• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aşk İlişkileri

Mezhep farkı ilişkiye engel mi?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
31
Yapay Zekaya Sor

Ailem erkek arkadaşımın alevi olmasını sorun ediyor (benim için sorun değil), konuşmayı bitirmemi istiyor sizce ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız?

Mezhep farkı ilişkiye engel mi?
İlişki Soruları Erkek Soruları Engel Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
4 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Askiyasamak u
    Askiyasamak Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 32
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.

Merhaba, bence sorun olmaması gerekir yani eski insanlar sorun edermiş, edenler de halen var ama bu ilişkiyi siz ikiniz yaşayacaksınız. Sonuç olarak ikiniz de müslümansınız ayrıca. Hiçbir sakınca yok Allah katında da. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...

1
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Benim sevgilim de Alevi ben sünniyim

FARK ŞU,

biliyorsunuz islamda mezhepten mezhebe dinin katılığı değişiyor mesela vahhabi diye bir mezhep var, sünniden çok daha katı diye biliyorum.

Alevilerin genel olarak farkı daha az dinine bağlı bir mezhep, camiye gitmeme, kadın erkek eşitliği daha çok, namaz yok, birde genel olarak Alevilerin aileleri pek töre gelenek falan çok bağlı değiller bu tür şeylere, modern Türk aile yapısı yani. Onun dışında eski Türk kültürünü koruyup taşıyorlar, neşet ertas vs. önemli saz sanatçıları aleviler Abdallar.

ALENİN ÇEKİNME SEBEBİ,

Geçmişte Alevi Sünni çatışmasıyla milleti birbirine düşürmeye çalıştılar (mesela aziz nesin yakılarak öldürülmeye çalışıldı vb.) Anne babanın gençliği bu karmaşa dönemine denk gelmiş fakat Alevi ve Sünniler Osmanlı boyunca huzur içinde yaşamışlar günümüzde de böyle ilerliyor. bu tartışma komple bitti denebilir çünkü aynı milletten aynı kültürden insanlar olduklarını biliyorlar.

Ayrıca farklılıklara saygı var denebilir ama Alevi tarafı hala biraz eziliyor Cem evleri ibadethane sayılmadığı için kendileri para toplayarak yapıyorlar. Camiyede giden gidiyor aslında benim gördüğüm kadarıyla cumaya.

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Sevgilimle bu konuyu kan grubu farkı kadar umursadık bu arada.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

@ZaxraI8

1980lerde Alevi Sünni çatışması senin gibiler yüzünden çıktı.

Eğer Aleviler müslüman değildir diyorsan toplumun %20sini oluşturdukları için Cem evlerine ibadethane statüsü verilmesi gerekiyor, Bu orandan yola çıkarak Türkiye’deki camilerin %20si Alevilerin vergisiyle yapıldı. Aleviler isterse Alevi köylerindeki camileri Cem evine çevirebilir. Ayrıca Aleviler Türk oldukları için her zaman bu ülke için el ele vermiş insanlardır.

Sonuç olarak bu ülkede kimse Alevilere dil uzatamaz.

Yorumla
  • Ragnar_Lodbrok
    Ragnar_Lodbrok Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 64%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.

Normalde aleviler de sünni ile hasbihal etmez, neden? Çünkü sonuçta sen alevi falan değilsin, ceme karışamazsın hısım olmazsın bilmem ne

Ama alevilerin çoğu artık pek yol iz edebiyatı yapmayıp kafasına göre yaşıyor

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

16

Cevap

20

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 261,2b cevap paylaştı.

Engel değildir.

1
    0 Yorumla
  • Müdrik
    Müdrik Takip Et
    Xper 6 Yaş: 43 , eic 89%
    +1 yıl

Sunni mezhepler olsa sorun olmaz. Mesela bir Hanefi bir Şafii ile veya Hanbeli ile veya Mâliki ile evlenebilir. Zaten bu Sünnî mezhepler birbirlerinin arkasında namaz da kılıyor ve hiçbir şüphe duymuyorlar. Bizim ülkemizin Marmara, Batı Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz kısmı genellikle Hanefi mezhebine; Doğu ve Güney Doğu tarafındaki vatandaşlarımız da genellikle Şafii mezhebine tabidirler ve birbirleriyle rahatlıkla evlenirler.
    Ancak bazı Aleviler imamın rükünlerini inkar ediyor. Mesela namaz yok diyor. Tâbiki diyenler için söylüyorum. İmanın rükünlerini inkar eden kişi, Müslüman olamıyacagı gibi böyle bir Alevi de Müslüman olamaz. Bütün Aleviler böyledir demiyorum ama onu siz araştırıp öğreneceksiniz artık. Müslüman bir kadının gayrimüslim bir erkekle nikahı bâtıl yani geçersizdir. O yüzden imanın rükünlerini inkar ediyor mu araştırma yapması gereken sizsiniz...

1
    4 Yorumla
    • Müdrik
      Müdrik
      +1 yıl

Birisi "sor bakalım Peygamberimizin mezhebi var mıymış?" demiş ama yoruma kapamış... Arkadaşlar, kardeşlerim savunamayacağınız şeyler hakkında bu kadar büyük konuşmayın.
      Peygamberimizin tabiki mezhebi yoktu. Çünkü Peygamberimiz, mezheplerin inşaasında asıl kaynaktı. Peygamberimiz zamanında binlerce mezhep vardı. Çünkü Peygamber bazı konularda farklı uygulamalar yapar, o an yanında bulunan sahabi o gördüğü uygulamayı alırdı. Böylece bir sürü mezhep oluştu. Peygamberimiz vefatından sonra bu mezheplerin bir kısmı destek bulamayıp yok olurken bir kısmı kabul görüp genişledi. Daha sonra sistematik bir biçimde külliyatları oluştu. Yani şu andaki Sünni mezheplerin hepsi Kur'an'ı ve Peygamberimizi kaynak olarak alır. Ancak Peygamberimizin bazı konularda farklı uygulamaları olduğu için bu mezheplerde o uygulamalardan kendilerine uygun olanı alırlar. Sonuçta hepsi Peygamberimizin uygulamalarıdır.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kafam gerçekten çok karıştı fakat önemli olan müslüman olması dimi

Yorumla
    • Müdrik
      Müdrik
      +1 yıl

Evet önemli olan Müslüman olması ama ben Müslümanım deyip imanın şartlarını, İslamın şartlarını, Kur'an ayetlerini inkar edenler var. Bu saydıklarımı inkar edenler sabaha kadar Müslümanım dese yine Müslüman olamazlar. Çünkü İslam'ın şartlarını inkar ediyorlar.
      Bu sözüm Aleviler özel değil. Kim bu şekilde İslam'ın şartlarını imanın şartlarını ve Kur'an ayetlerini inkar ediyorsa İslam sınırları dışına çıkıyorlar demektir.
      Bunu tespitini yapmak size kalmış, siz araştırın ve ağzından çıkan cevapları dikkatlice dinleyin...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Haklısınız ben de ona göre hareket etmek isterim teşekkürler

Yorumla
  • TRAKYALIKISÇE
    TRAKYALIKISÇE Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 97%
    +1 yıl

Biri demiş aleviler gusül almaz camiye gitmez bilmem ne bilmem ne öncelikle bunu diyen hadi ordan rica ederim, ikincisi seviyorsanız din dil ırk fark etmez bu saftır gerçek sevgidir. Sen bakma bizim kendini Müslüman sananlar çok var ama atıp tutuyorlar. Benim çok alevi arkadaşım var hiç biri böyle değil ayrıca çok aydın insanlar. Birde alevilik ayrı bir din değil ki olsa da fark etmez önemli olan sevmek saymak bitti bu kadar. .. şimdiden mutluluklar..

