Selam
geçen gün çok sevdiğim kişinin gözüme çok güzel geldiğini fark ettim. Peki sizce birini güzel olduğu için mi? Sevdiğimiz için mi güzel buluruz?

Selam
geçen gün çok sevdiğim kişinin gözüme çok güzel geldiğini fark ettim. Peki sizce birini güzel olduğu için mi? Sevdiğimiz için mi güzel buluruz?

Zamanında güzel bulduğum için sevdiğim insanlar oldu. Ama ilk bakışta kaldı. Ben buna hoşlantı diyorum. Tanıdıkça da iç güzellik tanınır ve buna göre karar veririm. Hislerim şekillenir ve kesinleşir. Sevdiğim insan bana güzel gelir. Hem de dünyadaki herkesten daha güzel. En kötü denilecek yanları kusursuz olur gözümde. Kimseyi görmem ve duymam
Bir o bir ben var oluruz dünyada. Ama bir an gelir ve içimden sevgim kopar. Bu canımı yaktığı zaman güvenimi yıktığı zaman olur. Sonrasında padişah olsa bir değeri kalmaz gözümde biter tamamen. Şiddetli sevip şiddetle soğuduğum görülmüştür
Bence bir insanı sevdiğimiz için güzel buluruz mesela başkasına göre güzel olmayan bana göre güzel olabilir çünkü ben onun fikirlerini duygularını düşüncelerini bana olan yaklaşımını severim, zaten bence güzellik kavramı önemlidir ama her şeyden önce oturup sohbet ettiğinde gözlerinin içine güldürüyorsa aynı dili konuşup sohbet edebiliyorsan Bence asıl güzellik burada başlar.
Tabii ki daha sonra yan yana geldiği zaman yakışmak da önemlidir
Maalesef insanlar güzel buldukları için seviyor yani en azından günümüzde durum tam olarak bu şekilde. ben aşka inanan bir insan değilim bu yüzden de insanların çıkarı olmadan birbirini sevebileceğini sanmıyorum. ve o çıkar da daha çok güzellik fizik güzelliği ya da para gibi şeyler.
Ama benim için aşk gerçekten güzel olanı değil aşık olduğun kişiyi sevmek demektir.
Gönül kimi severse, güzel odur diye bir atasözümüz var boşa söylenmemiştir bu söz.
Cevap
31Cevap
Sevdiğin için öyle bir yakışıklı gelir ki böyle görünce bile var ya dersin ki bu ne böyle ama diğer insanlara gösterirsin derler ki ortalama hatta bazıları derki bu ne buna mı düşüyorsun
Sevdiğim için güzeldir. Çünkü güzellik göreceli bir kavram. Ben beğenirim başkası beğenmez.
Sevdiğimiz kişi her zaman gözümüze kusursuz güzel gelir
Selam gadası 🙃
Genelde insanın yüreği sevmeye başlar. Bu durumu anlamlandırmak zordur.
Böyle bir devirde kimse kusura bakmasın güzelliği ya da yakışıklılığı için sevdiği için ilk dediğin Kural geçerli olur yani 2 dediğin Kural tamamen bana artık çok komik geliyor sevdiği için güzel görmek Artık insanlar arası sevgi mi kalmış arkadaşlar
İkisi de mümkün. Bazen dış görünümü beğeni ile başlar her şey bazen de tanıdıkça içini beğendikçe başlar sevmek..
Ama çoğunlukla fiziki beğeni ile başlıyor, çünkü aşık olmak için fiziki beğeni, etkileşim gerekiyor
Ben güzele güzel demem güzel benim olmayınca misali
Birini güzel olduğu içinde sevebiliriz ama asıl güzelleştiren ona olan sevgimizdir. Ben birine aşık olduğumda dünyanın en güzeli oluyor benim için. Gözüm başkasını görmüyor aşık olduğumdan güzel kimse olmuyor dünyada.
