Arkadaşlar 9 gün sonra askere gidiyorum. Seçme şansım yok ama ben fikir olarak danışayım. :) Özellikle erkeklerden düşüncelerini alayım. Sizin seçme şansınız olsa, askerliğinizi Kısa Dönem Er olarak 6 ay mı, yoksa Yedek Subay olarak 12 ay mı yapmayı tercih ederdiniz?
Cevabın nedir?
Bende yedek subay yapmayı düşünüyorum. Sonuçta kısa döneme göre fazladan 6 ay askerlik yapacağız. Ve bu açıdan baktığımda yani kısa döneme göre 6 ay fazla askerlik yapmak ve karşılığında hatırısı sayılır bir maaş almak bana çekici geliyor. Sabah 8 akşam 5 çalışma saatleri. Lojmanda veya 3-4 yedek subay birleşip kiraya çıkmak ve yarı sivil bir hayat yaşamak iyi gibi :) Askerden gelirkende bir arabayla gelmek var hayalimde ama kısmet bu iş. Bence Yedek Subay çok mantıklı.
02 Yorumla
ben kısa dönem yaptım. eğitim falan yoktu, rahattım. asteğmenler Tuzla yedeksubay okulunda zorlu bi eğitimden geçiyorlar. anlatanlar biraz zor olduğunu söylüyorlar. ayrıca 12 ay uzun bi süre. ama para birikiterceksen ki biriktireni pek görmedim, asteğmenlik tercih edilebilir. hayırlı olsun
00 Yorumla
bence yedek subay.. cunku hemen bıtsın dıye baktıgın o 6 ay gecmek bılmeyebılır, ama 12 ay cabuk gececıktır muhtemelen maaşınıda alırsın fıstık gıbı :) hayırlı tezkerelerr :)
11 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 708 cevap paylaştı.
+1 yıluğurlar olsun , hayırlısıyla git gel tezkeren tez zaman da elin de olsun inşallah :)
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
7Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence askerliğin her türlüsü kötüdür. bi arkadaşım su an hakkaride ve kendisi aşırı milliyetçi biri olmasına ragmen aklı olan askere gitmesin sakın gitme diyor bana. ben unı mezunu olarak kısa donem yapıcam muhtemelen ama o bile gözümü korkutuyor zor iş askerlik... adamın anasını aglatıyolar. tabi kısa donemler biraz daha avantajlı diger erlere gore. hele hele yedek subaylar cok sanslı ama sanırım o nu sen secemıyosun kurayla cekılıyor
00 YorumlaValla ben yedek subaylığı tercih ettim yüksek ihtimallede yedek subay olacağım ama bazıları seçtiğime pişman ediyor.Yok kısa dönemler giderken arkalarından bakakalacaksın diye çok üzüldüm doğrusu
03 Yorumlaaskerden dondukten sonra vicdani retci oldum.Kisa donem yaptim,pek hos anilarim yok.Bu is kismet isi ama kisasi makbuldur derler
03 Yorumla
+1 yılhepsi bellidir aslında. Yapılan sınavları da pek anlamıyorum. Kısa donem en güzeli. Hızlı olan Makbule gecer. Hayırlısı olsun. Gönlünü rahat tut.
03 Yorumla- +1 yıl
Askerlik güzel. Değişik ortam, Değişik insanlarla tanışmak için çok iyi bir yer. Kısaca yap gel bence. Askerde kalmayı düşünüyorsan tek alternatifin Astegmenlik değil.
Lisans mezunları için kurum değişik ünvanlarla bünyesine alabiliyor.
şu an ne yaptığına bağlı bence. Eğer düzenli bi işin varsa cok akstma altı ay git gel ama çokta önemsemediğin bi isteysen asteğmen olarak git daha rahat ve parasıyla çalışırsın..
01 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 303 cevap paylaştı. kısa ve öz olsun ben kısa yaptım çok gördüm astek durumundan şikayetçi olmayan bir tane gördüm oda RDMcı idi asker gibi davranmıyordu.
00 Yorumla
+1 yılbaşlıgı görünce erkek seçiyoruz sandım :))
abim kısa dönemi tercih etmişti13 Yorumlayedek subay
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Askerlikte kısa dönem er mi, yoksa yedek subay mı? Tercihiniz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat