anne-babası boşanmış bir kızla birliktesiniz ve evlilik düşünüyorsunuz ama kızın 1-2 yıldır babası olmadığı için baba terbiyesi görmediği için v. s gübü sebeplerden onunla evlenme kararında tereddüt eder misiniz?
Cevabın nedir?
Benimde anem ve babam ayrilmis.. Baba sevgi baba sevkat görmemisim 4 sende.. Ama terbiye saygi oturmasi kalkmasini saygi terbiye babadan ögrenmiyorsunuz, bunu insanin icinde var olan bir sey asil öyle seyleri annenden ögreniyorsun.. Kendimi övmus gibii olmasin sukur bu yasima gelmisim bu gune kadar bir kere bile gec saatler kadar disarda olmadim en gec saat 8 de evde olurum.. Baba sevgisi görmedim icin her önume gelen erkekle de sevgili olmadim tam tersi taha cok dikkat olmayi ögrendim erkleri karsi, her erkek guvenmemeyi ögrendim, kendimmi daha cok deger vermeyi ögrendim.. Bunu insanin icinde var olan bir sey ve tabiki, insan inancli oldunu surece yaanis dogru ne oldunu ayritmali, hele beli bir yasi geldin surece. Benim bir lafm var allah sevgisi inancli oldun surece insan her zaman dogru yoldan gider, allah herzaman zor zamanlarinda yardim eder yeter ki insan duasini eksik etmesin...
21 Yorumla- +1 yıl
cok tesekkurler canım yordun parmaklarını haklısın :)
En İyi Cevaplar
tereddüt eden erkekle evlenlmez. terddüt ettiği konu her neyse yani. he bu konuya gelnce de. baba terbiyesi görmeyen kıza hayat terbiye veriyor. kendş kendine ayaklarının üstünde durup herseyi tek başına öğrenyor. bu kıza daha çok güvenilr çünkü babasnın prensesi olarak bir eli yağda bir eli balda büyümemiş. savaşmış. gördüğü zorluklar karşısında direnmş. bu hayatta evlendkten sonra da karşılaşacağı zorluklarda herşeyi erkekten beklemez, dır dır etmez savaşır manasına geliyor bu. oyuzden erkeğin tercih sebebi olmalı. bence tabi
52 Yorumla- +1 yıl
tesekkurler tatlım
saçmalık ben aşık olmuşsam sevgilim benimle ben onunla mutluysam yetimhanede büyümüşse bile sokaklarda yaşamışsa bile farketmez terbiye anne babadan geldigi kadar insanın kendini yetiştirmesindedir kimde oldugu bilinmez ayrıca (sakın yanlış anlaşılmasın yetimhanede buyuyen arkadaşlarımı ezmek ya da onlar terbiyesiz demek için yazmadım şuanki duruma ornek olabilir diye düşündügüm için ornek verdim) sana bunu soyleyen insanla birlikteligini bitirmek en güzel yoldur sen sana deger veren saygı gösteren insanla birlikte ol..
23 Yorumla- +1 yıl
saolun tesekkurler Allah gönlünüze versin
- +1 yıl
sağolun
Baba terbiyesi önemlidir
Ama kızın içinde olmalı gece dışarı cıkmanın hoş olmadığını bilmeli, ne bileyim dekolteyi edebli kullanması, efendime diyim kız dediğin bira deilkanlı biraz şahvetli olmalı ama hepsini sevdiği adam yapmalı
Ben baba terbiyesi almamış kız ile evlenmem.124 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
186Cevap
Hayır etmezdim.. Sonuçta onu babası yetiştirmiyor.. Kendi karakterine göre hareket eder..
Eğer dediğin gibi olsaydı türkiye deki boşanma oranlarına bakacak olursak tereddüt eden çok kişi olurdu heralde..
