Bir tartışma olduğunu hayal edebilirsiniz.
Eşim
Ailem
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bir tartışma olduğunu hayal edebilirsiniz.
Ben dünyaya doğuştan bedensel engelli bir birey olarak geldim, senelerce annem baban bana emek harcadı, abim benim için emek verdi okuduğum okuldan tutunda alacakları eve kadar bana uygun olması için ellerinden geleni yaptılar.
Hiçbir zaman bir dediğimi iki etmediler ne istediysem fazlasıyla yaptılar şimdi iki günde hayatıma giren bir insan seviyorum aşkım canım dedi diye onunla bir şeyler yaşadım diye ya da işim oldu diye ben ailemi bir kenara atacak değilim, elbette her insanın ailesi önemlidir ama engelli bir birey olarak ve engelli bir çocuğa sahip olan bu aileye ben nasıl bir nankörlük yapabilirim dolayısıyla dünyada aşktan ve sevgiden önemli şeyler de vardır ailem ve eşim arasında kalırsam ailemi seçerim eş her zaman bulunur ama anne baba ve aile bir defa insanın başına gelebilir.
Verdiğiniz soruya şu pencereden bakalım.
İnsan bekarken anne ve babasının yanındaydı idi. Orası da bir çekirdek aileydi. Yani toplumun en küçük yapı birimi.
Şimdi siz ve karşınızdaki eşiniz o evlerden ayrılıp uzaklaşıp bir noktada buluştunuz yani evlendiniz yani aile olduğunuz. İki tarafta ailesinden bir şekilde kopmuş oldu ama amaç bir yuva kurmaktı.
Eğer elinizde bir yuva varsa onu parçalamamak için elinizden geleni yapmak zorundasınız hayatınızı koymak zorundasınız.
Aşk sevgi adına ne derseniz ve evlilik bunun içine dahil. Acısıyla tatlısıyla birbirinize saygısızlık etmeden birbirinizi hakir görmeden aşağılamadan katlanmak zorundasınız. Hayat her gün yüzümüze gülecek değil. Beraber olduğunuz kişiyle bir ömür boyu birlikte olduğunuz sürece illaki her zaman mutlu olacaksınız diye bir şey yok. Ama mutsuzluğu da elinizle getirmeyeceksiniz. Dedim ya Hayat her zaman yüzümüze gülmez acı günlerimiz olacak kötü günlerimiz olacak yeri gelecek ağlayacağız belki uzun süre hiç gülmeyeceğiz.
Bunlar sevgiye dahil değil mi birlikte olmaya dahil değil mi. O zaman bunlara katlanmayacak kişi ne diye evlenir. İlla her gün hediye almak mı gerekir insan her gün sevdiği kişiyi ya da eşine her gün çiçek almak zorunda mı ya da seni seviyorum demek zorunda mı.
Gerçekten iki taraf birbirini seviyorsa beden dili yetmez mi. Ona gözleriyle sıcak sıcak bakması, yüzünü gülerek teyemmüm etmesi, ona sarılması, başını okşaması, elini tutması, alnını öpmesi, iyi ki varsın hayatım demesi bunların hiç mi bir önemi yok.
Evliliklerde eğer aldatma ihanet yoksa en büyük dağılma sebeplerden biri de evde karşılıklı iletişimin olmamasıdır. Maalesef erkeklerin bir çoğunda bu var. Eşlerini dinlememeleri. Aslında bu ona saygı göstermemesinin bir ifadesidir dinlememesi. Evlilikte her ne olursa olsun her şey ortak akıllı bilir yani istişare ile iledir dinimizle böyle buyurur. Erkek hiçbir zaman önemli kararları tek başına kararlar alamaz eşini danışmak zorundadır çünkü o da sizinle aynı eve geldi O da o evin sahibi birbirinizin sahibisiniz.
Eğer siz birbirinizin sahibi iseniz aynı dilde konuşacaksınız aynı şeyleri konuşacaksınız.
Ben burada çok özledim konuşmam ama ben de boşanmış bir insanım ve evliliğin dağılmasın diye iki seneden fazla uğraştım. Eşimin 3 kez ailesini topladım onu uyarın çeki düzen verin yaptıkları hataları her şeyi bir bir belge ile gösterdim.
