinim dedi. Bozuldum açıkcası dinde zorlama yoktur ikide bir hatırlatıyor. Suratımın düştüğünü anlayınca kızım anne baba sözü dinlenir günahı büyüktür hadislerde de geçer. Özellikle kayınvalidenizle iyi anlaşınız onun bir dediğinizi iki yapmayınız demiştir efendimiz dedi. Nişanlıma diyorum annenle konuş zorlamasın onun dediği de kapan işte ne olacak diyor. Siz benim yerimde olsanız bu kadına ne derdiniz? Sözden anlamıyor nasıl bir yol izlemeliyim?
Muhafazakar bir aileye gelin gitmek? Nişanlımın annesi kapanmamı istiyor?