Baba anne sadece yönlendirir bana kalırsa.. Kendi yolunu ve karakterini kendi çizer.. Güzel insan olmak için illa anne ve babasının iyi olmasına gerek yok.:)12 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler sagol arkadaşım
- Aile & Toplum konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılNe kadar doğrudur bilemem ama küçük yaşta ayrılan ailenin çocukları güvensizlik , kaybetme korkusu , aşırı sahiplenme ve kıskançlık belirtileri gösteriyomuş. Benimde çok küçük yaşta ayrıldı 9-10 falandım , en son birisiyle ayrılırken bunları söylemişti :D Psikologdan yardım al falan gibisinden , sonra gittim sordum soruşturdum ve cidden bilinçaltımızda böyle birşey kalıyomuş :D Ben çok farkında olmasamda arada bir gelip gidiyolar :D Sonuç olarak evlenirim ufak bir kamu spotu vereyim dedim -.-
01 Yorumla- +1 yıl
tesekkurler sağolun :)
- Aile & Toplum konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılAsla ancak bu büyük bir sorumluluktur. Tereddütüm ona değil kendimedir. Çünkü Ona aynı zamanda bir baba bir anne olmaya da aday olmam demek kocası olmaya karar veriyor olmam. Terbiye görecelidir. Eğer çok ağır bir vebal altına girmemişse sorumluluğun altına girerim.
11 Yorumla- +1 yıl
peki tesekkurler
+1 yılKarşımdaki kızı beğenmiş ve hayatıma almışsam zaten yeterince terbiye sahibi , oturmasını kalkmasını biliyordur. Ya da benimleyken bir şekilde kendine çeki düzen vermiş bir noktaya gelmiştir. Eğer zaten sevgilim olabilmişse evleneceğim insan olmasında da sıkıntı olmayacaktır. Zaten kimseyle eğlenmek için çıkmanın derdinde değilim hayatımıza birisini alırsam niyetim nasip olursa onunla evlenmektir.
32 Yorumla- +1 yıl
anladım tesekkur ederım
- +1 yıl
Rica ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynı soruyu bende soracaktım benimkilerde ayrı fakat benimkiler ben dogdumdan beri ayrilar babamin benden baska cocuklari da var annem babamin 2 ci karisiymis ilk karisini oldurmusler o kadinin birde kizi varmis oda hastaymis babam yardim etmedigi ilgilenmedogi icin ölmuş ondan sonra annemle evlenene kadar evlilik disi iliskilerinden cocuklari olmus ama onun ustune kayitli degiller sonra annemle tanismislar annem butun bunlardan habersizmis sonradan ofrenmis en sonundada kazayla ben oluyorum baba annemi aldiracaksin diye zorluyor annem hyr falan diyor iste simdi buyudum liseye gidiyorum yurt disinda yuksek meslek lisesi ordan dersler +staj var ordan cikiyorum direk işe ve sadece annemle yasiyorum babamda mafiyadan buyuk beter işler yapiyor..
02 Yorumla- +1 yıl
yurt dısı derken
Cevap sahibi+1 yılSoyle miyim taniyan falan çikar şimdi ama avrupa3-5 ulke var turkiye ile arada
Baba ve annenin rolü önemlidir fakat seni sen yapmaz annesi babası harika olup kötü olan annesi babası ahlaksız olup ahlakı oturmuş insanlar var hayatta takma bece böyle şeyleri ki eğer karşı taraf takıyorsa zaten onunla evlenilmez bunlar benim fikirlerim
02 Yorumla- +1 yıl
cok tesekkurler
hayır ane babam bosandı baska ınsanlarla evlendı anne babası ayrı baska ınsanlarla evlendı. ama ıns karım olucak.. on yargılı bakılmamalı tanıyı ıcıne gırıp gormek gerekıyor. bu kızla alakalı bı sorun degıl. kı aıleden alamadıgı sevgıyı aılemden alamadıgım sevgıyı ona bolca verıp yyasayamadıgım aıle hayatı ıcın ona daha sıkı sarılır daha mutlu olurum
01 Yorumla- +1 yıl
ne güzel umarım öyle biride olsa normalde olsa mutlu olursunuz
+1 yılanne babayla ne ilgisi var o oğlanında illaki ayrıldığı kız arkadaşı olabilir yani insanlar anlaşamayıp ayrılabilirler ne demek kızını almamak eğer o bugün böyle bişey yapıyosa mutlaka aynı şey başına gelecektir zaten baştan sahiplenmemiş yeteri kadar sevmiyomuş boşver gitsin değmez böyle karaktersiz bir insana
13 Yorumla- +1 yıl
sağol canım haklısın
- +1 yıl
rica ederim üzülme sende seni hakeden birileri çıkcaktır karşına Allah ın izniyle
- +1 yıl
sağol canım çok sağol
Niye Edeyimki Ben Onun Annesi Babası İçin Sevmiyorumki Onun Adını Duymak Bile Beni Benden Alıyorken İsterse Kimsesiz Olsun Benim İçin Fark Etmez Ben Onu Hayatıma Sokacağım Zaten 1 Ekmeğimiz Varsa Paylaşıcaz Yeri Gelicek Aç Kalıcaz Ama Birbirimizi Ölesiye Sevicez :)
03 Yorumla- +1 yıl
ne güzel ya
- +1 yıl
tesekkurler
+1 yılAnne -babası ayrı olan kız sevgiye muhtaçtır. Aldığı sevgiyi katkat karşısındakine aktarır. Babasız büyüdüm, bir gün olsun onun terbisine ihtiyaç duymadım. Çok şükür alnım ak. Yaptığım her bir davranışında arkadasinda durabilecek kadar olgunum. Hiç kimseye babasız bugudugunden bu kız böyle oldu dedirtmedim. Eğer birisi sırf bu yüzden sana arkasini donuyorsa, ardından tekmeyi vurmak şart olmuştur.
01 Yorumla- +1 yıl
haklısın üzülmemek lazım teşekkür ederim
+1 yılBence eğer bu durumun içinde sen varsan ve bunu takıntı yapıyorsan hiç takıntı yapma bu olaylar senin suçun değil sen öyle olsun istemezdin ve seni kabul edecek birisi hastalıkta, sağlıkta her durumda kabul etmesi gerekir. Etmiyorsa onun ayıbı senin anne babanın ayrılığından dahada büyüktür. :) ALLAH dilediğin gibi herşeyi sana nasip etsin :)
02 Yorumla- +1 yıl
çok teşekkür ederim sağol inşallah Allah herkesin gönlüne göre versin
- +1 yıl
Amin. :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnnem babam yaklaşık 7 8 yıldır ayrı ve benim seneye düğünüm var kısmetse (: çok da mutluyuz çok şükür. baba terbiyesi falan değil konu insan karakterini kendi belirler zaten canım sıkıntı yapma senin elinde olan bişey değil ve ben inanıyorum ki anne babası ayrılmış kişiler mutlu bir yuva kurmak için daha fazla uğraşır yuvaları yıkılmasın çocuklarım benim gibi dağılmış bir ailede büyümesin diye (:
44 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılRica ederim bende ilk başlarda böyle şeyler düşünüyordum o yüzden anlıyorum :)
- +1 yıl
aynen canımda erkekler öyle değil
Cevap sahibi+1 yılBence genelleme yapma benim gibi düşünen binlerce erkek var
+1 yılkız iyiyse sıkıntı olmaz
fakat baba çok öenmli anne çok önemli her iki taraftanda değer sahibi oluyorsun
baba terbiyesi görmemiş kız farklı olur
anne temizliği efenliği görmemiş kız farklı olur
ama işte egerki kız kendini bunlardan mahrum bırakmamışsa iyi02 Yorumla- +1 yıl
olabilir teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
Baba terbiyesi ne alaka? Kızın içinde terbiyesizlik var ise babaya gerek yok. Evlenmek ayrı bir durum. Tabiki evlenirsin ama baba terbiyesi almamış ne demek? Çok kız tanıyorum babası yok ama hanim hanımcik , kibar çok iyiler. Baba terbiye konusunda tam etken değildir.
01 Yorumla- +1 yıl
evet aslında doğrusun :)
Evlenme kararımda baba ana faktörünün beni çok etkileyeceğini zannetmem
71 Yorumla- +1 yıl
tesekkurler
1 yyilda ya da iki yilda o baba o kizin kRkterini degistiremez diye dusunuyorum kizin bu yasa kadar aldigi terbiyeye bagli babasi olmayan milyonlarca insan var hepsi terbiyeli ya da terbiyesiz mi bunun o kisinin icinden gelmesi lazim baska seyde bahane aramasin kimse
02 Yorumla- +1 yıl
ama arıyo işte karaktersizler
Tam tersine oyle insanla evlenirsen daha mutlu olursun diye düşünüyorum. Bu tip insanlar bazi zorluklar cekerek yasarlar ve ona yakin onu seven onunle evlenmek isten birine daha bagli olurlar. Kendi yasadigi zorluklari kendi cocuklarina yasatmamak icin kisikleri duzgun insanlari daha rahat secip onunla bir omur mutlu olabilirler diye düşünüyorum. Yani en azindan benim karsima boyle bir insan ciksa onunla gercekten birseyler paylasmak onun hayatini ogrenmek en onemlisi onun ailesi olmak isterdim.
02 Yorumla- +1 yıl
yani bncede
- +1 yıl
Mantikli dusunen insan bu sonuca kolayca ulasabilir. Ama soylede bir durum var bu bosanma olayini firsat bilip disarlarda gec saate kadar takilma kendi basina buyruk bir hayat surmek ve biri sen napiyorsun dediginde bu olaya siginip bana karismayin ya da karisma siz kendi hayatiniza bakin derse kiz onunla olmaz iste. Bu tipler zaten kendini kisiligini ortaya koyar. Her neyse sonuc olarak bakarsin eger hala duzgun bir hayata devam etmeye calisiyorsa elinden tutar dunyaya kafa tutabilirsiniz :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılYobaz bir ailesi varsa kesin cilocugun aklini karistirir ama cok sacma. Hayat bizler icin ve biz insanlar hic br seyi tercih edemiyoruz. Irkimiz, dinimiz, aiemiz vs vs. Bazi seyler senin sucun degil, bazi seyler suc bile degil. Doganin tabiati. Ciddi anlamda vizyonu genis biri bu tarz seylere takilmaz bence.
11 Yorumla- +1 yıl
bncede
- Aile & Toplum konusunda 419 cevap paylaştı.
+1 yılSoru içinde 2 tane soru var annesi babası boşanmış olması evliliğim için engel değil
Baba terbiyesi diye bişi olamaz bir insan terbiyeliyse yetiştiği ortam en fazla katkıda bulunur.
Çok düzgün ailelerde yetişen çok terbiyesiz insanlar Tanıyorum
Yine aynı şekilde babası alkolik annesi Kumarbaz ailelerden çıkan çok terbiyeli insanlarda var.01 Yorumla- +1 yıl
tesekkurler
+1 yılAnne - baba istediği kadar terbiye etmeye çalışsın kızın içindeki neyse o öyledir, değiştiremezsin... Evlenirim neden evlenmeyeyim. Yeter ki bana sadık olsun dediklerimi yapsın.
12 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle
- +1 yıl
;))
anne babası ayrılmışsa kızın suçu mu yani çok saqçma insanın güzel ahlakı kendi zekasıyla kendini sorgulamasıyla gelir eger güzel ahlakı yoksa anne baba ne yapsa faydası yok. O yüzden mevzu bile olmamalı bu durum. Resmen öksüze bir tekme daha gibi birşey son derece insanlık dışı olur bu durum.
01 Yorumla- +1 yıl
bncede tatlım sağol
- Aile & Toplum konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılBir kızın namusu başında babası yokken belli olur.. Babası olmayan kızlar, genel olarak kendilerini boşlukta hissederler.. Ve bu karmaşa hayatlarının düzenini bozar. İşte burada karakter devreye girer.. Karakteri olan kız ise bu karmaşadan güçlü olarak çıkar.