Siz yeter ki elinizden geleni yapın iyi niyetli olun.
Kader ilahi eğer bir evlilik dağılacaksa zaten dağılır siz istemeseniz de. Ben elimden geleni yaptım ama onlar ve ailesi detaya girmiyorum artık onları Allah'a havale ettim. Onlar kurtarmak yerine bozmayı Bir de menfaati seçtiler ama istedikleri de olmadı menfaatini alamadılar.
Şimdi sorunuz çok kısa ve çok fazla anlam ifade etmiyor. Ama sorunuzda detay şu tartışmadan bahsediyorsunuz. Evlilik bu tartışma olacaktır. Çözüm istişare etmektir aranızda konuşmaktır diyalog kurmaktır. Eğer söyledikleriniz birbirinizin kulaklarınızda yankı yapmıyorsa o zaman ailenize danışır ortak akıl vermelerini sağlarsınız ama taraf olmazsınız.
Her tartışmada böyle olursanız evlerde yan yana olsanız da yalnız kalırsınız. Yabancılaşırsınız birbirinize sesinizin yankısı odada yok olur gider hiç olursunuz
Konu çok önemli. Sebep ne.. anne gelip pişen yemeğe kötü mü demiş.. ya da eş ortada bir durum yokken anneye bı daha evime gelme mi demiş. En basit yerinden başladım. Bu miras aylasmaktan tut nişan günü gelen çiçeğe kadar gider..
Ben bu konularda adil olunması gerektiğini düşünüyorum kimse yüzde yüz haklı değildir sen şurda sen şurda haklısın haksızsın denebilir.. ama en güzeli kimseyi arada bırakmadan iki yetişkin en nihayetinde sağlıklı iletişim kurup birbirlerine sorun ettikleri rahatsız oldukları şeyi söyleyip çözemeye çalışsalar keşke böylesi herkes için çok yorucu ve yıpratıcı… sonuçta ikisi de aynı insanı seviyor benim için sevmeseler de saygı çerçevesinde anlaşabilirler.. istedikten sonra…
Cevap
31Cevap
tabi ki eşimi seçerdim. çünkü aile dediklerimin bugüne kadar bir iyiliğini görmedim. bu yüzden eşimi seçerdim. çünkü beni dünya üzerinde en iyi ve tek anlayan kişi eşim olurdu. bence insanın kendi ailesi eşi ve çocuklarıdır her zaman için. tabi ki bu kişiden kişiye değişir ailesini seven ayda sorunu olmayan tabi ki bu tarz bir soruyu cevaplamayabilir. ama benim için aşk net bir konudur. yani her şeyden daha değerlidir benden bile. bu yüzden ben kişisel olarak tercih yaparsam eşimi seçerdim tabi ki.
Eşim olmuşsa zaten aileme dahil olmuş demektir. Lakin illaki bir seçim yapmam gerekirse eşimi seçerim. Çünkü kendi ailemi kurmuşum ve artık o aileye karşı sorumluluk almışım demektir. Elbette annemi, babamı unutacak değilim lakin bu konuda onlardan anlayış beklerim
@Gzmlye Bu insanın kendini geliştirmesi ile alakalı. Hemcinslerimin bir çoğu evliliği ücretsiz cinsellik, üremek ya da kendine bakıcılık yapacağı güzel bir kadınla aynı evde yaşamak olarak görüyor. Evlilik kavramının getirdiği sorumluluk ve hayatında değiştireceği unsurlardan haberi yok. Bu bağlamda insanın kendini geliştirmesi, evliliği geçtim bir ilişki konusunda dahi doğru ve mantık çerçevesi içerisinde alınmış duygusal kararları verme konusunda oldukça önemli. Güzel görüşün için teşekkür ederim.
