Gerçekten Yargılamadan Fikir Verebilcek var mı?

Bundan tam 11 ay önce 3.5 senelik bir ilişkin kız aradaşımın isteği ile bitti ve benden ayrıldı. Ben ayrılmayı asla istemedim, hatta belkide haddimi aşarak çok fazla özürler diledim yalvardım bile ortada belli bir neden yoktu çünkü ayrılmamız için her şey çok güzeldi gelecek planları yapılmıştır aileler tanışmıştı tüm sülalem onu tanıyordu. 7-8 ay kendime gelemedim ne iş ne sosyal hayat tamamen içime kapandım alkol kullandım karalar bağladım hayattım bitmiş gibi hisettim tamemen. O kişi ise benden ayrıldıktan sonra çok fazla kişiyle beraber oldu ve 6 aydır bir ilişkisi var. Ben de belli bir süre sonra hayatımı devam ettirmek zorunda olduğumu anladım ve hayatımı düzene sokup yeni ve güzel bir ilişkiye başladım 3 aydır. Ancak eski kız arkadaşım hala ilişkisi olmasına rağmen beni aramaya başladı özlediğini barışmak istediğini söyledi. Hala beni çok sevdiğini asla unutamayacağını vs vs. Ben onu unuttuğumu sanıyordum yeni ilişkime aşığım sanıyordum ama ta ki o arayana kadar evet o aramadan öncede aklıma geliyordu özlüyordum ama o aradıktan yazdıktan sonra çok daha fazla alevlendi bu duygular bende. Sizden yardım istediğim konu şöyle ki ben ne yapmalıyım yeni kız arkadaşımı ailem arkadaşlarım herkes çok seviyor ve gerçekten çok iyi biri ama eski sevgilimi ne ailem ne de arkadaşlarım onaylamıyor ailem tekrardan birlikte olursanız bizi unut diyor ama kendimden ne kadar iğrensemde nefrette etsem kendimden bu yüzden genede onu seviyorum ne yapmalıyım. Hani derler ya sevdiğini alamadıysan aldığı seviceksin diye öyle bir yolmu izlemeliyim yoksa herşeye rağmen eski sevgilimle denemlimiyim. Oda Başka şehirde üniversite okumaya başladı bu sene bu arada (mezuna kaldığı için yeni başladı yaşı ufak değil.)

Gerçekten Yargılamadan Fikir Verebilcek var mı?