arkadaşlar ben aşık oldum ve evlenmeye karar verdik ama kendisi komando ve mesleği yüzünden korkuyor. Göze alabilecek misin diye soruyor aslında alırım ama kendisi korkuyor çocuğumuz olursa yalnız kalacaksın diyor?
arkadaşlar ben aşık oldum ve evlenmeye karar verdik ama kendisi komando ve mesleği yüzünden korkuyor. Göze alabilecek misin diye soruyor aslında alırım ama kendisi korkuyor çocuğumuz olursa yalnız kalacaksın diyor?
Bak kardeşim çok çok zor bir karar bu şu an gerçekten iyi güzel gelebilir sana ama gerçekten çok zor bir komandoyla evlenmek. Ya o adamın gerçekten normal hayatı yok ve seninde olmayacak. Yılda 1 ay göreceksin onu. Allah yardım etsin böyle göründüğü gibi kolay değildir bunu da bil.
farkındayım o da aynı şeyleri söylüyor. ben kaldırırım ama yeter ki ona bir şey olmasın
şöyle düşün yine bir evlilik düzeni kuracaksınız ancak eşin ayda yılda bir yanında olacak yakın teması seviyorsan senin için hiç uygun değil benim eski sevgilim subaydı askerle asla ciddi ilişki düşünmem göreve gittiklerinde paranoyak oluyorlar defalarca aldattığımı iddia etti ve bilinçaltında sürekli bu vardı sevgili olarak bile birlikte olmak ciddi psikoloji gerektiriyor
ya bunu bende sordum sana çok güveniyorum sorun değil benim için dedi. ama kendisinin çok korkuları var
:( şu an aklım daha da karıştı. yaşadığın duruma çok üzüldüm, kişi kendinden biliyor işi ama sen böyle mutluysan ne mutlu. umarım hep mutlu olursun <3
amin inşallah <3
Sevgilimde komandoydu, meslek bahane değil askerlik genel olarak baktığında tamam görevleri oluyor ediyor ama onu da göze alarak bu mesleği seçiyorlar. Siz zaten tam anlamıyla o noktaya bi gelinde ondan sonra gerisini düşünürsünüz. Bu arada instagramdaki o saçma sapan eşlerini ifşalayıp göreve uğurlayan salk kadınlara aldırma.
yani onlardan da etkilendim kendisi de böyle konuşunca tedirgin oldum biraz
of ki ne of bi sevgilim vardı daha askeri okuldayken diyordu bunları anlat ne düşündüğünü göze alırım diyorsun bi süre çocuk yapmayız falan de aşık olduğunu söyle işte olumsuzlukları say bunları bilerek evleneceğini söyle asker zordur ailemden biliyorum mutlu olursunuz umarım
evet çok zormuş ya yani o da bunları söylüyor daha şimdiden geleceği planlıyor ama benimde kafam karıştı
düşünüyorum ama seviyorum da :(
1 sene erteledik zaten :(
Cevap
26Cevap
Her zaman tek kalacaksın onun hep iş olacak
evet farkındayım kendisi de bundan korkuyor :(
Her evliliğin başlı başına zorlukları vardır
Bende şu an bir subayla beraberim ama korkma insanlar ne derse desin kendi düşüncen önemli benim erkek arkadaşım da korkuyordu ayni sorulari o da bana sordu ama ben kendimden eminim onu seviyorum ve bir yuva kurmak istiyorum herkes yanindayken sevebilir zaten uzakta olani sevmek ayrıca bi yüktür çoğu kişi kaldiramaz kendinde bu yükü kaldiracak güç buluyorsan gerisi önemli değil
evet onu seviyorum, onu kaybetmek istemiyorum :( kendimde bu gücüde buluyorum ama ondan emin olamıyorum korkuları çok
Yani sivil ile evlenip komandoluk yapan kadın hayatları var karar senin bizim dicegimizi uygularsan senin hayatınımı yasamız olcaz sen karar verirsin kendin ne istiyorsan yanlısta olsa idare edersin baskasının isteklerini yapıp kötü olması hoş degil
başkasının isteklerini yapmıyorum. Pek bilgi sahibi değilim işi hakkında konuşmayı sevmiyor gelince anlatacağım sana her şeyi dedi de şu an sadece bilgi alıyorum
Zordur ben bile ailemden uzaktayım herkesi özlüyorum çok zor sevdiklerimin arkama bırakmak vatan için mücadelem sonsuzdur fakat öyle hainler var kı her sırtımızdan mermiler geliyor sizler için bir asker cennetten daha nurludur velakin Allah'ın askerleri deriz
:( Allah tüm askerlerimizin yar ve yardımcısı olsun
Benim bransimdan , soyle bi hayatimiz var gorevler yogun yilda 49 gun izin var 5 6 ayda bir insan gorebiliyoruz batiya tayin cikiyor gorevlendirmeyle tekrar dogudayiz. Yani 5 yil komando sartimiz var sonra brans degisikligi oluyor. Yani iliski emek ister omur boyu komando kalinmiyor.
aaa bunu bilmiyordum ömür boyu komando olacak sanıyordum. beklerim ben onu zaten 2 senesi kaldı 5 senenin dolmasına.
