Evlenince benim evimde oturacağız, kira ödeme derdimiz olmayacak. Eşimden kira gibi para istemem ayıp olur mu, sonuçta gelirim kalmayacak?

Şimdi biz önümüzdeki yaz evlenicez ve benim kendime ait kirada bir dairem var kira masrafımız olmasın diye kiracıyı çıkarıp biz oturucaz. Fakat şimdi benim evimde oturmaya başlayınca benim kira gelirim kesilecek hiç param olmucak hem bende bundan dolayı hemde kira masrafımızın olmamasından dolayı eşimden her ay 2-3 bin TL para istesem ayıp olur mu? En azından kendi kişisel ihtiyaçlarımı karşılayabilmek için mutfakta birsey eksilince alabilmek için
Normalde ayıp olur derdim ama bu durumda ayıp olmaz. Kiralar çok pahalı. Sen onu kira zahmetinden kurtarıyorsun hemde bir kadın olarak ! Kira ödeyemem de ne demek? O zaman diyeceksin ki kira ödeyemezsen ev alacaktın ya da evlenmeye kalkışmayacaksın. Kadının malına göz dikmiş resmen. Bak adam gibi adam olsaydı senin evine göz dikmeseydi kira ödeyemem demeseydi ve sen istemesem düşünüp verecek biri değil dedin yani bencillikte var. Böyle bir adam olunca ben size nasıl kızayım hak vermeyeyim? Bu durumda tabi siz haklı olursunuz. 2 3 bin az bile. Hatta ben sizin yerinizde olsam evlenmezdim. Nerden bu herifleri buluyorsunuz anlamıyorum. Kendi ağzınla diyorsun düşünceli biri olmadığını. Erkek haliyle evinin de üstüne konmaya çalışıyor. Göremiyor musun? Adam da dişil enerji bu arada baskın eril enerji değil. Erkek gibi davranmıyor. Biraz aklın varsa böyle bir adamla evlenmezsin. Erkek dediğin kadının malına göz dikmez. Sana güvenip evleniyor resmen. Senin evin olmasa ne yapacaktı? Evlenmeyecek miydi? Aman aman böyle erkekler kadınlardan uzak dursun bunlar gerçekten adam değil öylesine erkek işte.. Böyle erkeklere maruz kalan kadınlara çok üzülüyorum. İnsanın yaşı ilerledikçe bir şeyleri görebiliyor çokça da tecrübesi olan bir kadınım. Bu tecrübelerim sayesinde yanlış yapmıyorum en azından erkekler konusunda asla yapmıyorum diyebilirim. Böylesi hayatınızda olacağına hiç olmasın daha iyi. Herifin yerine ben utandım yerin dibine girdim. İnsan da gurur olur. Adam istemese kadının evinde oturmayı ve Kadın ısrar etse adam için gururludur dusuncelıdır vb laflar dese, düşünmez derdim ayıp olur para istemek falan. Ama böyle bir erkek için demem. Midem bulandı cidden. Aklınızı kullanın böyle erkekleri yalnız bırakın evlenmeyin adam gibi adamlar bulun. Ayrıca sizlere tavsiyem hiçbiriniz olaylara yüzeysel bakmayın akıl mantık olgunluk içinde geleceği düşünerek detaylamasına bakın. Böylelikle hata yapmazsınız. Saçma sapan konuşmuşlar hiçbir şey bildikleri yok sen onlara bakma beni dinle bu erkekten olmaz..!
