Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlilik ciddi anlamda sorumluluk ve cesaret gerektiren birşey. 15 - 20 - 30 yıl önce olduğu gibi yardım eden yok geçim kolay değil alım gücü az işsizlik çok kiralar uçuyor zamlar yarışıyor lüks yaşam artıyor bu da benim neyim eksik diye bunalıma sokabiliyor bahçede tarlada yetiştirdiği sebzeyi meyveyi, evinde yaptığı ekmeği yufkafı yeme fırsatı yok denilecek kadar az gelişen bir ülke de kimse geriye evlenerek geriye gitmek istemez. Bir insanla flört etmeden evlenmek isteyen birisi yukarda yazdıklarımı göze alarak evleniyor. Bu zamanda evlilik masrafları sıfır araba fiyatlarını geçer durumda. Bu kişi neden tanımadan evleniyor? salak mı? hayır. Mutlu bir yuva kurmak için arıyor. Çünkü 2 taraflı bir kurum evlilik.2 tarafta bunları göze aldığı için evlilik cesaret üstüne kuruluyor bir defa. Güven aranılıyor 2 tarafta bu da tanıdık kişiler ve aile vasıtasıyla en uygun bulunana kadar araştırılıyor. Bu zamanda (ilk görüşte aşk veya bireysel tanışmalar hariç) görücü usulü çıkılmıyor mu genelde? Ne aileye soruluyor ne sorumluluğu var ne yaptırımı var ne bir maddi birikim gerektiryor arkadaşının tanıması bile yetiyor. Ayrılması da daha basit. Aslında şans flörtte o olmadı belki unda bu olmadı belki onda diye diye devam ediyor şansına iyisi denk gelirse. Sorumluluklarını bitirmiş ve hayatını kurmak isteyen birisi evlenmek ister evlenmek isteyende flört ederek zaman kaybetmek ve umut kaybetmek istemez bence. Dinimizde de böyle. Evliliği şansa bırakarak denemektense Allah'a güvenip evliliğe giden yolu tarif ettiğin yoldan yürüyeceğim Allah'ım diyerek yürürse bir insan hidayete erecektir. Sıkıntılar çekecektir elbet ama ayrılık akla gelmeyecektir. Allah kendisine bir adım atana 10 adım atar ve emanet edilene kimsenin bakamayacağı şekilde bakar korur ve kollar. Sen mutluluğunu Allah'a emanaet ediyorsan korkma. Allah'ın verebileceğini hiçkimse sana veremez. Evlilik aşkı bitiriyor deniliyor ya aşkın evlilikle başladığını düşünsenize. İnsan evlendiği kişiyi en doğal hayile tanır ve yadırgamaz. Ama çıktığı insanı gördükçe tanır anlatıldığı kadar tanır eve yanlız gitmeye korkar güven ister oysa evlilik hep beraber evde yaşanılır bir yere gitmek için güvenmeyi bekletmez. Niyeti eve kız atmak olan görücü usulü evlenmez. Çıkanlar evlendikten sonra genelde evlenmeden önce böyle değildin böyle yapmazdın vs sözleri çok söyler ama evlenerek birbirini tanıyan kişiler bunları birbirlerine söylemezler. İşini şansa bırakıp görücü usulü evlenmektense evliliğini ve mutluluğunu Allah'a bırakarak emanet ederk evlenmeyi düşün bence. Hidayet (mutluluğun nirvası) Allah'tansa korkma çünkü bu mutluluğu ne şeytanın nede bir faninin yıkmaya gücü yetmez!
Hayatınızda başarılar ve mutluluklar diler en hayırlı evliliği yapmanızı Allah'tan dilerim.
Namazımdan sonra sizin için dua ediceğim Allah'a emanet olun00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Araştırmalar neticesinde, toplumda boşanma olayının en az olduğu evlenme çeşidi görücü usulüdür. Sevgi muhabbet çıkma olayları olduğu zaman uzun uzadıya ilişkilerde her türlü keyifler ve muhabbetler paylaşılır. Dolayısı ile uzun da sürdüğünde evliliğe verilecek bir şey kalmaz. Bu da sonucun hüsran olmasına neden olur. Süre çok kısa tutulacaksa elbette severek evlenilebilir, ama değilse görücü usulü en güzelidir.
131 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum bu yoruma.
+1 yılMutlu olma ihtimalinin de olmama ihtimalinin de kafa kafaya yarıştığı bir soru bu.
Ailen bulacaksa adayı, seni gerçekten iyi tanıyan insanlar olmalılar ki aile ilişkileri genelde adayı iyi tanıma konusunda pek yardımcı bilgi de değil hani.Öle bir zamandayız ki yıllarca biriyle birlikte oluyorsun ve bir bakıyorsun karşında aslında tanıdığın kişiden başka,sevdiğinden apayrı biri duruyor.Acaba o kişiyi sevip kabullendiğimizden miydi sonradan bu değişik gelen yanlar yoksa o kişi hakkaten istediğimiz kılıkta mı karşımıza çıkmıştı benim oralarda kafam epeyi karışık.Görücü usulü eskiden, insanlar göründükleri gibiyken işe yarar bir yöntemdi bana göre.Ama hala bir yerlerde sevgi saygı dolu, adam gibi adam diyebileceğin şahıslar kalmışsa ve Ailen de bu kişiyi bulursa birbirinizi kabul etme niyeti de ortadayken kalkışılabilir birşey...Hiç de yadırganmasın..Dilerim iyi niyetini kaybetmemiş insanlar çıkar karşına...10 Yorumla
+1 yılsımdı gorucu usulunu ovenlerde var yerenlerde.. ama buna karar verıcek olan sensın.. bır kere karsındakını cok ıyı tanıman gerekıyor.. ıllakı cıkıp tabı 10 sene flort etmen gerekmıyor. aılenınde onay verdıgı bırı olabılır. ama tanımak cok onemlı:) evlendıkten sonra farklı huylarını gorup hayal kırıklıgı yasarsan.. bellı bır vakıtte gecırmedın. gorucu usulune karsı deılım ama tanımadan gormeden evlılıge karsıyım.. cok ıyı huylarını tespıt etmen gerekıyor.. yok ben evlılıkten sonra cekerım herturlu dıyorsan oda senın bılıcegın ıs tabıkı.. evlendıkten sonra ınsanlar degısıyıor cunku helekı erkekler o sevgı yerlerde gezıyor.. tabı gercekten sevıp sevmedıgı deger verıp vermedıgı cok cok onemlı.. sırf evlılık olsun dıyede evlenılmez..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
49Cevap
Bireylerin birbirlerinden bir çok sırrı sakladığı evlilik türüdür. Eğer görücü usulü düşünüyorsan şunu bilmeni isterim. Yaptığım gözlemlere göre, bu evlilik türünde bireyler ilk bir yılı birbirlerini tanıma evresi olarak kabul ettiklerinden hayatlarının hatalarını yapabiliyorlar. Ve bu hatalar sadece o zaman alanı içerisinde yer almıyor tabi ki. Geleceğe yönelik hatalar yapabiliyorlar ve bu sorun aralarındaki iletişimi güçleştirerek çoğu probleme ön ayak oluyor. Bu tip evliliklerde fazla boşanma olmamasının nedeni, bireylerin evlenmeden önce birbirlerini tanımamalarıdır. Birbirlerini yavaş yavaş tanımaya başladıklarından değişebileceklerini düşünürler ve katlanırlar. Ek olarak aracılık yapan aile bireylerinin de baskısı olur bu durumda. Ve onlar da bu evliliğe karışıp bozulmasını önlemeye çalışır. Yani bilinen klasik evlilik türüdür. Kötü demiyorum, fakat gelecek için oldukça zararlıdır ki, tanımadığınız bir insana ne kadar güvenebilirsiniz ki? Fakat aşk evliliğinde evleneceğiniz insanı önceden tanıma fırsatınız olacaktır. Onun gerçek yüzünü her haliyle göreceksiniz ve aradığınız insan olup olmadığını anlayacaksınız. Ve görücü usulü evlilikte bu şansınız yok ne yazık ki. Piyango gibi bir şey. Şansınıza ne çıkarsa artık. :)
23 Yorumla
+1 yılbak görucu usulu evlılıklerde genelde sonradan asık olunuyor ve evlı oldugu ıcın ınsan daha bı tatlı gelıyor..bu ıyı kısmı ama sevemıyen de var..sevıp yıllar sonra keske almasaydım dıyen de ama haala evlı olan alısmıslık derler ya öyle olanda var..ha sevgılı ıle evlenmenın tadı senı bıldıgı deger verdıgı ıcın ayrı bı guzel sevdigin seçtigin insanlar bir ömür boyu mutluluk çok ayrı birşey ama herseyın tukendıgı yerde bosanmak daha kolay..sevgı flört dönemınde ve evlılıkte yıtırdiklerinize bakar..severek evlenenlerde bosanma oranı yuksek ama bu bence görucu usulu de olsa severek evlılıkde olsa adam gıbı bırını bulmaktan gecer.oda sansına kaderınde ne varsa artık..tabı secımde senın eelınde..şimdi eskilere bakarsan görücü usulü evlilikler sanki daha saglam gibi ama sen yine bildigini oku..ben sahsen sevdıgımle evlenmekten yanayım ama görucu usulu olursa akrabadan bırını de tercıh ederım sende öyle yap akraba dan sec...
22 Yorumla
Soran+1 yılakraba mı ?
- +1 yıl
akrabadan kastım uzak olan akrabalar yanı dınen evlılıgın haram olmadıgı kısılerle.yakınındakı ıle olacak da degıl tabı..öle sey olmaz...
canım bu sans ya .bak sana ne anlatcam benim arkadasımın sevgili vardı cok seviolardı birbirlerini oğlanın babası kızı istemedi çok savastılar ama babasını ikna edemediler..snra cocuk gtti başkasıyla nişanllandı evlendi nişanlıyken bile arıodu arkadasımı..ve arkadasıma sendeki sabır kmsede yoktur heralde diordum nasılsın vs die soruomuştu..snra cocuk haftaya düğünüm var die aramış bu cocugu ölürmüsün öldürürmüsün..sana bunu niye anlatıorum o cocugun buldugu kız ailesinin buldugu kız..şimdi arkadasım dua edio iyiki kurtulmuşum yoksa okızın yerine kendimi koyuyorum nişanlım eski sevgilisini arıcak kafayı yerdim dio..şimdi evlendi oçocuk bakalım evliykende utanmadan arıcakmı şerefsiz..ya diecegim oki bu iş şans ...ailenin bulduguyla bile belki çok mutlu olursun ...belki sevdgnle çok mutlu olursun kimse bilemez..şimdi öteki kızın ne sucu vardı o çocukla evlendi görücü usulu umarım nedemek istedgmi anlayabilirsin...
