Aşk İlişkileri konusunda 498 cevap paylaştı. Bizim aile alevi.
Namaz da kılıyoruz.
Çok şükür abdestsiz de gezmiyoruz.
Kurban da kesiyoruz.
Allah korkumuz da var.
Aleviler hakkında söylenen tüm kötü şeyler, yobazların uydurmasıdır.
Beyni olmayanlarda gözüyle görmeden böyle hurafelere inanıyor işte... acıyorum size...
Bizim aramıza katılan herkez bizi çok sever, gelinler ve damatlar da buna dahil...
Ayrıca biz asla ve asla, sen sunnisin sen bilmem nesin diye ayrım yapmayız.
Aramızdaki tek fark budur..33 Yorumla- +1 yıl
Sen niye b o k atıon ki şimdi yobazların uydurması diye. Tamam ne b o k yerlerse yesinler bizi ilgilendirmez. Hatta beni ilgilendirmez ama sen bir şeyi savunurken karşı tarafı da taşlayınca ben ayar oluyorum. Yoksa taraf tuttuğum yok.
- +1 yıl
@eşsizgüneşim. Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.
- +1 yıl
Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur.
En İyi Cevaplar
+1 yılbenim sınıftan bir kız arkadasimda alevi ve eski sevgilisi sirf annesi sirf bu yîzden ayirdi onları. Bana çok sacma geliyor ha alevi ha hanifi ha Sünni nolmus yani ben Sünniyim mesela insan mı yiyorum veya cok kotu birimiyim benide allah yaratti diğer insanlarıda aarmizda fark yok neden bu ayrımcılık anlamış değilim. söze gelince laik bir devletiz ama icraate gelince sen Sünni ben alevi muhabbetine geliyor olay.
15 Yorumla- +1 yıl
dostum o onun seçeceği bisi allah bize irade vermis düşünmemiz icin ona doğru gelen oysa ben saygı duyarım. kimi müslümanlar var hristiyan oluyor ayni sekilde kimi hristiyanlarda var müslüman oluyor. Anlicagin din konusu bana göre kisinin kendi verdiği bir karardır doğuştan gelen bisidir ama değişebilen de bisidir unutmamak gerek.
- +1 yıl
@Survo İslamiyetin kendi dininizden olmayan eşler de alabilirsiniz hemde dinlerini değiştirmeleri için zorlayamazsınız. Dinlerini yaşamakta özgürdürler. demesini nasıl cevaplayacaksın. Kitap ehli [Yahudi ve Hristiyan] kadınlarla evlenmeniz helaldir.) [Maide 5] Ne yani Hrsitiyan eşin sarhoş olduğu zaman karın ayyaş nasıl dolaşır mı diceksin.
Sen allahtan daha mı iyi biliyorsun ki dini hüküm verirken allahın ayetini yargılıyorsun. Yok cenabet bilmem ne? Peygamberin bile Maria isimli bir eş alıpta Hristiyanlığını sorgulamazken sen nasıl yorum yaparsın böyle? - +1 yıl
@Sapientiaestpotentia Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.
- +1 yıl
Alevilerin ibadethanesi Cami değildir Cem evidir. Aleviler Cem Evinde İbadet eder. Türkiye'de 5000 Civarında Cem Evi Mevcuttur. Aleviler Sünni mezheplere mensup değildir. Yani Peygamber efendimizin vefatından sonra ömeri osmanı, bekiri halife olarak kabul etmez. Peygamber efendimizin vefatından sonra Hz Aliyi Halife olarak kabul eder. Açıkcası Camiye giden kişiye Alevi denmez. Eğer Alevi Birisi Camiye gidiyorsa o da Sünni olmaz. O Alevi Alevilikten çıkmış Şiileşmiş olur.
Aleviler kadar başınıza taş düşsün arkadaş ya
10 Yorumla
+1 yılEvet kacinci yuzyilda yasiyoruz
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
112Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılTarihi bir köşeye yazalım, yıl 2014'ün son demleri...
https://www.youtube.com/watch?v=JP3lq52KHbc
Dünya, uzay teknolojisinde çağ açıp çağ kapatıyor. İnsanlar için organların suni yollarla yapılmasına çoktan başlanıldı. Tıp aldı başını gidiyor. Şehirler gelişiyor, iklimler değişiyor, dünya hatta kainat değişiyor. Dünya'nın pek çok ülkesi eğitim, adalet, sağlık, ekonomi alanında kendini yenilemek ve daha da üstün seviyeye çıkarabilmek için didinmekte...
Ve Türkiye...
Türkiye'de ise hala insanlık değil, o insanın dini, dili, rengi, mezhebi, doğduğu topraklar ve etnik kökeni, Dünya'daki en büyük ve en kutsal şeyin içine ediyor.
Sevgiden bahsediyorum, sevmekten ve sevilmekten...
İnsanlar devletin onları kol gibi zamlarla, haksızlıklarla veya yüksek vergilerle ezmesine değil de, evleneceği kişinin Alevi veya Sünni oluşuna kafa yoruyor.
İnsanlar kendilerini geliştirmeyi değil de karşısındaki kişinin mazisini düşünüyor.
Bırakın bunları, bırakın dinin kulaklarınıza fısıldayışlarını, bırakın ailenizin yönlendirmelerini, bırakın arkadaşlarınızın düşüncelerini, bırakın öğretileri, bırakın sınırları, sırları ve tüm kısıtlamaları!
Sadece sevin!
Eğer %99 tüm konularda uyum sağlıyorsanız, o %1'lik din ve etnik kökenin aranıza girmesine izin vermeyin!
Sadece sevin!
Ailenizin, arkadaşlarınızın, iş yerindeki dostlarınızın, akbaba misali davranan akrabalarınızın ne dediğine ve diyeceğine kulak asmayın.
Sadece sevin!
Karşı karşıya durun, gözleriniz buluşsun, sen onun o da senin kulaklarını kapatsın. Kalplerinizin ve sevginizin sesi dışında ne dini fısıltıları, ne olmaz diyenlerin iğneleyici konuşmalarını ne de öğretileri duymaktan vazgeçin.
Çünkü, bu dünyadaki en korkunç ölüm şekli sevmeden ve sevilmeden ölmektir.
En azından benim korkum bu...
Bedeninde ve benliğinde hem Aleviliği hem de Kürt kökenini barındıran birisinden size tavsiye...
Bu şarkının sözleri de pek bir manidar:51 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArkadaşlar dünya bir köprü. Asıl işimiz cennete gitmek onun için çalışmak. Müslümanım diyenler için konuşuyorum. Biz herşeyi bırakıp üzerinden geçip gitmeye yarayan köprüyü inşa etmeye çalışıyoruz, boşver geç git fazla kafa yormaya değmez. Ha hem dünyanı hem ahıretini mamur edebiliyorsan oh ne ala ama zor be arkadaşlar. Yani asıl işimiz doğru düzgün müslüman olmak. Peygamberimiz buyurmuşlar ki "ümmetim 73 fırkaya ayrılacak bunlardan kurtulacak olanlr benim ve eshabımın yolundan gidenlerdir (Ehli sünnet itikadı yani 4 hak mezhep)". Şimdi gelelim alevilere şii lere, bu arkadaşlar halifelikde Hz. Aliye haksızlık yapıldığını peygamberimizden sonra halifelik hakkının onda olduğunu söylüyor, Hz Ebu Bekr, Hz Ömer ve Hz Osman efendilerimize küfür ediyorlar. Sünni olmanın ehl-i sünnet olmanın en önemli şiarı tüm eshabı sevmektir ve burada sünnilerden ayrılıyorlar. Bu daha en basiti. Şiilikte 11 kola ayrılıyor bazı tipler "peygamberlik Hz Alie gelecekti melek yanılarak Hz Muhammede getirdi" diyor, bazısı da sonsuz bir sapıklık içinde ve "Allah Hz. Ali sıfatı ile dünyada zuhur etti" diyor. Bu çok sapıkları ülkemizde yok. Alevilerde namaz, oruç hiçbirşey yok saz çalmayı dans etmeyi ibadet sanıyor dedelerinin sözü ile zinayı caiz addediyorlar. Bu şiiliği ilk kuranlar yahudilerdir. Bunlar sapık fırka ve cehenneme gitmekten kurtulamayacaklar, ama peygamberimiz ümmetim dediği için eğer küfre girecek kadar sapık değillerse en sonunda cennete gideceklerdir. Alevi arkadaşlar kızacak ama bu ülkede dinsizim demenin kılıfıdır alevilik. Bir dine sahib olmak takım tutmak değildir arkadaşlar, bir sünni, ateistle, deistle, alevi, şii, vehhabi ile evlenemez. Bu kadar net. Tabi ahıreti dünyadan önde tutanlara benim lafım. Cehennemde dolacak nede olsa cennette seçim sizin. Ya inandığınız gibi yaşarsınız, ya da yaşadığınız gibi inanırsınız.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAlevilikle, sünniliği, türklükle kürtlük gibi bir şey sananlar var cevaplarda. Ne kadar cahilsiniz bu konuda. Biri din biri ırk. Irk ayrımı yapılmaz tamam da din ayrımı yapılır evlilikte. Evlilik dünya dağil ahıret işidir. Bir sünni şii ile alevi ile evlenmemelidir. Sünni nin ne demek olduğunu bilmeyenlerde vardır. Sünni demek ehl-i sünnet demek yani 4 hak mezhep demektir. Hanefi, şafii, hanbeli ve maliki mezhepleri. Bunların birbirleri ile evlenmesinde mahzur yok.
- +1 yıl
. Biz Hz Muhammedin yaşarken Cem ibadeti yaptığına inanıyoruz. örneğin Sunniler Hz Alinin Camiye Gittiğini İddia Eder Alevilerse Cem Evinde Gittiğini. Aleviler Kuranı Kerimde Mescit diye geçen bütün kelimeleri Türkçeye Cem Evi Diye Çeviriyorlar. Sünnilerse Mescit Kelimesini Cami Diye Türkçeye Çeviriyorlar. Sünniler Kuranda ki Sala Kelimesini Türkçeye Namaz diye çeviriyorlar Aleviler Dua/Niyaz diye çeviriyorlar. Alevilikle, Sünnilik ve Şiilik arsaındaki ilişki en iyi şu şeklide açıklanabilir. Sünniler Hristiyanlıktaki Katolikler gibi. Şiiler otodokslar gibi. Alevilerse süryaniler gibi ele alınabilir.
- +1 yıl
Belki olur ama olmadigina birkac kez tanıklık ettim annem babamdan ayrıldı yapamadilar, bende sevgilimden. Neden? babam aleviydi annem hanefi, cok farklı geldi yasam tarzlari, neden? Sevgilim aleviydi ben hanefi bana saygi duymayi öğrenemedi, bende mantıklı bulamadim onun degerlerini. Babam alevi oldugu icin alevi mi sayilirim evet, dersimliyim ben. Ama gitmedim bilmem oralari sevmem alevi kültürünü. Ic anadolu da büyüdüm buraliyim ben, hanefi mezhebine göre yetistirildim, sevdim hanefiyim ben. Karar senin, yasamdan bir kesit sundum ben sana
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılAlevi Sünni diye ayırmak insanım diyen kimse için doğru bir yaklaşım değildir. İslam bırakın Aleviyi dininizden olmayan kadınlarla evlenebilir hatta dinlerini değiştirmeleri için zorlayamazsınız. Dinlerini yaşamakta özgürdürler dedikten sonra sadece uygulamada değişiklik gösteren kendi dinime mensup bir mezhepten evlenmemde sakınca görmüyorum. Ben Allahtan daha fazlamı biliyorum ki ya da daha mı doğru biliyorum ki insanları ırk mezhep din diye ayırıp evlenip evlenmemek için kararı mı böyle vereyim. Alevi bir kimseyle evlenmek cümlesi bile yanlıştır. eğer birlikte bir geleceğe adım atılmak isteniyorsa toplum buna karşı çıksa bile dinen ve hukuken bir mahsur yoksa toplumun yanlış düşünceleri beni yolumdan edemez. O insan benim hayatıma benim özelime girecek toplumun değil.
10 Yorumla Müslüman bir hanım ancak Müslüman bir kimse ile evlenebileceğinden önce Müslümanı tanıtmamız lazımdır. Müslüman, İslâm dininin bütün kesin hükümlerini kabul edip hiç birisini reddetmeyen kimsedir. Yani namaz, oruç, zekât, hac, abdest, gusül ve benzeri emirleriyle; zina, içki, faiz ve benzeri nehiyleri kabul edip onlara inanan kimsedir. Ama zikredilen şeylerin tümünü veya bir kısmını kabul etmeyen kimse Müslüman sayılmadığı gibi onunla evlenmek de caiz değildir. Evlenme vaki olduğu takdirde evlilik hayatı gayri meşrudur. Bunun adı ister Sünni olsun, ister Şii olsun fark etmez.
00 Yorumlayorumları okuyorum da çoğu üniversite okumuş/bitirmiş sözde ülkenin aydınlık yüzü olacak adamların kafa yapılarına bak hele!! Seviyor olsaydın zaten gözün ne alevilik ne musevilik ne yeryüzündeki herhangi başka bir zıkkım ayrımı görürdü. O yüzden evlenme sen annem, git sırf kendi mezhebinden diye hanifiyle evlen.
50 YorumlaBen aleviyim ve bu soruları anlamıyorum cidden. İnsan insandır. Her haltı yiyip yaşlanınca tövbe etmekle, papaza günah çıkarmak arasında fark yok bence. Sünni ve hanefiler ya da katolikler daha üstün varlıklar değilsiniz.
Amerikalıların zenciler ve kızılderililere yaptıklarını bu ülkede sünniler de alevilere yapmaya çalışıyor ama yemez.32 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMüslüman bir hanım ancak müslüman bir kimse ile evlenebileceğinden önce müslümanı tanıtmamız lazımdır.
Müslüman, İslam dininin bütün hükümlerini kabul edip hiç birisini reddetmeyen kimsedir. Yani namaz, oruç, zekat, hacc, abdest, gusül ve benzeri emirleriyle; katl, zina, içki, faiz ve benzeri nehiyleri kabul edip onlara inanan kimsedir. Ama zikredilen şeylerin tümünü veya bir kısmını kabul etmeyen kimse müslüman sayılmadığı gibi onunla evlenmek de caiz değildir. böyle bir yazı buldum umarım yardımcı olur.20 Yorumla
+1 yılÖncelikle alevi değilim.. Hicbir dine de mensul değilim... Ama yeter arkadaş nedir bu alevilere olan düşmanlığınız? Yeter yahu hristiyan ile gözü kapalı evlenirsiniz ama alevilere gelince iş düşünmeye başlarsınız iyi mi kotu mu diye.. Arkadasim bu sozlerim sana degil yanlis anlama bu sitedekilere... Evlen bence cok durust ve aydin insanlar.. Hic degilse yobazliklari yok gozu kapali evlen ;)
30 YorumlaAlevileri severim. Öyle bir durumda evlenirim hanifiyim sorun yapmam önemli olan anlaşmak yabancı biri ile evlenince bu kadar sıkıntı olmuyor da alevi Ermeni olunca mi oluyo. Bu sıkıntı kürtler içinde var sırf kürt olduğum için kiz arkadasimin annesi ayirtti bizi. Neymiş onlar din bilmez müslüman değilmis. Elhamdullah müslümaniz tum inançlara da saygı göstermesini biliriz.
00 Yorumlatabiki evlenirim mesheplere pek inanmıyorum insanların kendi çıkarları için uydurdukları bişey, Allah'a peygambere inanıyorsan ister alevi ol, ister şii, ister hanefi v. s., hatta inanmasanda insansan ne olursan ol gel yaradılanı severiz yaradandan ötürü lafını söyleyip mezhepçilik yapmasın kimse...
10 Yorumla
+1 yılBen zaten aleviyim sevgilim beni sunni yapmaya , calisiyo ve dini bilgim ondan kat be kt ustun kaliplasmis bir inanci var sunni lik islamin kuraliymis gibi dusunuyo evlenilir yanliz aleviyim deyip ateist gibi allaha peygambere kufur ediyosa ole alevilerde. var obla evlenolmez ama hos gorulu olmak gerek evlilik ancak bole yurur
00 YorumlaBen aleviyim ve bu şekilde ayrım yapmak doğru değil.
90 YorumlaAlevilerde müslümandır. Sadece Hz. Aliye yapılanların haksızlık olduğunu düşünüyor ve onu savunuyorlar. Aleviliğinde mezhepleri vardır. Bu konuda pek bir bilgim yok. Ben evlenebilirdim fakat ailem karşı çıkardı sanırım.
23 Yorumla
+1 yılÖncelikle alevi bir ailenin çocuğu olarak doğmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bizim kültürümüzde insana din iman inanç sorulmaz. Alevinin kıblesi insandır. Alevi aileye gelin gelmek te bir şanstır. Kendi evinde görmediğin hürmeti sevgiyi orda bulursun.. Velhasıl ben tüm dinleri reddetmiş biri olarak söylüyorum nırakın bu mezhep işlerini önce kimliklerinizden arının ve arınmış bir insan olarak yaşayın aşkınızı.
20 Yorumla
+1 yılAlevi olup olmaması cidden bu kadar önemli mi karakteri dururken? Yapmayın
65 Yorumla- +1 yıl
öyle değil işte. İslamın inanılması gereken kurallarına uymayan bir adamla evlenemezsin. Evlnirsen Müslümanlıktan çıkarsın. Bu kuralları ister alevi olsun ister sünni olsun yok sayar veya inanmazsa onlar müslüman değildir. Ayrıca kurbanda kestikleri de yenmez. Önemli olan mezhbin adı değil nieliğidir. Toplumumuzda alevileri namazı yoksayan, gusül abdsti almayan, başörtüsü takmayan insanlar olarak görürler ama bunları harfiyle yapan Alevilerde var. Özellikle Türkmen alevileri namaza falan da geliyorlar. Karakter falan önemli ama bunlarda önemsiz bir mesele değil.
- +1 yıl
Allah aşkına kim diyor bunları :) ? Alevileri genellemen hoş değil sende evleneceğin kişiyi dininde imananında seç :) Alevilerin bazıları sapkın ama bazılarıda bizlerden farkı yok :)
- +1 yıl
yazmicaktim yorum ama buna susamam yns kardeşim dinde zorlama yok bunu heoimiz biliyoruz bu ülkede yabancisida yasiyor türküde yaşıyor Kürdüde ve isteyen istediği dine veya herhangi bir şeye inanmakta serbest. ayrica yazdığın şeyler çok saçma yok aleviyle evlenirsen muslumanliktan çıkarsın. bu ne demek muslumanlik evlilige veya birlikte olmaylami belirleniyor. ki bizim Türk erkekleri ruslarla yatip kalkmayi onlarla evlenmeyi düşünüyor onlarda mı muslumanliktan cikicak. bu zihniyetten çıkın. muslumanlik kişide olan bisi bunu evlilige veya baska birseye bağlamamak gerekir diye düşünüyorum. saygılar..
