Nerdeyse hiç bir şeyden tat alamıyorum depresif bir durumdayım 3 haftadır
İlişkime zarar vermesinden korkuyorum sevgilimi çok seviyorum ama onunlada arkadaşımmış gibi konuşuyorum oda öyle ama emin olduğum tek şey var birbirimizi seviyoruz 7. aydayız uzak mesafe daha hiç bulunmadık en az bi 6 ayımız daha var
Yanına okula gidicem
Görüntülü konuşucaz tatilde belki düzelir bilmiyorum ama heyecan yok hayatımda
Bir yandan sınav senem en aşşa 50 bin e girmem lazım daha yeni başladım
Anlayacağınız durum kötü tabi şükürler olsun yinede isyan etmiyorum ama nasıl düzeltebilirim özellikle ilişkimi yardım edin lütfen
İlişkime zarar vermesinden korkuyorum sevgilimi çok seviyorum ama onunlada arkadaşımmış gibi konuşuyorum oda öyle ama emin olduğum tek şey var birbirimizi seviyoruz 7. aydayız uzak mesafe daha hiç bulunmadık en az bi 6 ayımız daha var
Yanına okula gidicem
Görüntülü konuşucaz tatilde belki düzelir bilmiyorum ama heyecan yok hayatımda
Bir yandan sınav senem en aşşa 50 bin e girmem lazım daha yeni başladım
Anlayacağınız durum kötü tabi şükürler olsun yinede isyan etmiyorum ama nasıl düzeltebilirim özellikle ilişkimi yardım edin lütfen
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Böyle bunalımda depresif hissettiğimde yaptiklarim;
"Kalpler ancak Allahı cc. Anmak ile huzur bulur"
(Rad 28)
Prof Dr. Halis Aydemir gençlerle söyleşi (özellikle 8) serisini şiddetle tavsiye ediyorum.
Psikolog Tülay Kök ve Beyhan Budak şiddetle yine tavsiye derdin hangi konudaysa o videolari izleyebilirsin.
Sağanak yağmur, dere, kuş doğa sesleri açar youtubdan dinlerim kitap okurum. Veya uyurum. Ya da sahile iner uzunca yürürüm ama genelde evden çikmam. Bunlar tavsiyem
Haram olan birşeye bağımlıyım Tevbe ediyor bozuyorum bu son olur umarım birdaha bu harama bulaşmam
Sence bundan olabilir mi?
Tabii ki de Bunun etkisi çok büyüktür Çünkü haram ilişki yürümüyor yürüse de onun haram olduğunu bildiğin için imanlı bir insansanöyle yetişmişsen içindeki o huzursuzluk daima oluyor ve tövbe ediyorum diyorsun tövbe edip Tövbeni bozduğun için de Allah'a karşı sözünü tutamamanın da huzursuzluğu var yani büyük etken Bu olabilir
Hayır ilişki değil
Başka bir şey
İlişkim düzeldi bı ara yine bozuldu Allah'ıma duan ettim düzelmişti
İlişki dışında başka bir haram yüzünden
Ya tamam iste sevgili daa ayni sey iliskiden kastim sevgilinin olmasi karsi cinsle konusman yazisman vb
Bu devirde kimseye güven olmuyor görücü usulü evlenip boşanan çok kişi var
Ki hayatımdaki insanla ayrılırsam evlenmeyeceğim çok ciddiyim
Sen bilirsin senin hayatin
O dediğin isimler ne yapar ne satar?
Ozaman haramda olsa devam edicem kiii mesela dinde evleneceğiniz kadınla Max 3 gün görüşebilirsiniz deniyor bu 20 kere buluşup evleniyor oda haram
Dini istediğiniz gibi anlamak isterseniz istediğiniz gibi anlarsınız yapabilecek bir şey yok
@İndeepth anlamadım?
Bilmiyorum yani ilişkisi durumu çok karşık mesela çocukluk aşkları var böyle 15 sene flört Edip evleniyolar ve çok mutlular
Sen görücü usulümü evlendin mesela 10 kere görüşüp evlendinmi? şu an nasıl mesela durumun
Onların yaşamını inceledin mi hiç?
Ben evli değilim. 6 7 arkadaşim evli hicbiri sevgililik donemi yasamadi sadece bazilari birbirini taniyordu o kadar hepsi mutlular islam sana tanima hemen evlen demiyor oyle bir şey yok. Araştirmadan okumadan kolaya kaçmayin islama iftiraya girer bu. He illa gorucu usulu evlendin sorun olmiycak mi ya da uzun yillar gidecek mi hayir kader nasip belli olmaz. Ama sen neyi ölçü alıyorsun ona bağli. Uzun yillar sevgili olup evlenip 1 sene de boşanan da çok duydum.
@İndeepth açik konuş kimin yaşamindan bahsediyorsun anlamiyorum. Ismini saydiğim kişiler mi? Ne alakasi var yasamlarini incelemekle?
Önerdiğin insanlardan?
@İndeepth kanka adamlar kötümü öyle bir sordunki msjfnsvjsbdhskfbsjndhd
Yok kötü demedim sadece din satıyorlar ürettikleri bir şey yok en son ismailağa dedikleri kıçına bez bağlanan adam lük senin benim hayatta direksiyonuna oturamayacağımız Jeeplerle geziyorlardı.
