Çevremde bunu sık duymaya başladım artık. Çok iyi anlaşıyorlar ama mezhebimiz farklı ailelerimiz istemiyor diye ayrılıyorlar. Önemli olan anlaşmak değil midir?

Çevremde bunu sık duymaya başladım artık. Çok iyi anlaşıyorlar ama mezhebimiz farklı ailelerimiz istemiyor diye ayrılıyorlar. Önemli olan anlaşmak değil midir?

Önemli olan anlaşmaktır elbette ama mezhep farklılığı anlaşmazlıklara yol açacaktır. Öyle her zaman güllük gülistanlık gitmiyor maalesef. Bazı şeyleri gözardı edip, her şeye rağmen “anlaşıyoruz” biz masalı çabuk bitiyor. Aklı başında insanlar tabii ki bu sebepten ayrılmaz ama biraz ilerisini düşünmek lazım.
Ehli sünnet dışında bir mezhebe sahip olan birisi ile evlenmem. Hanefiyim. Hanefi, Şafii, Maliki ve Hanbeli mezhebine birisi olur ama Şii vb olamaz benim kadınım. Sevgi bugün vardır yarın yoktur veya azdır. Ama inancım bugünümü de yarınımı da kurtaracak. O yüzden inanç/mezhep farkı olmaz. Kimseye de tavsiye etmem.
insanlığı olmadıkları için çünkü insanın alevisi sünnisi kürdü türkü olmaz çok şükür hepsinden de arkadaşlarım var hepsininde iyileri kötüleri var böyle ayrımcılık yapmaktan bir adım ileriye gidemez olduk...
Cevap
10Cevap
Anlaşıyorlarsa sorun olmamalı. ama ben mesela inançsızım. inançlı biriyle mutlaka görüş ayrılığı yaşardım
Burada maalesef aileler ve akrabalar konuya çok müdahil oluyor gençler Aslında birbirini seviyor ama aileler yüzünden ayrılmak zorunda kalıyorlar
Belki bir daha aynı duygular yaşanmayacak.
Benim için önemi olmayan bir değişken ama bunu çok ciddiye alan bireyler var geneli ailesinden gördüğü içindir ama bunun ilişkiye yansıtılmasını doğru bulmuyorum.
Mezhep farklıysa farklıdır. Zaten değil midir aşk,
zamanı, mekanı, kalpleri aşıp da sevdiren. Mezhepin ne önemi olsun.
Romans erkek 😂
😅 niye dalga geçeysunnn 😂😂
Dalga geçmedim 😂 "Zaten değil midir aşk,
zamanı, mekanı, kalpleri aşıp da sevdiren." bu romans erkek söylemi 😂
Öyle miymiş bilmiyordum ya az önce yazarken kafama esti 😂
Ben anlamam üle romans erkek şeylerinden 😂😂
Yarın seni görürüz Emre 😂 donatırsın akrostiş şiirler 😂
Bak gerçek diyorum ama hayal kırıklığına uğrarsın 😅 şair rüzgarı esti bi izmirden şöyle az önce ondan oldu büyle 😂😂
Anlaşmak yetmiyor. Türkiye de aileler de çiftlerle beraber evleniyor. Dışlamalar, ötekileştirmeler, farklı açılardan bakmalar başlıyor. Siz biz muhabbeti başladığı an çatırdıyor o evlilik.
Maalesef öyle.
Aynı kültürle yetişmeyen insanlar birlikteyken zorlanır. Özellikle Türkiye’de ailelerde evlenir ! Buda büyük problem
Maalesef her şeyde ailelerin dahil olması çok saçma geliyor.
Gelde anlat !
İş ciddiye binince ortalık karışıyor.
Karışmamalı ama her şeye aile dahil edilmemeli. Sanki hepimiz dört dörtlükmüşüz gibi.
Seni Hakkariye damat olarak gönderelim ister misin 😂
Ailesinin lafiypa yuvasini yikandan bir bo... K olmaz
Evet iki kez başıma geldi zor bir durum.
Ve çok saçma.
Hic basima gemedi ama kotu bi durumdur
Akletmeyen aklın cehaleti.
Ben bunun için pişmanlık duyuyorum
Seven insan ayrılmaz.
%75 yurumez kanka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?