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Çok teşekkür ederim ben de sizin gibi düşünüyorum

Yorumla
    • TRAKYALIKISÇE
      TRAKYALIKISÇE
      +1 yıl

O zaman mutluluklar şimdiden 🥰

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Teşekkür ederim 😊🥰

Yorumla
  • PillyRakıDevleti
    PillyRakıDevleti Takip Et
    Bilge Yaş: 35 , eic 100%
    +1 yıl

Ailemi dinlemezdim. Ailem değil, ben evleneceğim. Benim ailem de böyle bir sorun olamaz da, senin adına konuşuyorum şu an. Bak kardeşim sen bir bireysin. Ailen değil, sen evleneceksin. Ömrünü sen geçireceksin. Bir insanı inancına göre disliyorsa ailen, kusura bakmasinlar da Müslümanlik öyle bir şey değil. Onlara de ki Hz. Ali, Hz. Muhammed'in damadı. Koskoca peygamber efendi alevi mezhebini bağrına basmış siz nasıl basamiyorsunuz? Ondan sonra bak bakayım nasıl kabul ediyorlar

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Çok doğru söylüyorsun teşekkür ederim 😊

Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı.

Bu konularda takıntılı değilseniz, aileleri de belli bir mesafede tutabilecek gücünüz varsa, inançsal fark detayları, olası evliliğinizi çok etkilemez.

Ben dinsizim, eşimin ailesi namazında, niyazinda sunni bir aile. Aramızda bu durumdan dolayı önemli bir sorun olmuyor. Herkes sınırını bilir, saygılı olursa sorun yaşanmaz.

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Dediğim gibi benim için sorun yok her insanla anlaşıp saygı gösteririm ama ailemin baskısı tereddüt etmemi sağlıyor

Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      +1 yıl

Karar sizin.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Teşekkürler 😊

Yorumla
  • esmayim
    esmayim Takip Et
    Bilge Yaş: 23 , eic 98%
    +1 yıl

Dinini yaşayan bir insan zaten Kuran'ı okur, anlar uygular. Bu durumda ortada bir ayrım olmaması gerek. Ayrım yapıp dini kendi geliştirdikleri şekilde yaşıyorsa ve bunu cidden önemsiyorsa o aileyle anlaşman zor.

Sürekli birbirini yargılayan, yanlış gören aile olmaz. Zaten bu dinde de yok. Tutumu sıkı aile ileride arıza yapar.

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kesinlikle ben de aynısını düşünüyorum ama ileride pişman olacağımı söyledikleri için biraz tereddüt ediyorum

Yorumla
    • esmayim
      esmayim
      +1 yıl

İşte senin ailen ve sevgilinin ailesi böyle birbirini suçlayansa, size huzur zor. Ama sonuç olarak önemli olan ikinizin tutumu. Sevgilin ileride ailesinin olası baskısında onlara hakverecek potansiyelde ise, o zaman olmaz. Yok dengeyi kurabilecek biriyse o zaman ikiniz birlikte bir yol bulursunuz.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Çok teşekkür ederim kesinlikle katılıyorum

Yorumla
  • Alfia
    Alfia Takip Et
    Master Yaş: 106 , eic 100%
    +1 yıl

Aşk din, dil, ırk, mezhep tanımaz. Bu tür farklılıklara bakmak yerine karşımızdaki kişinin karakterine bakmamız gerekir. Sana karşı saygılı, kibar, anlayışlı ve ilgili ise geriye kalan farklılıklara bakılmamalıdır.

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kesinlikle katılıyorum teşekkürler

• Alfia
      Alfia
      +1 yıl

Rica ederim 🌸

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

ailene sor bakalım peygamber efendimizin mezhebi var mıymış. Eğer yok ise neden kendileri bir mezhep seçmişler. Peygamberleri mezhep edinezken kendileri niye islamda bölücülük yapıyorlar bir sebebini sor

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Gerçekten sorucam teşekkürler

• Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

bir şey değil, onlara hatırlat tek kitap, tek Allah, ten din, mezhep falan yok, tüm müslümanlar birdir

• Mrt8787
    Mrt8787 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 96%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 355 cevap paylaştı.

Keske tek ayrılık mezheb olsaydı. Genelde aileler ile damat\gelin arasında daha büyük problemler çıkar…

1
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Onun ailesi sorun etmediğini söyledi tabi ilerisini bilemem ama

Yorumla
    • Mrt8787
      Mrt8787
      +1 yıl

Sorun etmeleri anormal olurdu!..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kesinlikle kaç yaşına gelmiş insanlarız hâla karışıyorlar

Yorumla
    • Mrt8787
      Mrt8787
      +1 yıl

50 yaşında da vazgeçmiyorlar karışmaktan

Yorumla
  • Sweetdreams1950
    Sweetdreams1950 Takip Et
    Master Yaş: 103 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.

Sanki farklı dindesiniz ne abarttınız ya bişi olmaz

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kesinlikle ama işte ailemi de üzmek istemiyorum

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Mesheplerinize bağli değilseniz sorun yok bence çunki bir meshepte doğru olan diğer meshepe göre haram olabiliyor bazen kültürleri iyi tanımak lazım

1
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Aslında annem babam namaz kılan kişiler değiller ben de aynı şekilde ama orucumuzu tutarız hani tam her şeyi yerine getirmiyoruz bence abartılmaması lazım fakat ailem :(

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bende alevi kanı taşıyorum ama Hanefi meshebine göre büyüdüm alevilikle ilgili bişey bilmiyorum ama ailem hiç bir meshebe inanmiyor eğer erkek arkasin tam alevi kulturune göre yasiyorsa problem olabilir ailesiyle bir tanış bence

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kesinlikle önce bizim de bunları gözden geçirmemiz gerekiyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Alevilerin kendilerine has bir yaşam tarzı olabiliyor hepsinin değil bazıları bir bütün halinde yaşarlar tek bir mahalle köy gibi ve seni yabancı olarak görebilirler bence herseyden önce ailesinin yaşam tarzına bir göz at bol şans💜

Yorumla
    • Müdrik
      Müdrik
      +1 yıl

Yok genellikle öyle olmaz. Bir mezhepte haram olan diğer mezhepte tahrimen mekruh olabiliyor. Bunun sebebi delilin elde edilme biçimidir. Mesela Hanefi mezhebi ahad haberle gelen bilgiyle verilen hükme haram demez tahrimen mekruh der veya farz demez vacip der. Hanefilere göre bir şeyin haram olabilmesi için mütevatir veya meşhur bir kaynaktan gelmesi gerekiyor. Tamamen teknik bir konu, uzmanlık gerektiren bir konu ve izahı için geniş zaman gerektiren bir mevzu. Ancak şu kadarını biliniz; hepsi usul üzerine bina edilmiş meseleler...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Doğru haklısınız

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Amaç sadece sevgili olmaksa bu soru gereksiz. Amacınız evlenmekse. Derinlemesine incelemek lazım.

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Aslında daha yolun başında gibiyiz bir şey söyleyemem ama ailem daha geçmeden bitirmemi söylüyor ilerlemesin diye

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Mantıklı olabilir... Dikkate al derim ben

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Teşekkür ederim

Yorumla
  • tortitotilla
    tortitotilla Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.

Aşsak mı artık bunları 🤔 Adamla çok iyi anlaşıyorum ama ateist, tek bu yüzden dolayı mı ayrılacağım🤔 Aşırı saçma

0
    14 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Haklısınız sizin gibi düşünüyorum fakat malum aileler

Yorumla
    • tortitotilla
      tortitotilla
      +1 yıl

O adamla aynı evde aynı yatakta olan sen olacaksın. Aileleri şimdiden bu kadar karıştırırsanız ilişkiye evlilikte her şeye burnunu sokarlar. Önünü alamazsınız.

Yorumla
    • Müdrik
      Müdrik
      +1 yıl

Siz Müslüman değilseniz dediğiniz gibi aşırı saçma olur.

Yorumla
    • tortitotilla
      tortitotilla
      +1 yıl

@Müdrik Hadsizleşme ve terbiyesizleşme! Zoruna giden yerlerin beni zerre alakadar etmiyor. 3. kişi olarak payına düşeni alıp ağırına dönebilirsin. Senden de daha müslümanım rahat ol sen müslümancık seni. defol

Yorumla
    • ZaxraI8
      ZaxraI8
      +1 yıl

Müslümansan evlenmen caiz değil

Yorumla
    • tortitotilla
      tortitotilla
      +1 yıl

Evlenirken size sormayacağım kusura bakın 😂 Benim allahım "elalem" değil çünkü 😂

Yorumla
    • Müdrik
      Müdrik
      +1 yıl

Ben onu sorgulamam/sorgulayamam. Müslümanların kitabında (Kur'an'da), Müslüman bir kadının kâfir bir erkeğe haram olduğunu bildirir (Mumtehine Sûresi 10. Ayet). Ben bunun eğitimi almış biri olarak hakkı beyan ederim, sonra onu yapıp yapmamak mükellefin inhisarındadır. Biz, ilmimizin icabını yaptık, Rabbimiz şahit olsun...

Yorumla
    • tortitotilla
      tortitotilla
      +1 yıl

@Müdrik aynen benim soruma yorum yapman hatta bu sitede olman bile caiz değil oysa ama buradasın ahasdhsahdhasd 😂🤣🤣 işine gelince müslüman kalıbının içine girmeye bayılırsınız hadi başka yerde şovunu yap. Laftan anlayan biri olsan utanırsın da kovuyorum gitmiyor 😂🤣

Yorumla
    • Müdrik
      Müdrik
      +1 yıl

Hakkı söylerken hayâ edilmez, fenalık yaparken utanılır. Umarım Rabbim size de bize de hakkı söyleyip yapmayı nasip eder. Yoksa ben sizden âli değilim.

Yorumla
    • tortitotilla
      tortitotilla
      +1 yıl

Ateistle evlencem ben, bana engel olamazsınız aşk bu 🤔

Yorumla
    • Müdrik
      Müdrik
      +1 yıl

Hanımefendi ben sizin ne yapacağınızı soyleyemem, zaten amacım bu değil. Ben bunu helal olmadığını yukarıda yazdığım Kur'an ayetiyle söylüyorum. Artık gerisi siz ve Allah'ın arasında. Umarım Allah, size de bize de doğrusunu yaptırır.

Yorumla
    • tortitotilla
      tortitotilla
      +1 yıl

Allaha kalsa yaptırır da umarım insanlar her zaman her yerde her şeyin doğrusunu yapar işine gelenleri değil

çok amin.

Yorumla
    • Müdrik
      Müdrik
      +1 yıl

Âmin kardeşim ben sana iki cihanda da temiz ve güzel bir hayat diliyorum. Rabbim seni her türlü fenalıktan beri etsin.

Yorumla
    • tortitotilla
      tortitotilla
      +1 yıl

@Müdrik Amin çok teşekkür ederim aynısı sizler içinde 🙏

Yorumla
  • sezzy
    sezzy Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 83%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 723 cevap paylaştı.

Bu farklı mezheplerden doğan çocuk ne oluyordu babanın mezhebi mi yoksa annenin mi ya da reşit olduktan sonra kendi kararı mı

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Tam olarak bilmiyorum

Yorumla
  • CatsDream
    CatsDream Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 100%
    +1 yıl

Engel çünkü sizin aileyi başka bir tanrı onun ailesini başka bir tanrı yarattı.

0
    3 Yorumla
    • ladyybahar
      ladyybahar
      +1 yıl

Umarım bu bir ironidir

Yorumla
    • Despina_neborachko
      Despina_neborachko
      +1 yıl

@ladyybahar ironidir bence, demek istediği, hepimizin yaratıcısı aynı, insanız sonuçta

Yorumla
    • ladyybahar
      ladyybahar
      +1 yıl

:) :)

Yorumla
  • QueenOfTheFate
    QueenOfTheFate Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.

Onları ilgilendirmez.

1
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Vermezler sorun çıkartırlar diye düşünüyorum

Yorumla
    • QueenOfTheFate
      QueenOfTheFate
      +1 yıl

Sen bir mal ve ürünsen verip vermemeyi onlara bırakırsan halin bu olur.

Yorumla
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.

Engel değil ama engel olabiliyor

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kesinlikle bazen aileler her şeye karışıyorlar

Yorumla
    • Necro12345
      Necro12345
      +1 yıl

Bazen değil her zaman karışır aileler

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kesinlikle

Yorumla
  • jelibonhastası
    jelibonhastası Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 38%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 360 cevap paylaştı.

Şöyleki evlenmenize engel olabiliyolar.

1
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Peki nasıl oluyorlar tam olarak bilmediğim için soruyorum

Yorumla
    • jelibonhastası
      jelibonhastası
      +1 yıl

Nasıl yani ailen istemiyosa seni vermezler bu yani.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hım anladımm farklı bi sebep mi var acaba diye düşündüm

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Dinen uygun değil ailen haklılar. Aleviler gusül almazlar..

0
    11 Yorumla
    • takıntısızadam
      takıntısızadam
      +1 yıl

Alanda var almayanda tıpkı müslümanlarda olduğu gibi

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Alevilerin çoğu almazlar gusül. Erkek olsaydın alevi biri ile evlenebilirdin ama bayan olduğun için evlenemezsin dinen.

Yorumla
    • takıntısızadam
      takıntısızadam
      +1 yıl

Benim kuzenim alevi ile evlendi kuzenim erkek alevi olan taraf kız tarafı babası müslümandan çok abdest alıp namaz kılıyor 2 günde bir babamı arar mesela uzaktan yakından alakaları yok ama hal hatır sorar

Yorumla
    • aerolite
      aerolite
      +1 yıl

Kur'an'ın neresinde yazıyor bu? Kıçına takıldığınız cemaat liderlerini dinleyip ezbere sonuçları söyleyip kendi hatalarınızı yaymayın lütfen. Bu konular sorumluluk gerektirir.

Yorumla
    • Kompela34
      Kompela34
      +1 yıl

Gizli pembiş. O kadar Alevi insanın günahını nasıl taşıyacaksın? Daha da ağır yazardım ama neyse.

Yorumla
    • takıntısızadam
      takıntısızadam
      +1 yıl

Gençler gizlide o bir pembiş hepimize emanet bak bunun Kuran'da yeri var ve ne diyor birbirinizi kırıp hakka girmeyin bana şirk ile gelseniz affederim ancak kul hakkı kullarımın arasındadır der

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

🤔 camiye girmeyen arkadaşlarım var aleviler kendileri söylerler biz gusül almayız diye ben iftira atmıyorum sadece bildiklerimi aktarıyorum

Yorumla
    • takıntısızadam
      takıntısızadam
      +1 yıl

Ben Müslümanım her gördüğüme t... z ediyorum desem etmiş mi olcam hayır genellemeye sebepmi hayır o yüzden araştırmadan yorum yapma

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

olur

Yorumla
    • Anlarım3005
      Anlarım3005
      +1 yıl

Erkek evlenir , kız evlenemez.
      Bu düşünce erkeğin kadını kendine tabi yapacağı düşüncesi , Alevi bir erkek başka mezhepten bir kızla evlendiğinde ona baskı yapıp meshep değiştirmesini istemeyecektir , dinde zorlama olmayacağını bilir onlar , Allaha iman var ise müslüman ise bu kadarı ona yeter.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Erkek arkadaşım aldığını söylüyor ve anlattığı da bizim aldığımız gibi gerçekten

Yorumla
  • Esmergenc41
    Esmergenc41 Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.

Bence degil tamamen sizin anlasmaniza bagli ailen degil sen yasayacaksin evlenince

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kesinlikle teşekkürler

Yorumla
  • TürkanGültaş
    TürkanGültaş Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

senin için sorun değilse ilişkiyi bitirmemelisin

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Ailenin sözünü dinle diyecem licn yiyecem...

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ama mutluluğumun daha önemli olduğunu düşünüyorum

Yorumla
  • Defneeesaruhan
    Defneeesaruhan Takip Et
    Xper 3 Yaş: 27
    +1 yıl

bazı aileler mal, insan ayırmaya çok meyilli

0
    0 Yorumla
  • NihtTwwish
    NihtTwwish Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 53%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 351 cevap paylaştı.

Mezhebine ve sana bağlı

1
    0 Yorumla
  • dagistan37
    dagistan37 Takip Et
    Bilge Yaş: 44 , eic 97%
    +1 yıl

Yatakta Bunlar geçersin canım

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bence engel...

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Peki neden

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Farklı yetiştirilen iki insan...

Yorumla
  • zzzmmmyyy
    zzzmmmyyy Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 95%
    +1 yıl

değill

1
    0 Yorumla
  • Asya_2275
    Asya_2275 Takip Et
    Mentor Yaş: 21 , eic 99%
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı.

engel değil

1
    0 Yorumla
  • Karaoglan-01
    Karaoglan-01 Takip Et
    Bilge Yaş: 66
    +1 yıl

Sen sünnimisn

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Evet

Yorumla
    • Karaoglan-01
      Karaoglan-01
      +1 yıl

Yorumla
    • Karaoglan-01
      Karaoglan-01
      +1 yıl

Burdamisin

Yorumla
  • Olgun_1_kişi
    Olgun_1_kişi Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 77%
    +1 yıl

Olur Evet

0
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Neden

Yorumla
    • Olgun_1_kişi
      Olgun_1_kişi
      +1 yıl

İlerde problem olur

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Nasıl problem

Yorumla
    • Olgun_1_kişi
      Olgun_1_kişi
      +1 yıl

Ramazan Bayram gel git kültür fark bir şekilde oluşur öyle çok ayrılan var şu an her şey toz pembe görünüyor sana

Yorumla
  • kanka35
    kanka35 Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

karkatersiz olursa engel

0
    0 Yorumla
  • Melikee_can
    Melikee_can Takip Et
    Xper 4 Yaş: 28
    +1 yıl

Hayır degil

1
    0 Yorumla
  • apro45
    apro45 Takip Et
    Master Yaş: 33
    +1 yıl
    Aşk İlişkileri konusunda 31,8b cevap paylaştı.

Olur

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Nesi peki bilmediğim için soruyorum

Yorumla
    • apro45
      apro45
      +1 yıl

Kültürel farklar var din bakış açısını etkiliyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Hımm anladım teşekkürler

Yorumla
  • meldakocaturk
    meldakocaturk Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

engel

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Neden acaba bilmediğim için soruyorum

Yorumla
  • Savasxxx
    Savasxxx Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28
    +1 yıl

Bence engel değil

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bence de ama işte bazen aileler karışıyor

Yorumla
  • strasbourg2022
    strasbourg2022 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

Olabiliyor

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Neden acaba bilmiyorum da

Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Mezhep farkı ilişkiye engel mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Mezhep farklılıkları ilişkiyi nasıl etkiler? 35 cevap verildi
Mezhep farkı ilişkilerde neden ayrılığa sebep oluyor? 16 cevap verildi
Statü farklılığı ilişkiye engel midir? 106 cevap verildi
Bir ilişkide mezhep farkı sorun çıkarır mı? 0 cevap verildi
İlişkilerde inanç farklılıkları ayrılığa sebep olur mu? 41 cevap verildi
Mezhep farkı ilerde sorun yaratir mi? 12 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Geceleri konuştuğun özel biri var mı?
  • Hayatta bir kez olsun neyin tadına bakmak istersiniz?
  • Telefonunuza eski sevgiliden ‘seni çok özledim beni affet’ mesajı gelse ne yapardınız?
  • Ev temizliğinde size yardım eden kim var?
  • Sizi rahatlatan sesler neler?
  • Gitmek mi zordur, kalmak mı?
  • Sizce bebekler ebeveynleriyle aynı odada mı, ayrı odada mı uyumalıdır?
  • Sizi özel hissetiren saç rengi nedir?
  • Protez tırnaklar doğal duruyor mu?
  • Son kez ona mesaj yazacak olsanız ne yazardınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