Görüş ayrılıkları genel olarak aslında insanların birbirleri ile çok farklı düşünmesinden kaynaklanıyor yani mesela ben siyah renk severim ama bir başkası da kırmızı rengi sever gibi burada önemli olan farklı fikirler olmasına rağmen bence saygı duymaktır. bunu yapamıyor çoğu insan.
Grilerde görüş ayrılıkları olması normal, kimisi beyaza daha yakın der, kimisi siyaha daha yakın der, daha fazla görüş kabul olur ki buna da demokrasi diyoruz burada problem yok.
Fakat bazen beyaza siyah, siyaha beyaz diyebilenler oluyor ki problem de burada başlıyor. Burada devreye giren de genelde "inanma" duygusu, bunun tetiklediği güdü oluyor.
Sorduğundaki sıkıntının sebebi de bu. Beyaza Siyah diyen birisi ile ne kadar ilerleyebilirsin?
Gerçek hesaplanabilen, kanıtlanabilen vs. dir. Bunun dışında her şeye doğru denebilir ama bu gerçek olmaz. Sadece doğru olur.
Burada Barış Abi'yi anmak istiyorum, saygıyla... 🙏
Eğri eğri, doğru da doğru ama maalesef eğri büğrü de olsa yine de doğru oluyor. Doğru yapıyorlar...
Barış Manço 😍 favorim ileri görüşlü insan. Teşekkürler eline sağlık çok güzel açıklamışsın gerçekten öyle bazı insanlar yanlışı kabullenmek istemeyip yanlışa doğru diyorlar bu gibi insanlara laf anlatmak deveyi hendekten atlatmaktan daha iyidir. Tekrardan teşekkürler şarkıyla bitirmen güzel olmuş 🙏
Herkesin fikri kendisine göre doğru. Ancak bana göre bilimsel olarak doğruluğu ispatlanmamış hiçbir şey doğru değildir. O an için bilimin doğru dediği, benim için doğrudur.
Doğruyu hiç aramadım kendi doğrularına göre yaşar herkes. Kendi doğrularıma inanan biriyim. Genelde vicdanın rehber edinmeyi tercih ederim ve elbette kendime değer vererek adım atarım
Çünkü herkesin doğrusu kendinedir. Ayrıca senin sevdiğini karşındaki sevecek diye bir kaide yok. Bir de belki seni kıskanıyor olabilir yaptığını veya yapacaklarını 🤣