Ama aşık değilsem ne kadar güzel olursa olsun çokta umursamıyorum. Kalbinin güzelliğine aşık olunca oluşan güzellik bambaşka bir şey.
Bazıları kaşına gözüne ipine fiziğine parasına mesleğine tutuluyor ve bunlar güzel olduğu için seviyor -sözde- Onlar için konuşmuyorum ve sözlerime de dahil etmiyorum. Birini severiz ve gözümüzde güzelleşiriz.
Her bir kusuru onu mükemmel yapan birer parça haline gelir gözümüzde. Her baktığımızda daha da sever, yeniden aşık oluruz. Başkaları onun kusurlarını gösterip kötülemek istese de biz her bakışta yeniden tutuluruz. Çünkü gözle değil, kalple bakarız artık ¢
Daha çok fizik olarak aradığın özelliklere uygun diye yani istediğin gibi birini bulunca o kişi ilgini çeker yani dokunmak istediğimiz kişiyi severiz onunla yaşamak isteriz ama olmayacağı için sonuç olarak unutmaya mahkum oluyoruz
Güzellik göreceli bir şey gülüşü güzel olur seversin sohbeti güzel olur seversin bakışları hareketleri sevmek için bahanedir bunlar sevmeye başlayınca sana daha güzel gelir yani sevdiğimiz için güzel gelir
Sevdiğimiz için güzelleşir...🍃
Güzellik görecelidir. Sevilen her şey güzelleşir.
Gönül kimi severse, onu güzel bulur, gözleri onu güzel görür.
Birini güzel olduğu için sevenler güzelliğini sever.. birinin kalbini sevenler kalbi güzel olduğu için sever.. birinin ahlakını sevenler ahlaklı olduğu için sever.. mühim olan birini o olduğu için sevebilmek. Baktığın zaman ya bu adam bu, ya da bu kadın bu yani...
Sevdiğimiz için güzel buluruz
Tanıdıkça seversen sevdiğin için güzel gelir ama tanımıyorsan dışına bakıp beğeniyorsan sadece hoşlantıdıır o
Birini güzel ya da çirkin bulmanın sevmekle uzaktan yakından ilgisi olmadığını kavradığın gün, gerçekten sevmeyi öğreneceksin Neriman
Yüz aslında bir kimliktir.
Ve o kimliği taşıyan özellikler, beklenen etkiyi verince, yüzü güzel kılıyor.
cut.
Ben sevdiğim için güzeldir.
Güzel olduğu için sevdiğim kadın olmadı, zaten güzel kadınlara yönelik bir antipatim var.
Sevdiğimiz bize güzel gelir çünkü güzellik görecelidir.
Benim sevdiğim dünya güzelidir , başkası umurumda olmaz
Güzelliğin on para etmez bu bendeki sevda olmasa.
Sevdiğim için güzel gelir bana.
Tabi birazda güzel bakıyor olması.
Gözler benim için önemli.
gözüme güzel gelirse etkilenirim, sevdikçe de daha da güzel gelir gözüme
Hem güzel hemde pozitifcelektrik alırsak iletişim olur
Güzel buldukça sever , Sevdikçe güzel buluruz
Severiz bizim çıkarlarımızı besleyecek şeyler yaparlar ve severiz sonra da güzel buluruz
Kızlar yakişikli olduğu için sever erkekler karışık bu konuda
Bazı insanlar yağmuru hissеdеr, bazıları isе sadеcе ıslanır.
Kimmiş lan o güzel gelen gözüne 🤨
Küsüm ben seninle 🙊
Ya barıştık artık diyebilirsinn😅😅
Sensin hejejej
Yaa cidden mi yemin et lan 🙈🙈🙈
Yemin ederim kekekw
Yaa yerim lan seni tatlı şey 😍😍😍😍
Sevdiğimiz için güzel gelir
Güzel olduğu için severiz
Bu sevenin zekasına bağlı
Sevdiğin gözüne güzel görünür net
Sevdigim için güzel bulurum.