Ben senin yerinde olsam o evi hiç karıştırmam başka bir yere başka evde otururdum eşimle. En azından o evden gelen kirayla da kendi ihtiyaçlarımi alırdım. Şimdi sen desen ki eşine bana her ay 2 3 bin TL kira karşılığı gibi ver desen bile ilerde şimdi değilde cicim Ayları geçince ya sorun olursa? Zaten siz o kiracıyı çıkarıp o eve otursaniz bile mecbur eşinden para alıcaksın ev ihtiyaçi var kendi kişisel ihtiyaçların var falan sürekli işte iste nereye kadar. Benim fikrim başka bir eve oturun o kıralı evden sen kiranı al derim
Ben kira almaya devam etsem ve biz başka bir evde otursak o zamanda adam bana diyor ki örneğin benim cebimden 5 bin TL çıkıyorsa senden de 5 çıkıcak hersey ortak olucak sonra kimin elinde ne kadar parası kalıyorsa onu harcıcak ama demiyor ki benim aldığım maaşın miktari ile bu kızın kira gelirinin miktari aynı değil bunu düşünmüyor bu ortak ödeme olayının arkasına sığınıp bana sen git bir işe gir çalış hem kiradan para gelsin hem maaşın olsun elimize çok para kalsın diyor bende en azından o zaman benim evime girer otururuz kira ödemeyiz kira parası cebimize kalır o da bana her ay kişisel ihtiyaçlarım için evin masrafları için para verir diyorum
Hmm anlıyorum aslında ikiniz de bazı konularda haklı gibisiniz umarım orta bir yolu bulur ve mutlu olursunuz yoksa iki taraf da çok üzülürr
Düzenli değil de ihtiyacınız olunca isteyin. Sonra zaten alışkanlığa döner. Maaş günü falan bana da para bırak ihtiyaç oluyor dersiniz olur biter. Erkekler biraz gururludur. Dümdüz söyleyince anlamazlar. Yavaş yavaş alıştıra alıştıra yapın zaten ne olduğunu fark edene kadar iş işten geçer. İlerde sorarsa da söylersiniz seni kırmamak için böyle yaptım aşkım falan. Unutur gider
Yani hem ayıp olur hemde olmaması lazım. Şöyle ki; bu zamanda kirala çok pahalı eşini de böyle bir durumdan kurtarıyorsun. Eşine bir şekilde biri bu durumu söz arasında anlatmalı veya eşin bunu düşünecek durumda olmalı. Ayrıca diğer masrafları da eşin karşılayacaksa baya zorlanır. Ayrıca sen çalışmıyorsan zaten eşin bunları sen söylemeden yapmalı
Eğer benim evimde oturursak bir Fatura bir mutfak masrafı var maaşıda 17 bin TL şu an için biz seneye yazın evlenicez o zaman kadar 19-20ye yakın bir maaşı olucak
Cevap
57Cevap
Bunun kolayı var. Madem paran kalmayacak başka evi tutun. Sende kiranı almış olursun.
Açıkcası güldüm okurken. Çünkü madem bunun lafını yapacaksın ne diye kendi evini kullanmak istiyorsun. Zaten kazanılan ortak olacak ve sende kişisel masrafların için ortak olan paradan kullanacaksın.
Lafını yapacağın işin içine girme derim. Çünkü bu gerçekten saçma bir düşünce.
Adam ben kira ödeyemem diyor ya herseyi çok biliyormuş gibi konuşmayın fedakarlık yapmaya çalışıyorum sırf kira ödeyemem diyor diye cebinden bir kira olmuş şimdi 10bin TL bu para onun cebine kalsın diye benim evime girelim oturalım diyorum ama ben böyle yaptığımda da benim gelir kaynağım kesiliyor o yüzden en azından 10bin TL cebimize kalıcak ya o da bana bu 10bin tlden 2-3bin TL versin ki bende ihtiyacımı karşılıyım diyorum olay bu yani
Yuh diyorum sadece..
Bence o evi işin içine katma. Orası senin iş yerin. İş yerine aileni dahil etmeye çalışıyorsun. Aileyle para işi yapılmaz diye boşuna demiyorlar. Bunlara desen ki, şirketimi evlenince karıma devredeceğim ve gelirini bana vermesini istiyorum, anca böyle söylersen anlarlar da sana hakkını verirler.
O evi gelir kaynağın olarak tutmaya devam et suyu bulandırma hiç boşuna. Ne nişanlına ne de buradaki cinslere kendini açıklamak zorunda kalmazsın bu sayede. Bunlar senin durumunu anlamayacak tipler oldukları için sen kendi işini koru yeter. Kendini gelir kapını korumak için verdiğin çabayı onlara açıklamak zorunda değilsin yani.