Sikintiya gerek yok
branş değişikliğinde istediğinizi seçebiliyor musunuz?
Hayir jamdarmaysa asayis falan oluyor piyadeyse egitim birliklerinde oluyor
Bir meslek grubu veya statü ile evlenmiyorsun. Kişi ile evleniyorsun. Olgun, aklı başında biri de olabilir, psikopat ve dengesiz de olabilir. Senin tercihine kalmış bir durum. Meslek ile zerre kadar alakası yok bu işin
Merhaba benim sözlüm şu an piyade komando eğitimine başladı ve bana da evliliğin benim için zor olacağını söylüyor ben de bu konuda deneyimi olanları googledan okumak istedim sizin sorunuza ve verilen cevaplara denk geldim siz bu konuyu açalı 1 yılı geçmiş merak ettim ne yaptınız deneyimlerinizden paylaşır mısınız rica etsem
Ben 8 yıldır aşık olduğum adamdan vazgeçtim piyade komando olduğu için. Çok zor hala zor ama p. kom. olmak onun tercihiydi. Benim tercihim de çocuklarımin başında bir baba ve benim yanımda bir eş seçmekti. Parası pulu batsin aşk sevgi dediğin 1 2 yıl pişman olursun aklını kullan.
bu sorular beni geriyor açıkçası çünkü ben de yaşayacağım gibi aynı şeyi, hayırlısı olsun ya umarım düşünüldüğü gibi olmaz
:( hayırlısı olsun ne diyeyim çok zor
Zor evet. Adam evine az geliyor. Ölüm riski fazla.
:( bilemiyorum seviyoruz da birbirimizi. gerçekten allak bullak oldum
Aşağıdaki birader 6 ayda bir insan görüyoruz demiş valla benim yapabileceğim bir iş değil.
yapandan Allah razı olsun.
Allah yardımcınız olsun vatan için hersey değer tabi evlilik çok başka...
tabi ki vatana can feda
Kolay bir evlilik yok zaten ama bu meslekleri yapan kişilerle evliliğin başka zor yünleride oluyor galiba
Yani kısaca asker böyle evlilik zor olur sürekli yalnızsın
:(
Uzun süreli görevlere uzun süreli ayrılıklara dayanabilirsen sıkıntı olmaz
ben dayanırım da ondan emin değilim :(
Sürekli şehir değiştiriyor ama maaşı iyi oluyor. Aç kalmaz açıkta kalmazsın, kalanı görülmemiş!
ama sürekli şehir değiştirmek zor. ben nasıl çalışacağım :(
İlk başlarda zor olucak ama bu şekilde olan çok insan var. En azından sevdiğin insan yanında olucak. Ama ailene çok bağlıysan ilk zamanlar zorlar.
Şehirde olursa iş bulursun.
umarım dediğiniz gibi olur bilmiyorum ki ne olacak
Askerlik yaptığım dönemde uzmanların anlatımlarına göre zor olduğunu anlamıştım. Zor bir durum.
evet çok zor kendisi de çok korkuyor :(
Zor Bi meslek ama sana bağlı dayanırsan sorun yok bence sorun olmaz
:( umarım sorun olmaz dayanırım ben
Aynı sorunu ben yaşadım inş sen öyle bise yaşamazsın hayırlısı bakalım 💫🤲
nasıl yaşadınız?
Dayanamadı işte gitti hayatımda ki eski sevdiğim 🙂 ama haklıdı bence
neden zorlukları neler anlatır mısınız bana? kendisi yüz yüze anlatacağım diyor anlatmıyor :(
Şimdi benim görev yaptığım yer Suriyedi en sıkıntılı dönemler 2016 zor zamanlar geçirdik hep ölüm korkusu haberi ister istemez dengesi bozula biliyor insanın ne kadar güçlü olsa sahi bence çok güçlü bir insandı ama görev yaptığım yer normal Bi yer değildi ondan dayanamadı . Kendini her zaman yalnız hissedeceksin bunu benimsemen lazım tabi görev yaptığı yer ve birliği önemli simdikten korkma ama herseye hazırlık olmak gerekir
Sana tavsiyem toz pembe görme görme yok yanımda olur yok yalnız bırakmam diye hayallere kapılma aile olamiyor insan bundan emin olabilirsin. Aile kavramı yok bunu bil herseyi göze al ben bilerek sevdiğimin peşinden gitmedim soğuttum aksine çünkü bu hayatı haketmiyordu. Eğer Aile olmak istiyorum diyosan askeri personel ile evlenmen mantıklı değil bunu bil yeterli sevgi bazen yetmiyor sevgi olur ilerde izdirap millet meslek gozule bakıyor ama meslek falan değil aldığı paranın önemi yok hayat değil yani kendiside ailesi içinde sana güzel şeyler anlatmak isterdim ama inan bunlar gerçekler fazlası var eksiği yok 🙂
Ben korkmuyorum ama kendisi çok korkuyor :( ben sadece onun zarar görmesinden korkuyorum. ama kendisi beni yalnız bırakmaktan korkuyor, sürekli yalnız kalmamı istemiyor. Özellikle çocuğumuz olursa, özellikle hamilelik olursa yalnız bırakmaktan çok korkuyor. Ne yapacağımı bilmiyorum onu kaybetmekten çok korkuyorum :(
Hayırlısı Bazen cesaret edip yaşayıp görmek lazım umarım hersey gönlünüzce olur iyi geceler
bende o düşüncedeyim. çok teşekkür ederim cesaretlendirdiniz. iyi geceler
Korkakların evi yıkılsın 🙂 takma 🙂
:)
Kariyerini değiştirsin. Doğru söylüyor çocuğunuz plursa tek başına nasıl bakacaksın
O daglarin erleri yuva yapmisdir goklere basdonduren yerler 😃😆
Seversen fedakarlık edersin zaten. Keşke benim de kocam asker olsaydı
ederim tabi ki ama korkum o eder mi
Korkularında çok haklı bence sende korkmalisin. Her zaman tek olmayı göze alman gerekiyor
:( kafam çok karıştı
Belki linclenebilirim ama bence bu tarz görevlerde olan insanlarin geride bıraktıkları bir aileleri eşleri çocukları olmamalı. Hem askerin görev sırasında daha sağlıklı karar alması hemde Allah korusun bir şey olduğunda ailesinin yıkılmaması için
ya haklısınız aslında düşününce çok doğru ama gönül bu :( nasıl olacak bilmiyorum bende korkuyorum da özellikle ona bir şey olursa diye
psikololiik sorunlar yaşayabilir ileride ve bu sizide çok etkiler
korkularımdan biri o
Askerlerin psikolojikeri gidik oluyor kız uzak dur tavsiye sana tecrübe sabit
:(
Hayatın kime ne zaman ne getireceği belli mi
değil tabi
çok zor olur bence
evet zor tabiki ama denemeye değer bence
Tsk personeli ile evlenme buna evlilik denmez
:( deme öyle seviyorum
ben onunla her yere gelirim ama kendisi korkuyor. sürekli geleceği düşünüyor. hamile kalsan ve ben yanında olamasam kahrolurum diyor :(
yapmamalı mıyım?
:( :(
Evet eve aylarca yıllarca gelmeye bilir
Zordur Allah yardım etsin
Amin inşallah :( ama korkusunu nasıl atabilirim bilmiyorum
Yapacak bir şey yok bizde aynı mesleği yapıyoruz
orası öyle :( Allah yar ve yardımcınız olsun
Sağolasın 🙏
Adı hasan mi jsksks
hayır :)
Allah allah nasıl. olur
zor bir evlilik hayatı seni bekliyor
farkındayım :(
duruma göreeeee
nasıl yaniii
ne beklediginle alakalı
seviyorum o da seviyor ama korkuları var
doğrudur isimiz zor
evet maalesef
yapcak birsey yok
Aşırı kolay.
zorrr
Zordur yani
Bol bol sürünürsün
nerde görev yapıyor?
jandarmamı yoksa kara kuvvetlerindemi
kara kuvvetleri
genellikle suriye veya kuzey ırakta görev alıyorlar
evet :(
siz ne iş yapıyorsunuz
muhasebeciyim ben
Bilmiyorum hic
Baya zor
Seversen hayır
seviyorum
Ne iş yapıyor
asker
öyle düşünüyorum zaten hemen çocuk yapmayacağız zaten ama kendisi ileriye dönük düşünüyor
bence de
Bnce zordur
Çok zor