evlenmeyince bir şey olmuyor bazı insanlar çok saçma düşünüyor özellikle evlenip 4 5 çocuk yapmış insanlar çoğu yorumu pişman oldukları için yapıyor diye düşünüyorum o evlendi ise sende evleneceksin gibi ama biz erkekler de dürüstlük var yapma kanka bitersin diyebiliyor direk arkadaşlar. Eğer kendi ayaklarının üzerinde durur isen evliliğe ihtiyacın yok söylediğin gibi bende evlenmek istemiyorum kendi halime yaşamak istiyorum ama arkadaş gibi olacağım birisi de olur ise yani pişman etmeyecek sevgili olacağıma beraber yaşarım diyorum ama bu da çok zor çünkü seçiciyim hemen aklıma yatmaz o yüzden zor olmaz ise de olmasın sorun değil
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yıl32 yaşındayım bekarım. Ve çok mutluyum. Evlen yalnız kalma diyorlar da evlenenler çok mu mutlu acaba? Eşiyle oturup 2 dk sohbet bile edemiyorlar. Kimsenin kimseye tahammülü kalmamış. Yok evlen yaşlanınca sana bakacak biri olur diyorlar da en kral ask evliliği bile 1 yıl sonra bitiyor. Kim kimin yanında kalacak yaslanincaya kadar. Sen ınsanların dediklerine bakma canım .
5 evlilik yapmış, sürekli sorunlar yaşamış kadın bile gelmiş bana evlen diyor. Senin gibi olmamak için evlenmeyecem diyorum. Üstelik onun hayırsız bir oğlu var gelmiş 25 yaşına. Annesinden geçiniyor, çalışmıyor, evleri kira. Kadın ama bıkmadan usanmadan evlen diyor. Ben yandım sen de yan mi diyor ne diyorsa artık 😀😀 benim etrafimda hiç mutlu evlilik yok maalesef.
Insanların dediklerini asla takma. Evlensen bu sefer çocuk niye yapmıyorsun diyecekler. Çocuk yapsan buna kardeş lazım. Yapın diyecekler. Asla söyleyecekleri yorumları bitmez.
Sen nasıl mutluysan öyle devam et. Madem bu kadar biliyorlar önce kendi evliliklerinde mutlu olmayı bir becersinler ki sonra başkalarına akil versinler.
Ben hiç bir zaman evlilik meraklısı biri de olmadim. Yanlış insana denk gelirsem hayatım cehenneme dönecek ve doğru insan diye bir şey de yok bence. Herkes kendi başına. Seni anne babadan başka hickimse gerçek sevmez. Sevgiden ölüp bitenler , aşığım diyenler neler yapıyor. Zaten biraz burada takıl soruları gör, ilişkiler ne durumda anlarsın. Kendini böyle şeylerden hep koru. Nasıl mutlu oluyorsan öyle devam et.
Önemli olan mutlu olmak değil mi. Onu bulabilmek ve inan bana yalnız insan o kadar mutlu oluyor ki. En azından kandırılma, aldatilma , yalan dolana maruz kalmıyoruz. Kafa rahat , gönül huzurlu ve sakın bir başkasının sozu ile evlenme. Gidip ona ama sen sebep oldun sen baskı yaptın desen , evlenmeseydin der sana. Suçunu kabul bile etmez.
Umarım hep mutlu olursun ve ınsanların söylediklerine kulak asma. Evlensen de konuşacaklar evlenmesen de. 😇😇😇
31 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim, uzun uzun yazmışsın. Sen de insallah hep mutlu olursun🌹
+1 yılNiye zor olsun?
Ayrıca kimin ne dediğini ne önemi var :) Diyelim ki bunu takıyorsun, peki evlendikten sonra susulacak mı sanıyorsun?
Uzun boylu biri ile evlenirsin, arada boy farkını konuşurlar. Kilolu alırsın yanına yakıştı mı derler. Ahlakı düzgündür farklı bir kulp bulurlar. Sonuç itibari ile sen ne yaparsan yap her zaman bir şey bulacaklar ve bulurlar.
Sen ne istiyorsun, ne düşünüyorsun? Bu hayat seni hayatın sen mutlu musun? Gerisi önemli değil.
Ayrıca karşına biri çıkacak mutlaka, o zaman istesen de istemesen de evliliği düşünüyorsun zaten :) Zamanın var diyelim. Öyle değilse bile çok takılacak bir şey değil.
Mutlu olman dileklerimle. Sağlıcakla kal.
00 Yorumla
tek başına hayat devam ettirmek ileriki yaşlarda zor oluyor maalesef bunun bir çok kanıtı var yaşlandıgında insan birine ihtiyaç duyuyor sevgi anlamında bakıcı degil
11 Yorumla
Soran+1 yılYaşlılığa kadar yalnızlığa alışmış birisi, yaşlanınca soru eder mi ki acaba? Bir kadın için çocuk sahibi olmamak pişmanlık sebebi olabilir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılYani tabii ki zor olur diyemem ama insan yaşamak için insana ihtiyaç duyuyor
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayat zor olmaz ama her insanın çift olmaya hakkı var
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 264,8b cevap paylaştı.
u +1 yılEvet zor olur
00 Yorumla
+1 yılBen bu yaşa kadar hiç bekarlığın sıkıntısını yaşamadım ama artık akşamları eve gidesim gelmiyor. Dışarıda bir saaten sonra yok karım bekler başkası çocuğum hastalandı yanına gideceğim gibi bahanelerle gidiyorlar ve tek kalınca ne yapsam da zaman geçse derdi oldu bu son zamanlarda. Umarım geçici bir durumdur.
14 Yorumla
Soran+1 yılAnladım. Evde nasıl zaman geçiriyorsun peki?
- +1 yıl
Kitap falan okuyordum bilgisayarda takılıyordum maç falan izliyorum ne bileyim :) kafam karışık olursa içim sıkılıyor o zman dışarı çıkıp yürüyorum yorulup eve gelip yatıyorum falan ama bu böyle gitmez :)
Soran+1 yılFena değilmiş. Evlensen ilk aylar güzel sonra da sıkılırdın.
- +1 yıl
öyle ama yalnızlık bence daha zor. Bilmiyorum ki Allahtan hayırlısı.
Aşk İlişkileri konusunda 408 cevap paylaştı. 30 yaşındayım bekarım hayat neden zor olsun ki? Güvenilir bir dost bulmanın bile çok zor olduğu zamanda, hayatını paylaşacağın bir insan bulmak başlı başına bir mesele. Yakın çevremde evli olan çiftler var hiç biride hayatından memnun değil birisi 3 ay önce ayrıldı birisi 1 hafta oldu ayrıldı diğerleri kendi aralarında ya da yanımda sürekli bir kavga sürekli boşanma lafları falan böyle saçma sapan bir evlilik yaşamaktansa evlenmemeyi tercih ederim. Ailem de bu konuda benimle aynı görüşte
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim çevrem de öyle. Ama nedir bu evlenme baskısı anlamış değilim
- +1 yıl
Türkiye'de evlilik bir başarı olarak görüldüğü için bastırıyorlar. İnsanlar her devirde olduğu gibi toplumun kurallarına göre davranış sergiliyorlar. Sorgulamadan ziyade doğru olan bu ve ben de bunu yapmalıyım şeklinde düşünüp bir anlık kararla çat evlilik, sonrasında kararan hayatlar, saklayabildiği kadar huzursuzlukları toplumdan saklayarak, mutsuz bir şekilde hayatlarını geçirmeyi göze alan bitkin ve yorgun insanlar, aileler ile daha da çekilmez bir Dünya oluyor.
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi kendine yeten insan her türlü yaşar. Yaşamak için başkalarına ihtiyaç duyan ya da öyle düşünen insanlar bunun bir zorunluluk olduğunu varsayar. Kendi ayakları üzerinde duran birçok kadın var ancak birçoğu sırf duygusal sebeplerden ötürü evleniyor ya da sevgiliye ihtiyaç duyuyor halbuki duygusal ihtiyaçları olmasa ya da bunun ihtiyaç olduğunu sanmasalar tek başlarına yaşayabilirler.
12 Yorumla
Soran+1 yılSonra da çocuk derken, ev işleri derken birde iş hayatları varsa tamamen yıpranıyorlar. Değil mi?
Cevap sahibi+1 yılÖyle tabii ya da erkekler kendi kendilerine yetebilseler belki evlenmezler. Çoğu erkek kendi kendine yetemiyor, çamaşır, bulaşık nasıl yıkanır temizlik nasıl yapılır bilmiyorlar karısı 2 gün bir yere gidince aç kalan erkek biliyorum ben
- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenin ama doğru insan ile, aşk ile tutku ile evlenin. Diğer şekli aldatma, iki yüzlülük ve zulümdür. Tabii ki evlenmeli, yuva kurmalı, hayata el ele, göz göze, aşk ile, tutku ile devam etmek lazım.
23 Yorumla- +1 yıl
Yalnızlık Allah'a mahsustur derler büyüklerimiz. İnsan yaradılışı gereği asla yalnız kalamaz, kalmamalıdır da. Evlenmek niyeti olana Allah'ta, kulları da yardım eder. Nereden çıkardınız evlenmem imkansıız, ben asla evlenemeyeceğimleri? Atın kafanızdan bunları. Evleneceksin de, çok güzel çocukların da olacak ve mus mutlu da olacaksın.
Soran+1 yılAllah yardım eder diyorsunuz da, imtihana tâbi tutacağım diyen de kendisi. Birde herkesi normal yaratmıyor, evliliğe engel durumlarım var maalesef. Evliliğe karşı değilim zaten. Yorumunuz için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Günaydın. Evliliğr engel ne olabilir ki? Bunlardan bahsetmediniz ki zaten.
Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı. Evet zorlukları var. Mesela benim yaşım 29 ve çiftçiyim. Az önce şeftalileri sulamaya gittim giderken de su motorunu götürdüm ama bişey almayı unutmuşum eve gelip onu aldım su motorunu tek başıma yerine yerleştirmeye uğraştım. Ama eşim olsaydı bana yardım ederdi ve bende yorulmazdım. Yani yalnız kalınca hayat zorlaşıyor
11 Yorumla
Soran+1 yılYalnızlıktan bahsettim; hastalık, işlerde destekçi vb için değil.
benim 6 aydan fazla oluyor eski eşimden boşanalı , önceleri yalnızlık iyi geliyordu kendini dinlemek falan ama şimdi gerçekten sıkıcı olmaya başladı , ilgilenecek birlikte eğlenip vakit geçirecek birine ihtiyacım olduğunu hissediyorum. Ama neresinden bakarsan bak yalnızlık kolay değil ve benim gibi biri için iyi bir şey değil
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 550 cevap paylaştı.
+1 yılYalnız yaşamak dışarıdan göründüğü kadar güzel ya da kötü değil... Kendi içinde artıları ve eksileri olan bir durum... Genelde kişinin kendi tercihleri çerçevesinde şekillendiği için, genel-geçer bir durum sözkonusu değil... Hayatın amacını evlenmek olarak gören tipler her zaman olacaktır..
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,4b cevap paylaştı. 33 yaşındayım, bekarım. Hayatım şu ana kadar güzel gidiyor, bundan sonra ne olur bilemiyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yılEndişen var mı gelecek için?
- +1 yıl
yani yalnız kalır mıyım diye bazen düşünüyorum, ablam var yeğenlerim var. o nedenle kalmam inşallah. maddi kaygım var daha çok, çalışmam ve kendimi en kötü emekli yapmam gerek. onun dışında bir sorunum yok hatta hayatım çok güzel bile denebilir.
evimi aldım, yazlık bir yerde çok güzel eşim dostum geliyor sürekli, keyifli yaşıyorum.
Soran+1 yılNe güzel...
Hakkında hayırlısı olsun.
Aşk İlişkileri konusunda 16,3b cevap paylaştı. Evlenmey3nlerin cogu bi yastan wonra buyuk pismanlik yasiyor ama telafisi yok.
16 Yorumla
Soran+1 yılEvlenenler de pişmanlık yaşıyor
Soran+1 yılİstemezler. Toplum baskısından mecbur hissederler. Zehirli evliliklerini sürdürürler
Soran+1 yılEvliliği kaldırabilecek biriyim ama işte...
+1 yılHic bir sorun olmaz ama böyle takıntılara gerek yok. Ne evlilik takıntısı ne de evlenmeme takıntısı anlamsız. Kadın erkek fark etmez 30 larına kadar doya doya hayatını yaşamalı 30lardan sonra dogru insanla evlenmeli
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılAsıl evlenirsen hayat zor, o diyenlere aldırma...
11 Yorumla
Soran+1 yılEvli misin, öyleyse pişman mısın, tekrar evlenir miydin?
- Aşk İlişkileri konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılhiçbir şey yok yalnız kalmakta hatta daha güzel. Ben evlenmiş ve boşanmış biri olarak şunu söylim, evlilik gerçekten hele bu zamanda hem kadına hem de erkeğe zulüm... Kimsenin lafına takılma. Hayatına bak.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılBen 42 yasindayim bu hayatta yaptigim en guzel is evlenmek derim. Dunyaya bi daha gelsem 18 yasinda evlenirim evlenip pisman olanda var ama ben degilim
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Yok ya ne alaka. Evde kalmak terimi çok saçma. Eğer seviyorsan huzuru gayette güzel olur sen laflara bakma
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. 50 den sonra evlenirsin ne olacak. Artık insanlar her yaşta evlilik yapıyor ne zaman canın isterse o zaman evlen
10 Yorumla
+1 yılEvlenirsen kolaylaşir mi? Bu sorunun cevabina odaklan. Bende bekarim , fakat evlenirsem hayatimda kolaylasacak olan bulaşıklar ve ütüm olacak.
10 Yorumla
+1 yılSelam zorluklar var tabi ama bı yandada iyi bekarlık
14 Yorumla- +1 yıl
Milleti gördükçe evlenmek gelmiyor içimden zaten
- +1 yıl
Kimse çekemez diye bir şey yok kimse benim hayatıma girmiyor ya g*** yemez
Yalnızlık kutsal bir eylemdir bunu çoğu insan başaramaz.
Bakmayın siz o konuşanlara.
10 Yorumla
+1 yılkız olmak vardı bu dünyada ne diye erkek doğdum madem erkek doğdum ne diye tipsiz ve fakir bir ailede doğdum
11 Yorumla
Soran+1 yılKız olmak mı vardı? Keşke erkek doğsaydım
- Aşk İlişkileri konusunda 465 cevap paylaştı.
+1 yılBenimde yaşım gelmiş durumda ama hayırlı olacak biri denk gelene kadar kafama takmıyorum
10 Yorumla Kalabilirsin tabiki bu bir tercih meselesi. Bu şekilde mutluysan kimseye söz düşmez
10 Yorumla
+1 yılSeveceğim bir insan karşıma çıkana kadar evlenmeyi düşünmüyorum. Bazısı yirmisinde evlenir, bazısı kırkında. Nasıl iyi hissedecekseniz.
00 Yorumla40 yaşındayım. Bekar arkadaşlarım mevct. Eğer güzel bir arkadaş ortamın varsa evliliğe gerek duymayabilirisin
00 YorumlaBen... Evlenmesen degilde yaskandınmı ya da her zaman yanında birinin olmasını istiyor can dostu gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılValla tek zorluğunu şu an tatilde hissediyorum. Yalnız tatile çıktım. Çok sıkıcı geçiyor.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 624 cevap paylaştı. tek başına da gayet rahat ve özgür olursun senin kararın
00 Yorumla
+1 yılevlenmezsen hayat zor olmaz kolay olur. Sadece belki bazı şeylerden eksik kalırsın hepsi bu.
00 Yorumlaben bekarım,
neden evlenemeyeceksin ki?11 Yorumla
Soran+1 yılBazı durumlardan ötürü:(
Özel.
Neden zor olsun neyi zor olabilir yani
12 Yorumla
Soran+1 yılOnu merak ediyorum.
Aaa niye olmasın çokta güzel olur basına kocayı alınca nolcak sinir stres hep baska ise yaradıkları mı var
10 YorumlaBende evlenmek istemiyorum yalnız yaşarım gittiği yere kadar paramda var niye rahatımı bozayım ki
20 YorumlaNe bakiyosun kimin ne dediğine bende evlilikten uzak biriyim boş ver konuşan konuşsun
20 Yorumla
+1 yılGenis ailen yoksa benim gibi sikinti oluyor. sen neden evlenmiceksinki?
10 YorumlaYalniz kalmak iyi değil insanın konusagi birseyler yapacağı diğer yarısı olmali
10 YorumlaBen bekarım evlenmek istemiyorum belirli bir yaşa kadar
11 Yorumla- +1 yıl
35 diyorum ben ona
Kendinle alakalı bir şey. Kendi kendine mutlu olabiliyorsan güzel. Bekarlık zor ama evlilik de çok zor bir şey. Her evlenen mutlu olsaydı boşanan olmazdı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet yaşı büyük olup da bekar olan var ama bunu kaldırabilecek kadın nerede acaba?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGorursu n yalniz kalinca ins zırmazsin hjgh
136 Yorumla
Soran+1 yılHarun Bey gider misiniz acaba?
Cevap sahibi+1 yılAğlaa kudur ahah
Soran+1 yıl💩💩💩💩💩💩💩💩
Cevap sahibi+1 yılTm o ya
Soran+1 yılOrrrrrrruuuuusssss puuuuu cçooocuuuğuuuuuu 🤣🤣
Cevap sahibi+1 yılOyleyim lan var mı anam ksar benim
Soran+1 yılSus terbiyesiz anana laf etme
Cevap sahibi+1 yılLan sen dedin ya simdi ors b cocugu diye mlmisin
Cevap sahibi+1 yılBide diyo anana laf etme
Soran+1 yılÇık gizliden
Cevap sahibi+1 yılIyi ciktim noldu
Soran+1 yılNasılda tahmin ettim ama
Cevap sahibi+1 yılNeyi la ne diyon mk
Soran+1 yılNiye kız hesabı acıp, kizlarin psikolojisini bozan yorumlar yapiyosun
Cevap sahibi+1 yılSanami sorcam kaybol ya
Soran+1 yılTabi bana sorcan
Cevap sahibi+1 yılBak ya bide emir veriyo senin eline dussek anamizi bellersin korkulur senden
Soran+1 yılSen elime düşseydin keşke. Eşsek sudan gelinceye kadar döverdim seni çatlak erkek
Cevap sahibi+1 yılEminim yapardin ayakabilarinin altini bile yalatirdin mk bosunami dedim senden korkulur diye
Cevap sahibi+1 yılHem orsb cocugu diyo hemde anana laf etme diyo kafaya bak ya🤣
Soran+1 yılKonum at, cidden
Soran+1 yılSevicem seni
Cevap sahibi+1 yılSevicem derken nasil yani🤔🤔
Cevap sahibi+1 yılHic bisey anlamadim
Cevap sahibi+1 yılCidden demissin bide
Soran+1 yılGelip senin başını okşayıp, sevgi göstereceğim kabul mü
Cevap sahibi+1 yılCiddimisin hadi be😀
Soran+1 yılKnk bu hareketlerin hep sevgisizlikten. Nerdesin sen?
Cevap sahibi+1 yılDgru mk nerden anladin sevgisizlikten oldugunu
Cevap sahibi+1 yılVay be😶
Cevap sahibi+1 yılIki basimi oksasan iki elinj yanagima atip sevgi gostersen yeterdi be😑
Soran+1 yılValla mı, bırakır mıydın böyle yorumlar yapmayı. Nerdesin sen
Cevap sahibi+1 yılYapmazdim ya sevgisizlikten evt benim tipimde kalbjmde iyi aslinda ama hersey sevgisizlikten🙄
Soran+1 yılAnladım. Yapacak bir şey yok. Bu tür sorular soran da senin gibi insanlar ama. Gelip bizim gibilere değil, göttü kalkmış kişilere yap bence.
Cevap sahibi+1 yılPeki sen guzel bi insansin aslinda ya sevdigin kalbinde biri varsa cok sansli o kisi grcekten
Soran+1 yılEstağfurullah knk, o senin güzel bakman.
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla acele etmeye gerek yok. Çok rahatım ben çocuk bakmaya gelemem arkadaşlarımla gezerim tozarım tek başıma dersen olmaz.
10 YorumlaBen evlenmedim zor değil bence
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yıl35 yaşındayım bekarım hanımefendi
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. var tabi 28 yaşındayım bekarım sevgilimde yok
11 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı. ben varım şuanda hiç sorun olmuyıor
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 745 cevap paylaştı. İleride zor olur hastalığı var derdi var
10 YorumlaNafaka kalkmadığı sürece evlenmem daha kolay erkek için nafaka ödemek kaygısı yok
00 Yorumlaselam ıyı gunler musaıtsen bişey sorabilirmiyim
12 Yorumla
Soran+1 yılBuyrun sorabilirsiniz
- Aşk İlişkileri konusunda 920 cevap paylaştı.
+1 yıl35 den önce evlenme
14 Yorumla- +1 yıl
35 den sonra doğuranların sorunlumu oluyor?
Soran+1 yıl35 yaş menapoz yaşı değil, sağlıklı bir yaş. Eğer doğum için sıkıntı olsaydı ebeler, doktorlar kendileri çocuk yapmazdı. Sağlıklı doğum için yaş bir kriter değildir. Düzenli ve sağlıklı bir regl döngüsü şarttır. Şimdiki genç kızlar daha 17, 18,20,23 .. yaşlarında pkos vb üreme sorunları yaşıyor, çocuk sahibi bile olmuyorlar. Nice 35, 36 37 yaşındaki kadınlar sağlıklı doğum yapıyor. Çıkarın şu saçma algıları kafanıdan resmen 30 yaş üstü kadınları yaşlı ilan ettiniz.
+1 yıl36 yaşındayım..
bir zorluğunu görmedim..10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet nafaka alamazsın
11 Yorumla
+1 yılEvlesen daha zor bencee
10 Yorumla
+1 yılBence evlenince zor oluyor
00 YorumlaBende evde kaldım.
10 Yorumla
+1 yılVar evet benim o
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı. Bekarım zor değil
10 YorumlaHem bekar hem bakir