1 aydır nişanlıyım. Nişanlım iyi biri yani bir kötülüğünü görmedim. Görücü usulü ile oldu ve yakın akrabalığımız var. Kendisi mühendis İlk zamanlar istemiyordum fakat beni çok ikna etmeye çalıştılar ailem falan herkes çok istiyordu sonra düşündüm kabul ettim. Kendisi beni çok seviyor ama ben ona karşı hiç bir şey hissetmiyorum yüzüne bile bakamıyorum. Kendisi konuşmaya çalışırsa o zaman konuşmaya çalışıyorum. Sevmeye çalışıyorum sevemiyorum. Elimi tuttuğu an rahatsız oluyorum ama belli etmiyorum. Birde aramızda çok fazla yaş farkı var zaten bunu kimse dert etmiyor yine ve nişanı atmayı bile düşünüyorum ama korkuyorum. Annem sinirli bir insandır. Ya bana "Daha önce aklın neredeydi neden kabul ettin o zaman" vb şeyler diyip kizmasindan korkuyorum ya da pişman olurum diye korkuyorum. Bir de aramızda en çok isteyen kişi dedem ve o da öğrenirse çok üzülür ve yaşı da 80 i geçti. Allah göstermesin başına bir şey gelirse sorumlusu ben olurum diye korkuyorum. Kısacası vazgeçmek istediğimi söylemekten korkuyorum. Gece uyku uyuyamaz oldum önceden bu kadar düşünmezdim ama şimdi aklımdan çıkmıyor. Ne yapmalıyım
İlk adım, sizin için en iyisinin ne olduğunu düşünmektir. Bu ilişkide mutlu olabileceğinizi düşünüyor musunuz? Bu kişiyi sevmeye devam edebileceğinizi düşünüyor musunuz? Bu soruların cevabı hayır ise, nişanı atmayı ciddi olarak düşünmelisiniz.
Aynı zamanda, bunu ailenizin incinmesini en aza indirecek şekilde nasıl yapabileceğinizi düşünmek de önemlidir. Ebeveynlerinizle veya başka bir yakın akrabanızla konuşun ve neden bu ilişkinin sizin için doğru olmadığını düşündüğünüzü açıklayın. Onların anlayışını ve desteğini isteyin. Rahatsız edici olsa da duygularınız hakkında dürüst ve açık olmanız önemlidir.
Hayatınızla ilgili kendi kararlarınızı verme hakkına sahip olduğunuzu hatırlamak da önemlidir. Doğru gelmiyorsa görücü usulü bir evliliği kabul etmek zorunda değilsiniz. Nihayetinde, kendiniz ve geleceğiniz için neyin en iyi olduğuna karar vermek size kalmış.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
İki yol var, kendine zaman tanıyacaksın, kendini dinleyeceksin. Yani "bana kıymet veren biri var ben ne istiyorum" diyerek düşüncelerini değiştireceksin.
Ya da ben evliyken bunu yapamam diye karar verip boşanacaksın.
Aynı örnek değil ama bir arkadaşımla görüşmeyi kesmek istiyordum. Yıllardır görüştüğüm bir arkadaştı. Ama aşırı kaygılı olduğum için ilişkiyi sürdürmek bana keyif vermiyordu. En sonunda aradım konuştum. Biraz tuhaf hissettim. Ama sonrasında kaygım geçti. En kötü karar kararsızlıktan iyidir diyorlar, gerçi düşünmek lazım biraz ama ben neticeye vardirdigim için mutlu oldum.
10 Yorumla
- Gizli Üye(30-35)1 yıl
Kendi hayatını mahvetmek istiyorsan, her gün genç yaşında ölmüş gibi hissetmek istiyorsan, her gün mutsuz olmak istiyorsan durma git evlen onunla.
Başka insanları (Evet annen ve baban da bu başka insanlara dahil) mutlu etmek için kendini harcayacaksan bunu yap.
Ama...
Bir zaman gelecek ve şu an yapman gereken adımı atmış olacaksın. Bu kez de iş işten geçmiş olacak. Problemler çözümsüz hale gelecek. Çocuklar problem olacak, uzun yıllar evli kalmış olman ve artık boşanmış olman çevresel problemler yaratacak. Yeni bir insanın sevgisinden asla emin olamayacaksın vs. vs.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
155Cevap
- 1 yıl
Birini neden zorla sevmeye çalışıyorsun ki onu anlamıyorum sırf nişan var diye bunu yapman aşırı saçma kendini bir şey yapmak için zorunda hissetme. Aile baskısı veya nişanlısın diye illa evlenmek zorunda değilsin. Kaldı ki sen hatayı en başında bu adamı kabul ederken yapmışsın. Günümüzde işte görücü usulü evlilikler olmuyor olacaksa da zaman verilmesi lazım hemen evlilik yoluna adım atılırsa işte böyle sorunlar çıkar. Ben bu sitede görücü usulü yüzünden çok sorun yaşayan insan gördüm. Bence bundan sonra yapman gereken şey istemediğin biriyle daha fazla devam etmemek. Bence bunu ilk olarak nişanlı olduğun adama güzel ve kibar bir dille anlatmak olacak daha sonra aileler öğrenir.
40 Yorumla - 1 yıl
Yok dedem ölürse sorumlusu olurum yok annem aklın neredeydi der. Kızım o adamla evlenecek olan sensin kendini düşün sadece. Nişan süreci zaten evlenmeye karar vermek ya da vazgeçmek için olan süreçtir. Yani ben bu kişiyle evlenebilir miyim yoksa hayır içim almıyor mu sorarsın kendine. Sen elini bile tutmak istemediğin adamla nasıl yatacaksın?
912 Yorumla- 1 yıl
Katılıyorummm
- 1 yıl
Arkadaşlar yakın akrabalığımız var diyor, okumuyor musunuz? Geçin aşkı, mantığı, mutluluğu falan.
- 1 yıl
@Banker_Bilo sana mı sorucaz yorum yaparken?
- 1 yıl
Tabii ki hayır, kimse akrabalığı dikkat etmemiş, en büyük engel o zaten.