Bu durumda da evini satabilirsin. Bu sayede yeni yer alacak paraya ortak olabilir bir destek vermiş olursun ve kenarda bir birikimin de olmuş olur. Kazan kazan.
Destek olucak parası var mı? Bu devirde ev satıp ev almak bile çok zor artık TÜRKİYEDE yaşamıyorsunuz herhalde
Yaşıyorum, çevremde daha yeni evini satan 2 kişi olduğu için bunu tavsiye ettim. Zorluklarını biliyorum yani ama sadece şikayet etmek veya başkalarına kızmak durumunu iyileştirmez. İşe yarayabilecek mantıklı ve hakkını almanı sağlayacak yolu yazdım. Başka tavsiyem yok.
Sen ortaya bir ev koyarak zaten çalışan bir kadın kadar ekonomik destek sağlamış oluyorsun. Esin sana ekonomik olarak destek olmak zorunda. Burada kocana muhtaç olma çalış diyenlere de aldırış etme. Çok lüks harcamaların yoksa çalışmak zorunda değilsin.
Çok şükür ya veni anladığınız için tesekkur ederim benim demek istediğim aslında o kadar basit birseydi ki çok büyüttüler ben mal mülk hesabında da değilim öyle olan biri olsam git ne yap et kendini zorla ev kirala derdim ben naptım gel benim evimde oturalım kira parası cebimize kalsın dedim kötü mü ettim? Tek istediğim kira gelirim kesilince param kalmıcak o yüzden bana her ay belli bir miktar ihtiyaçlarım için para verirsin dicem bu yani
Bazı mallar nedense kadının malına gelince her şey ortak hayat müşterek diye zirlarlar erkeğin parasına gelince vay efendim çalış erkeğin parasına muhtaç olma vudidididsisi
kızım bu neyin kafası allah aşkına :D şaka yapıyosundur umarım. Ya bana böyle soru sorsa sevgilim ya evlenmem ya da al ev senin olsun kiraya çıkıyoruz ya da kendi evimi alıcam derim.
ya eşine bunun lafını mı yapcaksın , o adamla bir ömür geçireceksin sen. o adam zaten çalıştığının bir kısmını sana mutfak masrafı , canın bişi ister al , ucuz bişi den gelir al , faturalar falan derken maaşının yarısından çoğunu sana verecek.
böyle şeylerin lafını yaparsan siz ya evlenmezsiniz ya da evlenip boşanırırsınız. kusura bakma ama durum bu.
Adam ben kira ödeyemem diyor ya herseyi çok biliyormuş gibi konuşmayın fedakarlık yapmaya çalışıyorum sırf kira ödeyemem diyor diye cebinden bir kira olmuş şimdi 10bin TL bu para onun cebine kalsın diye benim evime girelim oturalım diyorum ama ben böyle yaptığımda da benim gelir kaynağım kesiliyor o yüzden en azından 10bin TL cebimize kalıcak ya o da bana bu 10bin tlden 2-3bin TL versin ki bende ihtiyacımı karşılıyım diyorum olay bu yani
ya bak bende sana diyorum ki eşin zaten sana para verir dedim ilk başta. bak 10 bin tl para alsın atıyorum kendi yanına 2-3 bin alır gerisini sana verir işin görülsin ev için harcama yap vs.. ihtiyacı olduğunda senden ister.
bak bizim evde babam emekli aylığını , maaşını babam anneme verir , paranın yeride bellidir. babam yanına 500-1000 tl alır. kredi kartını da alır. lazım olursa kredi kartına taksitle alır ya da eve gelir annemden alır gidip alır gelir. .
annemde bi harcama yapınca babama der bunu aldım falan diye. babamda anneme der. u işler böyle yürür. ya tabi adam sana hiç para koklatmazsa ordada sıkıntı olur.
ama bence sende bir işte çalış paranı kenara at lazım olur.
bu dünyanın türlü hali var.
bak benim arkadasım eşinden para saklıyor diye ayrıldı mesela
ne demek istediğini anladım ama yanlış deyim kullanmıssın. anladığım kadarıyla calısmıyorsun ve tek gelirin gelen kira. boyle bir durumda eminim esin kendine bisey almak istediğinde, veya kisisel ihtiyacların icin sana para verecektir. kira gibi para isteme deyimi biraz yanlıs olmus, ya benim ek gelirim yok acaba esimden para istesem olur mu desen daha mantıklı. ki bence isteyebilirsin , ha sen de calısıyorsan zaten para istemene gerek oldugunu dusunmuyorum. sonucta beraber oturacaksınız evde
Şimdi senin mantığınla yola çıkacak olursak şöyle bir durum ortaya çıkar.
Genelde evlilik öncesinde birçok erkeğin kendine ait evi vardır ya da aileden kalma evi vardır. O zaman senin mantığını çıkacak olursak her erkek evlendiği eşinden kira alması gerekiyor. Yine senin mantığından yola çıkalım bu bir adet olsun o zaman. Nasıl altın bilezik gelinlik o bu şu isteniyor. O zaman bu durumda çok normal olur senin mantığınla kıyaslarsak.
Ben parayı tenezzül etmem para için de evlenmem. Rabbim bana sadece mütevazi bir eş versin yeter. Ben isterim ki hem bu dünyada hem ahirette de eşim olsun. Yine isterim ki tabii Allah nasip ederse birlikte cennete girelim ve orada tek eşim olsun yine.
Sana mutluluklar diliyorum. İnşallah gönlüne göre bir iş bulursun.
Ayıp olmaz diyen 135 kişinin eşi de kendilerinden ev kirası ya da benzer bir ücret alır umarım. Ev kocanın olsaydı sen ona para öder miydin? Ha eşin sana çalışmadığın için harçlık versin istersin tabii ki o ayrı, onu normalde de yapması lazım zaten çalışmadığın için ama bunu evin senin olmasına bağlaman yani eşin olduğu için değil de evin sahibi sen olduğun için istemen çok ayıp. Eşin senden soğusun istemiyorsan sakın eşine buraya yazdığın şekilde söyleme. "Çalışmıyorum, ihtiyaçlarım oluyor bir miktar para ver." de.
Bence harçlık kavramı da ayıp. Ebeveyn harçlık verir. Karısı kocasına harçlık veren birini görsen bu sana ne kadar garip gelirse dediğin de bana o kadar garip geliyor. Tabi çok yaygın ve birçok kişiye uyan bir düşünce şekli ona bir şey diyemeyeceğim. O yüzden bence diye başladım.
O kelimeyi kullanırken böyle bir düşünceye sebep olabileceğini de tahmin etmiştim. O şekilde anlaşılmış olabilir ama kastım o değil. Kocasının destek olması gerektiğini söylemek için yazdım. Cinsiyetçilik içeren bir düşüncem yok yani, bu olayı anlatan tam tersi kocası da olsaydı yine aynı şeykilde yazardım. Çalışan taraf çalışmayan tarafa destek olmalıdır demek istediğim bu!
Anladım bu durumda dediğine katılıyorum 👍🏻
Benim Rabbimden bu insanlara istediğim akıl fikir nereye gidiyor Allah'ım ya. Canım kocan sana zaten belirli bir şekilde bakmakla yükümlü, bunu kira olarak alıp neden kendini çirkin bir konuma sokuyorsun. Siz kiraya çıksanızda çalışmıyorsan zaten ihtiyacın olunca kocan verecek. Senin evde otursanızda. E adam kira vermeyince maddi olarak daha rahat olur sana da daha iyi imkan sağlar. E girin eve sende oturacaksın madem yarı parasını versin karnını doyursun başka bir şey yapmasın adam. Yuh yani, her şey para ya da karşılık mı Allah aşkına ya.
kadınlardan korkulur diye düşünce gecti zihnimden. olaya bakıs acısı. o naif tatlıs yaratıkların böylesine mühendis hesabı içinde olması ne bilim garipsedim. bu yüzden erkeklerin bilinc altlarında malum düşünce olusmus. "kız benden zengin olmasın benden cok kazanmasın benden egitimli olmasın benden uzun vs." bu düşünceyi acıkcası kendi adıma en hafif tabirle diyim "kötü" adlandırırdım. para ihtiyac lazım istenir kocadan ok de hani bi kıstas bi denklik isteği ile olması kötü
Kelimelerin gücü vardır ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz önemlidir...
