Halen inanamıyorum ama
Burada da yazmak istedim belkide kendime inandırmak istediğimden..
Erkek arkadaşım yaşça büyük olduğu için net bir cevap istedi. Cevap veremediğim için bitti..
Kadın evliliğe hazır hissetmeden evlense hata yapmış olmaz mı?
Hazır olanlar da evlenemiyor. Bugüne kadar çok kadın tanıdım. Tamamı evlilik amacıyla ve bu kadar mı basit ve kalitesiz kadın toplumumuz var diye her seferinde sordum.
Benim zekâ, duygu ile maddi ve manevi bulunduğum seviyenin yarısını bırakın daha yüzde 10'una ulaşan bir kadın görürsem, ölsem de gözüm arkada gitmeyecek.
Kadınların yüzde 95'i ya embesil, ya moron, ya kendini beğenmiş kompleksi olan bir canlı ya da cahil...
Bütün şanssızlık bende. Bu dönemde yaşadığım için.
Evet, evet hangi kadın benle evlense hayatı boyunca rastlayacağı en büyük şansı ve en doğru kararı olacağım da bana bunu dedirtecek kadın yok.
Bence sende büyük bir sıkıntı var kendinle problemlerini çözmelisin
Sana kimse kadınları nasıl görüyorsun diye sormadı kalkmış burada verdiğin alakasız cevaba bak
Acil bir psikoloğa görünmelisin
Evet gerçekten ciddi sorunları olan birisiniz. Kadınlarda bu yönünüzü gördüğünden sizden koşarak uzaklaşmış hayatları boyunca. En çokta sizin Annenize üzüldüm
Savunma mekanizmasının anlamına bak, ya da bakma psikoloğundan öğrenebilirsin
Hayır yani evliliğe hazır olamayabilirsin bunu normal karşılamalı. Neler yaşanıyor korkmuş olabilirsin saygı duymak zorunda seviyorsa. Kim bitirdi ilişkiyi?
Ben lisans son sınıfım bu zamana kadar çok çabaladım mezun olunca bir şeyleri başlatmak istediğini söyledi ama ben bi nefes alayım çalışma hayatıma odaklanayım biraz dedim ama evlilik hakkında net bir şey diyemedim çünkü bende bilmiyorum henüz hayatımda ne olacak iş bulabilecek miyim yüksek lisans doktora hedeflerim var kazanabilecek miyim falan diye. Yani zaten kaygılı bir dönemdeydim birde üstüne evlilik konusunu nasıl sığdırabilirim
Sonra sinirlendim bırak beni dedim
Oda gelecekte benimle alakalı bir planın olmadığını görüyorum dedi, bende hayır öyle değil zamanı var dediö
Benim zamanım yok seni 7 yıl bekleyemem dedi
7 yıl meselesini de kendi uydurdu ben ona 7 yıl beni bekle demedim. O kadar üzgünüm ki. Ben daha Hayatıma kimseyi alamam
Bu adamdan olmaz ki zaten ne istediğini bilmiyor senin hedeflerin hayallerin olduğunu biliyor ona rağmen bunu yapıyorsa evlensen neler olur kimbilir. Saygı olmalı en başta. Bu arada konuşamak ister misin? Yorumu kirletmeyelim
Cevap
18Cevap
Evlenilmez
Merhaba psikolojik olarakta ruhen ve bedenen olarakta iki tarafında hazır olması oldukça önemli
Sanırım aklınız bir hayli karışık kararsızlıklar yaşadığınızi düşünüyorum git geller var kendi içinizde
Aşırı karışık
Konuşmak anlatmak içini dökmek istersen yardımcı olabilirim en azından kafanızdaki soru işaretlerini gidermiş oluruz
Uyku da tutmadı anlaşılan
Dusundugunuz gibi hazir hissedilecek bir sey degil evlilik. Bir okula baslamak gibi baslayinca ogreneceksin , evlilige hazirim dediginde gec kalmis olursun
Evlenilmemeli, gerçekten evlenmek istediğin biri çıktığında evlenilmeli evlenmek için evlenmek saçma
Abi evlennnme evlilik pişmanlık evlilik öldürür insanı bom boş şeyler
Ya bir yandan güzel bişey ama bi yandan dedipin gibi olma ihtimali yüksek
Doğru kişiyi bulunca evlen, hazır hissetmezsin ki hiç
Erkek arkadaşımda öyle diyo
ama hazır olmadan nasıl olacak
Baya olacak
Asla hata yapar evlenmekle. neyin ne olduğuna karar verio oturup en ine ayrıntısına kadar konusmalilar
Ben az önce ilişkimi bitridm
Erkek arkadaşım yaşça büyük olduğu için net bir cevap istedi, bende o cevabı veremedim ve bitti
Paylaştığım ilk kişisiniz
Bencede iyisini yapmışsınız o kadar takmayın daha binbir kat iyisini bulursunuz herseyinjzi duzeninizi vs kurduğunuzda daha emin oldugunuz1zaman çünkü herşeyi dusunerek ve mantıkla yapmak ileride çok güzel şeyler getirebilir size hakkinizda hayırlısı ❤️
Aceleye gelmemeli böyle şeyler. Cocuk oyuncağı değil. Artık evlenmek çok zor bosanmak kolay.
Bnce de hazır olunulması şart. karşı tarafında hayatını zindan edebilir
Hayır zihin olarak ve beden olarak hazır olmak gerektiğini düşünüyorum
Hayır evlilik yaşı olmaz 20 yaşında evli de olabilsin 40 yaşında bekar da ne zaman hazır hissedersen ozmn yani belirli bi zaman yok
Sıkılır bunalirsin , hayatin vehenneme döner. Banadanuzak geliyir
Hayatta zaten hiçbirşeye hazır olmuyoruz ki başımıza geldiğinde. Gayet de evlenilebilir..
Tabiki de hata yapmış olur
Hazır olunulmalı
Evlenen mutsuz oluyor
Hazır olmadan neden evlenesin
Ne abarttınız şu konuyu evlen gitsin işte
Hayatının en büyük hatasını yapmış olur
Aşkta hazır şey olmaz
Evlenilmez evlenilmez evlenilmez
Hayır büyük pişmanlık olur
Evliliğe hazır olmak nedir
İşte ruhen yapabileceğine inanmak emin olmak hazır olmak
Bence tam hazır olmadan olmaz