Güncellemeler
+1 yıl
İyi geceler arkadaşlar yine ben geldim erkek arkadaşımla konuştum bu konuyu bugün yine bana bıraktı kararı ama eğer sen de istersen evlenince yapabilirsin gibisinden konuştu yine son karar benim ama
iyi akşamlar herkeseeee ben kapanmak istiyorum arkadaşlar ama bir türlü yani tam olarak emin olamıyorum erkek arkadaşımında bu konuda ki fikrini almak istedim sadece merak ettim acaba ne düşünüyor diye benim için kapansan da olur kapanmasan da bu konu tamamen sana kalmış bir şey zaten şu an açık giyinmiyorsun ilerde sözlenince veya evlenince de kapanabilirsin ama ben bunu tamamen sana bırakıyorum dedi sizce ne yapmalıyııım ve 20 yaşındayım acaba diyorum nişanlandıktan sonra mı kapansam ya da evlendikten sonra mı çünkü tesettürlü gelinlikler ve başlarını çok kötü yapıyorlar lütfen böyle dedim diye kızmayın bana herkes düğününde nişanında güzel olmak kendini beğenmek ister
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Onun fikrini napican Allah askina. Bu senle Allah aranda olan bir sey, senle erkek arkadasin arasinda degil. Din konusu yani bu. Sen ne guzel icinden gelerek kapanmak istiyorsun, hevesini bu istegini de tekrar kacirmadan kapan fikir mikir olayini da unut. Seytan bu vesveseyi veriyor da veriyor sonra icimizden gelmiyor diyoruz halbuki kafamiza aklimiza o dusunceyi o istememezlik hissiyatini o veriyor ama farkinda degiliz ya da bu sekilde dusunmedigimiz icin karsi gelmiyoz. Sen bir an once kapan, artik erkek arkadasin bunun icin ayrilacaksa da ayrilsin, sen hayirli guzel bir is yapmissin Allahin yolundan ilerliyon bunun icin ayriliyorsa da birak ayrilsin belli ki hayirli biri degilmis...
çok teşekkür ediyorum vaktinizi ayırıp yorum yaptğınız için bunları tek tek değerlendireceğimden emin olabilirsiniz:))
Rica ederim. Tabiki, iyi aksamlar😇
Ne zaman istersen o zaman demek doğru olmaz. Çünkü şu an doğru olanın ne olduğunu biliyorsun. Ve bekletmek sadece şeytana uymak olur. Ayrıca evlilik fotoğraflarınız evinizin her yerini süsleyecek. Kapandıktan sonra evinin duvarlarına açık fotoğraflarını koymak isteyeceğini sanmıyorum bu sana aynı zamanda yeni bir kimlik ve bilinç de kazandıracak. Gelin başı yüzünden de bekletme bence tesettüre girmeyi. Hem herkes kötü yapmaz ki. Sen de bu konuda çok başarılı yerlere gidersin ¢
o kadar bu nefsimle uğraşıyorum ki anlatamam namaza niyetleniyorum ertesi sabah sabah ezanına uyanıyorum tesettüre niyetleniyorum onunla ilgili yazılar görüyorum ya da kapalılar gerçekten çok mücadele verdiğmi düşünüyorum umarım en kısa sürede başarılı olabilirim bu konuda size de ayrıca çok teşekkür ederim bazen karşı tarafa sormak daha iyi oluyor çünkü bazı insanlar sınırlı olduğun düşünceden farklı bir yapıya çıkartıyor seni
Kesinlikle öyle. Herhangi bir sorun olursa bu konuda çekinmeden sorabilirsin. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İslamı öğrenmek için en doğru kaynak, Kuran'ı Kerim. İnsanlara sorunca dinden bile soğutuyorlar çünkü
kesinlikle öyle zamanı gelince falan filan diyip duruyorlar ya o zaman gelmeden ben ölür gidersem ayrıca teşekkür ederimm
Aynen öyle, ölümü sürekli erteliyoruz genciz diyerek ama kimin ne zaman kapısını çalacağını bilemeyiz. Bu arada istek atan sen miydin?
Yok ben istek atmadım
Her an gidebiliriz aslında ama bunun bilincinde değiliz
Kesinlikle öyle Allah hepimize öyle bir hidayet nasip etsin ki cennete kavuşalım 🍃
Amiiinnn inşallah
: )
Düğün günü dahi böyle bir şey geçiyorsa aklınızdan, kapanma fikrini aklınızdan çıkarıp atın derim.
Henüz kapanmak istemiyorsunuz.
cut.
anlayamadım sizi kusura bakmayın
Diyorum ki, daha düğün günü yapılacak giyim tasarımını vs vs... bile kafaya takıyorsunuz...
Ben sizin demek istediğinizi anladım da, kapanmak böyle olmaz, erkek arkadaşınıza kesin bir şey söylemeyin.
Şu an kapanma düşünceniz olmadığını söyleyin derim.
Kız kapanmak istediğini söylüyor zaten aksini söyleme sebebin sadece basit bir endişesini söylemesi mi? Gülünç
@çirkinkalplinsan
Evet, Çünkü evliliğinde de benzer tereddütleri olacak. Olmaz demeyin.