ben aşkın kalıcı olmadığına inananlardanım saygı daha sonra sevgi diye düşünüyorum hep bu yüzden görücü usulü evlenmek istiyorum o zamana kadar biriyle çıkmak istemiyorum böyle düşünüp evlenen ve mutlu olan var mı?
Cevabın nedir?
Var abim. Bende öyle düşünüyorum ama insanlar görücü usulu deyince çok farklı anlıyorlar... Sanki ilk görüşte kızı alacaksın gibi öyle değil bu iş tanıştırırlar konuşursunuz uygun ortamlarda birbirinizi tanırsınız sınırları koruyarak ve uygunsanız bırbırınız için devam edersınız uygun değilsenız ayrılırsınız ve kımse demez. Sen kaç çocukla görüştün ben hiç bir kızla görüşmedim neden senınle evlenmeyı duşuneyım dıye. Çünkü insanların yanında birileri olur kızın kardeşi kız kardeşi vs. bu şuı manayada gelmez illa aynı masada oturacaksınız sülük gibi yapışacak size anlayışlı ınsanlar aynı ortamda farklı masaya geçer siz konuşursunuz tanırsınız birbirinizi... Sonuçta şu bir gerçek insan nefsi karşı konulması zordur kötüye meyleder. Bunu artık kabul etmemız lazım zaten usul erken o yüzden böyledir...Birde şu görüşünüz tuhaf geldi bana böyle tanışıp insanlar aşık olamaz mı sevemezler mi birbirlerini... İki insan birbirlerine ömür boyu katlanmayı göze alacak kadar seviyorsa bu aşktır zaten...
53 Yorumla
Soran+1 yılevet tamda dediginiz gibi olabilir tabi ama ben aşka inanmıyorum o yüzden öyle tabiki görücü usülü tanışıpta aşıkta olunabilir bende öyle sevmek istiyorum birini
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı. elbette mutlu olanlar çok çevremde de örnekleri var..
şöyle bi mantık var görücü usulü evlenenler mutlu olamaz aşk evliliği yapanlar mutlu olur gibi
aşk kaç yıl sürer 5 en fazla 7 peki ya sonra..?
görücü usulünde mantık ön planda oldugu için daha uzun ve mutlu evlilikler oluyor aslında..61 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı. evlen .. aşk ta bitiyor en azından aşk evliliği olmamış olur :s saçmalamak istemiyorum .. evlilik nasıl olursa olsun içinde risk barındırır ..sonuçta kaderimizi yaşıyıcaz eğer ayrılık yazıldıysa kaçışı yok ..ihanet yazıldıysa kaçışı yok .. ve alnına yazılandan da kaçışın yok .. ister görücü usulü olsun ister aşk ister mantık olsun ..
00 Yorumla
+1 yılevlilik kumar gibidir.nice insan var sevdiğiyle evlenip hayal kırıklığına uğrayan nice insanlar var görücü usulü evlenip hayata küsen.evlilik konusunda insalar genelleme yapamıyor çünkü istisnalar çok.o yüzden hayırlısı neyse o olsun demek lazım.hayırlısını istemek lazım
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
32Cevap
Hayır yok...ama itiraf da etmiyor hiç biri...O zihniyetdekilere göre " Kısmet" deyip boyun eğmek en mantıklısı...
Üzerime vazife değil ama..Bir dağı sadece durduğun cepheden Ormanlık ve Çayırlıklarla dolu olduğunu görebilirsin, diğer Tarafındaki Sarp kayalıkları ancak etrafının dönünce fark ediyorsun...Adı üzere Gördüğüne razı gelirsin..meğer adam piskopat mış...günde 3 öğün dayak yersin ve oturursun..olmadı seni kapı önüne oturtur, neymiş anlaşamıyormuşsunuz , ama dul kalan sen olursun...Sen bu fikrin üzerinde biraz daha düşün derim...32 Yorumla
Soran+1 yıltabikide ilk gelenle evlenmeyi kastetmiyorum illaki araştırılır yani
Aslında görücü usulu diye bir evlilik kalmadı.
Ortak referansların ( genelde aile büyükleri oluyor ama şart değil, kuzen vs de olabilir) tanıştırması ve tanışıp karar verilmesiyle evlilik oluyor.
Sonuçta;
insanlar sizi birbirinize yakıştırıyor birde siz bakın birbirinize yakışıyor musunuz diyor. Neticede karar sendeyse, gördüm beğenMEdim deme hakkın varsa ve tanışmak için süre verilmişse
- yani evliliğinizin ilk gecesinde birbirinizi görmüyorsanız-
böyle evlilik daha mantıklıdır. Görücü usulude denilemez.