Arada kaldığım konuya bakarım haklı kimse ondan yana olurum ama bazen haklı haksız yoktur seçimler vardır öyle bi durumda eşimle olmayı seçerim çünkü o benim ailem diğerleri artık ailem değil annem babam herkes kendi ailesine sahip olsa sorun çıkmaz aslında 😂
Eşim… çünkğ evlenen insanların önceliği kendi kurduğu ailesi olmalıdır ve genelde aileler kendi aileni bozar
Adaletli bir erkek ne ailesini nede eşini tercih eder. Adalet haklı olana hakkını teslim etmeyi gerektirir. Eşim veya ailem diye taraflardan birini atmak olmaz. Adalet hepimize lazım 👍 adil olan aziz, taraf olan rezil olur.
Kendi kurduğum ailemi, eşimi tercih ettim yine olsa yine ederim. Kendi kurduğum ailem herşeyden önce gelir belki biyolojik ailemin , ebeveynlerimin iyi insanlar olmasından kaynaklı olabilir bu.
Ne güzel
çok önemli bir yol ayrımı, asla bir tarafı tercih etmezdim sadece ailemi ailem gibi eşimi de eşim gibi sevmeyi öğrenir onların karşı karşıya gelmemlerini sağlarım,
Evli değilim ama ahiret sorusu gibi bdbdbdh kim haklıysa o diyeceğim ama arada kalsanız dediğine göre 2 tarafında haklılık payı var ben pas diyorum
Adil davranmaya çalışan bir insanım. Parti tutar gibi insan tutmam. Gerek iş hayatında gerekse duygusal ilişkilerimde ölçülü ve adaletli olmaya çalışırım.
Ailem dedim ama aslında 2 sini de seçmem. Beni aralarında bırakıyorlarsa bana değer vermiyorlar demektir ki o zaman ne ailenin ne de eşin önemi kalmaz benim için.
Büyük tartışmalarda ikisindende uzak dururdum sanırım çünkü böyle zamanlarda tam olarak mantıklı düşünülmüyor
El her zaman eldir 20 yıl geçmediyse eşim de benim için el iyisidir. Bugün var yarın yok. Ama aile sağlamdır candır candan öte olandır.
Burada konu da önemli ama genel olarak düşünürsek ailem. Onları hiçbir şeye değişmem. Eş yarın bir gün gidebilir ama aile öyle değil
Evladını düşünen aileler hiç bir zaman evladının arada kalmasını istemez. Eşini seven adam/kadın, eşini zor durumda bırakmaz.
Evden kaçarım onlar düşünsün 😁
ikisini seçmem :) suçlu kimse onu ikaz ederim
Orta yolu bulurum, ikisindende vazgeçmezdim böyle durumda
Arayı bulurum ben, yaptığım en iyi şeylerden biri sonuçta
Mutlaka bir orta yol bulurum. Diyelim ki tamamen bir tercih yapmak zorundayım, eşimi seçerim
Kim haklıysa onu tercih ederim haksız olan eşim de olsa ailem de olsa seçmem 🎈
Öncelikle tarafsız ve adaletli olurum.
Eğer iki taraf da doğruya eşit uzaklıktaysa , ki pek mümkün değil, önceliğim annem olur. Diğerleri arasında henüz bir sıralama yapamadım.
Annem - eşim - babam - kardeşlerim.
Ailemi tercih ederim.
Ailem her zaman önemli ama eşimde benim kendi kurduğum ailem olduğu için eşim derdim ama henüz bekarım evlenirsem eşim derdim
İki tarafida tutar ya adam gibi anlaşın ya da hepiniz defolun gidin hayatimdan dediğim an hepsi susuyor
Eşimde benim ailem sonuç olarak ve kendi ailem benden vazgeçmez bende vazgeçmem tercih yapacak duruma getirmesin Allah
Eşim çünkü benim bundan sonraki ailem eşim kimseyi kırmam ama eşimin yanında olurum
Aile daha önemli
Aileyi seçmemek onların sana verdiği emeğe ihanet olur
Kendimi tercih ederim 😂
Ailem... 😌
Duruma göre değişir
Ailemden daha önemli hiçbir şey yok hayatımda
Haklı ise. Sonuna kadar desteklerim
O durum olmasın ama esim derdim.
Allah kimseyi o durumda bırakmasın
Doğru taraf kim ise onu secerim
Esimi secerim
Sanırım taraf tutmadan olayı çözmeyi