Sadece sesinden, söylediklerinden ya da yazdıklarından dolayı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Sadece sesinden, söylediklerinden ya da yazdıklarından dolayı.
Merhaba,
Aslında insan gördüğü insan aşık olmaz düşüncelerini fikirlerini yanında olmasına aşık olur yani yanında olmak derken duygusal olarak onu hissetmek anlamında olur tabii ki yani devamlı uzak mesafe ilişkisi şeklinde birbirini görmeden seviyorum ölüyorum bitiyorum demek belli bir süre sonra ne bileyim başındaki heyecanı kaybetmeye neden olur ve o sevgi olmaz artık alışkanlık olur yani mesela insan tanışır konuşur, başlarda her şey güzel gelir işte ilk konuşmalar vesaire böyle mesajlaşmalar güzel gelir ama belli bir süre sonra insanlar birbirini görmezse birbiriyle iletişim içinde olmazsa yüz yüze karşı karşıya gelmezse o sıkıcı bir hal almaya başlar çünkü bir insanı görmeden aşık olmak da pek mümkün değildir.
Bunu aşk diyemeyiz sadece alışkanlık diyebiliriz.
Ben bu durumu yaşamıştım 🙂 Kişi sadece sesimi ve görüşlerimi beğendiği için hoşlanmış ve bu durumu bana ifade etmişti. 1 yıl hiç görmeden, sadece sesimden ve görüşlerimden dolayı bu ilgisi sürmüş diyebilirim. Ancak ben sadece işimi yapıyordum ve bunu asla hissetmedim. O niyet ile de düşünmemiştim. Yüz yüze toplantı esnasında da: "Umarım duygularım karşılık bulur, 1 yıldır platonik bir aşk yaşıyorum." demişti.
Ancak ben aşkı doruklarda yaşadığım için bunun kendisi için aşk olmadığını, yüce bir duygunun bu kadar basit olmayacağını belirtip, şans vermemiştim...
Kötü olmuş üzüldüm ona
mümkün. Ama burada çok ince bir çizgi var. O ince çizgiyi de karşındakinin kendisini sana anlatabilmesiyle ve sende bir izlenim oluşturmasıyla alakalı. Karşındakiyle kafandakine tutulma ihtimalin arasında çok ince bir çizgi var. Karşındakinin kelimelerine sesine düşüncesine tutulabilir ya da onun düşünmesini istediğin gibi düşündüğünü var sayıp sana senin istediğin özeni gösterebilecek biri olduğuna inanmaya başladığın an geçmiş olsun kafandakine tutuluyorsun. İnandığına değiş hissettiğine özellikle karşındakinin sana hissettirdiğine odaklanmak çok önemli.
Aşk... Bu imkansız değil belki ama çok uzak bir duygu sadece ses, söz ve yazmayla.
Bir çekim, hoşlantı olabilir. Zaten bu sosyal medyada ilişkiler bu şekilde başlamıyor mu? Sadece direkt görerek değil bir söz ile kıvılcım başlatan yaklaşım etken olabiliyor.
Bu olaya uzaylı gibi yaklaşmaya gerek yok, insanız ve duygusal varlıklarız her olaya şartlı yaklaşmak saçma.
Cevap
14Cevap
Bizler hiç görmediğimiz tanrıya aşk ile bağlanmadık mı? Azizim...
Elbette görmeden sevebilir insanoğlu 🙄
Tanrı değil Allah
@Alacabulaca öyle söyleyince cool olduğunu sanıyor bırak sansın
Ulan yıl olmuş 2023..
Halen yüce yaratıcıya yok "Tanrı' denmez" "Allah'" denir diye çıkan şahıslar var. Biri de çıkıp bunu coollukla sıvazlıyor. Hayır neye göre kullanılmaz? Diyanet bile kullanmanın bir sakıncası yoktur diyor. Kaldı ki arapça ilahtır.. Yani allahtır. Beynini taş sanıp önüme atma bir daha. Kimlerle uğraşıyoruz akşam akşam sinir ettiniz beni ya
Tamam sensin tamam
Ulan sensin. Tanrı değil, Allah.
Diyanettekilerin zaten verdiği saçma canım fetvalardan ötürü cehennemin kuyusundan çıkamayacağını herkes biliyor.
Sinir olursan ol, Allah'tan 99 ismi var gitmiş Tonro diyorsun. Boş beleş konuşma ati boğarım seni
Sen Allah diyerek cennetten tapunu garantiledin ya varsın onlar yansın. Önemli olan niyettir neyi nasıl söylediğin değil. Ben 99 ismin hepsini kullanırım üstüne tanrı derim. Bu kimseyi bağlamaz
Yav tamam isteyen istediğini söylesin uzatmayın
Değil yavrum kitaplarda yaşamıyoruz iki yaziya aşık olalım
Evet, hiç görmediğim birine aşık oldum.
Sadece aşık olduğunu sanarsın...
Hayır mümkün değildir.
Mümkün..
Fakat bu durum genellikle yürekten kalpten hissedilen gerçek bir aşk olmuyor.
Hoşlantı duygusu ile aşk duygusunu birbirine karıştırıyorlar
Bunun bir çok örneğini sosyal medya da, gündüz kuşağı programlarında görüp duyup izliyoruz.
Yüzü ve kendisini hiç göstermemiş bir kişinin sesinden konuşmalarından etki altına girip daha sonra yüzünü ve kendisini görünce bir anda soğuma beğenmeme durumu yaşanılabiliyor.
Özellikle sosyal. medya üzerinden tanışmalar da çok sık rastlanan bir durum bu.
Şayet kişi beklenilen gibi çıkmazsa
Tılsım sihir büyü o kişiyi görünce bir anda püf olup uçup gidiyor da diyebiliriz..
Ve bu durum da günümüzde yaşanılan aşkların gerçeği yansıtmadığını gözler önüne seriyor.
Mümkün. Fikirleri, tarzı, tavrı, bakış açısı , sesi.. ile de etkilenebilir insan hatta görsel etkilenimden önce fikrine aşık olabilmek çok daha sağlam bir duygu
Bilmiyorum ama bu da aşk değil, hoşlantı olur sanırım en fazla. Çünkü karşında bir insan yok. Evet var ama fiziken değil, zihnen. Ona bir profil oluşturan, siluet veren yine sensin. Kafandan bir şey oluşturduğun içinde hayali gibi oluyor. Aklıma robota aşık olan kadın geldi ya da aşık olduğunu sanan mı demeliyim bilemedim ¢
Böyle bir durumda sadece kişi, karşı tarafın kendisine verdiklerinden ilham alarak kafasında bambaşka birini oluşturuyor. Evet ortada aşk duygusu oluyor belki ama karşısındaki insana değil, oluşturduğu hayali karakterine duyuluyor. Gözgöze bakmadan, karşılıklı konuşmadan; yanyana gelip enerji almadan aşk olmaz.
Aşık olmak, benim için ancak birini tamamen tanıyıp, onunla vakit geçirdikten sonra oluşan bir durum. Görmediğim birinden belki ancak, bana mesajından etkilenebilirim ya da ses tonundan. Onun dışında aşk çok ayrı bir şey..
Evet mümkün sesiyle konuşma tarzıyla üslubuyla merhametiyle anlayışıyla kısacası bana yansıttığı hareket ve duygularıyla hiç görmeden bile aşık olabilirim.
Mümkün evet Birini sevebilmek için illa ki onu görmek veya sesini duymak gerekmiyor Mesela onun klavyeden sana aktardığı enerji, ilgi bile senin ona bağlanmana senin onu sevmene neden olabiliyor
Hiç görmemekten kasıt fotoğrafsa eğer görüntüsünü hiç bilmedigi birinden hoslanmasi zor insanın ilgi duyarsın dikkatini çeker ancak hoşlanti zannetmiyorum, görmen bir kalıba görüntüye oturtman gerekiyor hoşlanti için sevmek icn
beğenmek hoşlanmak arzulamak mümkün ama aşk biraz abartılan bir duygu olsa da yine de olunmaz diyeyim
Bence gayet mümkün biz peygamberi nasıl bir aşkla seviyoruz düşünsene
Bir insanın sesi seni etkileyebilir, söyledikleri iyi anlamda dokunabilir, yazdıkları ilgini çekebilir. Fakat "aşık oldum" diyebilmek için yeterli değil. Yan yana gelmeli ve o enerjiyi hissettikten sonra aşık oldum demeli insan.
Aşk bunun için büyük bir tanım bence ama insan hoşlanır sevebilir.
Aşık olmak yan yana olmak değil bir kalpte bütün oluşturmaktır.
Umudu her yerden bekleyen birisi bunu yapabilir. Realitede böyle bir şey olmaz
Görünmeyen kısım kafada kurulacağı için olmayan birine aşık olmak diyebilirim
Mümkün değil hoşlansan bile her şey tipi görene kadar
Hayır. Film veya kitaplarda mümkün bu ancak.
Aşık olamam, ilgimi çeker ve hayranlık uyandırır.
Evet mümkün ve şu an öyle bi ilişki içindeyim çok mutluyum doğru kişiyi bulduğuma inanıyorum Rabbim inşallah tamamına erdirir
Mümkün. İnsan sadece et bendenden değil, ruhtan ve enerjiden de ibaret bir varlık. Bazen gözlerine gülüşüne değil de düşünüşüne, sevişine, hissedişine aşık olur insan.
Onun adı aşk değil etkilenmedir tipini görünce ters düz edebilir 😂
Ben tamamına bile aşık olmakta zorlanırken, yarısına hiç olamam...
Olabilir tabi sana olan ilgisi ya da düşüncelerine önem vermesi senin yanında olduğunu hissettirmesi
Evet mümkün çünkü göz görür ama gönül sever yani görmeden de gönlünü kaptırabilirsin sevdiğin zaten gözüne güzel görünür
Bence gerçek duygularsa mümkün
imkansız hiç öyle aşık olmadım
Hoşlandım devam etseydik devamı gelirdi
Olabilir mümkün, her şey tipte değil.
Aşk değil ama etkilenmek mümkün.
Çok zor.
Aşk dokunmak ister.
Hayranlık olabilir ancak aşk olamaz.
Seni anımsıyorum sankii
Mümkünatı var
Mümkün.
Olunur evet