Arkadaşlar lütfen beni biraz olsun ciddiye alın gerçekten hiç iyi değilim. Artık ne yapacağımıda şaşırdım. Ben 1 sene önce zorla bir adamla evlendirildim. şu an 19 yaşındayım o 32 yaşında. Allah var ya bana bir kere olsun kötü davranmadı. O çok iyi bir adam fakat sevemiyorum olmuyor. İşi zorlaştıran kısım bunda iki ay önce bana aşık olduğunu ve artık ona bu kadar soğuk davranmamın onu çok üzdüğünü söyledi. Ben soğuk davranmak istemiyorum fakat çok utanıyorum. Hala bana her dokunuşunda yerin dibine giriyorum sanki rahatsız oluyorum. Bana zorla hiç dokunmadı fakat ona karşı sorumluluklarımın olduğunu biliyorum. Evlendiğimizde bile 5 ay bana elini sürmedi. Neyse onun hisleri beni çok üzüyor ben bir umut boşanırız diye beklerken o sanki onu sevdiğimi söylemem için gözümün içine bakıyor. Ona acıyorum. Bazen gece yanımdan kalkıp oturma odasına geliyor onu kaç kere ağlarken yakaladım. Lütfen biriniz akıl verin artık delirmek üzereyim
Aile & Toplum konusunda 17,7b cevap paylaştı. Bak güzelim arada taş farkı bana göre abartılacak kadar yok çünki arada 15 yaş fark olan senin gibi bir komşum var adam emekli çok iyi anlaşıyorlar ve çocukları çok başarılı hepside işinde gücünde, evet sizde bir terslik olmuş sen istemeden evlenmissiniz. Adam sizin ifadesine göre insanı olarak iyi bir insan, bu işte asıl olan kötü alışkanlıkları olmayan biri gibi, varsayalım ayrıldın boşanmış bir hanımın yeniden evlenmesi durumunda belkide daha yaşlısı olacak veya insanı değerleri zayıf sadist biri olmayacağı konusunda bir garanti yok. Birde dul olunca bu ülkede erkeklerin bakış açısı evlensende seni dul aldım kimbilir elin adamına ne yaptıysa boşadı suçlamasıyla karşılaşacaksınız bunların olmayacağının garantisi yok. Bence bu adamla aramdaki buzları eritin benim komşum gibi birbirinizi sevin, başarılı güzel çocuklar yetiştirin. O çocuklar tüm soguklukları, uyumsuzlukları, yaşfarkinı yok eder evinize sevgi saygı ve aşk hakim olur gibime geliyor yinede geçim yapacak sensin. Bence adam sana sevgisini sana verdiği değeri 5 ay ilişkiye girmeyerek ispatlamış, başka biri olsaydı çoktan tecavüz eder ilişki yaşardı bunu yapmamaklada efendi olduğu açık. bu işte sevgi saygı güven önemli sen artık bu adama soğuk davranma aşkına cevap ver. Hersey gönlünüzce olsun
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSen sevemiyorsun o seni çok seviyor ve çok zıtsınız duygusal ve his olarak. O yüzden yapmanız gereken şey onunla uygun dille konuşup seni sevmeyi denedim ama gerçekten sevemiyorum o yüzden bu evliliğe daha devam etmiyelim ikimizin mutluluğu gibisinden nazik bir dille konuşup anlamasını sağlamanız lazım.
02 Yorumla- +1 yıl
Bence sevmeye çalış sana dokunmamış bile senin rızan olmadan bizim sevdiklerimiz çıkar için severken bizler gerçekten bizi seven insanların değerini bilmiyoruz
- +1 yıl
@Sevdacicegi3434 katılıyorum gerçekten sevgi dediğimiz şey bı anda nefrete dönüşebiliyor sevdiklerimize zarar verir olduk insanlar sevdiğini öldürüyor adı sevdigim için yaptım oluyor böyle sevgi yere batsın sana saygı duyan her konuda destekleyen bakmaya kiyamayan asıl gerçek Sevgi budur
+1 yılAdam gibi adam gerçekten. Sana kıyamıyor işte. Zaman tanısanız birbirinize, oturup arkadaş gibi konuşsanız. Belki daha iyi olur. Birbirinizle duygularınızı paylaşın mesela. Benim gözüme çarpan önemli detay şu. Nikaha kimsenin baskısı altında kalmadan hayır diyebilirdin. Neden evet dedin ki?
02 Yorumla- 1 yıl
adam gibi adamlığa bak 15 yaş küçük kızla evleniyor üstelik kızın rızası yok daha 19 yaşında çocuk
- 1 yıl
zihniniz kirli
- Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılHadi tamam ailen zorla evlendirdi ama seni şu anda tutan ne? Adam seni seviyor olabilir çok iyi biri de olabilir ama bu hayatında kalması için bir sebep değil. Tamam iyi bir adam madem yazık etmek istemiyorsun şöyle düşün, kendini sevmeyen biriyle evli. Hem sana yazık değil mi? Kendini de düşün. Ben senin yerinde olsam aileme dava bile açarım. Her anne baba kutsal olmuyor işte.
Sen adamla güzelce konuş ben boşanmak istiyorum diye baktın olmuyor kalk git evden. Ya da ters tepki verir zorla tutar eder diyorsan hiç haber vermeden çık git boşanma davaaı aç. Zaten istemediğin bir evlilik olduğu için yüksek ihtimalle tek taraflı bile kolayca boşanırsın. Yaşın genç daha gir işe çalış kendine bak.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
- Aile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı.
+1 yılKeşke böyle bir evlilik olmamış olsa idi diretseydin evde kaçarım pahasına da olsa belki o zaman bir hal çaresine bakılırdi veya bu evlilik olmayabilirdi. Şimdi dökülmek zorunda kalmazdin. Neyse üzülüyorum ona demişsin hiç kötü davranmadı demişsin vs yani kesinlikle bitirmek istiyorsan açık açık söyle hergunn öleceğine bir gün öl daha iyi ama iki arada bir derede kalıyorsan az daha sabret belki ısınırsın çocuk yapın belki onun vesilesiyle ona ısınırsın ne bilim karar senin yani zaman kötü kimin eli kimin cebinde olduğu belli değil bundan sonraki adayın nasıl çıkacak bilemezsin yağmurdan kaçarken doluya tutulmayasin. Derlerki ilki iyi ise yol gidilir biterse şayet 2. 3. Hepsi aynı b.. tur anladinmi yinede karar senin hayat senin seçim senin
00 Yorumla Öncelikle çok üzüldüm okurken duygulandım zor bı durum ama adam seni uzmemis sana kötü davranmamis zorbalık yapmamış evet yaşın genç sevemeyebilirsin benim önerim kendi fikrim sevmeye çalış eğlenceli vakit geçirin isinirsin çünkü gerçekten severek evlenip çok kötü günler geçiren insanlar var sonrası boşanma oluyor belki de o senin bı sınavın öyle düşün o adamı sevmeye çalışırsan rabbim belki seni odullendirecek çünkü anlattığına göre adam çok iyi bı insan seni de seviyor bazen elimizdeki değerlerin kıymetini bilmek gerekir yoksa Allah onu elimizden alır daha beterini verir onunla ugrasiriz unutma gelen gideni aratır 😔
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Adamın kıymetini bil, biraz da sen gayret göster. Dışarısı iti uğursuzu ile dolu, bulmuşsun naif, kibar, düşünceli adamı yıkma onu da. Belli ki sen de aynı şekilde naif, düşünceli birisin, iyi düşün ona göre bir yol izle. Olur da aldat, boşan vs.. gibi abuk subuk öneriler gelirse de kulak asma bence.
00 Yorumla
+1 yılZorla evlendirilince çok büyük yük hemde nasıl ama karşı tarafta bu yükü sirtlaniyor. boype imtihan gibi bir hayat başlıyor.
Öncelikle sakin ve duru bir zihinle koşulları degerlendirmesin.. buna aileler maddiyat vs. Her açıdan hesaplaman gerekir.
00 Yorumla
+1 yılOna karşı sorumluluklarının olduğun farkındasın ama sen insanların bakış açısından çıkamamış sin onunla biri gördüğün de ya da evli olduğunuzu duyunca verdiği tepki seni yıkmış yanlış anlama boşansan gidip kendi kusagindan biriyle evleneceksin aşk diyceksin sevgi diyceksin ama dediğine göre onun verdini ne değeri sana verir nede sevgi ve saygıyi belki iki gün sonra hadi ordan bile eder geldi yere git diyerektn kır artık şu kilitleri millet neder nasıl düşünüyor kafasından çık mutluluğu yakala huzuru bul kimn ne düşündüğü senin hayatını etkilemez senin nasıl düşündüğün senin geleceğindr
00 YorumlaAdamla aranda çok yaş farkı var istememen çok normal. Abin yaşında yani. Sende çok küçüksün 🥹 Ailen destek çıkıp arkanda durursa boşan hemen ama zorla evlendiren ailendir zannetmiyorum sahip çıksınlar. Ama bu böyle de gitmez. Kadın sığınma evleri var oralara başvurabilirsin. Yardım eden mutlaka çıkar.
00 Yorumlaçok üzüldüm ikinize de 🙁 keşke birlikte bir orta yol bulabilseniz. yaş farkı çok biliyorum fakat adam iyi birine benziyor, sen de kendini bi tık zorlasan olmaz mı belki içinde bir şeyler değişir. boşanmış olsan çok daha iyi olmayacak çünkü, zorla evlendirildiğin eve tekrar dönmek isteyeceğini sanmıyorum
00 Yorumla
+1 yılBu kız milleti ne istediğini bilmiyor bence boşan sevgili bul hayatını mahvetsin sonra bir tane daha bul o da kırıp döksün sonra 30 yaşlarına gel deki beni adam gibi sevecek biri yok mu evlenecek Mesut edecek.
Yaşın küçük ama eşinin değerini kaybedince anlayacaksın
12 Yorumla- +1 yıl
Doğru söze ne hacet var
- +1 yıl
@Sevdacicegi3434 Eyvallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdam adam gibi adam gerçekten adama üzüldüm ne olursun dertler arkdas gibi otur sohbet et kahvaltı yemekler hazırlar çay kahve için gezin adamı mutlu et emin ol başka adam seni kapıya koyardı ickici olabilirdi kumarci olabilir bu adamla evlendigine şükür et adamın tipine değil kalbinin temizliğine bak gerçekten kalp çok önemli bende evliyim yeni evliyim hata eşimin tipi yok mesela parası var kalbi temiz beni deliler gibi seviyor kıskanıyor huyu temiz kalbi temiz ben bu yüzden eşimi seviyorum her isteidgimi yaoiyor bende onun her istediğini yapıyorum en kısa zamanda bebek bekliyoruz bile sende dediğimiz gibi yap yorumlardikler dinle eşini sev çok önemli gerçekten sana abi baba abla anne eş gibi oluyor gerçekten
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılburaya yazdıklarını oona söylemelisin konuşmalısın iletişim önemli durumunu anlat ve farkına varmasını sağla emin ol iletişim kurarak anlaşmaya çalışarak çok güzel bir evliliğe kapı aralarsınız böyle birisini bulamazsın ciddiyim bulamazsın sonra pişman olursun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYapma ya gunah niye oyle davraniyosun Adama ickisi kumari kari kiz ayagi olsa dahami iyi hm? Yapma sev onu olgun senin gibi de degil sen Şu an cocukca dûsunuyosun evlenmissin evinin kadini ol yuvana sahip cik kocana sahip cik sev onu üzme tamam ve uygula bunlari tmmi ablacim. sakinnn yani aslaaa hos degil yapma sonra cok pisman olursun is isten gecince kocani uzmeye hakkin yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeşke bir orta yol bulsanız okurken çok çok üzüldüm benim severek isteyeek evlendigim adam benim için bir kez göz yaşı dökmedi yüzüme bakıp aşık olduğunu söylemedi ağzından duymadığım hakaret kalmadı ne güzel sana değer veriyor seni seviyor Allah karşına böyle birini çıkarmış umarım sende seversin onu...
00 Yorumla
+1 yılAslında kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz sanki başına silah mi dayadılar istemiyorum demeliydin bitirseydin ama kalbinde ona karşı bir his varsa onunla yaşamaya devam et artık eşin senin
20 Yorumla
+1 yılBak bu doğru ise , sana bu kadar değer veren birini uzme başkası olsa sana neler neler yapardı. Seni gerçekten el üstünde tutuyor emin ol sevebilirsin onu
20 Yorumla
+1 yılBalım ya sevdiğini alacaksın, ya da aldığını seveceksin; aksi takdirde hayat çekilmez. Senin adına çok üzüldüm ama sevebilirsin, o da seni böyle güzel seviyorsa sen de sevmeye çalış. Onun açısından da düşün.
00 YorumlaÇok zor durum he valla, iki ucu boklu değnek diyorlar ya bu o işte. Allah yardımcın olsun valla bende buna verilebilecek tavsiye hiç yok. Yaşadığım veya içinde bulunduğum bir örgü değil.
10 Yorumla
1 yılona karşı sorumlulukların yok sen daha 19 yaşındasın oysa 32 yaşında eşek kadar bir adam ekonomik özgürlüğünün eline alıp bırakmalısın ne aşkı ya
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılOnun hayatından çıktığını düşün.
Eğer üzülüyorsan sende sevmişsin demektir.
Boşuna adamı da kendini de üzme. Sevmeye çalış.
Seni seveni bulmak hele ki bu devirde çok zor.00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılZorla evlendirilmek olmaz yanlış durum ama sen daha baharındasın adam 32 yaşında büyük abin yaşında resmen mesela ama sevmiyorsun ama evlilik olmaz sen soğuksun
00 Yorumla
+1 yılOnunla konuşman en iyi çözüm ondan utandığını hala ona ısınamadığını söyle kendinize bir şans ver biraz sevmeye çalış en azından iyi bir insan olduğu için ılımlı yaklaş güzel ve verimli vakit geçirmeye çalışın belki seversin ama kendini şartlamadan yap bunları
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 386 cevap paylaştı.
+1 yılYazık adama be
Sende zorla kendini biraz
Böyle adamlar senden almaz. Sana verir. Gidip ciğeri üç kuruş etmez adamlara meze olursun sonra10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUzulum cok, keske evlenmeseydin dicem olmusla olmuse care yok derler. Sonucta baya da bir yas farki var ama. Sen nasil birini isterdin hayal ederdin asik olcagim sevecegim die onu dusun sonra da kocani ona cevir.
10 YorumlaMutlu olmaya bak poncik. Değilse hayat seni çok kötü çarpar. Merhametli bir adam imiş bak. Ne güzel işte
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 908 cevap paylaştı. Sen bu adamı kaybetme bırakıp gidersen ileride çok pişman olacaksın çok seviyor işte seni daha ne istiyorsun zamanla seversin sende
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılSevmeye calisssan bir şans versen ona
Seni üzmemis sana dokunmaya bile kıyamıyor esinn olduğu halde01 Yorumla- 1 yıl
eşi olunca rızasız dokunması normal değil zaten?
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBosan o zaman. Madem sevmiyorsun yazik degil mi adama? Allah askina milletin duygulariyla oynamayin ya yeter.
01 Yorumla- 1 yıl
ya inanmıyorum Bir de 19 yaşındaki kıza sitem etmişsin 18 yaşında rızası olmadan evlenmiş eşek kadar adam da buna göz yummuş ağlıyormuş ağlasın
+1 yılSizi bu hale getiren vebalini nasıl öder bilemem... al karşına konuş açık açık anlat durumu... birlikte bir çıkış yolu bulursunuz belki
00 Yorumlakonuş onunla öyle biri seni anlar o adam kötü biri değil inan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılsen o adama eninde sonunda verirsin ben onu bilir onu söylerim
00 Yorumla Kardeşim seviliyorsan sende sans ver bir sure sonra bakarsin ki sende sevmissin
00 YorumlaNe diyelim şimdi bu durumda bende olmak istemezdim doğrusu :(
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 674 cevap paylaştı.
+1 yılOna da yazık, sanada yazık. Böyle vaziyetin içine ediyim. Yalnız suç sizde değil ailelerde
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor sen daha neredeyse çocuksun üniversite de olman gereken zamanındasın
10 Yorumla
+1 yılBoşa tabii önce bi polise git evlenecek yaştaysan REŞİT sin demektir reşitsen zorla hiç bir şey yapamazlar sana
10 Yorumla
+1 yılZorla evlendirildiğini biliyorsa eğer zorla güzellik olmayacağını da anlamıştır. Zamanla o da atlatır bu durumu.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Önce söyledin mi adama istemiyorum diye bilerek evlendiyse hak etmis
11 Yorumla- 1 yıl
kesinlikle
1 yılBence Boşan seni sevmesi senin onu sevmen anlamina gelmez sevmiyorsan zorlama boşanmak istediğini söyle
00 Yorumla
+1 yılBeraber vakit geçirseniz ne biliyim film izleyin, yemek yapın, sohbet edin, kahve için
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİkinizede üzüldüm bence onu karşına alıp ciddi ciddi konuşup boşanmalısın
12 Yorumla- +1 yıl
Bence de 🙂
- +1 yıl
Minik 🥺
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılSevdiğin mi vardı evlenirken
05 Yorumla- 1 yıl
@olasılıklararenedak lan 18 yaşında eşek kadar adamla evlendirmişler ne diyosun
- 1 yıl
@opalyacobendimdemis Bu sorunun üstünden yıllar geçmiş neden gündem oldu bu soru biri aradı buldu yorum yaptı ardından herkes geldi kesin fark eder mi 18 yaşında sen reşitsin artık çocuk değilsin zorla evlendirilmesi kötü ama kız da kendini kötü hisseidiyor sevmek vicdan azabı çekiyorum diyor kızların kendilerinden büyük erkek merakı da bir gerçek adam da iyiymiş o zamanbu afama neden isinmadi
- 1 yıl
lise olarak reşit olup 18 yaşında birisinin 32 yaşında birisiyle olması normal değil. ki kızın rızası yok yorumlarda bunu bile bile adamı harcadıklarını yazmışlar üzüldüklerini yazmışlar ulan bir tarafta 18 yaşında küçük bir kız var ya toplumda neden her zaman erkekler haklı senin kızın 18 yaşında olup bu durumda olsa adama mı üzüleceksin
- 1 yıl
@opalyacobendimdemis Yaş sınırı olarak kanunen ya da toplum olarak konulmuş bir sınır yok. Kanun izin vermiş, din izin vermiş, toplumun çoğuna sorsan evlenibilirler der çoğu karşı çıkmaz eee o zaman? Tek haklı olduğun yer zorla evlendirilmesi. Buna rağmen karşındaki kişi iyi ve sana vicdan azabı çektiriyor adam ağlıyor ben bu adamı niye sevemiyorum diye
- 1 yıl
kızın rızasını olmadığını bildiği halde evlenmişse az bile zırlasın sen kızının başına gelse adama üzülceksin demekki iğrenç
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. ikinize de yazik etmisler
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence iyi şansa denk gelmişsin şükret haline
01 Yorumla- 1 yıl
şükürlük bişey yok ya daha küçücük kız. rızası olmadan dokunmadığına bile şükreder olmuşuz..
Aile & Toplum konusunda 4,5b cevap paylaştı. Sonradan aşık oluyorlar böyleleri.
00 Yorumla
+1 yılÇok kötü üzücü piskolojik sorunları durum lar
00 YorumlaAdam’a cok uzuldum sevmesende sevgini goster bari
02 Yorumla- 1 yıl
lan yorumlar şaka gibi adamın neyine üzüldünüz
kız 18 yaşında evlenmiş
Gizli Üye(30-35)+1 yılkonuş boşanmak istiyorum de olsun bitsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorla imiş git babanı anneni trolle.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılAllah kolaylık versin
00 Yorumla 183den destek al
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılNeden zorla evlendiniz hanımefendi
00 Yorumla Boşan tabiki zorla evlilik mi olur.
10 YorumlaAyril biran once
10 Yorumla
+1 yılKıyamam ya 😢 üzüldüm
10 Yorumla
1 yılEvlenmeseydin zorla polise gitseydin
00 Yorumla
+1 yılkac yasinda evlendin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Boşan o zaman
00 Yorumla
+1 yılNeden kabul ettin kim zorladı
00 YorumlaAldatacaksin
00 Yorumla