AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Eslerin bir biri uzerinde çokca haklari vardir, uzuuun bir konu
Neler mesela
Yarin yazarim
Oo
Böyle yormamak lazim kocasının karısına karşı görevi de vardır
youtubeye erkeğin karısı üzerindeki hakları diye bi yaz ve dinle
Ben sizden duymak isterdim
başkalarına özendirme aç bırakma hiç bir konuda karşısında durma neyi nasıl yapacağını bil izni olmadan asla ama asla hiç bir şey yapma birde en önemlisi şu kapısını gülen bir yüzle aç yuvaya neşe huzur kat ve islamda şu varki her yerde istediğin zaman görmen mümkün kadına cenneti sadece eşi müjdeleyebilir ki eşinden helallik almayan cennete giremez
İlmi olmayan islam hakkında kendi kafasından "bence, sence" diyemez zaten öyleleri islamı bozuyor.
Peki başka görevleri neler kadının
@Mervan4747 ilmin var mı ve bence sence diye ne yazmışım ki
kadının en önemli iki görevi eşi ve yuvasıdır sen asıl neyi duymak isterdin bilemiyorum ama eşlerde kadın erkeğe emanet kadın ise erkeğe tamamlayıcıdır
Peki kadın hangi konularda itaat etmeli
Etiket yapmayı bilmiyorum burada yeniyim size demedim kıza sordum, yani ilmi olan kendi fikirleriyle yorum yapamaz İslam'da böyle bir şey yoktur
itaat sana dinine ailene zarar vermeyecek her konuyu içeriyor ve youtube de değimi izleyebilsen sanırım net anlardın ki kadına verilen sorumluluklar o kadar fazla ki şuda bir gerçek hikahı olmayan kadının haç görevi bile sakıncalı yanında nikah düşmeyecek kardeş ya da evlat olmadan gidemiyor
@Mervan4747 islamda kadının erkeğine karşı görevleri diye bişi yok mu
İtaat aileye bana zarar vermicek neler olabilir?
İslam'da kadınin erkeğe karşı görevleri var ornegin itaat etmesi
peygamber efendimiz zamanında bi sahabe sefere çıkarken eşine sakın evden çıkma der ve gider. kadının babası çok hasta olur evinin de hemen yanında oturur baba. kadın bir çocukla peygamber efendimize haber salar kocam evden çıkma dedi ama babam hasta ne yapabilirim diye. çocukla haber salar kocanın sözünü dinle diye. baba ölür kadın yine haber salar babam öldü eşim hala gelmedi ne yapabilirim. peygamber efendimiz yine haber salar kocanın sözünü dinle diye. ve defnedilir kocası gelir durumu anlar. eşine sözümden çıkmadığın için sana hakkım helaldir der. ölen baba ise sadık bir kız babası olduğu için ona cennet mücdelenir.
Ben yok mu dedim?
eşin seni deve sırtında iken bile arzulamışsa sakın reddetme der. eşinden izin almadan sakın sırtını dönüp yatma der
Hmm o zaman kocasının sozunu dinlemeli hep, peki mesela dışarı çıkmasına izin vermezse ve gizli giderse kızar mi
@Mervan4747 islamda böyle bir şey yok diye yazmışın ya
Ne yok demişim?
dışarı çıktığını eşin bilmezse çıktıktan sonra yapacağın her şey ama her şey hanene haram diye yazılır taaki eşine söyleyinceye kadar ve hatta bir yerde okudum eşinin parasını dilenciye eşinden habersiz sadaka bile verirsen eşinin haberi olmadığı zaman sana günah yazılır eşine sevap yazılır eşin bilir ve tamam derse günahın sevaba döner
@Mervan4747 bi git işine ne yazdığını biliyorsun nede dediğini
Hmm peki mesela dışarı çıkmasına izin vermezse gizli çıkarsa
Bay bilge, ben hala söylüyorum ilim sahibi olmayan birisi kendi kafasından yorumlayamaz dedim galiba anlamama problemin var.
eşin geldiğinde söyle ve helallik iste
İş işten geçti der bence sözünü dinlemedim diye
@Mervan4747 Etiket yapmayı bilmiyorum burada yeniyim size demedim kıza sordum, yani ilmi olan kendi fikirleriyle yorum yapamaz İslam'da böyle bir şey yoktur.
Bunu sen yazmadın mı en son cümlende islamda böyle bir şey yok yazmıyor mu
Evet öyle yazmis İslam'da yok boylr bişey diye yazmış
bunu bilemem ama sen tatlı bir yaklaşım gittiğin yer ve hatalı bişi olmadığını göstererek ondan helallik alabilirsin
@Mervan4747 kim bana mı dedin
ben ilim sahibi değilim ilim sahiplerinden duyduğum bildiğim varsa onu derim ilerisi şirktir bilmeyen bilmiş gibi diyemez dinle oku öğren hepsi bu ve dinimizde hiç bir konu atlanmamış herşeyde kim ne yapmalı açıklanmış bunun içinde iki şey var kuran hadis
Yaw neden anlamadın ben de onu diyorum işte, ilim sahibi kimseden duyduysan sorun olmaz ki zaten onlardan öğreniriz ama ben diyorum ki kimse kendi fikriyle islam hakkında yorum yapamaz Kur'an da kuralları var ve yazılı. Ben size yanlış konuşuyorsun demedim sadece hanımefendiyi uyarmak istedim kafasını karıştırmasınlar diye bu kadar.
@Mervan4747 mervan bu konuyu aslında bayan çok doğru soruyor ve eş koca ne olursa benden memnun olur helallik verir diyor sende eşinin senin için nasıl olmasını demen aslında eşinden razı olman için önemlisi bu değil mi. Böyle bir konu hakka dayalı ise hak kimin kime karşı helalliği gerekiyorsa o kişinin belkentileri en önemlisi sen böyle konuları anlayacak yaşta değilsin. Zamanımın eşit kişiler diye uyduruk bi yalana kapılmış dolmuşta 70 yaşındaki ayakta 18 lik kıza yer veren gzekalılarla dolmuş dolmuşta bile eşitlik yok millet uçuk
https://www.youtube.com/watch?v=ePmUKql3TUg
Teşekkür edeirm herkes görevini bilir ona göre davranırsa mutluluk olur
elbette senin eşine karşı olduğu gibi eşininde sana karşı mutlaka görevleri vardır
Evet
Soru kökenen yanlış, itaat ve görev karşılıklıdır.
İslamda evlilik diye bir kitap vardı onu öneriyorum detaylıca yazıyor
Ben sizden duymak isterdim
Görev falan yok eşitsiniz eşit
Sen karışma
Sorularlaislamiyet. com a bsk
Detaylı anlatabilirim
Olur
itaat etmeli
hangi konuda itaat etmeli
Eve kimseyi alma dediğinde almayacaksın baban dahi olsa , cinsel ilişki istediği zaman ret etmeyeceksin.
nasıl babanı aileni alanazsin derse getiremem mi🙄
Ne açıdan mesel?
Her açıdan işte
Mesela bir soru sor?
Mesela evde erkeğine karşı nasıl olmalı
Ne nasıl olmalı? Açık söyleyin artık wallah sıkıntı gelecek bana, düzgünce sormazsan ne diyebilirim ki
Niyeki olma