En azından arada ortak referanslar var.50 Yorumla
+1 yılAslında en sağlam evlilik. Neden mi? Dürüstce evlenme niyetinde olanlara zarar veremiyorlar. Çünkü arada eş, dost, arkadaş vs.ler var. Olacaksa oluyor olmayacaksa olmuyor. Hiç kimse faydalanıp birşeyler yaşayıp sonrada çekip gidemiyor. Gerçek Niyeti evlilik olanların seçmesi, veya görücü (aslında birileri tarafından tanıştırılmaktır) usulünü seçmesi faydalıdır. Zaten tanıştırıldıktan sonra diğerleri aradan çekilmiyor mu?
31 Yorumla
Soran+1 yılevet tabiki çekiliyorlar karar kızla oglana kalıyor
+1 yılbilmediğiniz ibrşey var görücü usulu artık eskisi gibi yobaz değil.şimdiki görücü usulu olanalr bildiğin beğenir ve elektşrşk alırsan bi flört aşamasından geçiyor eger iki tarafta devm derse oyle bi söz takılıyor. valla şimdili deli gibi aşık olup ayrılınca düşman kesilenlerle kıyaslarsan şimdiki görücü usulunun bundan aşşa kalır yanı yok.birinde sanaldan bulur flört edersin diğerince evine görerek gelip başlanır iş buna vardı arkdşm
10 YorumlaEvlilik kısmet işidir. Görücü usülü veya aşk ile yapılabilir. Aslında herbiri aynı kapıya çıkıyor bir zaman sonra, yıllar geçtikten sonra görüyorsunuz ki önemli olan evli olarak kalabilmek.Evliliğin nasıl yapıldığından daha çok, içeriği, uzun süre gidebildiği ve evliliğin kalitesi önemlidir bence. Benim ailemde 37 seneden beri evliler, görücü usülü evlendiler. Sorunlarımız tabiki oldu, ama 3 çocuğu iyi,şerefli yetiştirdiler.
00 YorumlaAnnem le babam görücü usulü evliler.
Hatta olay şöyle olmuş.
Dedem babamı yatılı lisedeyken arar ve oğlum hayırlı olsun nişanlandın der.
Ve olaylar gelişir.
Şuan 24 yıldır evliler ve ben babamın veya annemin 1 kez kavga ettiğini daha görmedim.72 Yorumla
Soran+1 yılmaşallah ne güzel
Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. İşini şansa bırakıyorsun. Bir insanla ıkmak onunla bir şeyler paylaşmak her zaman iyidir. Kötü bitse bile ne kadar çok insan tanırsan o kadar tecrübe kazanırsın. Çıktığın kişi ile bir birliktelik yaşayacaksın diye bir şey yok ki. Yani biriyle çıkarsan kirlenmiş mi oluyorsun? Belki de o kişiyi çok seveceksin. Görücü usulü evlilik kötü lacak diye bir kaide de yok tabii ama bir de dediğim açıdan düşün.
00 YorumlaGorucu usulu evlenen bir arkadasim var ve mutlu.. Saygi sevgi demissin ama aşk varya aşk kalici olmayabilir belki sana gore ama hayatin aşk bolumunu yasamadan evlenirsen ileride yasak aşk kavramiyla tanisabilirsin dikkatli ol...
Not :daha sonra gorucu usulu esine de asik olma ihtimali var tabi..10 Yorumla
+1 yıletrafında 10 erkek varken tanıma sansını neden 2 3 e dusuruyorsun...bence etrafındakılerıde degerlendır o gorucu usulu dedıgın kısıden daha ıyı bırı cıkabılır sana dıyım...ask onemlıdır yaa bana goree sevgı her evlılıkte olur ama askıda yasaman lazım bana gore tavsıye ederım :) he bıde gorucu usulu bana gore kendı fıkrım daha cok yası bıraz gecmıs kızlar ıcın ıdeal goruyorum onu ornek 28 lı yaslı kızlar gıbı.
00 Yorumlaben gönül işinden yanayım görücü usulü evlilikler bana kalırsa mazide kaldı. Ama mutlu olan da vardır olmayan da bunun örnekleri çoktur şimdi senin fikrin bu yönde olacaksa ileride pişmanlk yaşamamalsın. Anladığım kadarıyla sen daha çok karakterle ilgileniyosun. Umarım karşıma sana uygun biri çıkar ama görücü usulü evliliği ben doğru bulmuyorum
00 YorumlaBence daha saglam oluyor, biliyormusun neden? Cünkü sen onu oda seni taniyana kadar baga bir zaman geciyor, ondan sonrada oturmus oluyor hersey yerine :)
Bak sevgili dönemi böyle, taniyorsun birbirini, sonra evleniyorsun, bir tartismada, ama sen böyle degildin deniliyor, sen bunu yapmazdin, sen sunu etmezdin...iste ne kadar sevgili olursan ol, evlenmeden, kimse kimseyi taniyamaz :)10 Yorumla
+1 yılbence görücü usulü daha mantıklı hem buyukerının onayını alıyorsun hemde kendı gonlune gore secıyorsun esını saygı ve sevgı dahılınde gelısıyor olaylar her tartısmada ayrılmak yerıne bırbırınızı uzmeme cabasına gırıyorsun bu ılıskıyı kuvvetlendırıyor.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 948 cevap paylaştı.
+1 yılvalla bu devirde kendi ayakları üzerinde duran ister kadın ister erkek olsun kimsenin birbirine tahammülü yok görücü usulu yada aşk evliliği farketmez ikiside aynı kapıya çıkıyor. boşanma oranı evlilik oranını geçti iş saygıda biter.
25 Yorumla- +1 yıl
:D
- +1 yıl
oldu canımm perdeleri takmaya çağırırım :D
insanlar yorum yapmışta soruyorum onlara madem tanımak için aynı evde yaşayalım hiç kimse hiç kimseyi aynı evde yaşamadan tanıyamaz... Ki görücu usulunde de layıkıyla tanıyabilirsin karşıdaki insanı...
00 Yorumla
+1 yılBüyük konuşmak istemem ama görücü usulüyle evlenmeyi düşünmüyorum.Bana göre ; görücü usülüyle evlenmek seçeneksizlikten hiç tanımadığın birine 'eyvallah' demektir.
22 Yorumla- +1 yıl
Ya kız da hoşlanıyorsa?
- +1 yıl
da ?
ben hoşlandığımı söylediğimi hatırlamıyorum
+1 yılBen de senin gibi düşünüyorum.. Hatta 10 gün önce görücüye çıktım :) Şİmdi adamın bana açılmasını bekliyorum :) çok heycanlı, ben de ondan hoşlanıyorum :)
14 Yorumla
Soran+1 yılne güzel hayırlısı olur inşallah:)
- +1 yıl
Amin :) inşallah :)
- +1 yıl
:) Ortaklık gitmedi tabi ki de... Ben pastanemi açacam arkdaşım, senli ya da sensiz :) ama o marifetli ellerinle pastamızı yapıp satmak lazım :)
Evliliğe çok var :) bilemedin 2 bilemedin 3 yıl :)
+1 yılbunu bilemez insan kimi görücü usulü evlenip mutlu olur kimi severek görücü usulu evlenip mutlu olanda var mutsuz olanda bence tanıyıp evlenmek daha mantıklı
00 Yorumlaçevrenen bak görücü usulü olanların daha sağlıklı olduğunu flörtle evlenenlerin genelde ayrılanlar olduğunun görürrsün...
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. evlenmek istedğn insan sana karşı sevgi saygı anlayışlı tutarlı bryse ister görücü usulü olsun ister olmasın onunla her daim mutlu olursn !
10 Yorumlaİnfona resmini koysaydın da görseydik. Yoksa kimse görmeden nasıl görücü usulü olacak ki :)
02 Yorumla
Soran+1 yıl:)yok internetten bulunan görücü istemem
+1 yılEvet mutlu olan gördüm fakat mutlu olmayan da gördüm.Sonuç itibariyle karşındaki kişinin karakterinin seninle uyuşması lazım.Böyle bi durumda da işin tamamen şansa kalmış...
00 YorumlaBu soruyu buraya yazdığınıza göre sizin de tereddütleriniz var demektir. Aslında cevabını kendiniz zaten veriyorsunuz.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 742 cevap paylaştı. doğru kişiye denk gelirsen var tabi ki. evlilik bir kumar zaten. ama görücü usulu bile olsa bir süre flört etmek gereklidir bir ömür geçireceksin
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı. Neden kendini şartlandırıyorsunki.Tamam belki aşka inanmıyorsun ama gerçek sevgiyedemi inancın yok?
02 Yorumla
Soran+1 yıl:( malesef onada inancım kalmadı
+1 yılher zaman değil tabi. yani uzun yıllaar konuşup birbirini tanıyp evlenen ve mutsuz olna da var bi kere görüpte evlenip mutlu olanda var.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhiç erkekleri tanımadan, o şekilde evlenirsen senin için neyin doğru olup olamayacağını anlayamayabilirsin. Bir kaç kişi tanımak lazım, lazım ki ilişkide ki seni tanıyabil ve senin için doğru kişinin özelliklerini saptayabil.
00 Yorumlabende öyle evlenecektim kız beni çok beğenmiş muhasebeciydi çok iyi ama sonra dedim olmaz aşk olmadan bir ömür boyu yaşanmaz insan dokunamaz sevmediği kişiye
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılGeçinmeyi bilen insan görücü usulü de mutlu olur severek de mutlu olur:)
20 Yorumla valla boşanmalar gittikçe artıyor. gerisini sen duşün. eskiden bukadar yoktu. şimdi seçenek çok. :)
10 YorumlaBir yıl olmuş evlendin mi benm de başıma geldi şimdi görücü usulü saçma geliyor
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 542 cevap paylaştı. Etrafımda bu şekilde evlenip mutlu olanlar var tabi.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 326 cevap paylaştı. Bence kendini şartlandırma, yaşamadan bilemezsin.
Yaşayarak dene ve gör derim.00 Yorumla
+1 yılgörme usulü,görücü usulü olması önemli değil önemli olan gördüğünde onu tekrar görmek istemen en güzel usül bu
11 Yorumlagörücü usulu ile yapılan evliliğin ben mutluluk getirmeyeceğini düşünüyorum..
fakat evleneceğin kişi seni her anlamda tamamlayan,sana uygun biri olursa tabiki mutlu olabilirsin.00 Yorumla
+1 yılbende öyle düşünüyorum aslında görücü usulü mantıklı geliyor
40 Yorumla
+1 yılşimdiye kadar hepsini kapıdan çevirdim..o kişiye göre değişir..görücü usulü mutluda olan var mutsuzda
00 Yorumlagörücü usulü? hırlımı hırsızmı sapık mı ne bilmeden evlenmeyi kabul edeceksin öyle mi? hımm peki ozaman
03 Yorumla- +1 yıl
Ha diyince olmayacak ki zaten.. Bir konuşulacak. Çocuklar bir düşünecek kabul edilirse olacak. Eskisi gibi değil artık..
- +1 yıl
Sayın ablacım görücü usulü böyle bir şey değil ya :D
+1 yılablam görücü usulü dediğiniz şekilde evlilik yaptı eniştem harika bir insan 2 çocukarı var etrafımda özendiğim tek evlilik onlarınki
10 Yorumlasevdiğinle evlen çok mutsuz olursun bi zaman sonra sevmeden evleniceksin sonuçta.belki onunda seninde gözünüz dışarıda olucak zaman geçtikçe
00 YorumlaBunun inancı, yorumu yoktur bence ya kişiye göre değişir zaten herkes bu hayatta hak ettiğini alır, ben buna inanıyorum...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayevlenin evlenin sizi seven insanalrı sevmemeyi yılalr sonra anlayacaksınız
00 Yorumla
+1 yılHatta, evlendikten sonra da birbirinizi görmeyin. Hiç görmediğin birine sevgi büyüt içinde. Derin bir anlam kazınır böylece..
00 Yorumla
+1 yılüç maymunu oynamalısın... görmedim duymadım bilmioyurm.. ozaman olur
00 Yorumlagörücü olarak evlenenler evlilikleri çok uzun sürüyormuş araştırmada çıkmış bu
00 Yorumla
+1 yılNeden olmasin..simdi gorucu usuluyle evlenenler daha mutlu
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,9b cevap paylaştı. sana hayatta başarılar dilerim
30 Yorumlavira bismillah...
belki tutar! şans...20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 420 cevap paylaştı. Hmm büyük konuşmıyım ama istemem ya
10 Yorumla
+1 yılniye illa görücü usulüyle evlenmek istiyorsun?
00 YorumlaAnnen ve babana sor bence..
00 Yorumlaaşk sevgı olmadan olmz dyrm evlenmem ben
00 Yorumla
+1 yılgörmeden evlenme zaten,
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben mutsuz olanları daha çok gördüm.
11 Yorumla- +1 yıl
benim annem babam görücü usulü evlendiler ve bu 44üncü yıl. bu zamanın gençleri 1990dan sonra art arta açılan tv görseline gçöe kendine yol çizdiğinden elbise değiştirir gibi kız ve erkek arkadaş değiştiriyorlar her ne kadar kocasıyla dahil asla ters ilşki yaşamaması gerektiği halde en az 2 erkek arkadaşı kızları analdan bozuyorlar ve bu oran malesef %80 civarında.
Devamını Gör(38)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Görücü usulü evlenmek istiyorum böyle evlenen ve mutlu olan var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne