Çok yakın arkadaşım sevgilisini benden kıskanıyor, neden olabilir?

arkadasimla aramiz cok iyiydi surekli beraberdik. arkadaşım bir süre sonra bi sevgili buldu ilk aylarda annesi vs. bilmediği için benimle buluşup sonra onu çağırıyordu. oglanla surekli atisiyorduk benimle dalga geciyordu sevgilisi ve arkadasim bisey demiyordu bir sure sonra ben rahatsiz oldugumu dile getirdim ama hic bisey degismedi derken annesi ogrendi sevgilisini ve bisey demedigi icin benimle hic bulusmamaya başladı arkadasim zamanla tamamen kesti ve oglanla bulusmaya basladi ben teklif ettigimde sevgilimle buluscam hiç konusamıyoruz dedi bahanesi ise seninle zaten ayni siniftayiz oldu onuda gectim bir sure sonra beraber kutuphaneye gittik okul cikisinda onun amaci ise cikista sevgilisinin onu almasi idi babasi eve erken geldigi zamanlar kutuphaneye gidiyorduk ve cikista buda rahat rahat sevgilisiyle görüşüyordu. zamanla bu çocuk benim çıkışta onlarla gitmemden rahatsiz olmus daha dogrusu hep varmis bu (benim yolum orasi onlar benim yolumu tercih ediyor) arkadasim da sevgilisi ile beňim yan yana gelmemden rahatsiz oldugunu soyledi ama ben kendimi cekmeyi dusuncek bisey yapmiyordum çünkü o geliyordu hep sonra ben dedim ki arkadasima madem istemiyorsun soyle sevgiline gelmesin benim oldugum yere dedim ve bunu asla uygulamadi oğlan dinlemiyormus güya arkadasim kac kere demesine rağmen neyse dedim biz arkadasimla kavgâ ettik bir de hakli gibi uste cikmaya calisti arkadasim ve sevgilisi konuyu uzatmamak icin cok cabaladim sonra arkadasim bana sevgilisini benden kiskandigini soyledi ben bisey diyemedim çünkü cok tuhaf oldum. ben arkadasima madem rahatsiz oluyorsun o zaman benim yanimda onun hakkinda konusma dedim tamam dedi ama 2 gun sonra yine ayniydi isin garip tarafi o oglanla konusurken okuldaki bi kankasi buna selam verince havalara uçuyor çocuğa eşek vs diyerek seviyor baskasi yazinca mutlu oluyor dahada bisey diyemiyorum ama sozde en iyi arkadas biziz sizce ne yapmaliyim?
Çok yakın arkadaşım sevgilisini benden kıskanıyor, neden olabilir?