Nişan atmak üzereyim bir türlü karar veremiyorum. Lütfen yardım edin. Ne yapmam lazım?

Uzun süredir içinde bulunduğum zor bir durum var. Daha öncesinde burada paylaştım ama şöyle ki özetlemek gerekirse, nişanlım ile şu an ayrılmak üzereyiz. Yani ilişkimiz boyunca bana hep eski bir arkadaşı olduğu kişinin eski sevgilisi olduğunu öğrendim. Kız 3 yıl boyunca yani bizim birlikteliğimiz sürecinde nişanlımı mesajlarla aramalarla hep tehdit etmiş. Nişanlım bunu benden hep sakladı. Kız benden önce yani onlar sevgiliyken olan mesajları ses kayıtlarını fotoğrafları benden sonra olmuş gibi göstererek bana göndereceğini söylemiş nişanlımda hep ben ona inanırım diye korkmuş ve benden saklamış. Kız bir dönem intihar etmiş nişanlım sırf kızın annesi ona yalvardı diye yanına gitmiş şehirdışına bana yalan söyleyerek. şu an bana herşeyi anlattı. Aklımda ve kalbimde hala şüpheler var. Yani kızın kozlarının benden sonra gerçekten olabileceğini düşünüyorum yoksa nişanlım neden bu kadar korkabilir? Çünkü kızın psikolojik sorunları olduğu için biz çıkarken kızın facede tüm fotoğraflarını beğeniyordu. Ama bana onu hiç sevmediğini bu yüzden bıraktığını ve sonra benimle ilişkiye başlayıp şu an evllilik yolunda gittiğimiz için kızın kuyruk acısı olduğunu söylüyor. Kız en son olarak bana mesaj attı inst. da. Ben ilişkimizin başlarında aynı anda idare ettiğini düşünüyorum. Ama o şu an bende bitirmek istediğim için kaybedecek bir şeyinin kalmadığını ve doğruyu söylediğini söylüyor. Sonuç olarak 1 haftadır nişanlımla görüşmüyorum bitirmek istediğimi söyledim peşimi bırakmıyor son bir şans istiyor tek hatasının ona acımak ve vicdan olduğunu söylüyor. Lütfen yardım edin.
Nişan atmak üzereyim bir türlü karar veremiyorum. Lütfen yardım edin. Ne yapmam lazım?