Yargılamadan anlayarak yardım edin nolur?

4.5 senelik bir ilişkim vardı toksikleşme zirveydi ancak bir şekilde güzel şeylere tutunarak ve severek ilişkiye devam ettim. Ta ki artık sevgimin olmadığını anlayana kadar. Başkasına aşık oldum ve bu durumu en başta kabullenmedim. Sonrasında kendimi kaybettim ve en doğru şeyin ilişkimi bitirmek olduğunu anladım ve bitirdim. Aşık olduğum kişiyle arkadastık ve birbirimize karşı bir şeyler hissettiğimizi konuştuk. Her şey normal bir şekilde ilerledi bir şeyler yaşadık ettik ancak baş başayken sevgili gibi olup insanların yanında bu durumu gizlemeyi tercih ettik gibi bir şey oldu. 2-3 hafta önce bana “seni hayatımda nereye koyacağımı bilemiyorum ve bu bana zarar veriyor arkadaş olarak kalmamız çok daha iyi çünkü seni kaybetmek istemiyorum benim için çok değerlisin” dedi. Yapabileceğim başka bir şey olmadığı için bu duruma tamam dedim. Ancak bir türlü arkadaş gibi de kalamıyorduk sevgili de olamıyorduk. Birkaç gün önce eski sevgilim görüşmek istedi ve karşımda yaptığı her şeyden pişman birisi olarak karşımda durdu. Her şeyi düzelteceğini ona şans vermemi istedi bende konuşalım duruma göre bakalım dedim. Fakat “arkadaşım” olan kişi her şeyi mahvettiğimi güzel gitmeye başlarken içine ettiğimi o zaman kendisinin de başkalarıyla konuşabileceğini söyledi. Yaptığımın normal olmadığını onu incittigimi söyledi. Sizce ne yapmam gerekiyor? Ben bir girdabın içine girdim ve çıkamıyorum.

Yargılamadan anlayarak yardım edin nolur?