- 1 yıl
*akrabalığa
- 1 yıl
Tamam nolmuş akrabalık varsa anlamadim 😂😂 sirf aralarinda akrabalik var diye kabullenip evlensin mi kime ne yaa anlamadim ki 😂
- 1 yıl
Elaleme ne bu takinti insanlardaki ne derse desinler kiz istemiyorsa sirf elalem ne der akrabalar ne der dedem üzülür annem üzülür diyip sevmedigi elini bile tutamadigi kisiyle yatağa mi girsin saçmalığa bak yani
- 1 yıl
@gorevbasarisiz Hayır, akrabalık olduğu için evlenmemeli diyorum. Diğer nedenleri konuşmak bile anlamsız.
- 1 yıl
@gorevbasarisiz Ayrılmasına engel demedim, evlenmesine engel dedim.
- 1 yıl
Heee anladim 😂 iyi bari ayrilmasina engel demiyorsan cildircaktim şimdi
- 1 yıl
@gorevbasarisiz Yok birader, akraba olduğu için evlenmesi zaten yanlış, akraba diye ayrılmasın demek daha da yanlış olurdu.
- 1 yıl
Tamamen katılıyorum
- 1 yıl
Bu hayat senin, ömrünü o adama adamaya hazır mısın? Onu sevmiyorsun, ya başkasına kaptırırsan kalbini? Her sabah o adamla uyanacak olan sensin annen, deden ya da diğer akrabaların değil. Elini bile tutmaktan rahatsız olduğun bir adamla her gece nasıl aynı yatağa gireceksin? Hiçbir şey hissetmiyorum değil sen bu adamdan rahatsızlık hissediyorsun ve nişanlanmış olmanın senin için hata olduğunun farkındasın. Bu hata daha da büyüdüğünde daha da ciddileştiğinde daha da geri dönüşü olmaz bir yol aldığında ne yapacaksın? Işte o zaman çok ağlarsın. Bunu yapma, yol yakınken vazgeç ikinizinde hayatını mahvetme. Ayrıca yakın akrabanla evlenip doğacak cocuklarının vebalini de alma, akraba evkiliklerinden doğan çocukların çoğu zeka geriliğine ya da farklı mental hastalıklara sahip olarak dünyaya geliyorlar. şu an vereceğin bu karar tüm ömrünü, kaderini belirleyecek. Kalbini dinle, insan nişanlısının elini tutunca kalbi pır pır olur konuşmaya doyamaz. Herkesin olduğu gibi seninde bunları yaşamaya ve yaşatmaya hakkın var. Yaşamadığın bir hissi yaşatamazsın, karşı tarafa da yalan söyleyip günahını alma. Nişanlanmak birbirini tanıma evresidir, bunun geri dönüşü olur ama evliliğin iki taraf için de çok zordur. Kalbini ve vücudunun sesini dinle, rahat hissetmedigin biriyle mutlu olamazsın ve mutlu edemezsin. Pişmanlıklarla dolu bir hayat yaşama.
40 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 739 cevap paylaştı. Evlendikten sonra emin ol daha çok pişman olacaksın ve keşke iş buralara kadar gelmeden önce nişanı atsaydım diyeceksin. Sevmediğin adamla her gün aynı evde kalmak, aynı yatağa girmek, sürekli yüzünü görmek bile iğrenç his olmalı. Hayatını sen yaşayacaksın, ailen değil bu yüzden kim ne der diye de düşünme. Bırak kızsınlar istediğini desinler annen de olsa baban da olsa hayatına müdahale etmelerine izin verme hele ki böyle bir konuda. Zamanla seversin diyenlere de kulak asma. Kimse kimseyi zamanla sevmez o hisler baştan olur. İçinde gram his yoksa aksine zamanla sevmek yerine daha da nefret edersin.
101 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle, düşünce çok saçma o üzülürse bu üzülürse e ömür boyu kendi üzülecek
Aşk İlişkileri konusunda 400 cevap paylaştı. Nişanı at derim ne olursa olsun kim ne derse desin sevmediğin biriyle yapamazsın ve mutlu olamazsın. Evlenseniz bile duygu hissetmediğin biriyle eninde sonunda çukura düşeceksiniz ve evliliğiniz bitecek. Ailenle ve nişanlınla güzel güzel konuş ve bu benim hayatım de. Nişanlına karşı da öyle çok kibar olma, samimiyetsiz olursun. Açık açık ben istemiyorum de. Kimseyi de kafana takma. Evet belki karşıdan dile kolay geliyor fakat senden önemlisi de yok. Senin hayatına da saygi duymayı öğrenecek herkes. Yoksa ileride çok daha büyül sorunlarla karşılaşırsın.
50 YorumlaBir tarafta ailen bir tarafta hayatın. Gönülleri olsun diye kabul etmiş denemişsin ama olmadığını kendin de diyosun sevmiyorsan evliliğe gitmemesi daha iyi senin için. Pişman olursam diyosun böyle bir ihtimal varsa iyi düşün zaten ama sevmediğin biriyle bir ömür geçirmek kendine eziyet. Karşındaki insana bazı şeyleri belli etmemek yerine açık olman emin ol ikiniz içinde daha iyi olur ve sırf ailesi akrabaları için bu kötülüğü kendine yapmamalı insan. Şimdi olmayacağını düşünüyosun peki bir ömür nasıl geçireceksin bu kişiyle geçirebilecek misin? Annen tepki gösterebilir ama annem tepki göstermesin ben devam edeyim, susayım diyorsan kendi geleceğini ellerinle mahvetme ihtimalin var. Dedem çok istiyor demişsin onun için üzüldüm ama uygun bir dille sebepleri izah ederek açıklamanın kendi hayatını ziyan etmekten daha iyi olacağını düşünüyorum. Ama tabii ki hayat senin karar verecek olan sensin. Umarım senin için en iyisi ne ise o olur ve mutlu olursun ☘️
10 Yorumla- 1 yıl
kuzum saçmalama başkaları üzülür diye sevmediğin bir adamla mı evleneceksin