- +1 yıl
@Huysuzkişisi kardeşim benim amacım kimseyi incitmek veya küçük görmek falan değildir ve bu benim haddime de değildir. ancak mesajımı yanlış anlamışsın ve ayrıca dini de yanlış anlamışsın. dinde zorlama yoktur hükmü müslüman olmayanlar için geçerlidir. örn; hristiyanlar, yahudiler. bunları zorla silahla müslüman yapamazsın. ama müslüman birini zorlayabilirsin. ben aleviyle evlenirsen müslümanlıktan çıkarsın demedim. bunu sen söylüyorsun. ister sünni, ister alevi, ister şii olsun İslamın kurallarına inanmayan hiçkimse Müslüman değildir. Biz Müslümanlığı Ruslarla yatan Türk erkeklerinden öğrenmedik. :-) Tamam? Onların ne yaptığı İslamı ve kurallarını ilgilendirmez. Aynı bir devletin anayasası gibidir. Gayrimüslüm bir kadınla Müslüman bir erkek evlenebilir, ancak Müslüman bir kadın gayrimüslim bir erkekle evlenemez. Senin rus muhabbetinin cevabı da bu. saygılar.
- +1 yıl
@yns5164 kardeşim sen daha ne yazdığını bilmiyorsun. yorumunu tekrar okumanı tavsiye ederim. Evlenirsen muslumanliktan cikarsin. yazmissin.
+1 yılaleviye göre degisir.. eğer hz aliyi Allah gibi sever ve putlastırarrak yüceltirse evlenmem. ancak muvahhid bir müslümansa ve sadece hz aliyi seviyosa evlenirim. Allah'a sirk kosmaması onemli benim icin
18 Yorumla- +1 yıl
@LaLkiLaL bu sadece aleviler icinde gecerli degil şeyhlerini Allah gbi sevip yücelten şeyhlerine el acıp himmet bekleyen sofilerde böyledir.. onlarlada evlenmek istemem sırf cübbeli yüzünden ciddi düsndgm biriylede ayrıldm bu yüzden
- +1 yıl
@LaLkiLaL :)
- +1 yıl
@drgeldi el acıp hz aliye imdat ya hz ali diye dua ediyorlar mı? işte bu tapmaktır tapınmalar böyle olur.. mekkeli müşriklerde Allah'a inanan ama uluhiyette böyle yaparak şirk kosan kimselerdi.
- +1 yıl
Biz hiç birseyi hz. Ali den istemiyoruz Allahtan istiyoruz
bir ise baslamadan önce Ya Allah Ya Muhammed Ya Ali diye baslariz - +1 yıl
@DarkGuardian19 Allah'ın adıyla baslayacaksınız kardeşim.. yapmayın sadece Allah'...
Sadece rabbini yücelt müddesir 3
- Aşk İlişkileri konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılTabikide evlenirim anlastiktan ve ayni düsüncelere sahip olduktan sonra sorun cikmayacagini düsünüyorum
tanidigim bütün aleviler harika insanlardi 👌👍40 Yorumla
+1 yılSoruya bak!!! Aleviler dinsiz imansiz mı arkadaşım.. araştırın biraz ya çıkarın şu at gözlüklerinizi...
20 Yorumlaya alevilerin müslüman olmadığını sanmak ne çeşit bir cahillik ben gerçekten anlamıyorum, din bilmiyosanız biraz tarih bilin, kerbelayı falan öğrenin en azından.
10 Yorumla
+1 yılEvet evlenirim cunku o alevi sunni musluman hristiyan degil herseyden once INSANDIR. aileme binlerce kez tesekkur ediyorum ki bana insan ayrimi yapmamayi ogrettikleri icin
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 479 cevap paylaştı. Hiç bir sıkıntı olmaz. İki tarafta birbirinin durumundan haberdarsa ve anlayisla karsilayabiliyoraa buradaki bölücü yorumlari fazla iplemeyin bence. sorun inanclar degil tutucu ve dogmatik zihniyettir.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlevilerin içinde iyi insanlar da var. Ama namaza, oruca, başörtüsüne, abdeste karşı olan bir adam ne sünni ne de alevi nede müslümandır. İslamın inanılması gereken kurallarını yoksayanlar müslüman değildir. Önemli olan mezhebin adı değil niteliğidir.
00 Yorumla
+1 yılToprak atin ustume. Yil olacak 2015 hala insana insan oldugu icin deger veren yok.
73 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle @marmakine
- +1 yıl
Millet uzaya cikti turkiyede hala alevi-sunni muhabbeti benimde ustume toprak at sana zahmet olmazsa
+1 yılolabilir tam tersi bende de var kız arkadaşım alevi ben hanefi yim.
ilişkimiz ciddiyete ilerliyor. sonucu bu yönde olursa tabi ki evlenirim.20 Yorumla
+1 yılAlevi, hristiyan, turk; kurt ayrimini birakin. Iyi insan iyi insandir. Yikin su tabularinizi
62 Yorumla- +1 yıl
Yok öyle bir dünya
- +1 yıl
Sana gore olmayabilir
Aşk Bu Tabii :) Onun Gönlünde Güzeldir :) Ama İsterim Beni Sabah Namazına Onun Kaldırmasını :) Ramazan Ayında Beraber Sahur Yapmayı :)) Beraber İftarımızı Açmayı :) Var Mı Bunu Yapacak Alevi Bir Hanım Efendi :)
03 Yorumla- +1 yıl
Bizde oruç tutuyoruz ramazanda canısı
- +1 yıl
Amin
İnsallah bulursun
+1 yılCiddi anlamda merak ediyorum nedir bu anti-alevi yaklaşım? Birisi bana bunun mantıklı açıklamasını yapabilir mi?
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbilemiyorum olabilirde olmayabilirde hadi biz geçindik diyelim ya aileler? mutlaka iki ailedende birbirine kötü gözle bakan olucaktır hatta uçmuyorum sırf bizi ayırmak için büyü yapanlar bile çıkarbilir milyonda bir ihtimal. hristiyanla evlenmek aleviyle evlenmekten daha sağlam gibi geliyo bana.
00 Yorumla
+1 yılben de aleviyim. mezhep ayrımı yapmam. insanlık önemlidir.
50 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Yok evlenilmez.. Onlar sana extra large gelir tatlım.
40 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 331 cevap paylaştı. evleneceğim kişinin dini ya da siyasi görüşü hiç farketmez sadece bu görüş farklılığını yüze vurmasın benim ve kendi görüşünü kendi ve benim aileme çevreme göze batıra batıra göstermesin yeter gerisi sorun olmaz hiçbirzaman
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBu kafa yapısına sahipsen bırak çocuğa yazık olmasın. Hala bu soruları soran zihniyet varsa ben bu gençliğin ta mk.
40 Yorumlabenimde sevgilim alevi ve evlenmeyi istiyoruz ki ailelerimizde biliyor alevi sünni olayı tamamen örümcek beyinlilerin uydurması hepimiz aynı allahın kulu aynı peygamberin ümmetiyiz elhamdülillah
40 Yorumla
+1 yılŞöyle bir durum var erkek tarafı alevi ise kadın mecburen erkeğin meshebine geçmiş olur ilerde bundan dolayı çatışmalar olabilir hele gerçekten alevi ise
00 YorumlaAlevi-sunni-kurt-turk-arap farketmez insani olarak bakarim, asiksam seviyorsam kimse engel olamaz buna.
10 Yorumla
+1 yılNe guzel dediniz guncellemeyi?
Birakin aleviyi ben hiristiyan ilende evlenirim cunku dinimiz buna belirli sartlarda kabul ediyor. Ben sahsen evlenirim00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılalevi ile evlenince başınıza taş mı yağıyor nedir bu alevilerle derdiniz arkadaş evlenme evlenme bizi istemeyeni biz de istemeyiz!!!
40 Yorumla
+1 yılben aleviyim ben suniyim ben şafiyim şuyum buyum diyen ile asla evlenmem mesheb kuranda yoktur. ve herhangi bir mezhebe tabi olan ise gizli şirkin içindedir. rum 31 32 . müşrüklerden olmayın onlar dinlerinde fırkalara ayrıldılar. grub grub oldular.
13 Yorumla- +1 yıl
allah razı olsun dostum :) @Liquido
ailen tutucuysa olmaz. Aleviyim ve bunu kafasına takan biriyle asla olmam.
