3 yıllık sevgilim benimle evlenmek istemediğini söylediği için ayrıldım. Doğru olanı mı yaptım?

3 yıldır birlikteyiz sevgilim ara ara konuyu açsa da dün bana annesi ve babasının ayrı olması nedeniyle evliliğe sıcak bakmadığını evlenmek istemediğini söyledi. Söze şöyle başladı bizim hakkımızda ne düşünüyorsun evlenmeyecğimiz ortada ben evlilikten korkuyorum dedi. Bende ona evlilik meraklısı değilim ama benle ileriye yönelik bir planının olmaması beni kırdı ve bu ilişkiye artık daha fazla yatırım yapmak istemiyorum deyip ayrıldım. Sonrasında bana sen yanlış anladın olayı farklı yere çektin dedi. Sonuç olarak ayrıldım sizce doğru olanı mı yaptım

Güncellemeler
1 yıl
Arkadaşlar bu adam meğersem evlenmek istiyormuş ama benle değil beni uzaktan bi arkadaşım dediğim haysiyetsiz bir karıyla aldatıp üstüne aynı yıl evlendi bende gittim hayatımın aşkını buldummm iyi ki öyle demiş iyi ki o gün bitirmişim yoksa bu kadar güzel bir aşkın içinde olamazdım (okulumu bitirdim, hostes oldum, ve eylülde nişanlanıyorum ) bunu size de örnek olması için yazıyorum
3 yıllık sevgilim benimle evlenmek istemediğini söylediği için ayrıldım. Doğru olanı mı yaptım?