ben şuna inanır şunu söylerimm bir şeyi baştan sıcak bakmıyorsa insan içinde istek yoksa o iş hayırsızdır bunu her daim gördüm herkesin hayatında sen o adamla evlendin farzet bir cinsel hayatın olacak beraberlik isteyecek hele ki biz kadınlar erkekler gibi değiliz daha duygusal canlılarız nasıl dokunacaksın sevmediğin bir bedene çok yanlış yoldasın ben sana diyim ileride başını çok duvarlara vurursun ileride pişman olmaktansa milletten laf söz yee daha iyi40 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. Bak kimse nişanı attın diye ölmez. Evet endişeni anlayabiliyorum. Öncelikle aranızdaki yaş farkı nedir? Diğer Önemli Nokta ise evet insan sabretmeli ancak içinde his olmalı biraz ısınamadıysan ne kadar uğraşsan olmuyor. Bence bu konuyu söz çıkmayacak ve mantıklı olan insanlar ile konuş. Tanıyanlar var ise çok daha faydalı olur. Bunun sonucunda ne yapmak istediğine karar verirsin. Ama içinde biraz ile his oluşmaz ise devam ettirme. İnan çok çok zor olur. Ben bekar biriyim ama etrafımda bunu yaşamış ve pişman olmuş olan çok kişi gördüm
20 Yorumla- 1 yıl
Tanıdığım bir dostum da kendisini seven biriyle mantık evliliği yapmıştı ve daha sonraki yıllarda kendisi de sevdi mutlu bir evlilikleri var, daha çok yeni nişanlısınız belki zamanla duygularınız değişebilir, nişanlınızı anlamaya sevmeye tanımaya çalışın kendinize bir zaman tanıyın hala bir duygu oluşmuyorsa Annenize ve Dedenize duygularınızı anlatırsınız, sizin hatrınız için kabul ettim, belki severim ısınırım dedim fakat sevemedim evlenirsem çok mutsuz olucam dersiniz, tabi bir süre kırgınlıklar, kızgınlıklar olur sonra hepsi geçer ve unutulur. Önce bir süre duygularınızı tahlil edin sonra karar verin bu hayat sizin, vereceğiniz karar dan pişman olsanız bile bu sizin kararınız, sizin kaderiniz, Mutluluklar dilerim
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 397 cevap paylaştı. Öncelikle sen bu hayat sinemanda başrol müsün dublör müsün başrolsen eğer zararın neresinden dönersen dön senin için kardır. Dersen ki ben dublörüm abi annemle dedem önemli evlen ama sonrasında çocuğun olurda boşanmaya kalkarsan o daha kötü olur. Dedene güzellikle söyle ilk ona söyle dede ben çok sevmek istiyorum ama sevemiyorum ileride evliliğim iyi olmazsa diye ayrılırsam daha kötü olur de deden insan sarrafı adamdır o yaşa geldiyse öngörür zaten de bence bir kadın bir erkeği neden sevmez o da ilginç kadınlar duygusal canlılar zamanla sevebiliyo aslında ama için almadıysa dediğimi dene dedeni arkana alırsan her türlü ayrılırsın annen de bişi diyemez
10 Yorumla- 1 yıl
Hala bu devirde böyle evliliklerin olması gerçekten hayret verici. Hadi anlarım pasifsin, okul, iş hayatın yok birileriyle iletişim kurup ilişki yaşama aşamasına geçme imkanın yoktur, ya da vardır çöp çatanlık yapmayı resmen meslek edinmiş kişiler ama akraba evliliği nedir yahu? Bilimsel kanıtlanmış bir şey bile isteğe engelli çocuklar hayata getirmenin anlamı nedir? Ha bir de gönlün yoksa annen ne kadar sinirli olsa da hayır demeyi öğrenim. Bir kere geldiğin şu hayatın, onun bunun sana pay biçtiğiyle mi geçirmek istiyosun?
10 Yorumla - 1 yıl
Ayrıl gitsin annen mi gircek adamın koynuna bir ömür nasil. kiyarsin ömrüne hayat seni. Sen yaşayacaksın onalr anca göbek atar gidr gerisi sana kaldı kesinlikle at nişanı benim dencok üstüme geldiler ben evliliğin nişanın ucundan döndüm ya rezil bir şey herkes üstüne gelip birden kendini içinde buluverirsin iraden vars ve güçlüysen inşallah bu olayı güzelce atlatacaksin sevme he yaşlı başlı herif elini tutma iyy uf umarım boşanır k herife kalmzsn aklli ol insnalr bir gün konuşur üç gün konuşur
00 Yorumla - 1 yıl
Senin hayatin bu konularda fazla karişmam çok iyi düşünmelisin ayrilinca üzülürmüsün veya mutlu olurmusun herkes üzülür elbette peki ya sen? Yarin değil bir gün değil nezaman Annen ile konuşcaksin? Annenlen yüz yüze konuşmalisin Annene Kahve yap sevdiği yemeklerden yap baş başa oturun ve sakince konuşun her Anne ve Baba kizlarin mutluluğunu ister unutma isterse çok sinirli biri olsun olmasin konuşmalisin bak icinden bile gelmiyormuş o cocukta daha fazla üzülmesin oda bence anlamiştir bence... bir ömür boyu sonucta... düşün bir ömür boyu ayni yatakda baş ucunda olduğunu düşün?
00 Yorumla - 1 yıl
"Şu ana kadar aklın neredeydi? "sorusu kadar saçma bir soru daha yoktur." Şimdiye kadar kadar hayatını yaktın. Bundan sonra da ömür boyu yak." demek gibi.
Burada evlilik yapacak olan kişi sensin. Ailen, deden evlenmeyecek. Kimsenin zoru ile evlenme. Daha elini bile tutarken rahatsız olur iken bir de bu adamın koynuna nasıl gireceksin? İşin bu tarafı da var.
Bana gelecek olursak kaç fark var aranızda bilmiyorum ama iyi biriyse ben olsam evlenirdim. Çünkü bu hayatta sütü bozuk kişi daha çok. Kendimi tanıyorsam zamanla severim ama herkes farklı.
Yaşını da bilmiyorum. Bir meslek sahibi misin? Onu da bilmiyorum. Eğer ki bir meslek sahibi değilsen önce oku. Meslek edin. Evliliği her yaşta yapabilirsin. Zamanı geri getiremezsin.
