Selamm❤️
bazı acılar bazı yaşanmışlıklar hiç unutulmaz ama alışır insan peki sizce de insan acıya, yokluğa alışır mı yoksa unutur mu?

Selamm❤️
bazı acılar bazı yaşanmışlıklar hiç unutulmaz ama alışır insan peki sizce de insan acıya, yokluğa alışır mı yoksa unutur mu?

Kaybettiklerimin yokluğuna alışırım asla onları unutamam. Alzheimer hastalığına kapılana kadar bu böyle devam edecektir. Kaybettiğimiz bazı kişilerin geri dönme isteği sayesinde yokluklarına daha hızlı adapte oluruz, bu şekilde alıştığımız yokluklar bizim içimizdeki o yorgun duyguyu bitirir.
Tamamen unutabilmek mümkün değildir. Az da olsa kıyısından köşesinden zihninin derinliklerinde yer edinir. Hayatına temas eden her olay, her kişi hafızanın tozlu kütüphanelerinde yer edinir. Ve bir savunma mekanizması geliştirmeye başlıyoruz, onsuz da yaşamayı öğreniyoruz bu ne olursa olsun. Alışma süreci yani, öyle de olmalı bence. Benim bir hayat mottom vardır: Keep walking! Ne olursa olsun, önüne bak ve yürümeye devam et. Hayatında her zaman yeni gelişmelere karşı açık, hazırlıklı ve heyecanlı bir tutum içinde ol. 🧡
Teşekkür ederim.
Rica ederim
İkisi de olabilir.
Unutmak daha teknik bir konu. Eğer hiç aklına gelmiyorsa unutmuş demektir, normal olarak da unutabilir ya da bir rahatsızlık sebebiyle de unutabilir.
Eğer ara ara hatırlıyorsa burada unutmaktan bahsedemeyiz, o zaman sadece alışmıştır...
Ricalar efenim
Hiçbir şey unutulmuyor sadece zamanla alışıyor insan arada duyguları hisleri yeniden canlanıyor ve üzülüyor canı yanıyor ama eğer sevdiği ya da onun için gerçekten önemli biriyse unutmak mümkün olmaz.
Cevap
39Cevap
Ne kadar sevmiş olduğuna bağlı bazıları hiç aklıma bile gelmiyor bazılarının üstüne de ben bir daha insanı sevemem yani
Zamanla her şeye alışıyor insan
yokluguna alisir bence kisiden kisiye ve o kisiye verdigi anlama göre degisir herkes farkli algilar herkes farklidir herkes dünyaya farkliu gözlerle bakar onemli olan berbaer ve bariscil bicimde birbirimizi anlyyyarak yardim etmek gelisime ölene dek acigiz umarim su misafihanede baris icinde yasayabiliriz gelip gecici bir konak yerinden ibaret buna tüm kalbimle inaniyorum.
unutmazsin arkadaşım asla unutamazsin. birlikte dinlediğiniz bi şarkı (ah bu şarkıların gözü kör olsun) onunla gittiğiniz bı mekan, onun memleketine yolun düştüğünde , birlikte yediğiniz bı yemek, mutlaka aklına getirir, kaçamazsin ortak paylaşilan anılarından.. için cız eder. taki onun yerini alabilecek biri geldiğinde hayatına unutmasan da kalbin sizlamiyor eskisi gibi.
Kimse kimseyi unutmaz. Aşılır sadece çünkü sanki ona programlamış gibiyiz. Hayat buna müsade etmiyor sonsuza kadar içine at, yapman gerekenler var diyip alıştırıyor mecbur
Unutulmaz ama alışılır. Bir süre sonra aklına gelmez zaten.
Unutmak diye bir şey yok alışabilirsin zamanla
Sadece rafa kalkar unutmak diye bir şey yoktur, sadece kendini kandırmak vardır.
Bir gün öyle bir yerde karşınıza çıkar ki afallar kalırsınız.
Ne demiş Serdar Ortaç unutursun a unutursun yürek aynı fırtına misali senelerdir aşkla dolu kalbim daha önce az mı zedelendi
Acılar insanı olgunlaştırmak için varlar.
Evet bazen bazı kayıplar çok acı durumlar ile sonuçlanıyor.
Ama insan unutmuyor sadece alışıyor.
Mesela vefat eden yakınlarımız oluyor unutuyor muyuz hayır alışıyoruz.
Alışıyorsun ve unutuyorsun. Süreci hızlandırmak istiyorsan başka birini bulman şart.
Yine aklına gelir ama insan alışıyo bazen çaresi olmadığından bazen de çok kırıldığından önemli olan o yaraları sarabilmek. Yaralandığı için insan tamamlanabilecek şeylerden vazgeçmemeli zira hayat bu bişeyler kötüye gidebilir içinde umut ve birazcık inanç varsa hayatta olmayacak bişey yok
Yokluğuna alışırsın ama her aklına geldiği zaman için acır. Tâbi alisiyorsun. Ama coook zaman geçmesi gerek
Kimi kaybettiğine ve hayatındaki önemine göre değişir bu durum bazen unutamaz ama tam da alışamaz ama yaşamayı baş etmeyi öğrenir. Bazende unutup yoluna devam eder..
Unutmak için insanın aklını kaybetmesi gerekir.. Ama evet zamanla alışıyor insan, her şeye alıştığı gibi
Mutlaka en derinlerde yerini alıyor o kişi. Aklımıza gelmediğini söylediğimizde bile yine aklımıza gelir o kişi. Alzheimer olmadıkça unutmayız.
Acıya alışıyor. Çok sevdiğimiz kisileri kaybettiğimiz zaman.. bazen anılar canlanır ama. Bir şekilde uzaklaşırsın...
Insan unutur hayat unutturur alişmaz unutur genelde
Kimse hiç bir şey unutmaz alzheimer değiliz ne yazık ki
Zaman herşeyin ilacı bişekilde alışıyor insan, ama unutulur mu ondan emin değilim.
Bir süre zorluklar ile boğuşur sonra alışır.
Sadece alışır kabullenir ama unutmaz bazı kişiler unutulmaz çünki
Sadece eskiye göre daha az acıtıyor unutmak mümkün değil ama bence
Ölüm çok zor oluyordur.
Aşka acısıysa geçer, zamanla alışıyor insan
Alışır zaman geçtikçe alışıyorsunuz maalesef
Unutmak diye bir kavram yok aslında bence sadece yokluğa alışılır.
Gerçek sevgiyse şayet unutmak zordur fakat zamanla her yokluğa alışıyor insan
Eğer ki o kişiye çok seviyorsa yokluğu çok üzüntü boşluk oluşturur unutmak çok zor yani
Zamanla unutur neler unutulmadıki bu hayatta
Ölüm acısını kastediyorsan eğer alışması çok çok zor. Bir arkadaşımı kaybettim iki gün sonra ölümünün birinci yılı olacak yani pazar günü. Pazar gününün gelmesini asla istemiyorum çünkü biliyorum tüm gün onu düşüneceğim. Unutmak istiyorum onu kafamdan silinsin bilmeyeyim öldüğünü... Öyle can yakan bir acı ki bu tarifi yok bu hissi yaşamayan bilmez keşke alışıp unutsam
Unutur yav ölümlü dünya kimleri kimleri unutuyoruz, yeterki ölüm olmasın
Kişi vazgeçtiği zaman zaten kaybolmuştur. Yokluğunun da varlığının da herhangi bir önemi yoktur.
gercekten seviyorsa unutamaz kafasında bi köşede durur
Hayat seve seve alıştırır seni o yokluğa. Acını hafifletmek için
Kişiyi ne kadar sevdiğin oranla değişir. Alışma olmaz unutulur. Alıştım dersin 2 ay 2 yıl 20 yıl sonra aklına geliverir yine için cız eder. Yakınını toprağa vermek gibi...
Bence unutmak diye bir şey yoktur. Sadece alışırsın. Mesela eski sevgiliniz. Adını, yaşadıklarınızı unutmazsınız. Sadece bir zaman sonra hatırlanınca bunlar bir anlam ifade etmemeye başlar.
Seviyorsa bir süre boğuşup artık yorulur ve alışır sevmiyorsa unutur
ben alıştığımda oldu unuttuğumda oldu ama şu an genellikle unutuyorum acılarımla yaşadığım zamanlar geride kaldı…
Bence unutmuyoruz da alismiyoruz da sadece anılara farklı anlamlar yüklüyoruz sonra da unuttuk sanıyoruz
Her ikiside hatta bazen tamamen unutur bile varmıydı diye
Önce yokluğuna alışır sonra unutursun
İnsanoğlu herşeye Bi zaman sonra alışır...
Giden başkasını bulur kalansa kendini
Bu hayatta hiç bir şey unutulmuyor
Unutulur elbet her şehir ve her insann
Unutmaz. Alışır
Çok geç alışır ama unuttum derken bile hatırlar
Unutmaz ama alışır insan...
Alışır yoksa nasıl unutacaksın
Neden ya da nasıl kaybettiğine bağlı
Unutma yok
Alışır
umursamaya çalışır
Alışır da unutur da. İnsanlar neleri unutuyor.
zaman her şeyin ilacıdır..
Unutulan herkes gibi arada bir hatırlar..
Yokluğuna alışır insanoğlu nelere alışmıyor ki
Unutur zamanla alışır ama sabır ister
Alışmaz da unutmaz da
Hayat herseye alistiriyor
Unutmaz, alışır
Hesabına geldimi çok güzel unutur gerisi hikaye
Sevmiyorsa unutur, seviyorsa alışır.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?