Ailem erkek arkadaşımın alevi olmasını sorun ediyor (benim için sorun değil), konuşmayı bitirmemi istiyor sizce ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, bence sorun olmaması gerekir yani eski insanlar sorun edermiş, edenler de halen var ama bu ilişkiyi siz ikiniz yaşayacaksınız. Sonuç olarak ikiniz de müslümansınız ayrıca. Hiçbir sakınca yok Allah katında da. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim sevgilim de Alevi ben sünniyim
FARK ŞU,
biliyorsunuz islamda mezhepten mezhebe dinin katılığı değişiyor mesela vahhabi diye bir mezhep var, sünniden çok daha katı diye biliyorum.
Alevilerin genel olarak farkı daha az dinine bağlı bir mezhep, camiye gitmeme, kadın erkek eşitliği daha çok, namaz yok, birde genel olarak Alevilerin aileleri pek töre gelenek falan çok bağlı değiller bu tür şeylere, modern Türk aile yapısı yani. Onun dışında eski Türk kültürünü koruyup taşıyorlar, neşet ertas vs. önemli saz sanatçıları aleviler Abdallar.
ALENİN ÇEKİNME SEBEBİ,
Geçmişte Alevi Sünni çatışmasıyla milleti birbirine düşürmeye çalıştılar (mesela aziz nesin yakılarak öldürülmeye çalışıldı vb.) Anne babanın gençliği bu karmaşa dönemine denk gelmiş fakat Alevi ve Sünniler Osmanlı boyunca huzur içinde yaşamışlar günümüzde de böyle ilerliyor. bu tartışma komple bitti denebilir çünkü aynı milletten aynı kültürden insanlar olduklarını biliyorlar.
Ayrıca farklılıklara saygı var denebilir ama Alevi tarafı hala biraz eziliyor Cem evleri ibadethane sayılmadığı için kendileri para toplayarak yapıyorlar. Camiyede giden gidiyor aslında benim gördüğüm kadarıyla cumaya.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSevgilimle bu konuyu kan grubu farkı kadar umursadık bu arada.
Cevap sahibi+1 yıl@ZaxraI8
1980lerde Alevi Sünni çatışması senin gibiler yüzünden çıktı.
Eğer Aleviler müslüman değildir diyorsan toplumun %20sini oluşturdukları için Cem evlerine ibadethane statüsü verilmesi gerekiyor, Bu orandan yola çıkarak Türkiye’deki camilerin %20si Alevilerin vergisiyle yapıldı. Aleviler isterse Alevi köylerindeki camileri Cem evine çevirebilir. Ayrıca Aleviler Türk oldukları için her zaman bu ülke için el ele vermiş insanlardır.
Sonuç olarak bu ülkede kimse Alevilere dil uzatamaz.
- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılNormalde aleviler de sünni ile hasbihal etmez, neden? Çünkü sonuçta sen alevi falan değilsin, ceme karışamazsın hısım olmazsın bilmem ne
Ama alevilerin çoğu artık pek yol iz edebiyatı yapmayıp kafasına göre yaşıyor00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
20Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,2b cevap paylaştı.
u +1 yılEngel değildir.
10 Yorumla Sunni mezhepler olsa sorun olmaz. Mesela bir Hanefi bir Şafii ile veya Hanbeli ile veya Mâliki ile evlenebilir. Zaten bu Sünnî mezhepler birbirlerinin arkasında namaz da kılıyor ve hiçbir şüphe duymuyorlar. Bizim ülkemizin Marmara, Batı Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz kısmı genellikle Hanefi mezhebine; Doğu ve Güney Doğu tarafındaki vatandaşlarımız da genellikle Şafii mezhebine tabidirler ve birbirleriyle rahatlıkla evlenirler.
Ancak bazı Aleviler imamın rükünlerini inkar ediyor. Mesela namaz yok diyor. Tâbiki diyenler için söylüyorum. İmanın rükünlerini inkar eden kişi, Müslüman olamıyacagı gibi böyle bir Alevi de Müslüman olamaz. Bütün Aleviler böyledir demiyorum ama onu siz araştırıp öğreneceksiniz artık. Müslüman bir kadının gayrimüslim bir erkekle nikahı bâtıl yani geçersizdir. O yüzden imanın rükünlerini inkar ediyor mu araştırma yapması gereken sizsiniz...14 Yorumla- +1 yıl
Birisi "sor bakalım Peygamberimizin mezhebi var mıymış?" demiş ama yoruma kapamış... Arkadaşlar, kardeşlerim savunamayacağınız şeyler hakkında bu kadar büyük konuşmayın.
Peygamberimizin tabiki mezhebi yoktu. Çünkü Peygamberimiz, mezheplerin inşaasında asıl kaynaktı. Peygamberimiz zamanında binlerce mezhep vardı. Çünkü Peygamber bazı konularda farklı uygulamalar yapar, o an yanında bulunan sahabi o gördüğü uygulamayı alırdı. Böylece bir sürü mezhep oluştu. Peygamberimiz vefatından sonra bu mezheplerin bir kısmı destek bulamayıp yok olurken bir kısmı kabul görüp genişledi. Daha sonra sistematik bir biçimde külliyatları oluştu. Yani şu andaki Sünni mezheplerin hepsi Kur'an'ı ve Peygamberimizi kaynak olarak alır. Ancak Peygamberimizin bazı konularda farklı uygulamaları olduğu için bu mezheplerde o uygulamalardan kendilerine uygun olanı alırlar. Sonuçta hepsi Peygamberimizin uygulamalarıdır.
Soran+1 yılKafam gerçekten çok karıştı fakat önemli olan müslüman olması dimi
- +1 yıl
Evet önemli olan Müslüman olması ama ben Müslümanım deyip imanın şartlarını, İslamın şartlarını, Kur'an ayetlerini inkar edenler var. Bu saydıklarımı inkar edenler sabaha kadar Müslümanım dese yine Müslüman olamazlar. Çünkü İslam'ın şartlarını inkar ediyorlar.
Bu sözüm Aleviler özel değil. Kim bu şekilde İslam'ın şartlarını imanın şartlarını ve Kur'an ayetlerini inkar ediyorsa İslam sınırları dışına çıkıyorlar demektir.
Bunu tespitini yapmak size kalmış, siz araştırın ve ağzından çıkan cevapları dikkatlice dinleyin...
Soran+1 yılHaklısınız ben de ona göre hareket etmek isterim teşekkürler
+1 yılBiri demiş aleviler gusül almaz camiye gitmez bilmem ne bilmem ne öncelikle bunu diyen hadi ordan rica ederim, ikincisi seviyorsanız din dil ırk fark etmez bu saftır gerçek sevgidir. Sen bakma bizim kendini Müslüman sananlar çok var ama atıp tutuyorlar. Benim çok alevi arkadaşım var hiç biri böyle değil ayrıca çok aydın insanlar. Birde alevilik ayrı bir din değil ki olsa da fark etmez önemli olan sevmek saymak bitti bu kadar. .. şimdiden mutluluklar..
13 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim ben de sizin gibi düşünüyorum
- +1 yıl
O zaman mutluluklar şimdiden 🥰
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊🥰
+1 yılAilemi dinlemezdim. Ailem değil, ben evleneceğim. Benim ailem de böyle bir sorun olamaz da, senin adına konuşuyorum şu an. Bak kardeşim sen bir bireysin. Ailen değil, sen evleneceksin. Ömrünü sen geçireceksin. Bir insanı inancına göre disliyorsa ailen, kusura bakmasinlar da Müslümanlik öyle bir şey değil. Onlara de ki Hz. Ali, Hz. Muhammed'in damadı. Koskoca peygamber efendi alevi mezhebini bağrına basmış siz nasıl basamiyorsunuz? Ondan sonra bak bakayım nasıl kabul ediyorlar
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru söylüyorsun teşekkür ederim 😊
Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Bu konularda takıntılı değilseniz, aileleri de belli bir mesafede tutabilecek gücünüz varsa, inançsal fark detayları, olası evliliğinizi çok etkilemez.
Ben dinsizim, eşimin ailesi namazında, niyazinda sunni bir aile. Aramızda bu durumdan dolayı önemli bir sorun olmuyor. Herkes sınırını bilir, saygılı olursa sorun yaşanmaz.
13 Yorumla
Soran+1 yılDediğim gibi benim için sorun yok her insanla anlaşıp saygı gösteririm ama ailemin baskısı tereddüt etmemi sağlıyor
Soran+1 yılTeşekkürler 😊
Dinini yaşayan bir insan zaten Kuran'ı okur, anlar uygular. Bu durumda ortada bir ayrım olmaması gerek. Ayrım yapıp dini kendi geliştirdikleri şekilde yaşıyorsa ve bunu cidden önemsiyorsa o aileyle anlaşman zor.
Sürekli birbirini yargılayan, yanlış gören aile olmaz. Zaten bu dinde de yok. Tutumu sıkı aile ileride arıza yapar.13 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle ben de aynısını düşünüyorum ama ileride pişman olacağımı söyledikleri için biraz tereddüt ediyorum
- +1 yıl
İşte senin ailen ve sevgilinin ailesi böyle birbirini suçlayansa, size huzur zor. Ama sonuç olarak önemli olan ikinizin tutumu. Sevgilin ileride ailesinin olası baskısında onlara hakverecek potansiyelde ise, o zaman olmaz. Yok dengeyi kurabilecek biriyse o zaman ikiniz birlikte bir yol bulursunuz.
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim kesinlikle katılıyorum
Aşk din, dil, ırk, mezhep tanımaz. Bu tür farklılıklara bakmak yerine karşımızdaki kişinin karakterine bakmamız gerekir. Sana karşı saygılı, kibar, anlayışlı ve ilgili ise geriye kalan farklılıklara bakılmamalıdır.
12 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim 🌸
Gizli Üye(36-45)+1 yılailene sor bakalım peygamber efendimizin mezhebi var mıymış. Eğer yok ise neden kendileri bir mezhep seçmişler. Peygamberleri mezhep edinezken kendileri niye islamda bölücülük yapıyorlar bir sebebini sor
12 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten sorucam teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılbir şey değil, onlara hatırlat tek kitap, tek Allah, ten din, mezhep falan yok, tüm müslümanlar birdir
Aşk İlişkileri konusunda 355 cevap paylaştı. Keske tek ayrılık mezheb olsaydı. Genelde aileler ile damat\gelin arasında daha büyük problemler çıkar…
14 Yorumla
Soran+1 yılOnun ailesi sorun etmediğini söyledi tabi ilerisini bilemem ama
Soran+1 yılKesinlikle kaç yaşına gelmiş insanlarız hâla karışıyorlar
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
+1 yılSanki farklı dindesiniz ne abarttınız ya bişi olmaz
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle ama işte ailemi de üzmek istemiyorum
Gizli Üye(18-24)+1 yılMesheplerinize bağli değilseniz sorun yok bence çunki bir meshepte doğru olan diğer meshepe göre haram olabiliyor bazen kültürleri iyi tanımak lazım
16 Yorumla
Soran+1 yılAslında annem babam namaz kılan kişiler değiller ben de aynı şekilde ama orucumuzu tutarız hani tam her şeyi yerine getirmiyoruz bence abartılmaması lazım fakat ailem :(
Cevap sahibi+1 yılBende alevi kanı taşıyorum ama Hanefi meshebine göre büyüdüm alevilikle ilgili bişey bilmiyorum ama ailem hiç bir meshebe inanmiyor eğer erkek arkasin tam alevi kulturune göre yasiyorsa problem olabilir ailesiyle bir tanış bence
Soran+1 yılKesinlikle önce bizim de bunları gözden geçirmemiz gerekiyor
Cevap sahibi+1 yılAlevilerin kendilerine has bir yaşam tarzı olabiliyor hepsinin değil bazıları bir bütün halinde yaşarlar tek bir mahalle köy gibi ve seni yabancı olarak görebilirler bence herseyden önce ailesinin yaşam tarzına bir göz at bol şans💜
- +1 yıl
Yok genellikle öyle olmaz. Bir mezhepte haram olan diğer mezhepte tahrimen mekruh olabiliyor. Bunun sebebi delilin elde edilme biçimidir. Mesela Hanefi mezhebi ahad haberle gelen bilgiyle verilen hükme haram demez tahrimen mekruh der veya farz demez vacip der. Hanefilere göre bir şeyin haram olabilmesi için mütevatir veya meşhur bir kaynaktan gelmesi gerekiyor. Tamamen teknik bir konu, uzmanlık gerektiren bir konu ve izahı için geniş zaman gerektiren bir mevzu. Ancak şu kadarını biliniz; hepsi usul üzerine bina edilmiş meseleler...
Cevap sahibi+1 yılDoğru haklısınız
Gizli Üye(36-45)+1 yılAmaç sadece sevgili olmaksa bu soru gereksiz. Amacınız evlenmekse. Derinlemesine incelemek lazım.
13 Yorumla
Soran+1 yılAslında daha yolun başında gibiyiz bir şey söyleyemem ama ailem daha geçmeden bitirmemi söylüyor ilerlemesin diye
Cevap sahibi+1 yılMantıklı olabilir... Dikkate al derim ben
Soran+1 yılTeşekkür ederim
- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılAşsak mı artık bunları 🤔 Adamla çok iyi anlaşıyorum ama ateist, tek bu yüzden dolayı mı ayrılacağım🤔 Aşırı saçma
014 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız sizin gibi düşünüyorum fakat malum aileler
- +1 yıl
O adamla aynı evde aynı yatakta olan sen olacaksın. Aileleri şimdiden bu kadar karıştırırsanız ilişkiye evlilikte her şeye burnunu sokarlar. Önünü alamazsınız.
- +1 yıl
@Müdrik Hadsizleşme ve terbiyesizleşme! Zoruna giden yerlerin beni zerre alakadar etmiyor. 3. kişi olarak payına düşeni alıp ağırına dönebilirsin. Senden de daha müslümanım rahat ol sen müslümancık seni. defol
- +1 yıl
Evlenirken size sormayacağım kusura bakın 😂 Benim allahım "elalem" değil çünkü 😂
- +1 yıl
Ben onu sorgulamam/sorgulayamam. Müslümanların kitabında (Kur'an'da), Müslüman bir kadının kâfir bir erkeğe haram olduğunu bildirir (Mumtehine Sûresi 10. Ayet). Ben bunun eğitimi almış biri olarak hakkı beyan ederim, sonra onu yapıp yapmamak mükellefin inhisarındadır. Biz, ilmimizin icabını yaptık, Rabbimiz şahit olsun...
- +1 yıl
@Müdrik aynen benim soruma yorum yapman hatta bu sitede olman bile caiz değil oysa ama buradasın ahasdhsahdhasd 😂🤣🤣 işine gelince müslüman kalıbının içine girmeye bayılırsınız hadi başka yerde şovunu yap. Laftan anlayan biri olsan utanırsın da kovuyorum gitmiyor 😂🤣
- +1 yıl
Ateistle evlencem ben, bana engel olamazsınız aşk bu 🤔
- +1 yıl
Allaha kalsa yaptırır da umarım insanlar her zaman her yerde her şeyin doğrusunu yapar işine gelenleri değil
çok amin. - +1 yıl
@Müdrik Amin çok teşekkür ederim aynısı sizler içinde 🙏
Aşk İlişkileri konusunda 723 cevap paylaştı. Bu farklı mezheplerden doğan çocuk ne oluyordu babanın mezhebi mi yoksa annenin mi ya da reşit olduktan sonra kendi kararı mı
01 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak bilmiyorum
Engel çünkü sizin aileyi başka bir tanrı onun ailesini başka bir tanrı yarattı.
03 Yorumla- +1 yıl
Umarım bu bir ironidir
- +1 yıl
@ladyybahar ironidir bence, demek istediği, hepimizin yaratıcısı aynı, insanız sonuçta
- +1 yıl
:) :)
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılOnları ilgilendirmez.