00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)1 yıl
Yahu neyini sevmiyorsun bu kadar? adam seni seviyor elini tutuyor sefkat gösteriyor üstelik nasil biri oldugunu ailen biliyor. Sen mal misin kendi buldugun asik oldugun adam belki seninle evlenmeyi istemeyecek sadece sevgililik ve seks isteyecek zaten evlilik yasi ortalamasi olmus 30. Evlilik isteyen adam zor bulunuyor. Sevdigin kisiyle nefsine mağlup olup seks yapacaksin sonra pisman olup o herifin yani nisanlinin yanina gideceksin belki evlenmek için e yani benim bildigim böyle hikayeler var ailenin bulduguna reddedecektin madem neden kendin bulamadin? Çikmiyor degil mi? Aklini basina topla merhametli az yüzüne bakilacak biriyse ki isi de iyi birakma adami
34 Yorumla- 1 yıl
Sen ne dingil bir mahluksun ya
- Cevap sahibi1 yıl
@hannahthefamous anandır senin dingil iki kiz da beni hakli bulmus mal az büyüj belki aklin basina gelir
- 1 yıl
Çıkmasın ne olacak sanki dünyanın sonu mu kimseyle kimseyle evlenmek ve hayat kurmak zorunda değil mutsuz bir evlilik yapıp eşinin de hayatını mahvedersin olacak çocuğunun da
Benimde aynısı başımdan gecti tm yuzukler takilacakken vazgectigini soyledi isteme falan oldu ve beni o kadar istiyoduki bana ne vaatler falan bende dedim bu çocuk beni seviyo bana hep diyodu biz bi yola girdik sakın vazgeçme diye akrabamizdi diğer tüm akrabalarimizda duymustu beni çok istiyodu ben ailemi karşıma aldım illa ona gitcem diye akrabamizdi bi anda vazgectigini soyledi çevreye aileme beni mahcup ve utanç duruma düşürdü 2 ay agladim her gece simdide piskolojim hiç iyi değil sadece diliyorum ki bana yasattiginin bin katını yasasin bu duruma düşmek neymiş görsün yasasin çok ah ettim çevreye hiç bisey demedim arkamdan gulenler mi dersin Allah teala sesizlik orucu yapın demis ya ben cevreye kimseye demedim benim için olup bitiyordu benim için neler yaptigini sustum ve Allaha biraktim başka bisey demiyorum ama sakina sakın ahh alma baskasina biseymi hissedeceksin istemiyosan ilk başta kabul etmicektin bi yola girdiysen arkasında dur
50 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Bende aynı şeyi yaşadım at ve pişman olmazsın şimdiye kadar için atmadıysa bu saatten sonra sevmezsin nişanlılık tanışma dönemidir ve evlensen o kapıyı kapatınca ailen olamayacak o adamın koynuna sen gireceksin koynuna girerim diyorsan git evlen ama elini tutamıyorum diyosun olmaz o iş olmaz taciz ediyor gibi hissedersin ilerde annende hem en fazla 3 5 ay laf sokar sonra unutulur gider ilk baş nişan atacağın insan ile konuş nişan atmak istiyorum ailen gelsin eşyaları alsın sana ısınamadım falan de açıkca yani
13 Yorumla- 1 yıl
Tamamen katılıyorum. Ama biraz daha kırmadan yapılmalı. Eşyaları al falan olayı değil de , olmuyor , kalp ritmi hızlanmıyor demek lazım
- Cevap sahibi1 yıl
Ya daha da uzatmamak için öyle yazdım tabiki kırıcı olamaz ama net olduğunu da ortaya koymalı bana mesela biraz daha düşün dedi düşünecek bişey yok 100 gün de düşünsem 10 günde düşünsem düşüncem aynı demiştim her şey için teşekkür ederim ama ben seni sevmiyorum ısınamadım ailene de söyle eşyaları gelip alsın dedim yani
- 1 yıl
Kesinlikle en doğrusunu yapmışsın.. çünkü böyle hayat geçmez..
- Gizli Üye(18-24)1 yıl
Bu senin hayatın? ve basit bişi değil biriyle evleneceksin ve sevmediğin biriyle. Annen yaşamayacak o adamla sen yaşayacaksın her gün aynı evin içinde sevmediğin birini göreceksin belki ondan çocukların olacak. Kimse üzülür kızar bilmem ne diye dert etme bu senin hayatın sen üzüleceksin önce kendini düşün. Gerçekten istemiyorsan bitir bence evlenince vazgeçmen çok çok daha zor olur. Eğer çok fazla tepki almaktan da korkuyorsan Nişanlınla konuş ben denedim ama seni sevemiyorum sende ailenle konuş anlaşamadık de bitirelim falan diyebilirsin böylece tam olarak seni de suçlamamış olurlar.
00 Yorumla - 1 yıl
Aynı şeyleri yaşadım seninle. Ailem çok manipüle etti tamam dedim ama sevmeden olmuyor. Nişanı attığım gün öyle rahatladım ki anlatamam, karşıdaki insanı beğenmen lazım onunla konuşabilmen lazım, vakit geçirmeye heves etmelisin. Nişanlılık böyle bir şey değil. Evlenince napacaksın? Ailem kararımı kaldıramaz zannediyordum sandığımdan hafif atlattım inan
31 Yorumla- 1 yıl
Kardeşim annem babam da beni haklı bulmadı bunun için kendini yakma. Sonradan anladılar ne demek istediğini
Aşk İlişkileri konusunda 572 cevap paylaştı. Bunu hiç nişanlınızla konuştunuz mu? Durum böyle ben çok denedim ancak sevemiyorum seni vb gibi. Ona göre beraber karar alın ve öyle ailelerle konuşun.
Merak ettiğim şeylerden biri şu nişanlınız ile aranızda kaç yaş farkı var? Bir de nişanlınız çok mu kötü biri?
02 Yorumla- Soran1 yıl
Kötü biri değil aksine iyi ve aramızda 9 yaş var
- 1 yıl
Canım benim lütfen kendini üzme , nişanı atmak için daha fazla neden arama zaten senin istemiyor ve sevmiyor olman yeter ileride severim diye düşünme sonuçta senin kendi hayatın ve başkalarının ne dediklerini umursama.. eğer şu an bir şeylere dur diyemezsen ileride hiç diyemezsin ve yaş farkı gerçekten insanlar hep derki sorun olmaz ama gerçekten sorun olur çünkü sen o yollardan hevesle giderken o dönmüş olacak içinde bir şey kalmamış olacak ve senin hislerine tercüman olamayacak bunu iyi düşün şu an yolun başındasın 🙏🏻☺️
10 Yorumla - 1 yıl
kesinlikle ayrılmalısın.. hatır için evlilik olmaz.. bizim toplumda eş seçiminde hem kızlar hem de erkekler üzerinde aileler baskı oluşturuyor ve bu da ciddi sıkıntılara yol açabiliyor zaman zaman.. tavsiyem bir saniye bile tereddüt etmene gerek yok.. hemen yarın bitir bu işi ve rahat bir nefes al 👍
10 Yorumla Ne kadar ailemizi düşünmemiz gerekse de bir yandan kendimizi de düşünmemiz gerekiyor. Şimdilik nişanlısın ama hala bu olaya istemediğin halde devam edersen aynı evde nasıl yaşayacaksın? Bunu güzel bir şekilde annene söyle, onu sevmeye çalıştığını ama yapamadığını, uykularının kaçtığını dile getir. Sonuçta sen de bir gün severim alışırım ailem de istiyor nasıl olsa diye nişanlanmadın mı zaten. Eğer annen sert çıkışırsa yine de nişanı atlan gereki. hiç bir şey senin psikolojinden ve hayatından önemli değil. Dedene de söyle. En azından nişanı attığında bir nedenin olmuş olduğunu bilsinler. Senin içini Allah biliyorsa gerisi de hallolur. Dua et. ekstra olarak da nişanlandığın kişinin beğenmediği tavırları sergile mesela hareketleri. Tabi fazla da abartmamak şartı ile. inşallah her şey istediğin gibi olur. Bunlar benim düşüncelerim.
10 YorumlaKesinlikle daha yolun başındayken dönmelisin. Zamanla severim gibi bir düşünceye kapılma çünkü öyle olmuyor. Aksine her geçen gün daha soğuyorsun. Ben de öyle bir ilişki yaşıyordum hiç sevmediğimin farkındaydım ama çok artı özelliği var diye devam ediyordum. Bir gün severim belki diye düşünüyordum. ama öyle olmadı en sonunda ayrıldım ve şu an iyi kiii ayrılmışım diyorum. Aklını başına al her şey geç olmadan ayrıl onun da daha fazla günahına girme. Hem bi düşünsene bu duygularını öğrense seninle bunu bile bile devam etmek ister miydi?
10 Yorumla- 1 yıl
Bu senin hayatın , hayatını başkalarının üzerine kuramazsın. Deden annen vb senin adına seçimler yapamazlar sen kendini rahatsız hissediyorsan bunu söylemek en doğal hakkın. eğer sesini çıkarmaz susarsan olan sana olur lütfen bunu kendine en ufak bir saygın varsa yapma sen teksin ve değerlisin bunu unutma. Eğer dedene bir şey olucak diye susarsan, olan sana olur
10 Yorumla - 1 yıl
Peki onlar üzülmesin diye kendini üzmen? Kendini heba etmemin vicdan azabı ne olacak? Şuraya yazdığın gibi annene anlat , yapamıyorum denedim olmuyor, gerçekten o hissi yaşayamıyorum de. Evlenip ayrılmam daha mı iyi olacak de.. gerçekten sevmediğin biriyle ömür geçmez. O ev sana hapishane gibi olur.. tabii yinede senin bileceğin iş. Allah yardımcın olsun 🤲
10 Yorumla - 1 yıl
Yani ne denilir ki. Ayrilın diyemeyiz karar sizin tabi ki. Ancak daha nişanlıyken böyle iseniz evlenince pek iyileşme beklemeyin. Ayrıca aileniz karar vermenizi etkilemiş, baskı yapmişlar. Bunu söyleyebilirsiniz. Hayat sizin hayatınız. Pişman olmayın sonra. Hakkınızda hayırlısı...
10 Yorumla - 1 yıl
Teyzem'den örnek vermek istiyorum konumuz dışında ama bu anlattığın konuya yakın dedemler istedi diye teyzemi zorla verdiler sevmediği bir adama severler diye düşündüler. Eniştem teyzemi hep el üstünde tuttu ama ne farkeder. Teyzem hep derdi bana ilk yaklaşıp elimi tuttuğu an kaçırdım git derdim derdi ama işte eniştem de kara sevda sonuca gelirsek her şey var ama sevgi yok diyor. Kimse için karar verme hayat senin pişman olursun 🙏
10 Yorumla - 1 yıl
Kesinlikle birak. evlilikte boşanmaktan çok daha iyidir bu inan. Nisan zaten bunun için öyle değil mi. cok pişman olursun şimdi ayrilmazsan. ailende aklı başında bı büyük yok mu onunla konuş halan dayin amcan onları devreye sokabilirsin, annenle konuşmaları için.
10 Yorumla - 1 yıl
Tabi ki de ayrilmalisin sevgi fuygu his yoksa evlilik hiç bir şekilde yürümez sonrada aldatmalar baslar ve sonrasi bosanma tabiki başkaları için yaşamayı birak ailen en fazla 3 ay konusur sorun yaratir ve zamanla unutulur baskalarinin begendigi kisiyle sirf onlar istiyor diye bir yastiga bas koyamazsin ve bu sevgisizlik bir cok sorunu ve kavgayi ortaya çıkartıp ilerisinde cok daha büyük pişmanlıklar yaşatır benimde başıma böyle bir olayıl geldi ve istemeden sonra yüzük takılacağı zaman istemediğimi söyledim zamanla da unutuldu aile baskisindan dolayı yanlış kararlar veriyoruz ama zararin neresinden dönersek kardır
00 Yorumla - 1 yıl
Şimdi katlanamadığın adama evlendiğinde aynı evde yatakta nasıl katlanacaksın!
O zaman canına “tak” edip ayrılıyorum dediğinde olmayacak mı bu söylediklerin?
Daha da zor olacak.
Ayrıl şimdiden kurtul.
Dedene Allah sıhhat versin, ailene de. Ama onlar üzülmesin diye sevmediğin bi adamla ömür geçirebilir misin?
Onu bi düşün.01 Yorumla- 1 yıl
Bence de çok haklısınız
Erkek damada söyle bi erkek istenmedigi birisinin yanında durmaz zaten yine hata yapmissin ilk annene soylemek yerine damada soylemeliydin yani yanlis kararlar veriyosun zincirleme olarak yanlis gitmis nedeni annen ama o bunun farkında degildir sucu sana atiyordur ve sen sonuc olarak haksiz cikiyorsun benim diyiceklerim bu kadar
00 Yorumlaoff sacmalama yaa madem bu kadar sevmiyorsun oğlanı bırak kimse seni zincire vurmuyor illa sev diye tamam basta yanlış bir karar almış olabilirsin ama sevmedigin adaminda koynunda sabahladiginda daha pisman olacaksin sevdiginin koynunda olmakla ayni sey olmayacak farkindaysan ve deden ne alaka yaşamış o adam yasayacagi hayati zaten senin evliligine ne karışıyor merak etme ölmez ve zaten eceli gelirse gökte açan güneş bile bahane olur çok takma ayrıl gitsin deden annen bilmem ne icin kendi hayatini batirmaya degmez
00 Yorumla- 1 yıl
Öncelikle umarım her şey için hakkında hayırlısı olur görücü usulüyle olan ilişkiler genelde güzel mutlu sonuçlanır sen sevmeye çalışmışsin veyahutta olmamış beynin şu an istemiyor ilerdede ne yaparsan et istemez ne olursa olsun bikere beynin o yöne girmiş ve sana tavsiyem hiç kimseyi düşünme bu öyle olur su sole olur falan deme kendin nasıl istiyorsan öyle yap ben yapamicam bu yolda yuruyebilcegime emin değilim diceksin çünkü evlendiğin zaman ayrılmak dahada zordur bu sefer o düşündüğün insanlar sana derki niye ozaman bize demedin diye falan vb şeyler söyler pişman olursun bu sefer niye yapmadım diye uzun oldu biraz daha solencek çok şey var şu anlık diceklerim bunlar tavsiyem budur bu yönde gitmelisin bence
00 Yorumla - 1 yıl
Bunları zamanında dusuncekdin simdimi aklinangeldi karşındaki insanın iyi insan olduğunu düşünüyorsun iyi insan bulmak buzamanda sana değer veriyorsa seni mutlu etmek için elinden geleni yapıyorsa yeterli zamanla her şey olur. Benden tavsiye zamanla her şey olur bırakma bedduasini alma hayatın hiç iyi gitmez ya da iyi düşün çok iyi onsuz kal bı kaç gün ozaman anlarsın onu yoksa ayrılıkçı diye
00 Yorumla - 1 yıl
Başkaları için hayatımızda kendimizden vazgeçtiğimiz her an burnumuzdan gelebilir. Sen bu ihtimali bı düşün. Ama iyi insan mi gerçekten yoksa sen sırf deden seviyor diye seni çok seviyor gibi mi geliyor onu bı tekrar düşün. Sen sanki daha duygularından emin degilsin. En basta el ele tutusana kadar karşındaki adamla adam akıllı konuşman durumu anlatman gerekirdi karşı dalı kişiye yeterince haksızlık yapmışsın bence en azından dürüst davran
00 Yorumla - 1 yıl
Bunu dedene alıştıra alıştıra söylemen lazım istemiyorum de sevmiyorum de eminim seni anlayışla karşılayacaktır ama bu ileride pişman olmaktan iyidir annenle konuş ne kadar sinirli olsa o senin annen anlayacaktır seni eminim ya da çocukla konuş onu istemediğini ona uygun bir dille anlat eminim o da onu istemeyen birisiyle birlikte olmaz ileride evlenip de pişman olmaktansa şimdi vazgeç hiçbir şey için geç değil ama ileride geç olabilir Bir başkalarının hayatı için kendi hayatını mahvetme
00 Yorumla - 1 yıl
Annem hep demiştir
Bir birini sevenler çabuk ayrılıyor çünkü bir birlerinin huyunu suyunu bildikleri için.
Görücü usulü evlenenler ise bir birlerini tanımıyorlar fakat gün geçtikçe bir birlerini sevmeye başlıyorlar bağlanıyorlar.
Hangisi iyi?00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Sevebilmemize hatta aşık olmamıza yegane engel ön yargılarımızdır. Bu önyargılarından kurtulmadıkça o evliliği ikiniz için de çekilmez hale getirirsin. Bu sebeple ya şimdiden ayrıl veya aşka dair sahip olduğun saçma sapan önyargılardan kafanı temizle. Yoksa bir kaç seneye kalmaz bu sitede kocamı sevmiyorum başkasına aşık oldum diye yazarsın...
00 YorumlaÇok ince düşünmen gerekli zamanın da benzeri bir hata yaptım başka birini seviyordum o yüzden hayatımda beni seven el üstünde tutan erkeği terk ettim şimdi çok pişmanım geri dönmeye çalışıyorum hala eski gibi severmi bilmem ama şu an çok pişman oldum onu söyleyebilirim sevmek çok güzel bir duygu ama sevilmek çok daha güzel bunu tabi sonradan anladım o yüzden nasip diye bir şey var eğer o senin kısmetinde bir şekilde seversin onu ama değilse ve bunu hissediyorsan otur düşün ama evlilik sadece aşkla yapılacak bir şey değil sana iyi bir eş olur mu çocuklarına iyi bir baba olur mu bunlarıda tartmak gerekli?
00 Yorumla- 1 yıl
Yani ne diyeceğimi bilemiyorum ama ömrün boyunca sevmediğin biriyle yaşamaktansa bitirmen daha iyi kibar bir dil ile nazikçe sakin bir kafa ile konuşursan karşındaki kişi de anlayışlı birisiyse elbetteki anlayış gösterir buna bi konuşmanı öneririm çocukla çok geç olmadan
00 Yorumla - 1 yıl
Kimse için kendini feda etme. Hayat senin hayatın. Mutlu değilsen. Sonrası da mutlu olmayacaksın ki. Kendi hayatın için mutlulugun için yap. Konus o kişi ile. Acikla. Seni sevmeye çalıştım ama olmadı. Üzgünüm de... hep karşı çıkan olacaktır hayatımızda. Bir de akraba diyorsun. Evlendikten sonra hiç bosamazsin. Daha da zorlaşır hayatin
00 Yorumla - 1 yıl
Kızacaklar muhtemelen ve hatta arkandan bile konuşurlar ama kulak tıka bunlara annenin kızması mı yoksa bütün hayatını sevmediğin biri ile geçirmek mi? Sonradan boşanmak istersen daha büyük problem olur ve nottt yakın akraba ile evlenmeyin, iş yapmayın mümkünse sadece aile toplandığında iki kelime konuşun
00 Yorumla - 1 yıl
bana göre en mantıklısı nişanlınla konuşman. Ona güzelce anlat. Okumuş insan, seni de seviyorsa anlayacaktır. Sonuçta o da kendisine karşı hiç bir duygusu olmayan bir insanı istemez. Nişanlını ikna ettikten sonra onun ailesini ikna edin ve en son senin ailenle konuşun. Çünkü direk ailene söylersen, onlar karşı tarafın tepki göstereceğinden korkarlar, o yüzden baskı uygularlar sana. Dediğim sıralama da giderseniz en az seviyede sorunla karşılaşırsın.
00 Yorumla - 1 yıl
Bu sitede okuduğum en komik paragraf.
Lamı cimi yok aga sevmiyorsan, yüzüne bile bakamıyorsan söyleyeceksin nişanlına. Ben senle yapamıyorum, evliliğe hazır değilim, seni sevmeyi denedim ama başaramadım evdekilerden korkuyorum ilişkiyi sen bitir ben bitirirsem annem söyle yapar, dedem ölür de. O da bitirsin ilişkiyi.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 985 cevap paylaştı. anan doğru demiş aklın neredeydi? 1 ay önce neden nişan yaptın? bak kardeşim her aşık olup seven mutlu olamadı her karşı taraftan elektrik alan mutlu olamadı her zaman şu sözü çok severim senin sevdiğin birinin değil seni seven birinin peşinden git o zaman aşkı bulursun.
00 Yorumla- 1 yıl
Başkaları üzülür diye sevmediğin bir insanla evlenirsen, sen ömür boyu mutsuz olacaksın.
Kim ne der diye düşünme, kendini düşün. Kimse ile evlenmek zorunda değilsin. Daha nişanlısınız, bu birbirinizi tanıdığınız zamanlar demek. Bence direk nişanlandığın kişiye bu durumu anlatıp nişanını yüzüğünü iade et. Ve ailenden tepki almamak için ortak karar aldığınızı söylemesini rica et.00 Yorumla Çocuğa anlat durumu izah et birlikte bir çözüm yolu çıkar Allah korusun yarın öbür gün başka mahsum bir canını karartirsin evlenip çocuk sahibi olduktan sonra ben yapamıyorum vs diyip boşandıktan sonra hem kendin hem çocuk için kendini çok kötü hissedersin
00 Yorumla- 1 yıl
Bence adamı üzmene değmeyecek endişeler ve daha çok kısa bir zaman olmuş. Sevmek kimle olursan ol emek isteyen bir şey. Gerçekten sevmek ömür boyunca emek harcamak gereken bir şey. Heyecan hissettiğin biriyle olsaydın bile maksimum 4 yıl sonra o heyecan gidecek geriye sevgi kalacak; ama bu aşkın bitmesi değil çünkü aşk demek heyecan demek değil.
Bence ona şans ver onunla güzel vakit geçirmeyi dene ve onu sevmeyi öğren. İnsan kiminle olursa olsun sürekli olarak her şeye rağmen karşındakini tekrar sevmeyi öğreniyor zaten bu bir süreç.
Filmlerdeki gibi tanıştık öpüştük ve olay çözüldü artık sonsuza kadar mutlu çiftiz gibi bir sistem gerçekten yok.
Bu endişelerin ve paniğin gelmesi normal ama bence ortada bir problem yok.00 Yorumla - 1 yıl
Nişanlıni karşına al dosdoğru konuş bunları belkide kendisi anlayışla karşılayıp senden zaman ister ya da Peki der bir anda değil de sürece uygun bir şekilde kimse incinme den nişanı atmanın doğru yollarını bulalım der
İletişim kurun. İletişim önemlidir00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 yıl
görücü usulüyse ve istemiyorsan evlenmek zorunda değilsin. yani sırf ailen falan istedi diye evlenme. açık konuşayım. sonra cok pisman olursun. yapma bunu kendine. kiminle ve nerede mutlu olmak istiyorsan onunla ol ya da olmak istediğin yere git. ben gitmediğim icin cok pismanım. hayatını mahvetme. her zaman ailenin sözünü dinlemek iyi değildir. birazda senin hayatında senin isteklerin ön planda olsun öyle değil mi 😊 iyice düsünmelisin. pişman olacağın şeyleri de yapmanı istemem ama bence doğru olanı bu.
00 Yorumla - 1 yıl
canım ya hayatı başkalarının üzerine yaşaman ne kadar acı senin durumunu yaşayıp evlenen biri var karşımda sakın evlenme sonradan sevgi olmuyor hayatını yakarsın 80 yaşında ki dedenin bir kaç senesi için, anneni sinirlendirmemek için birini kırmamak için birine hayır diyemezsen ilerde zor durumda kaldığında onlar yanında olmadığında pişman olursun kendin için yaşa kimse için değil
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 483 cevap paylaştı. Bana kızacaksın belki ama bahanelerinle bencilliğini gizliyormuşsun gibi geldi. Aynı durumda olsaydın ne hissederdin? Eğer olmuyorsa çevreye fazla duyurmadan nişanı atın. Kavga gürültü olmadan ayrıldık, hayat görüşümüz uymadı vs diyin. İkiniz için de daha hayırlısı olacaktır.
00 Yorumla- 1 yıl
Dedenin şunun şurasında yaşayacağı birkaç sene daha.
Sen nişan atmada bu kadar zorlanıyorsan evlenirsen ayrılman daha zorlaşır. Belki bir ömür beraber yaşamaya mahkum olacaksın o zaman. Dünyada birkaç senesi kalmış bir insanın isteği için, kendi geleceğini yakmaya değmez.
00 Yorumla - 1 yıl
burada ayrıl diyenlere kulak asma.. seni seviyor sana değer veriyorsa, karakteri iyiyse, zaman ver daha yakından tanımayı dene sevmek için büyük nedenler değil küçük sebebler ara.. nişanı atıp pişman olabilme ihtimalini de evlenip hiç sevememe ihtimalinide göze alarak karar ver ama asla bir başkasının söyledikleriyle hareket etme, heleki sana ayrıl diyenlere asla... deli divane evlenip birbirini rezil eden dizini döven eşleride gördük..
11 Yorumla - 1 yıl
Annen ne derse desin, istemediğin, sevmediğin, hoşlanmadığın bir şeyi kabul etme ve yapma.
Sana dair bir sorumluluk yok burada, ben istemeyince x e bu olur, y ye o olur, öyle saçma şeyler düşünme.
İstemiyorsun, net. BİTTİ.
cut.20 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Sevgi yoksa o adamla evlensen bi ömür mutsuz olacaksın emin ol nişan atmak kötü bişey değil bende nişan attım düğünüme 1 hafta kala sana tavsiyem geç kalmaman bu konuda çünkü evliliğe yaklaştıkça dahada zor olacak senin için otur ailenle konuş güzel güzel anlat hissetmiyorum evlensemde olmaz boşanırım mutsuz olurum de iki seçeneğin var ya ailen mutlu olsun diye kendini ömür boyu mutsuz edeceksin ya da onlar mutsuz olsada sen sevmediğin biriyle evlenmemiş olacaksın bu hayat senin unutma
Onunla bunu konus ve bitir denediğini ama olmadığını bi de akrabalarsa olay daha büyür ileride kan bağı olmadığın birini görmesen de olur ama akraba olunca o ortamda bulunmak zorunda kalabilirsin sen de zaten başta da kabul etmemişsin onlar istiyor diye kabul etmişsin
Ya aslında bir ay olmuş okadar fazla sürmemiş, annen simdiye kadar aklım nerdeydi derse bir ay oldu yeniyiz daha dersin. Sevemedim dersin. Ama bilemiyorum şimdi deden üzülürmüş falan, ama her şey sevgi aşk değil ki, sevgi zamanla gelebilcek bişey. Evlen belki sevistikce seversin. Ama sevişemem dersen ayrıl gitsin
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 yıl
Beni yıllardır çok zorladılar amcamın oğlu ile evleneyim diye. Babam başta olmak üzere herkese çizik attım. Herkes dedene bişey olsa vasiyet etse napacaksın dedi. Dedemi çok severdim. Ama bana mecbursun diyenleri hayatımdan çıkarırım. Çok üzülüyorum aramak istiyorum arayamıyorum babamla aylarca aynı evde konuşmadım yüzüne bakmadım. Bana artık baba deme dedi. Ama ben kendimi bildim. Hiçte pişman değilim. Belki eskisi gibi değiliz ama en azından boyun eğmedim.
00 Yorumla - Devamını Gör (264)
Detaylı bilgi
Evliliklerde duygu ve mantık bir arada ve bir denge içinde olmalı. Sadece duygu ile başlayan evliliklerde mantık devre dışı kaldığı için hata yapma oranı çok yüksek olur. Fakat sadece mantık çerçevesi çizilerek evlilik yoluna gidilmesi de doğru değildir. Çünkü biz insanız hislerimiz var ve onları görmezden gelemeyiz. İçimize sinmeyen rahatsız olduğumuz her şey kalbimizi acıtır.
Evlilik ilşkisi ayakkabı ayak ilişkisi gibidir. Bir ayakkabı ne kadar da iyi bir marka , yüksek fiyat ve kaliteli malzemeden yapılmış olursa olsun ayağınızı acıtıyorsa onu çıkarıp atmak gerekir.
Evlilik görücü usülü, ya da kendimiz görüp flört ettikten sonra olabilir. Mantık ya da aşk evliliği olabilir. Fakat bunun sonunda evliliğin çiftlere uygunluğu ve içine sinmesi gerekiyor. Başlangıçta tökezleyerek giden ilişki sonra yoluna da oturabilir. Fakat bütün bunlara katlanmanızın sebebi başka insanları duyguları iken kendi duygularınızı görmeden gelmeniz kendinize yapılan haksızlıktır.
Mutluluklar diliyorum 🌺
Hanımefendi, yakın akrabalığımız var diyor, hiç mi dikkatinizi çekmedi?
@banker_bilo Ya böyle olaylar yüzünden insanlar sevgililerinin kuzenlerine karşı paranoya içinde oluyorlar ya.
@cileksarisi Katılıyorum, kuzenle evlilik mi olur? Dinen caizdir diye, genetiği bozuk bebekler dünyaya geliyor. Ayrıca, kuzen dediğin kardeş sayılır.
Kuzeni, sevgili kişisine ya yürürse diye diyorsun...
@Banker_Bilo Şöyle söyleyeyim eski sevgilimin kız kuzeni gel beraber sevgilini kıskandıralım benim kuzenin olduğumu söyleme ona şaka yapalım tepkisini merak ediyorum dedi diye kızdan işkillenip ortalığı yıktım görüşmelerini istemedim ve haksız da olduğumu düşünmüyorum bir insan neden kuzeninin sevgilisini kendisi ile kıskandırmayı ister tepkisini merak eder ki
@cileksarisi cidden git gide paranoyaklaşmaya başlıyor insan kuzenle evlenmek nedir yahu
@mrscherryglare 😊👍katılıyorum sana
@mrscherryglare Maalesef belki normalde tepki vermeyeceğimiz şeylerden şüphelenmeyeceğimiz şeylerden böyle olayların sıklıkla artmasından dolayı şüphelenir oluyoruz.
@cileksarisi kuzeninden kıskandıgım için suçlu hissediyorum yobaz gibi görünmemek için içime atıyorum içime attıkça beni rahatsız ediyor falan cidden ahir zamandayız tanrı yardımcımız olsun karşımıza çıkacak insanlar konusunda
@mrscherryglare 👏👏
@mrscherryglare Kuzeninin şüphelendirecek bir davranışı oldu mu hiç?
@cileksarisi yaani oldu gibi diyebiliriz ayrıca ailelerinin onları yakıştırması falanda bana kötü hissettiriyor
@mrscherryglare İnanmıyorum sevgilinle bu konuyu kesinlikle konuş bence. Allah sabırlar versin sana bana göre akraba evliliğinin ensestlikten bir farkı yok. Yerinde olsam sevgilimin aile ile hiç görüşmek istemem. Bunu da sevgilimden rica ederim sebebini de ısrarla sorarlarsa söylersin senin utanacağın hiçbir şey yok.
@cileksarisi kesinlikle aynı fikirdeyim kuzenimle aramda bişiler geçmesi fikrini midem almıyor, çok teşekkür ederim tavsiyen için bende öyle yapmayı planlıyorum henüz pek bişilerini görmedim ekstra ama 1-2 böyle ufak tefek olay daha eklenirse güvenim iyice kırılacagı için işler iyice ciddileşmeden yollarımızı ayırırım diye düşünüyorum
@mrscherryglare Rica ederim ne demek
Bu resminiz güzel değil, köylüye benziyorsunuz burada