02 Yorumla- +1 yıl
aynen tesekkurler
- +1 yıl
Rica ederim..
Ederim aile yaşantısı iyi olmayan kızlar çok gördüm yeri geldi sevgili olduk dengesizin daniskalığını yaşıyorlar ben onlarla uğraşamam bu saatten sonra aile yaşantısı düzgün bir insan olsun isterim. Babasından sevgi şevkat görmemiş daldan dala uçan cikcikleri kim napsın o yüzden bu saatten sonra şahsen ben galeri7.uludagsozluk.com/289/siktir-et_449847.gif
03 Yorumla- +1 yıl
tuhaff
+1 yıltereddütü bırak hiç evlenimezz yanlış anlamayınn haa anne baba terbiyesi almamış kim bilir nasıl işlere bulaştı nerde yaşadı temiz mi daha kız mı yksa bozuk mu belli olmaz anne terbiyesi baba sıkısıı olan bir kız lazımm?
12 Yorumla- +1 yıl
bnce yanlış güvenmıyosan nıye senelerdır berabersınız
- +1 yıl
olabilir ben o senelr içerisinde ne mal olduğunu öğrenirim hadi huyunu suyunu düzelttik yaa kızlığıı? onu namusum olmadan nikahım olmadan bakamam bilememm demi orasıda var?
- Aile & Toplum konusunda 554 cevap paylaştı.
+1 yılHiç kimse ayrılmak için evlenmez her kesin başına geliebilir benim geldiği gibi geldiği için söylemiyorum o kızın ne günahı var şimdi ben ayrıyım diye benim kızımı almıycaklar çok aptalca çok gerici bir zihniyet.
31 Yorumla- +1 yıl
tesekkurler
Gizli Üye(30-35)+1 yılben öyle bir kızım ve evliyim eşimde tam tersi ailesi beraber babasıda çocuklarıyla çok ilgili ve emin ol bazen şunun farkına varıyorum ben aile kavramına ondan daha bağlı ve daha sadığım. çünkü dağılmış ailenin sillesini ben yedim sanırım daha duyarlı olmam bundan kaynaklanıyor. yani kesinlikle etkilememeli
01 Yorumla- +1 yıl
çok teşekkür ederim Allah size uzun mutluluklar nasip etsin inşallah o mutlu yuvayı bizede nasip etsin :) çok sağol ablacım :)
Aile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı. baba olmaması zor ancak benim aldığım kızın anne babası birde ne hergün bu şarkıyı onlara gönderiyorum
https://www.youtube.com/watch?v=q-UZF12sSb8birdaha dünyaya gelirde evlenirsem senn gibi bir tane arıcağım :)
04 Yorumla- +1 yıl
...
- +1 yıl
biliyorum tesekkurler
- Aile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı.
+1 yılbenimde annem babam ayrı benim için bir sorun yok birbirimizin halinden en iyi biz anlarız diye düşünüyorum
21 Yorumla- +1 yıl
bencede guzel
öyle bir sevgilim oldu yıllar önce, askere gitmeden ona dedim beni bekle döndüğümde seninle evleneceğim hatta gitmeden kendi aramızda birbirmize söz verdik ama o 3 ay dayanabildi beni de askerde kahretti :( , ben karalı ve hazırdım ama o tereddüt etti
02 Yorumla- +1 yıl
oof çok kötü ya :(
+1 yılBenim için ileride ailesi değil kızı önemli olacak ve benimde böyle bir ön yargıya sahip bir ailem var ki kız arkadaşımında annesi babası boşanmış sonra başka bir evlilik yapmış. İlerde evlenirsem onunla şimdiden kendi ailemi karşıma aldım ön yargıya hayır diyorum
03 Yorumla- +1 yıl
aynen ama bu önyargı çok pis bişey
- +1 yıl
ailemi karşıma aldım zaten şimdi isteye isteye kabul edicekler ileride
- +1 yıl
sorun neymiş pardonda böyle önyargıyı ben..
Birlikteysem yola devam ederim fakat başlamadıysam iki defa düşünürüm.
Babadan yoksun yetişmişse eğer bir kız evlat, daha fazla anlayış bekliyor ve bu erkeği yorabiliyor. Sıkıntılı bir durum. Her iki tarafın da birbirini anlaması için destek almak faydalı olabilir.02 Yorumla- +1 yıl
neden yorsunki
- +1 yıl
Anlatması kolay bir şey olsa da anlatabilsem keşke. Neyse biraz zorlayım.
Her şeye savunmacı yaklaşıyorlar
Babadan yoksun oldukları için, karşısındaki erkeği baba figürü olarak görüyor
Sevgilisini kaybetme korkusu aşırı fazla, dolayısıyla aşırı kıskançlıklar oluyor
Vs. vs.
Yazsam destan olur valla düşünürken bile başım ağrıdı
+1 yılesas kisin kendisidir efendi sdabi muaseret kurallarini bilen birisiyle evlenilir ama anne babasinin vukuati plmamali yani kizin annesinin dost hayati vatsa babasinin dost hauati vqrsq olmaz yani maalesef bu kizadq leke getirir o yuzden anne babalar hayatlarina dikkat etmeliler cocuklatinin gelecegi adina
01 Yorumla- +1 yıl
evet haklı olabilir sin saol
Aile & Toplum konusunda 376 cevap paylaştı. Ne babası olanlar gördüm evden çıktıklarında kıytı köşelerden neler yaptıklarını insanı terbiye edemezsin iğrenç bir kelime bana göre insanlar babalarından terbiye değil annelerinin karakterini taşır
01 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle canım ya haklısın
+1 yılevet haklisin terbiye biraz eksik olabilir herkezde demiyorum ama var cok örnek cevremde.. ama sirf bu yüzden evlenmem demem. o terbiyeyi de ben veririm evlendikten sonra. mutlu oldukca bana karsi saygisi olur zaten.
02 Yorumla- +1 yıl
yani bncede
- +1 yıl
Takma. kafana. Annen baban ayri diye
+1 yılhayır teredüt etmezdim bir kere ben o kızla evlenecem anne babasıyla değilki sonuçta..
hatta daha çok sım sıkı sarılırım ki ona anne ve baba eksikliğinin acısını yaşamasını bile istemem yeterki sevgim olsun ona karşı08 Yorumla- +1 yıl
vay vay ne güzel bu özellikte bir kız bulsan sana ömrünü verir mutlu eder seni ve sende onu :) arkadaşım takipleşelimmi yeniyimde?
- +1 yıl
inş takipleşelimmi :/ bilemedim şimdi yaaa :D
- +1 yıl
bil o zaman
- +1 yıl
şu an izleyemiyorum :\
- +1 yıl
22 takipçin var ya ne güzel işte yetmiyormu :))
pek kimseyi takip etmem ben.. - +1 yıl
sende olsan nolcak? bak bende takip edicem
- +1 yıl
bu arada dikkatimi çekti senin maksadın sadece takipleşmek mi? çünkü gördüğüm kadarı ile sen dadece bazı erkeklere tek teklifte bulunmuşsun ve kızların hiç birine de yapılmamış bu..
takipleşme amacın tam ne sadece merak?
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevdiğim kızın da annesi yoktu asiydi evlensem hiç tereddüt etmezdim ama başkasını seviyormuş çok moralim bozuk
11 Yorumla- +1 yıl
Gecmis olsun gizli insan üzülme
eski babalar kalmadı artık ve de bu sebepten sevdiğin insanı bırakamazsın , babası olmayan kız terbiyesiz olmuyor çok duyarlı anneler de var , hem artık bazı şeyleri insanlar kendi düşünmeli doruyu yanlışı analiz edebilmeli
02 Yorumla- +1 yıl
bncede arkadaş
Evlilik yasina gelen birinin baba terbiyesi die sifatlandirdigin duruma ihtiyaci olamaz cunku kendi kendi egitebilir sorumluluklarinin farkindadir. Ki anne babasi ayri die neden tereddut edilsin ki? Tamamiyle sacmalik.
01 Yorumla- +1 yıl
evet ama bazı erkekler bu şekilde düşünmüyor tatlım hoppa kızdır o deyip boşveriyo
+1 yılbabasız olupta basında baba olanlardan daha duzgun kızlar da var, bence kızın huyunu suyunu aile bireylerinin varlıgına yokluguna veya kisiligine gore yargılamak nebiliyim cok dogru degil önyargı tabiri caizse.
11 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle tatlım ne kızlar görüyorum babası uyuduktan sonra annesini ayartıp sevgilisini odasına alan
+1 yılsana bişey solıyım mıı bn olsam tamda ole bir kızla evlenırım neden?
ailesi parçalanmıs oldugu için aile olmanın değerini kıymetını cok daha iyi bılıyolar12 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle katılıyorum kesinlikle
- +1 yıl
bnde katılıyorum
Terbiye insanın kendisinde bitiyor bence yani tabii ki aile en büyük etken ama evlilik yaşına gelmiş bir insan olarakta bu yaşına kadar yeterince terbiye almış olduğunu düşünüyorum. 1-2 yılda terbiye açısından pek bir kayıp olmasa gerek. Sonuçta 2 yıl öncesine kadar baba terbiyesi ile büyümüşsündür bunu pek takmamalı.
02 Yorumla- +1 yıl
tesekkurler
+1 yılAnnesi babası ayrı olan kişiler çürük yumurta mı ki kimse almasın onları. Kimsenin sırf annesi babası ayrı diye birisiyle evlenmekten vazgececegini sanmam.
02 Yorumla- +1 yıl
ama vazgecen var
- +1 yıl
Boş laf yapıyorlar evlilik aşamasına geldiğin kızın anne ve babasının ayrı olmasi veya ayrılması inan bana onun umrumda bile olmayacaktır
neden tereddüt edilsin ki,
sonuçta anne babayla ya da ailesiyle evlenilmiyor... aile güzel bir şey ama... aile bugün var yarın yok, insanlar kendi ailesini kurmak için evleniyor.. ben böyle düşünüyorum...01 Yorumla- +1 yıl
bende
+1 yılAnne babasının durumu görüp daha iyi bir evlilik hayati gecirir bence. Ayrica sadece 1-2 yildir yoksa sıkıntı yaratmaz gereke terbiyeyi almistir şimdiye kadar
01 Yorumla- +1 yıl
yetiştirir insan kendini sağol
+1 yılAnne babası ayrı olanlar sevgiye ilgiye muhtaçtır.. Eğer karşı taraf bunu verebileceğinden eminse yanında olur ama kendine güvenemezse tereddüt eder ve kaçar..
01 Yorumla- +1 yıl
kaçar işte insanın hayatına girer sevdirir gider haklısın sağol canım
Olağan durumlar ailenin ayrılması ve bu beni bağlamaz kızı sevmem aşık olmam yeter
11 Yorumla- +1 yıl
Saol arkadasim haklisin :)
olay terbiye ile ilgili değil de daha önceden kendi ailesinde gördüğü için aileye karşı bir güvensizliği olabilir
bu durumda bana da güveneceği muallakta olup tereddüt ederim ben01 Yorumla- +1 yıl
ben etmem seviyorum sonuçta gerisi teferruat
+1 yılHayatta herşey insan için ailesi ayrı olan birine ters bakmamak gerek. Zaten onunla evliliği düşünüyorsan kafanda onunla ilgili soru işareti yok demektir.
01 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle teşekkürler
benimde annem babm boşanmış ve 1 yaş küçük kız kardeşimle beraber yaşıyoz. annemde babamda evli benle kız kardeşim tek kalıyoruz.
evin tüm işlerini yapar yemek hazırlar yani insanın yerinde olcak. gerisi boş02 Yorumla- +1 yıl
tesekkurler Allah kolaylık versın buyuk sorumluluk
Bence bu şekilde düşünmek doğru değil. Kızın anne - babası boşanmışsa kendisinin bunda bir suçu yok ki. Aile ilişkilerindeki anlaşmazlıklarda cezasını çocuklar çekmemeli.. Zaten en çok onlar etkileniyor bu durumdan..
01 Yorumla- +1 yıl
yani saol canım
- Aile & Toplum konusunda 717 cevap paylaştı.
+1 yılBu nasil bir zihniyet.
evlenilecek yasa kadar baba terbiyesi almadida son 1 2 yilda mi alicak ya da ne bilim insan illa basinda bir bireylemi ogrencek. ya da baska bir boyuttu anne babasi bosandi diye aile sicakligini yasayamiycak?01 Yorumla- +1 yıl
saol canım
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen anne babası sürekli kavga eden bir kızdan hoşlanıyor gibiyim açıkcası yanlış yapmak istemiyorum. O kızla daha fazla arkadaşlığı bu yuzden ilertletmek istemiyorum çünkü kızın annesine bakınca diyorum bu da kesin ileride böyle olur uzak durayım diyorum
01 Yorumla- +1 yıl
hmm sen bilirsin
+1 yılBaba terbiyesi ne ya? Anne gayet güzel bir şekilde verir terbiyeyi. Baba terbiyesi diye bir sey yoktur. Ablamla eşi de boşanacak, yeğenime annesi gayet güzel terbiye verir. Babası terbiyeli mi ki çocuğa terbiye versin? (Bazıları için diyorum) hem niye evlenmesinler? Sevince anne babası ayrı diye ondan ayrılacak insan varsa yok olsun daha iyi.
00 Yorumla
+1 yılyok be niye ediyim kız terbiyeli yerine göre davranan biri olsun eli yüzüde az biraz düzgün olsun yeterli yani. ama ailesi ayrı diye geceleri o barda bu barda gezen birinin yüzüne bile bakmazdım
01 Yorumla- +1 yıl
Saol
Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Olgun ve mantıklı düşünebiliyorsa yani şımarık, oynak vs. huyları yoksa sorun olmaz... Haddini bilmeli
02 Yorumla- +1 yıl
tesekkurler
asla büyüklerinin cezasını niye ona keseyim ki onun bir suçu günahı yok terbiyeli edepli biriyse ailesi beni ilgilendirmez
02 Yorumla- +1 yıl
keske hep böyle düşünseniz
annesi babası olmayan birine karşı annelik babalık yapmak gerek, ona sahip çıkmak ailesinden almadığı sevgiyi terbiyeyi ona vermek gerek. ama bunu yapacak iyi insan sayısı çok az.
02 Yorumla- +1 yıl
umarım böyle karakterli biri olr hep karşımızdakiler
Asla cunku bende ayni durumdayim onu daha iyi anlarim ki boyle biseyde kimsenn tereddut etmesine gerek yok annesiz ya da babasiz buyuyen biri yamyam olmuyor merak etmeyin :)
03 Yorumla- +1 yıl
aynen aynen bizde sağlıklı normal insanlarız yani ne olmuş ki babamız yoksa ölmedik ya? :)
- +1 yıl
teşekkür ederim :)
l*n gerzek az önce başka bir kızın sorduğu soruyu çalıp buraya yazmışsın. cevapları okusaydın yeterliydi zaten hırsız seni :)))
01 Yorumla- +1 yıl
başka bir kız? bir soru dahamı var hiç farkıda değilim o benden önce yadıysa yanlış anlamasın ben dün gece bunu telefonda arkadaşımla konuştum o yüzden buraya yazdım yani çalma durumları yok
Bir insanın içinde ne varsa onu terbiye olarak kendine alır. Ne kadar aile terbiyesi versende içinde yoksa fazla etkilemez. Demiyorumki baba terbiyesi nin hiç katkısı olmaz ama baba terbiyesi olmadan da içinde varsa kendini yetiştirir.
01 Yorumla- +1 yıl
tesekkurler
- Devamını Gör (177)
Devamını Gör(222)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Anne-babası boşanmış bir kızla evlenmekten tereddüt edermiydiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler