Ya evleneceğim ya da hayatımı sürekli baskı içinde yaşayacağım. Ne yapmalıyım?

Ailem baya katı ve dindar sözde modern olmaya çalışıyorlar falan, 22 yaşındayım ilk defa ciddi düşündüğüm bi ilişkim var ve uzak mesafe çocuk ilk kez yaşadığım şehre geldi ve babam daha ben bi şey söylemeden çocukla tanışmak istedi. Hiç beklemediğim bi hareketti eyw dedim onaylıyor ilişkimi herhalde ama öyle olmadı aylar geçti her beni onunla konuşurken yakaladığın da annem de babamda Altan Altan bana laf soktular küçümsediler. Bende öyle kolay kolay kendimi ezdiren bi tip değilim hep kavga ettim her neyse 1 yıl oldu bu ay (Ocak) babam baktım ben ayrılmıyorum iyice benle kavga etmeye başladı çocuk yüzünden. En son evdeki interneti ve telefonu elimden alarak bitirdi kavgayı hatta bana şiddet bile uyguladı burnumu falan kanattı (abartılmayacak bi şekilde 2-3 tokat) neyse konuşmuyordum 2 gündür. Bugün yanına çağırdı telefonu verdi git ara çocuğu babasının numarasını atsın arıycam öğrenicem madem sen ciddiysin evlen vs. Bu arada ben bu senenin başında üniversiteye yazıldım paralı okuyorum ve sürekli beni babam benim paramla okuyorsun gibisinden laf çarpıtıyor bana. Her şey de parasını öne sürüyor vs. Neyse çocuğun babası seni okutsun. Ev bulun yerleşin vs vs gibisinden bugün konuştu benimle. Benim planımda aksilik olmazsa zaten okuldan sonra evlenmek vardı 3-4 yıl sonra yani. Ama babam yok ben o kadar geniş değilim kızımın sevgilisiyle 3-4 yıl geçirmesini istemiyorum evlen vs gibisinden baskılıyor. Napicam bilmiyorum evet evlenmek istiyorum ama kendi hayatımı okul hayatımı karartmak istemiyorum. Bi de bi yandan şöyle düşünüyorum. Ben 22 yaşına kadar aile evinde hiç kendi ayaklarımın üstünde durmadım hep onlarla bi yere gittim onlarla gezdim hiç kendim şehir dişina çıkmadım (okul gezileri hariç) size yemin ederim eve en geç 20.30 da vardım ona rağmen bu saate kadar nerdeydin diye azar işittim. Erkek arkadaşımla evlenirsem belki bu kısıtlamayı çekmem diye düşünüyorum. En azından 22 yaşından sonra birazda olsa kendi hayatımı yaşarım sevdiğim insanla birlikte olurum diyorum. Ama yine de gözüm korkuyor çünkü hiç planladığım bi şey değildi… biraz akıl verirseniz çok sevinirim..

Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada erkek arkadaşım tamamen bana evlilik gözüyle baktığını zaman farketmediğini falan söylüyor ve o da aslında evlilik evlilik diye tutturuyor arada sadece askerlik var ona da Şubatta gidecek ztn
Ya evleneceğim ya da hayatımı sürekli baskı içinde yaşayacağım. Ne yapmalıyım?