@İndeepth
Var kanka din üzerinde çok fazla pirim yapan insan vatandaşa satıyolar
İsraf haram kendisinin yapmadığı israf yok gelmişler millete akıl veriyorlar eyw teşekkürler
Senin var mı bi önerin bana
@İndeepth sadece diyeceğim şu; bir şeyi gözünle görmeden duyduğuna inanma hatta gözünle gördüğünün bile yarisina inan. Sosyal medya da bir yazi bir tweet çikiyor herkes onu beğeniyor paylaşiyor anında senin hic bilgin dahi yokken koyun sürüsü misali sende hemen inaniyor hatta savunuyorsun sen kendin arastirdin mi? Okudun izledin dinledin mi? Sağlam kaynaklardan. Yani klavyede yazmak bu kadar basit olmamali artik. Az dikkat
Ne yaparsan yap ölçülü ol bağımlılığını bilmiyorum ama ölçülü olan hiç bir şey sakıncalı değildir 90 yaşında ölen Vehbi koş bile haram denilen viskiden her gün bir duble içiyordu.
Anladım kanka teşekkürler ben bırakıcam belkide bundansonra hiç yapmicam bu yönde kafam inşallah
Bağımlılığın ne idi?
@İndeepth haram denilen viski derken? Vehbi koç ki ki örnek alinacak? Allah viskiyi içtiğiniz an başiniza bela gelir mi diyor ki "haram denilen" diye vurgu yapiyorsun? Haram olan seylerin karşiliğini Allah hemen veriyor mu ki vermesini bekleyeceksin?
Hayır bide öyle bir dönemdyizki telefonu açtığım an karşıma haram olan birçok şey çıkıyor mesela bi tiktok Instagram gibi platformlarda böyle bir dünyayız maalesef
@İndeepth
Alkol de değil kanka boş ver kanka benim bağımlılığı ergenlikte başlayan bir şey. herkesin normal gördüğü ama benim istemediğim bir şey
Smdhsjsbdjsksbaj tartışmada kapansın çok ayrı görüşler var bir yere varmaz bu
Ayrı görüş yok doğru bir tanedir fizyolojik ya da biyolojik durumlar vardır ondada esir olursan bedenini yıpratırsın. ben seni anladım sen beni anlamasan da.
Senin meslek ne kanka ya da okuyorsan bölüm bayaa bilimsel konuşuyorsun
Bilmediğim konuda boşa konuşmayan biriyim hayat adamıyım , okuyan araştıran ve soruşturan.
Bende araştırmayı çok seviyorum kanka varyaa bir konu oldumu onu 10 siteden bakıyorum en az mesela bakıyorum
Bence eğlenceli merak ettiğin birşeyi araştırmak
Gözümle görmediğimi anlatmam. sende her denilene inanma Zonguldak ta ki imam son örnek evde 24 yaşında karısı var ama camide bir kadınla yakalanmış.
Tamamdır kanka teşekkürler valla
İslam dinini indi denilen zamanda viski yoktu.
Şimdi onun hakkında şöyle bir açıklama var kanka kafayı uyuşturan insana zarar veren şeyler haram olarak geçiyor viski içmek haramdır die değil
Sigara içmek bile haram olarak geçiyor ama işte ne kadar büyük küçük bilemem
Benim bildiğim kadarıyla böyle
Lan sitede bira haram değildir diyo şimdi baktım awk
Vücuda zarar veren şeyler haram değil mi? Ben müslüman değilim bu arada.
Tamam kanka sigara ciğere zarar veriyor
Alkol de karaciğer e diye biliyorum
Aynı zamanda akla
@lastnova Ağrı kesiciler de ne var?
Kanka orası da öyle ama bak rakının bile faydası var ama zararı fazla oyuzdenmiş bak ben araştırdığımı söylüyorum yanlış anlaşılmasın
Sen benim yazdığımı okumadın sanırım ben ölçülü demiştim. Kuranda içki haramdır diye ayet yok
Sarhoş olmak haramdır der.
Doğru kanka tamamdır şimdi çözdük işte olayı
İyi geceler.
İyi geceler.
İlişki hakkında ne dersin dicektim son kez
@İndeepth sarhos olmak haramdir değil abi siz nasil okuyorsunuz ayetleri ya ayet bu ayet bir harfini değistiremezsiniz kuran sarhoş olmak haramdir demiyor! Allaha iftira atmayin kuran sarhoş verici her madde haramdir der. Alkol sarhoş vericidir haramdir. Haraminda azi çoğu olmaz. Alkol sarhoş verici mi? Evet. O zaman haramdir bitti. Az içilmesi çok içilmesi haramliği etkilemez. Sigara haram değil ayrica sadece mekruh. Helal de diyemeyiz vucuda ciddi zarari var.
Çok bilen arkadaşım bana içki haramdır diye yazan bir ayet gösterirsen sevinirim , süre adı ve ayet numarası ile. teşekkür ederim.
Sen öyle dersen ozaman domuz eti ne oluyor oda sağlığa zararlı haram
Sigara sağlığa zararlı haram değil?
Oralar girdi mi kafan karışır bu kadar yeter sonra sıyırırsın.
Dimi bencede saldım olayı zaten 3üde yok bende sigara hariç ağzıma sürmedim hiç birini iyi günler
İnsan olarak kalabiliyorsan ne mutlu. gerisi sömürü ve hikaye.
Aynenn kankss
Nasıl domuz eti sağlığa zararlı oluyor?
Yaz araştır kanka mk