12 Yorumla
Soran+1 yılanladım da arkadasın nıye cevap verıodu telefonlara kı vermeseydı keske arayıp evlenıyorum demesı de bı garıp
Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. etrafımdaki arkadaslarımın çocu senelerce cıktıklerı ciddi düşündükleri kızlarla değil de görücü usülüyle evlendiler.dısarıdan mutlu görünüyorlar içlerini bilemem. bazıları severek evlendi coğu da mutsuz 2 tanesi de ayrıldı.görücü usülü evlilikle severek evlenme dedikleri seylerin arasındaki terk fark birinde kafana göre gezip tozuyorsun diğerinde beraber yaptıgınız herşeyi iki ailenin haberi olarak yapıyorsunuz saygı oluyor sanırım görücü usülü daha iyi.eğer uyuşacagım kızı bulduysam görücü usülü de olsa kendimde bulsam farkı olmazdı
00 Yorumla
+1 yılbenim yaşım 29 ve beni de öyle evlendirecek oluyorlar. Görücü usülü evlenme derim çünkü senin ve de karşındakinin karşılıklı çekimi ile olacak bişey değil bu, çevrenin dürtmesiyle oluyor ve kartların en başından çok açık oynandığı ilkel bir oyun... Bu oyuna girme, aramana devam et, hayatta uygun birisiyle karşılaşmak lazım, önüne hazır pakette eş gelmemeli. Kendi iç ve dış güzelliğinle etkileyemeyeceğin birini bulamadıkça, seni sırf sen olduğun için sevecek birini bulamadıkça hayat arkadaşlığının ne anlamı var? Sırf cinsellik ya da ekonomik kaygı için evleniliyorsa evlenilmesin. Cinsellik başka yollarla da yaşanır. Görücü usülü evlenme, hata yaparsın. İçinde hep bir uhde kalır
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn sağlam evlilik şeklidir. düşünsene birini seviyorsun 2 sene çıkıyorsun yaşanabilecek her şeyi yaşıyorsun evlendikten sonra yaşayacak bir şey kalmıyor kavga döğüş şiddet başlıyor sonra boşanmalar alıp başını gidiyor. Haramdan sevgide olmaz yuvada kurulmaz. her şey usulune uygun olmalı. flört ne demek ya kadın bir mendil gibi elden ele dolaşıyor kimin elinde patlarsa son kullanıcı. flört edenlerin aklına şaşıyorum kadın kendini 2. el mal gibi görüyor yazık a olmazsa b ye, b olmazsa c ye çok saçma
30 Yorumlaİnsanlar 4 5 sene çıktığı bir kişiyi bile tam olarak tanıyamıyor bırak görücü usulünü. Görücü usulü tanıştığın bir kişiyle en geç 6 ay sonra evlenirsin sonrası ne olucak hiç düşündümü? Seni yeterince mutlu edebilecekmi çocuklarına iyi bir baba sana iyi bir eş olabilecekmi? Çevremde gördüğüm bütün görücü usulü evliliklerde problemler var. Kadının mecburi evlilik yaptığından boşanamama isteği ve mutsuz oluşu. Erkeğin bir süre sonra kendini dışarıya vermesi aldatması vs gibi şeyler. Yaşın ne olursa olsun bence beklemelisin. Elbet doğru kişi karşına çıkacaktır.
00 Yorumlagörücü usulü evlenenlerin hayatları daha başarılı nedense. bireyler genç yaşta seviyorumun tuzağına düşebiliyorlar. büyükler araştırıp uygun gördükleri eş adaylarıyla çocuklarının hayatlarını birleştirmekten yana aslında. ama tabikide son kararı verecek olan yani evlenecek olan bireylerdir...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 721 cevap paylaştı. Haci evlenmek olsun diye evlenilmez. Gorucu usulu bana gore cok ters. Tanimadigin bir insanla ayni evi, ayni yatagi ve ayni hayati paylasacaksin. Zamanla taniyip seversin derler. Ya sevmezsen? Ya sana uygun biri degilse? 3 cocukla bosanip baba evine mi doneceksin?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılSen denk gelmedin diye yok demek değil gerçek sevgiyi bilen gerçekten seven kişiler. O tip kişilere belki itici geldin ondan başlamadan bitti :) Farklı ihtimaller var, herkes aynı şeyleri istiyor ama çok az kişi aynı şeyleri sunabiliyor karşısındakine.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılbence çok klasik yada çağdışı gibi görünüyor ama en mantıklısı.Onuda sevebilirsin zaten artık görücü usulü dene birşey kalmadı görücü usulu demek tanımadan evlenmek demek. Şimdi sana o şans tanınıyo sadece aracı olmak gibi birşey ve daha güvenli emin ol. İşin içine öncelik olarak aileler girdiği zaman saygı oluyor ortada sana yanlış birşey yapmaya çekinir ve evlendiğin zaman tanıdıkça daha çok seversin yavaş yavaş tanıdıkca hoşuna gider.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 698 cevap paylaştı.
+1 yılbu bir kaderdir şanstır.iştatistik bilgilere baş vurulduğunda görücü usulü yapılan evlilikler de başarı oranı daha yüksektir.ilk önce sevmak inanmak gerek.o kişiye ısınmak gerek.sevgi arkadan gelsin diyorsan mantıklı bir düşünce olarak kabul görmesi gerekir.bir çok evlilikler bu şekilde gerçekleşmiştir.neden olmasın.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 542 cevap paylaştı. Çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsanız evlenmek zorunda değilsiniz ki. Görücü usülü güzel bir yöntem ama bir insanı tanımak için onunla uzun zaman geçirmek lazım. Görücü usülünde en fazla 2-3 ay içinde karar vermeniz beklenir, bu sürede bir insanı evlilik kararı alacak kadar tanımak mümkün değil.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. daha sağlıklı kararlar verileceği kesin görücü usulüyle sonuçta işin içinde aşk yok.. :)
en son bi kıza aşık oldum ve teklif ettim evlilik ama kabul etmedi iyikide etmemiş...ailemde istemiyordu zaten..şimdi nasıl öyle bi kıza aşık olmuşum diyorum...
ya şunun adını görücü usulü değilde mantık evliliği demek lazım yanlış anlaşılmalar oluyor yoksa.. :D00 Yorumlabu devirde en mantıklısı ve sağlıklısı çünkü sevgili muhabbetine giren erkeklerin niyetleri farklı farklı oluyor.. kavram karmamaşası ve bilgi kirliliği oldukça fazla bu alanda.. o yüzden direkt niyet evlilik ve anlaşmaya geçinmeye niyetli erkekleri muahttap almak en güzeli.. tabi burada da görücü geldi tamam iyidir dememek lazım.. ölçmek tartmak tanımak lazım...
03 Yorumlagörücü usulu biraz şans işi ama aşk evliliğinden daha iyi diyebilirim hem görücü usulunde eskisi gibi tam olarak tanımadan evlenilmiyor. bence daha heyecanlı olur paylaşacagınız seyler daha fazla olur ilişki taze olur ve gittikçe daha fazla aşık olursun . . bu aralar aşk evlilikleri hiç cazip gelmiyor aşk zaten biticek her türlü
00 Yorumla
+1 yılcanım en güzeli. inan ki bak. araştırmalar gösteriyor ki ; en uzun birliktelik görücü usulu olanda. herşeyden önce saygı çerçevesi üzerine kuruluyor. görücü usulu demek de zaten şak diye evlenmek demek değil. birileri tavsiye eder aracı olur tanışırsınız bakarsınız oluyorsa evet dersiniz budur. ve aşk sonradan da olur. en güzeli. varsa kafana yatan kaçırma derim.
00 Yorumla
Görücü usulü evliler daha mutlu olurlar.
Çünkü birbirlerini geçici ola güzellik ve sırf cinsellik için almazlar.
Çoğunluğu evliliklerini öbür dünyaya da taşımak ister. Buda çiftleri laubali ve göstermelik yaşamaktan uzak tutar.
Aracı olan çok iyi biri olmalı. Her iki tarafı da çok iyi tanıyan biri olmalı.
Hiç güzel olmasa Peygamberimiz görücü usulü evlenirmiydi...02 Yorumlagörücü üsülü diyip geçmeyin en sağlam evlenme şeklidir. aileler birbirini tanır. kimin nesi olduğunu bilirler. ama kendin bulmuşsun kim olduğunu tanımadan evlenirsin hapı yutar kavgayla ayrılırsın. şiddetle görücü üsülü öneriyorum. ama gençlerin çoğu buna karşı
10 Yorumla
+1 yılyaşın kaç_?30 olmadıysan sorun yok ..herkesin bi evlilik yaşı vardır..karşına çıkar o kişi zamanı gelince ve gerçekleşir aslolan evlilik...bence rahat olmalısın ..görücü usulunde hemen evlendirmezler söz olur nişan olur..eskilerdeki gibi gerdek gecesi kocanı görmessin...birbiriniz tanımak için zaman istersiniz 6 ay-1 sene gibi..bende karşıydım görücü usulune ama belkide etkilenip evlilik yapacaksın ..bence değerlendir ..
00 Yorumla
+1 yılşansa kalıyor o zaman iş...
görücü üsulü evlenen kızda erkeğında anlaşmaya gönlü olduğu için anlaşabiliyor genelde..
anlaşmaya gönlü olduktan sonra insanın herkes herkesle anlaşır..20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 826 cevap paylaştı. Görücü usulü ile evlenirsen büyük ihtimalle mutlu olursun. Anne babalarımız, eski insanlar, dedelerimiz ninelerimiz de görücü usulü ile evlendiler ve mutlular, ömür boyu birbirlerine bağlılar.
01 Yorumla
Soran+1 yılumarım...
+1 yılÇıkma denen saçma kelime altında bi flörtünüz olur, zaten evlilikte yaşıcanız her boku nerdeyse o dönemde yaşarsınız.Evlenme vakti gelince de monoton bir hayat sizi bekler.Görücü usulü daha iyi bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende gorucu usulu evlenmek istiyorum zaten erkeklerin gorucu usulu evlenme sebebi temiz el degmemis bir kiz bulmaktir sen eger flort adi altinda opusme yok surtunme yasayip ardindan ciks olmadi ben gorucu evlenecek diyorsan fazla ucma herkes eninde sonunda kendi gibi birini alir
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkaybol lan herkes senin gibi kasarmi saniyosun
+1 yılo Zaman Allahın emri Peygamberin kabri ile gizli kullanıcımızı bir gizli kullanıcı ile baş göz edelim hadi
03 Yorumla
Soran+1 yıl:D
- +1 yıl
Kavli hocam kabri değil
- +1 yıl
hahahah sen kabriyle baş göz et onları :D :D
ya çatlamadn ya evlenmek için elbet bi gün sn de aşık olucaın brini bulucaksn yaşın geçio die hiç tanımadıın briyle mi evleniceksn?
00 Yorumlabir nevi kumar şansın varsa ne ala peki tam tersi olursa?
10 Yorumla
+1 yılBenim çevremdeki insanlar böyle evleniyor.Nadir sevgilisiyle evlenenler.Bu tür evlenenlerde en az sevgilisiyle evlenenler kadarda mutlu.
00 Yorumlagörücü usulünü nie küçümserler anlamam..önemli olan karşıdaki insanı tanıyıp da evlenmen dğil mi..görücü usuluyle evlensen bile flort edeceksiniz sonuçta..
00 Yorumla
+1 yılGörücü olmasına rağmen sen seçiyorsun evleneceğin kişiyi pat diye de evlenmiyorlar artık niye olmasın aşık olacaksın da işler yoluna girecek diyene kadar 10 kişi geçer görücü olarak karşından imkan daha fazla:)
00 Yorumlaadım gibi eminim mutlu olursun. flörtlu evliliklerden çok daha başarılı görücü usulü evlilik.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılMutlu olr musun olmaz mısın biz bilmeyiz?Doğru insan olur karşındaki ama Allah farklı birşeyle sınar..
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 826 cevap paylaştı. Senin için hayırlısı olur inşaallah. Yine de çok acele etme. Seni isteyeni seç.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmek zorunda değilsin, neden tanımadığın biriyle evlenesin?
Mutsuz olma ihtimalin, o adamı ömür boyu sevememe ihtimalin var.
Ayrıca kim (mecburiyeti yoksa) tanımadığı, sevmediği bir adamın yatar?10 Yorumla
+1 yılsevgiyle evlenenlerın %90ı boşanma yolunda gercekten kafa tipine uygun mutlu olcagın birini sec görücü usulunde ve evlen ama kafa yapının uymasına dikkat et
00 Yorumlagörücü usulü evlilik ama ilk gelene de evet deme çok iyi araştır çevrsını arkadaşlarını ahlakını sor onu tanıyanlara bir insana çok kişi iyi derse o kişi iyidir
00 Yorumlagörücü usülü evlenince sorumluluk senden gidiyo, başkalarını suçlayabiliyosun; kendin isteyince kendini suçluyosun, tek fark bu
10 Yorumla
+1 yılen iyisi görücü usulü simdi 3 yıl cıkıyoruz zaten yaşıcağımızı yaşıyoruz en iyisi görücü üsülü
00 Yorumlaaşka rağmen aşka inan
Benim hayat felsefem olmuştur bir daha düşün derim :)22 Yorumla4 ay olmuş acaba soruyu soran ne yaptı evlendi mi ? :)
04 Yorumla
Soran+1 yılhayır evlenmedı:D
Soran+1 yılbulamadım kafam göre:(
- Aşk İlişkileri konusunda 794 cevap paylaştı.
+1 yılArkadasının arkadasıyla tanıstırdıgı zmnda görücü uusulü oluyo bnce bi sakıncası yook..
11 Yorumla
+1 yılhe la çok zor görücü uluyle evlenmek aşk yaşamadan ne bilim sanki çölde yarılmış topraklar sürekli su serpek gibi birşey
00 Yorumla
+1 yılgörücü usulu evlenebılırsın sonuç olarak ailen seçenek gösterıyor beğenırsen evlenıyorsun yıne bir flört dönemi war yanı
00 YorumlaGörücü usulu evlenenlerin evliliği daha sağlam çıkıyormuş istatistiklere göre.
00 YorumlaAşk evliliğine göre görücü usulu ile evlenmek daha doğru ve daha mutlu olursun emin ol.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 461 cevap paylaştı. Öyle evlenen çok tanıdığım var hepside mutlu mesut yaşıyorlar
00 Yorumlabahtına ne çıkarsa diyeceksin o zaman viraaa Bismillaaaaah
00 YorumlaGörücü usülü evlenirsen mutlu olup olamayacağını kimse bilemez :)
00 Yorumlamutlu olmak zorudaydız bende sanırım görücü usulü evlencem başka çarem yok
00 Yorumla
+1 yılsenin evlilige karşı pek inancın kalmamış önce kendini tanı sonrada ben naapmak istiyorum nasıl birini ile evleneceğini karar ver..
00 Yorumla
+1 yılHangi devirde yasiyorsunuz ya. =)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılEn doğrusunu yaparsın
00 Yorumla
+1 yılallah sımdıden mesut mutlu estın...
02 Yorumla
Soran+1 yılsaol ıns mutlu olurum buraya da yazarım
- +1 yıl
inşallah..mutlu olmak herkezin hakkı...bekleriz.tabi.her zaman yaz...
bnde görücü usulü düşünüyrm :D
01 Yorumla
+1 yılÇok saçma buluyorum
10 Yorumlaher halükarda ihtimal %50.
11 YorumlaBi dene mutlu olursan bana da haber ver
00 Yorumla
+1 yılgörücü usülü biraz kumar oynamak gibi değil mi
00 YorumlaŞansına kalmış iyi tanı
00 YorumlaTeselli için sorulmuş bir soru.
10 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat