Özellikle nişanı aşırı garip buluyorum, evli gibisin de değil gibisin. İnsanı arafa sokuyorlar 😄 siz ne düşünüyorsunuz bu konular hakkında?

Özellikle nişanı aşırı garip buluyorum, evli gibisin de değil gibisin. İnsanı arafa sokuyorlar 😄 siz ne düşünüyorsunuz bu konular hakkında?
Benim kişisel görüşüm, bu durumda bana katılan kişilerin de sayısı az ama, evlilik bana tamamıyla saçma geliyor, yani bu soru o yüzden benim açımdan yanlış. Evlilikten önce olan şeyler değil, evlilik saçma. Ben aşkımı resmiyete dökmek zorunda olduğumu düşünmüyorum. 14 yaşından beri sevgili olduğum kızla hâlâ sevgiliyim ve ikimiz de evlenmeyi mantıklı bulmuyoruz. Belki bir şey olur o fikrini değiştirir de evlenmek ister, o zaman konuşur tartışırız belki de benim fikrim de değilir. Ama şimdilik benim mantığım şu: çocuk evlenmeden de olur, evlendikten sonra yapabileceğin her şeyi evlenmeden de yapabilirsin. Evliliğin tek getirisi bana göre masraftır. Belki kısa zamanlı eğlenceli olabilir ama uzun zamanlı hayır. Kabus gibi resmen. Kısaca evlilik ve evlilikten önceki şeyler mümkünse benden uzak dursun.
Güzel yorumun için teşekkür ederim kardeşim, görüşüne saygı duyuyorum fakat evlilik deyince akıllara ilk başta maddiyat gelmemeli. Sevgilinle umarım mutlusundur. Ben senin yerinde olsam imkanım varsa hanımı ikna eder sade nikahla evlenirdim. Evlilik yüce Allah’ın en büyük emirlerinden bir tanesidir ve inan bana evlilikten güzel bir şey yoktur. Hele ki Rabbin için yapıyorsan en güzelidir
Evlenmeden çocuk yapabilirsin evet fakat şöyle bir durum var. Anne bir gün dese ki , ben bu evden gidiyorum. Hiç bir şey yapamazsın aranızda çocuktan başka bir bağ yok. Aynı şekilde baba dese ki bıktım sizden gidiyorum falan diye anne hiçbir şey yapamaz hukuki yoldan da kalır öyle.
Haklar için evleniliyor bana göre. Yarın bir gün birisi caydığında, evlilik hukukuna aykırı şeyler yaptığında ceza alabilsin diye ve tabii aynı zamanda, bir kadın ve bir erkek kendilerini birbirlerine daha çok ait hissetsin diye, ha bu ikinci dediğim herkes için geçerli değildir tabii de bana göre resmiyete dökülünce daha bi hoş oluyor, adı konmuş oluyor en azından
Evet benim içinde saçma bir şey tabi ki isteyen yapabilir herkesin kendi kararı. ama gereksiz buluyorum bu tarz adetleri..
Dimi dostum? Çoğu insan bunu güven gerekçesiyle, birbirini daha iyi tanıma gerekçesiyle yaptığını söylüyor ve savunuyor. Bizim herkesin düşüncesine saygımız var fakat şöyle bir şey de vardır. Bir insan vardır 6 yıl geçse tanıyamazsın, başka bir insan vardır 6 gün geçmeden tanırsın. Bunu anlayabilmek için önce sağlam bir hayat tecrübesi edinmen lazım. Şimdi ben neden tanımak için nişan yapayım ki? Baştan tanıyamadıysam bu benim sorumluluğumdur. Mesele zaten kendi içimizde başlıyor, bunun farkında olabilsek her şey daha anlamlı olacak 😊
Aynen öyle dostum, bazı insanı yıllar geçse de tanıyamıyorsun çünkü bu zaman meselesi değil bence tecrübe veya karşında ki insanın karakteri ile ilgilidir. yani o insan sana güven vermiyorsa nişan da yapsan fark etmez zaten nişan yapanların da karşılaştıkları zorluklarını ya da aldatılmalarını görüyoruz. yani birini tanımak ya da güvenmek için illa söz ya da bunun gibi konulara bence gerek yok. tabi ki yine de herkesin kendi kararı :)
Teşekkürler dostum
Rica ederim hakkındı
Cevap
6Cevap
Olayin anlam ve mantigi bozuldu
önceden kiz istemeye gidilir veriince sözlendi olurdu yani söz verdik..
yüzükleri takana kadar olan araya denirdi.. Yüzügü takinca Dügüne kadarda Nisanli olursunYy
maksat tanismakdi..
simdi hersey bir satafakla yapiliyor
evlenme teklıfı cümbüşü
isteme kahvesi cümbüsü biberlisi, yaglisi felan
sözlendik
nişanlandık
gelin odası partısı (anlam ve mantıgını cözemedım)
gelın hamamı
bekarlıga veda
kına
düğün..
Bende erkek olsam evlenmem servet lazım bunlara 🤦🏻♀️
İsteme söz nişan olması gereken davranışlar, maddi aşırıya kaçan davranışlar ondan bundan şundan duyulan ve Avrupa özentisi, abarttıkça abartıyorlar, bunlar kesinlikle sağa sola yapılan gösteriş, herkes şuurunu mantığını kaybetmiş
isteme evet.. söz evet ama heosindemi satafatkar gereksiz.. diyorum..
avrupa dügünlerinde satafak yoktur
Evlenmeden önce yapılan söz ya da nişan birbirini yakından daha iyi tanımak içindir, Ailelerin birbirini daha yakından tanıması içindir, evlilik hazırlıklarını her iki ailenin ortak paylaşımında el birliği ile yapılması içindir, her iki tarafın ailesine de biz evlenmeye karar verdik ama sizin fikirleriniz de bizim için çok önemli diyebilmek ve saygı duymaktır
Nişanı bildiğim kadarıyla kız tarafı yapıyor düğün eksiğini görmesi için ufak çaplı bir eğlence düzenleniyor sonrasında takı merasimi oluyor kız tarafı bu parayla eksiklerini yapıyor. Ben mesela istemiyorum böyle bir şey istemede söz kesilmesi her iki taraf için de en makulu.
Sözde adını koyalım diyorlar nişanda bu durumu iyice betimliyorlar, evlenince tasdikleniyor ilişki😄😄😄 yani ilk aşamada kabul görmüyor insanlara aktivite olsun diye aşamalı kademeli ilerliyor işte çok da şee yapmamak lazım 😂
Nişan bana da öyle geliyor. Kuzenimin 9 yıl nişanlı kaldı (I don't know why) ve evlerine gittiğimde çocuk beyaz atleti ile tv izliyordu.
nişan olunca aileler de tanışıyo daha resmi sevgililik gibi oluyo ve daha yakından tanıma imkanı oluyo bence, ona göre de evlilik mi ayrılık mı karar verilir
Ben de gereksiz bulurum. Eğlenmek güzel fakat. O kadar insan eğlensin diye o kadar parayı dokmenin hiçbir mantıklı tarafı olamadı benim için😂
Nişanda dügünde gösteris ve masraftan baska bir sey degl
Nişan bencede gereksiz boşuna zaman ve para kaybi. Söz olabilir tabi minik bi adım i başlangıç gerekli
Garip olan bir tarafı yok aslında mantıklı o süre zarfında maddi ve manevi iki tarafta hazır oluyor olay bu işte Nokta👌
Bana da hepsi saçma geliyor kız istemeden, kınadan tutta düğüne kadar, neden yani niye? Gereksiz masraf ve gereksiz stres hepsi.
Son uyarılar anlamında herhalde. Bak ayrılacaksınız ayrılın düğün yaklaşıyor mahiyetinde.
Garip değil bence nişan birbirini tanıma evresi aşaması nisanliyiz diye evlenmek zorunda değil kimse
Örf adet dedikleri bir çok şey var kimisi yararlı kimisi zarar. Keyifli geceler.
Nişanlı olmak ama değil ama her şeye ayrı ayrı kutlama yapmak aşırı gereksiz
Evliliğe hazırlık gibi düşünüyorum yani bir nevi provası gibi
bende öyle
Nikah yapılsa ondan sonra Nisan dugun bir arada yapilsada olur yani
Millet evlenmeden nikahsız yıllarca beraber yasiyo bazi yerlerde onlari normal karşılıyorlar buna adetten diyolar iste
Nisan dönemi herkesin birbirini daha yakindan taminasi icin olusturulmus bir dobemdir. Yani uyumsuzluk sindiden ortaya ciksinki geri evlebmeden bi is bitsin icindir.
Nasıl garip yahu bir nevi başkası gelip sana takılmasın gibisinden hani başım bağlı bunu belli ediyorsun insanlara karşı ne si garip
Nişanlılık dönemi yaşıycağınız evliliğin fragmanıdır bence
En İyi Cevap