Eşinize kibar sevimli bir ses tonuyla hayatım bildiğin gibi o ev benim ihtiyaçlarımı karşılayabilmek için gelir kaynağımdı ayrıca da kendimi iyi ve güçlü hissettiriyordu!!! Biliyorum sen ilgilenirsin herşeyimle ama bu durumu nasıl çözeriz? Bir fikrin var mı?
Derseniz çözümü o bulur😉😂
Böyle bile söylese kaba zaten o adam çalışıyor eve ekmek getiriyor oeki bu kız ne getiriyor eve
@Unslserkan bu kız ev veriyor evvvvv bu devirde bu adamı en az 10bin tlden kurtarıyor sen neyden bahsediyorsun ya
@Unslserkan 1. Evi getiriyor 😂 2. Ekmek vb değil mesele kadın kendini güçlü hissetmeli çalışmıyorsa birinin elini bekleyerek yaşamak güzel olmaz kaldı ki 2-3 bin kiramı var? O kendince bir güvence gibi hissetmek istiyor anladığım kadarıyla
Bak benim 2 dairem 2 tane arabam 2 milyon degerinde değerinde tarlamda var bunlar ailemden bana kaldı artı denizci subayim 33 bin maaşım var bende evlenince o zaman diyeyimki dairelerinin kirasını cebe atarım maaşımın yarisini kendim yerim desem olur mu henüz bekarim ama bana bu kiz gibi düşünen birisi denk gelirse bende kendi hesabımı kendim yaparım evlilik kari koca olmaktır butunlesmektir çocuk yapmaktır aile olmaktır en gizli mahremlerini paylaşmaktır bu kadar şeyi paylaştığın bir insanı yok ben dairemin kirasını alayım demek olmaz benim kız kardeşim evli bir tanede kızı var damadın durumu zayıftı fabrikada işçi damat ama babamdan bir tane daire verdi kız kardeşime orada kalıyorlar hiçbir zaman yok kira yok benim evim senin evin konuşulmadı ha kız kardeşimin payı 2 daireyidi babamın 6 dairesi var 3 kardeşiz 2 ser bolusecez ama babam ben ölmeden 2 daireyi vermem dedi kira beni gecindirsin dedi vermedi kız kardeşime henüz ikinci dairesini ama bir tane evlenir evlenmez verdi kız kardeşime kız kardeşim de hiçbir zaman kocasına yok benim evim şöyle böyle demedi Allah var damat elinden geleni yapıyor adam sabah 6 da ise diyor kolay değil ben Subay olduğum halde sabah 6 da kalkmak bana koyar ama adama helal olsun çalışıyor çabalıyor bir tane kız yigenim var dünyalar tatlısı aile olmak böyle bir şey işte
@Unslserkan Bu mutlaka olmalı demedim beyefendi kardeşiniz gibi de yapılabilir soran hanım gibi de. Burada karşıdaki kişi de önemli güven vermediyse bu soru işaretinin oluşmasına sebep olmuştur. Ve bunu referans alarak görüş bildirdim. Soran bayan mal derdinde gibi düşünmüyorum güvende hissetmek için küçük bir miktar para koymak istiyor kenara. Hangi eşe evin ve kişisel giderlerin dışında bana biriktirebileyim vb diye her ay 2-3 bin ver denince verir? Bayan bir problem görmüş ki garantilemek istiyor.
Eğer problem gördüyse hiç evlenmesin ya da bosansin problem gördüğün bir insana bir ömür nasıl guvenecen bak evlilikte maddiyati düşünmek doğru değil Allah bugün az veririr yarın çok verir ben kendi hayatımdan biliyorum şükür çokta güzel para kazanıyorum ve açıkçası kadının parasına minnet etmek istemem ama söz konusu evlilikse aile birliği tasarufu esas alinmali colugum çocuğun geleceği esas alinmali anne baba olma bilincinde olmalı evlenecek kişi ben bekarım ama evlenirsem birgün bu bilinçle evlenirim esiminde bu bilinçle olmasını isterim
burada iki sıkıntı var bir adamın kira ödeyemem demesi. Kendine guvenmiyorsa evlenmesin senin evine güvenerek mi evleniyor. Ee şu da var hayat müşterek birlikte yaşamaya karar vermişsiniz eviniz varken kira vermek saçma. Bide şu var senin evinde oturunca senin ihtiyacını karsilama geçim derdine düşme derdin olmamalı işin gücünde yoksa zaten çok anlamsız. Sonuçta eşin ve bunu sana dusunduruyorsa siz olmamissinz.
Bazı şeyleri sorunun detayında en başından belirtseydin insanların yorumu daha farklı olabilirdi kimseye kızma. Bence isteyebilirsin veya masrafın olduğunda azar azar istersin öyle birden pat 3 bin tl ver şeklinde değilde şu ihtiyacım var şu kadar para lazım dersen daha kibar olur.
İyide bu şekilde olur mu ya sen şimdiden böyle düşünürsen bu evlilik nasıl yürür tartışma anında benim evimde oturuyorsun bile dersin bence herşeyin bı konuşma şekli var oturur üslubuyla konusursun ama öyle ayrıca kira ödeyemem ne demek evlenmiycek ozaman kendine güveni yoksa evin olmasa seninle evlenmiycekti demekki hem nasıl aklına gelip para vermiyormuş çok saçma sapan işler yani Kusura bakmayın da bu şekilde kurulan bı yuva nekadar sağlıklı olur bilemiyorum
Eşinden kira almak yerine sen de işe bir işe girip çalışsan nasıl olur?
Bu arada kira gelirinden başka gelirin yoksa eşine bunu söyleyebilirsin, o da sana maddi destek olur eğer düzgün bir adamsa.
Ama bence bir işe gir çalış, eşin de olsa başkasının vereceği paraya muhtaç kalma.
Neyin kafası bu git kirada otur o zaman adamı kiradan kurtaracaksın diye kira gibi para mı alacaksın gelirin kesiliyorsa sesini çıkarmayacaksın o zaman dediğin de aynı yere geliyor ben olsam senin gibilerin gururumu kırmaması adına ne olursa olsun kiraya geçerim.
Ben olsam böyle kadınla evlenmem adam başıni yakacak farkında değil boşanır bunlar evlilikte para mal mülk hesabı yapılmaz 10 binlik kırdan bahsediyor benimde 2 tane dairem var artı subayim loşman var 2 kira gelirimi kafama göre yiyeyim o zaman başımın yarısını kafama göre yiyeyim böyle mantık var mı abi dünyanın heryerinde erkekler eziliyorda Türkiye'de ayrı bir eziliyor böyle şey olmaz arkadaş adamın düzeni yoksa evlenmesin o zamana getiryor lafı nasil toplumda ahlak duzenini sağlayacaksınız o zamanda erkekler sapik diyorlar ulan adama evlenecek fırsatı vermiyorli bu maddiyatici kadinlar
Madem evleneceksiniz ve özellikle aynı evde yaşayacaksınız eşinin eve bir katkısı olmalı hattaga olmak zorunda... çünkü hersey masraflar çoğalacak, yeme içme, çamaşır, bulaşık onun da bir katkısı bulunmalı eve.
Hattaga bunun icin eşinden para istemek de hakkındır.. gerekli olanı sen alırsın ya da yaparsın.. maddi manevi yönden birbirine destek çıkılmalı. Eğer birlikte yaşayamaya başladıysa o çiftler.. yoksa bir yerde patlak verir bu durum.
Kardeş zaten evlilik dediğin bir nevi ortaklık gibi. Herşeyiniz ortak. Çalışıp eve para getirmeyeceksin ve senin desteğin de evinde oturmak olacak. Şu an 2-3 bine zaten kira bile nerdeyse yok. Boşuna kendini de küçük düşürme. Para tabi istenir, parasız gezecek değilsin ama bunu kira olarak isteme bence, hoş olmaz böyle ifade edersen, yakışık almaz.
Yok kira olarak ver demicem ki ihtiyaçlarım için gerekli dicem
Bundan normal bir şey yok ama kira olarak deme güzel insan. Yoksa zaten senin evinde oturmasanız bile o sana ev için kendin için para vermeli zaten
Zaten hatayı en baştan yapmışın kiracıyı çıkarmayacaktin söyle tâbi ki de ama usulünce söyle bizim ev almamamiz lazım onun için her ay kenara belirli bir miktar koyalım de al o parayı Kendi hesabına koy bu senin en doğal hakkın
O adamın yerinde olsam bu kadını bozarım o dakka ulan erkeğin evinde kalınca erkek kira istiyormuki kadından evi gecindiren erkek bir de kira isteyip cebe atacak birde gelirim kesiliyor diyor abi evlenme o zaman ne diyelim böyle kızla hiçbir erkek evlenmez karı gibi erkekler evlenir bak böyle kızlar ama kari kari gezersiniz ortalıkta o zaman
@Unslserkan Adam ben kira ödeyemem diyor ya herseyi çok biliyormuş gibi konuşmayın fedakarlık yapmaya çalışıyorum sırf kira ödeyemem diyor diye cebinden bir kira olmuş şimdi 10bin TL bu para onun cebine kalsın diye benim evime girelim oturalım diyorum ama ben böyle yaptığımda da benim gelir kaynağım kesiliyor o yüzden en azından 10bin TL cebimize kalıcak ya o da bana bu 10bin tlden 2-3bin TL versin ki bende ihtiyacımı karşılıyım diyorum olay bu yani
Son derece haklısın ve bu fedakarlığın dan dolayı ilerde seni pişman edebilir bunları konuşmadan evlenme yoluna girmen de doğru değil evin kirasının yarısını bari vermeli şimdi fedakarlık yaparsın gün gelir yapmasaydin der
Bence sen evliliğin bilincine ulasamamissin o zaman bence evlenince karıma diyeyim ki bir kira ver bana yemek paralarını ver evi ben gecindiryorum diyeyim yav karnında benim çocuğun taşıyacak bir kadına nasıl böyle konuşabilirim biraz mantıklı ol sende kendi açından bak karnında senin cocuğunu sana veren bir adam var sen nasıl bu adama böyle konusacaksin
Sana kemik atan olmamıştı @Unslserkan her şey karşılıklı erkekler kadınlar çalışsın para kazansın birde onlara çocuk dogursun işten gelsin adamın yemeğini önüne koysun istiyorlar peki kendileri ne yapıyor
Böyle edeipsiz bir kizsin ki senin için herkes fazla gelir seni alacak adama yazık edeni takinmayi öğren sonra koca ararsın kendine
Sen daha kiminle muhatap olduğunun bile farkında değilsin soruyu soran ben değilim gelip bana niye yazıyorsun burada terbiyesiz ben seninle muhatap olmak zorunda mıyım şimdi bı diktir git başımdan
Ev eşinin olsaydı ve o senden kira parası isteseydi hoşuna gider miydi? Madem gelirin yok ya da çalışmayı düşünmüyorsun o zaman eşin sana mümkün olduğunca maddi yönden destek çıkar. Dert etmeyin böyle şeyleri.
Ayy Allah aşkına eviniz varken zaten kira ödemesin adam. Ne diyor sana, o 2-3 bin TL'yi de veremem diyor mu sana? Diyorsa haklısın ama lafını etmeden verecekse zaten mesele yok. Kira parası istemeli miyim diye başlık açmak yerine, eşimden her ay şu kadar kişisel ihtiyaç parası istesem ayıp olur mu diye sorsaydınız daha mantıklı olurdu ve sorunuz tepki almazdı.
En İyi Cevap