21 YorumlaEvlenmek için kriterlerim arasında değildir Alevi veya Sünni olması, böyle dar bakışlılar için zaman makinesi çıksa da orta çağa yollasak onları...
10 Yorumla
+1 yılBüyük sözüme hâşa ama kendim gibi hanifi bir eş isterdim herhâlde..
04 Yorumla- +1 yıl
Hanifi?
- +1 yıl
bakmadan yazdım ve yanlıs yazmısım kusura bakmayınız hanefi* :)
- +1 yıl
Hanif, doğru inanan, hak yolda olan, İslamiyet’e sarılan, Allah’ı bir bilen demektir. Ebu Hanife de kelime olarak hanif babası, doğrunun babası demektir.
Aşk İlişkileri konusunda 322 cevap paylaştı. yok hocam ya olmaz uymuyor hiç birşey tamam çok iyi hoşgörülü olabilir ama sen namaz kılacan ona ters gelecek sen gece sahura kalacan o uyuyacak vsvsvs bir sürü sorun oluyor
02 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmem çünkü beni çok seven bir alevi çocuk vardı baş örtüsü ne namaza karşı biriydi bide seviyorum diyordu o yüzden bana ters benim gibi aynı mezhep ten olan olsun.
10 Yorumla
+1 yılOnlar da Allaha peygambere inanıyor neden olmasın? Ablam evli.
20 Yorumla
+1 yılKisinin inanci insanligi karakteridir onemli olan. İnanci varsa karakteri duzgunse hangi irktan mzhepten oldugu onemli degil
00 Yorumla
+1 yılMezhep dediğiniz şey nedir? Ne diye insanları sarı mavi beyaz siyah vb. Ayırırsınız bende sevdiğim kızla evlenemiyorum bu yüzden.
00 Yorumlahayat tarzı sana uymayan herkesle mutsuz olursun.. dini açıdan bilemem ama seni rahatsız eden bir özelliği yoksa bir problem çıkmaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen biriyle evleneceksem, insan olduğu için evlenirim. Alevi, Sünni, Türk, Kürt diye değil. İnsanların benliklerine değil, düşüncelerine , kafalarının içindekine bakmayı bir öğretemedik gitti..
00 Yorumla büyük konuşmak istemem ama bizde aleviye kız vermezler..
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 925 cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin dini inancı kendinedir. Alevi değil Hristiyan olsa yine evlenirdim.
30 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 466 cevap paylaştı. Alevi biri benimle evlenirse evlenirim. Ama once evlenmek istemem lazım
00 YorumlaErkek alevi bir kizla evlenir ama kiz alevi bir erkekle evlenmez diye biliyorum
01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Olmaz , en fazla arkadaşlık ,, iş arkadaşlığı, olur. Çok dürüst aleviler tanıdım çünkü..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Olur olur bırak bu mezhep din işlerini seviyorsan olur sevmiyorsan olmaz.
10 YorumlaMümkün değil dienler gidip evde p*rno izlio gayet mümkündür evlilik aşkla yapılır hem adamda Müslüman sorun yok rahat
10 YorumlaÖn yargılı olmak istemem bu konuda bu alevilerin de çeşitleri varmış namaz kılanı oruç tutanı sadece duydum karar senin bacım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu burada sorcagona git fetva hattını arada bir sor bakalım, nediyor?, ama şu kadar söyleyim ilişkiden sonra sadece s*kinin kafasını yıkayan, bunun savunmasınıda kafamızı sokmuyoruz ya neden yıkayalım diyen biriyle evlenirsen evlen,
00 Yorumla
+1 yılNeden Olmasın ki her türlü inanca saygım var aleviylede evlenirim yani ben namaz kılarım 5 vakit o ibadet yapa 3 vakit
00 Yorumla
+1 yılEvlenmemiş diyenler resmen irkci. İnsan olmak önemli. Aleviler iyi insanlardır. olabilir. Ayrıca. İrk seçmem insan olmasına bakarm.
10 Yorumla- Devamını Gör (110)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat