güncel ilişkileri öğrenme anketi
Evli
Bekar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer güncel ilişkileri öğrenme anketi
Hayat iğrenç bir şey, o kadar stres ve acı yaşadım ki (ve hala yaşıyorum) artık hayata dair bir sevgim kalmadı.
Ne evlenmek isterim ne de çocuk yapmak. Benim gibi karamsar ve mutsuz bir insandan ne hayırlı bir eş, ne de iyi bir baba olur. Sadece hayatı mükemmel insanlar çocuk yapsın. Zaten gelecekte bu kadar insana gerek kalmayacak.
Henüz evlilik yapamadım aslında yapmak isterdim beni seven bir eşim olsun düzenli bir hayatım olsun Bir evim olsun isterdim ne yazık ki ben bedensel engelli olarak dünyaya geldim çalışabileceğim uygun bir işim yok gelirim yok bunlar kaynaklı olarak sadece sigortam yatıyor aslında bunlar evlenmemek için engel değil birazcık da anlaşabileceğim ve beni kabul edebilecek bir insana denk gelmedim.
Cevap
61Cevap
Bekarım
Bekarım. O kadar da değil, birlikte yaşadığım bir kadın da yok. Hatta ayrı yaşadığımız bir sevgilim de yok. Bitmedi, hiç yüzyüze tanışmadığım sadece yazıştığım veya konuştuğum bir sevgilim de yok. Kısacası HİÇ YOK! Fena halde bekar ve yalnızım. 😑🤣
ne güzel ayniyız güzel özetlemişsin
hakkinda hayirlisi
Oha! Bekarımız çokmuş. Allah herkese hayırlı eşler nasip etsin. Bekarlık sultanlık evet. Benim kafam rahat. Ama Allah için evlenmek istiyorum. Konfor alanımdan ayrılıcam kolay olmayacak belki. Ama sonuçta bu bir ibadet. Ve dinimizin yarısı.
Hadislerde yazıyor. Farklı din ve görüşlerden banane. Ben Müslümanım. Gerisi boş benim için.
olur mu. İkisi birbirinden ayrılmaz. Kur'anda peygamberin emirlerine uymamız ı emrediliyor. Hadisler Kur'an'ın tefsiridir. Sadece kuran a bakarak namaz kılması zekat veremezsin. Çünkü ayrıntılı bir şekilde nasıl namaz kılınır. Abdest nasıl alınır. Yazmıyor. Hadisler olmadan olmaz.
Yıllar sonra değil. Anlık olarak efendimiz Hz. Muhammed (s. a. v) açıklamış. Allah'ın yardımıyla. Buhari Müslim vs bunları derleyen zaatlar.
O an uygulanmış zaten. Az önce öyle söyledim.50 100 yıl sonra kitap haline getirmişler.
Hadisler efendimizin sözleri. O an imkan azmış. Kur'an bile derilere kemiklere yazılıymış. Hafızların aklında varmış birde. Yani ona bakarsan Kur'an-ı Kerim de o an tek bir musaf halinde değilmiş. Sonradan tek bir kitap olarak yazmışlar. Daha sonra Hz Osman birkaç kopya çoğaltmış.
Olamaz. Hz Osman (r. a) 4 büyük sahabe den birisi. Kur'an da namaz var ayrıca. Tam nasıl kılınacağı abdest nasıl alınır vs gibi konularda hadislerde var. Bu bir iman meselesi. Allah Kur'an'ın değiştirilemez olduğuna kefil. Buna iman eden adamda sorgulamaz. Hz Osman zamanında ilk Musaf yani Ebu Bekir (r. a) birlediği kopyası da duruyordu. İnsanlar yeni basılan kopyayı bazen teyit için gelip ilk baskıya bakıyorlarmış. Eksik veya yanlış yazıldığı için değil. Şeytan akıllarına şüphe soktuğu için. Bu teyit için gelenler biraz artınca fitne çıkmasın diye ilk nüshası imha ediliyor. Senin anlıyacağın o kopyalarda bir sorun olsaydı millet teyit için geldiği sırada Ortaya çıkardı. Ayrıca yüzlerce hafız var.
sen kuranı bir daha oku gel tartışalım kuranda başörtüsü çarşaf namaz kurban kesmek yoktur evrensel bir kitapta muhammedin uçkuru olmaz yatak hikayesi olmaz hangi karısıyla yatacağı yazmaz yaratıcının erkek olduğu yazmaz yaratıcı cinsiyet ayrımcılığı yapıp kadını aşağılamaz ve kuranda tek değil çok tanrıdan bahsedilir allah el-ilahyır diğer adı sin dir el kenan tanrısı sin ay tanrısı olarak geçer
:) Allah Hidayet etsin.
Bekarım ve memur olduğum halde bekar olduğum için ev kiralamama izin vermiyor ev sahipleri. Ne kadsr iğrenç değil mi
Bi insan evliyim veya bekarim konusunda niye yalan soylesinki bu platformda. Durust olun diye belirtmissin
Evli misin?
Nişanliyim
bekarım. okul iş kariyer kişisel gelişim o bu şu derken başka bir şeye vakit ayıramadık. zaman su gibi geçiyor
bu oranda bekar olmadığını biliyorum ama ispat edemem 😏
Biz daha kalabalığız bu eli biz kazandık dostlar vuhuu 😂
Bekarım bu gidişle evlenenler azalacak gibi duruyor
Öğrenip ne yapacaksın. yarisi zaten yalan soyleyecek
Bekar yaşım 50 yaklaşti bu gidişle de zor artık
Çok şükür bekarım , beni hak edecek biri daha çıkmadı karşıma shdh
Bekar ama evlilerden daha evliyim 7/24 yanında olduğum herşeyi onunla yaptığım biri var çünkü
Her şeyimi yapiyosun?
30 yaşıma kadar bekarım. Sonrası nasip kısmet diyleim.
30 mu oha erkek olsan anlarım
Ne alakası var?
Erkekler genelde kendinden küçük kadınları tercih eder
Sen 30 olursan talibin 35 civarı olur çoğunluk olarak 30 yaşındaki bir erkek kolay kolay kendi yalıtımı tercih etmez yoklukta değilse
Yaşıtınıı*
Ben 25 im 25 yaşında kadın istemem arada 10 yaş olmalı ben 30 o 20 olacak
3-5 yaşın önemi yok bence çok da. Şu an hayatımda birinin olup olmadığını ve ilerisinde de onunla evleneceğimi bilemezsin mesela. O yüzden takılma detaylara boş ver.
Tm dostum sen bilirsin
Erkekler 76, kadınlar 82 yıl yaşıyor ortalama. Sen tercih ettiğin şekilde bir evlilik yapsan ve ortalama yaşınızda ölseniz, eşin hayatının kalan 16 yılında ne yapacak? Arayı çok açmamak lazım bence 3-5 yaş kafi.
evlenmek gibi bir delilik neden yapar insan?
Allah için ibadet niyetiyle. Çocuk yapmak için.
Allah niyetinizi kabul etsin kardeş
Fakfakirim, fakbekarım, faksevgilisizim, fakyalnızım, fakboşuluktayım, fakdeğersizim, fakların fakıyım ben 🤣🤣🤣🤣 var mı benden daha fak
Bekarlık sultanlık değil,
25 yaşından sonra,
Erkekte kızda cinsellik arar düzenli bir hayat o yüzden değil.
Sen evlilik zor birde
Evliyim ve ilişkim de var.
Evliyim, 4 yaşında oğlum var
Ne güzel. Allah hayırlı yetiştirmeyi nasip etsin. 22 yaşındasın birde.
18 yaşında evlilik demek
Hangisine madalya var
🏅 al 😅
@DanseAvecLaVie 🤣🤣 oldu
Sana torpil geçtim, hadi gene iyisin 😅
@DanseAvecLaVie 🤣 alışkın değilim ama
seni ilgilendirmez butonuyum
Evlenip boşandım bekarım
Sen varya dehşet bişisin
Deme öyle deme öyle 🤣 ağzına kimyon sürerim senin 😂
Başka bişi sür ağzıma dilime 😅😅 doğrular ama 😀
Çok şükür ki bekarım