Selam
Nikah kıyılırken erkeğin kadına mehir vermesi şart mıdır?

(mehir= para, mal)
Selam
Nikah kıyılırken erkeğin kadına mehir vermesi şart mıdır?

(mehir= para, mal)
İslama göre şarttır evet. Mehire karşı çıkan erkeğin dinden çıkma riski bile var neredeyse.
Tabi şunu belirtmemiz lazım. Birincisi mehir evlenme bedeli değildir. Erkek boşanirsa kadına vereceği bir tazminat gibidir. Illa evkenirken verilmesi gerekmez. Ama erkek tarafından bir bosanma talebi olursa verilmesi zorunludur. Vermeyen erkek haram yemis olur. Bu sekilde olmasi erkeklerin evlenmesini kolaylastirirken keyfi bosanmalari da engeller. Ha kadın ortada bir neden yokken bosanirsa o zaman aldığı mehiri erkeğe geri vermek zorundadır.
Bununla birlikte mehiri alan kadının günümüzdeki medeni kanunda yer alan nafaka tazminat mal paylaşımı ( eğer edinen malda katkısı yoksa) gibi haklar iddia etmemesi gerekiyor. O zaman ikiyüzlülük etmiş olur.
İslami olarak şart evet. O da herhangi bir boşanma durumunda kadın hemen evlenemediği için (bu yasalarda da böyledir) o parayla idare etmesi amaçlı verilir. Kadın neden hemen evlenemez sorusuna cevap olarak da; hamile kalma ihtimali olduğu için diyebilirim. Yasal olarak da gebelik olmadığı kanıtlanana kadar yeni bir evlilik yapılamıyor. Varsa da doğması beklenmek zorunda. Neden konudan konuya atladın dersen, bu mehir konusunu ne zaman bir ortamda konuşsak bu sorular art arda geliyor
Selam gadası 🙃
Dinimiz o kadar güzel işliyor ki. Görmek anlamak isteyene neler anlatıyor neler. Kadına mehir verilmesi zorunlu bir nevi dinimiz kadını güvence altına alıyor. Olası bir ayrılık boşanma durumunda kadına mehir verilmesini şart koşmuştur.
Şarttır yani kuran da gecer.. ama mehir miktarı karşı insaflı olur. Kişiyi zorlamayacak kadar istenir eğer kişinin durumu uygun değilse Mehri muaccel yani uygun olduğunda vermek şartı ile mehir miktarı belirlenip ertelenebilir. İslam kolaylık dinidir.
Cevap
46Cevap
Varya aklımda geçti şunu sormak 😂 bence olmamalı mehir ne ya
Senin sorun da gördüm zaten dikkatimi çekti keekkeiw
Dinen Allahın emri musti😀
Onların dini işine göre uygulaması Allahın emrini değiştirmez musti, Allah erkeğin gücü oranında isteyin demiş. Onlar dahasını istiyorsa onların aç gözlülüğü ki erkekler de biraz kafasını kullanıp güzellik arayacaklarına kanaatkar ve zeki bir kadın bulsunlar. Zeki kadın senin fazlasını veremeyeceğini bilir ve ona oranla ister ya da istemez. Para delisini buluyorsa erkek onun problemi 😂
Kadınınızı iyi secim brodır kdjd
BarbarlıkYokOlacak nicki profili inceler misiniz!
Tamamdır
Şart değil aslında ne demek onu bile bilmiyorum sfsg
Mehir kadına para, mal verilmesi kwjw
Anladım altın resimden anlamıştım zaten sdjsdj
Dinen öyle ama artık formaliteten söyletiyorlar. Zaten günümüzde kadınların çoğu çalışıyor artık, eskiden kadınlar çalışmıyormuş ayrılık durumunda zorda kalmasın diye böyle bir şey çıkmış
İslam dini nikah kurallarına göre şarttır ama meblağ iki tarafın anlaşmasına bağlıdır. 100 tl gibi sembolik bir paradan tut milyon dolarlara varana kadar sınır yoktır.
Sanırım dünyanın en gereksiz adetleri bizim Türk kültüründe vardır
Mehir peşin tazminat nafaka yerine geçiyor herkesin arası iyi iken konuşulur kavgalı iken değil kanunlar yanlış erkeği yasal yoldan hadım ediyor kadının eli güçlendi toplumda yakında kimse evlenmez akıllı erkek evlenmez en azindan
Şarttır ancak bayan almayabiliyor. Bence güzel bir şey. Bundaki mantık olurda ters giderse evlilik sona ererse kadın bir süre tek başına geçimini sağlayabilsin mantığından dolayı ortaya çıkmış diye biliyorum.
Mehir evlilikte ALLAH'ın emri. Bunu kadın isteye de bilir. İstemeye de bilir. Ancak mehir ille de para ya da ziynet olacak diye bir şart yok. Bir kadın. NEYI İSTİYORSA onu mehir sayabilir.
Beni zorlamayacak kadar istesin de. Kanaatkar sadık zeki akıllı eğitimli ve kültürlü olması yeterli. Gerisi gelir gezeriz de güleriz de çocuk da yaparız
hayır... evlenmenin mal, mülk karşılığı mı olurmuş... adam mehir verecek ve kadını adam, insan yerine koymayacak...
Dinen dini nikah varsa ve kadın illa isterse evet ve erkek o mehire karışamaz eşi izin vermedikçe kullanamaz.
İmam nikahiysa evet aslında biri bosanma diğeri ölüm durumunda verilir ama bizde hep önceden veriliyor
Dini nikahta bu zaten zorunlu gibi bir şey isteyip istememek kıza kalmış
Öyle bir saçmalık var evet. Cidden uydurulmuş bir şey.
Değil ya helalinden evliliği zorlaştırmayın bu kadar
Elbette İslam dininin kadına verdiği değer işte hangi din de var böyle bir şey
Kadın isterse şarttır müeccel veya muaccel olarak verilebilir
Vallahi günümüz evliliklerinde akıla bile gelmiyordur. Üstelik sözünü tutanda yok
Daha sonra o mehir satılıp ev araba alınıyor ahahahah, her şey köprüyü geçene kadar 😅😅
Lafa gelince eşitlikte eşitlik diyip erkeği maddi manevi sömürüyorlar. Şart değil ayrıca çok saçma
Çok az da ılsa gerekli ama gelin isterse almam diyebilir
Değil ama şart haline gelmiş yerleşmiş çoğu yerde.
Bana saçma geliyor ya böyle şeyler günümüz dünyasında gereksiz buluyorum.
Bizimkilerin adetleri bildiğin soygun çetesinin günümüz hali
Sadece altın oluyor diye biliyorum
Olmalı
Kadın boşanınca cidden çok zorluk çekebilir
Bir süre idare etmesi için mutlaka yardım gerekir
Şart ama millet bu olayı yanlış anlıyor özellikle mügede izledikten sonra
Bu ne ya eski kafalılar gibi bu bildiğin başlık parası
Müslüman olan kişiler için şart tabi ki ama Müslüman olmayan kişiler için şart değil
dinen gerekliyse verilir elbette yaratılış olarak erkek kadından biraz güçlü oldugu için
@Croyz1n26 nasıl ne alaka?
@Croyz1n26 erkek fiziki olarak güçlü olduğu için evine bakmakla yükümlü. Kadına bakmakla yükümlü
Tabiki de şart kadının hakkıdır bu onun güvencesidir İslam'da böyle uygun görülmüş
Evet olmazsa olmaz şartıdır...
Şarttır imkanı ölçüsünde vermelidir.
Kadın erkek eşit se hayır verilmemeli.
şart değildir saçma sapan örf ve adetler
Evlenen bireyler Müslümansa evet şart
Bana göre saçma şeyler
Sanırım şartmış dini olarak.
İslam'a göre evet şart
Evlilik kadını yıpratıyor bence verilmeli
Müslumansan şart
böbreğim olur mu
Günümüzde kalmamış artık