12 Yorumla
Soran+1 yılVermezler sorun çıkartırlar diye düşünüyorum
- +1 yıl
Sen bir mal ve ürünsen verip vermemeyi onlara bırakırsan halin bu olur.
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılEngel değil ama engel olabiliyor
13 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle bazen aileler her şeye karışıyorlar
- +1 yıl
Bazen değil her zaman karışır aileler
Soran+1 yılKesinlikle
- Aşk İlişkileri konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılŞöyleki evlenmenize engel olabiliyolar.
13 Yorumla
Soran+1 yılPeki nasıl oluyorlar tam olarak bilmediğim için soruyorum
- +1 yıl
Nasıl yani ailen istemiyosa seni vermezler bu yani.
Soran+1 yılHım anladımm farklı bi sebep mi var acaba diye düşündüm
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinen uygun değil ailen haklılar. Aleviler gusül almazlar..
011 Yorumla- +1 yıl
Alanda var almayanda tıpkı müslümanlarda olduğu gibi
Cevap sahibi+1 yılAlevilerin çoğu almazlar gusül. Erkek olsaydın alevi biri ile evlenebilirdin ama bayan olduğun için evlenemezsin dinen.
- +1 yıl
Benim kuzenim alevi ile evlendi kuzenim erkek alevi olan taraf kız tarafı babası müslümandan çok abdest alıp namaz kılıyor 2 günde bir babamı arar mesela uzaktan yakından alakaları yok ama hal hatır sorar
- +1 yıl
Gençler gizlide o bir pembiş hepimize emanet bak bunun Kuran'da yeri var ve ne diyor birbirinizi kırıp hakka girmeyin bana şirk ile gelseniz affederim ancak kul hakkı kullarımın arasındadır der
Cevap sahibi+1 yıl🤔 camiye girmeyen arkadaşlarım var aleviler kendileri söylerler biz gusül almayız diye ben iftira atmıyorum sadece bildiklerimi aktarıyorum
- +1 yıl
Ben Müslümanım her gördüğüme t... z ediyorum desem etmiş mi olcam hayır genellemeye sebepmi hayır o yüzden araştırmadan yorum yapma
Cevap sahibi+1 yılolur
- +1 yıl
Erkek evlenir , kız evlenemez.
Bu düşünce erkeğin kadını kendine tabi yapacağı düşüncesi , Alevi bir erkek başka mezhepten bir kızla evlendiğinde ona baskı yapıp meshep değiştirmesini istemeyecektir , dinde zorlama olmayacağını bilir onlar , Allaha iman var ise müslüman ise bu kadarı ona yeter.
Soran+1 yılErkek arkadaşım aldığını söylüyor ve anlattığı da bizim aldığımız gibi gerçekten
- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBence degil tamamen sizin anlasmaniza bagli ailen degil sen yasayacaksin evlenince
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle teşekkürler
+1 yılsenin için sorun değilse ilişkiyi bitirmemelisin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAilenin sözünü dinle diyecem licn yiyecem...
11 Yorumla
Soran+1 yılAma mutluluğumun daha önemli olduğunu düşünüyorum
+1 yılbazı aileler mal, insan ayırmaya çok meyilli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 351 cevap paylaştı.
+1 yılMezhebine ve sana bağlı
10 Yorumla
+1 yılYatakta Bunlar geçersin canım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence engel...
02 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden
Cevap sahibi+1 yılFarklı yetiştirilen iki insan...
değill
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9b cevap paylaştı. engel değil
10 Yorumla
+1 yılSen sünnimisn
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Burdamisin
+1 yılOlur Evet
04 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
İlerde problem olur
Soran+1 yılNasıl problem
- +1 yıl
Ramazan Bayram gel git kültür fark bir şekilde oluşur öyle çok ayrılan var şu an her şey toz pembe görünüyor sana
karkatersiz olursa engel
00 Yorumla
+1 yılHayır degil
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 31,8b cevap paylaştı. Olur
03 Yorumla
Soran+1 yılNesi peki bilmediğim için soruyorum
Soran+1 yılHımm anladım teşekkürler
+1 yılengel
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden acaba bilmediğim için soruyorum
Bence engel değil
01 Yorumla