Yanlış anlaşılmasın lütfen, görücülükte amaç mantık evliliği yapmaktır. Tanıdık aileler yani ortak kültürler yeni bir yuva kurulmasına vesile olur. Evlenecek iki kişi benzer kültür ve benzer değerlere sahip olduğu için evliliğin ömrünün daha uzun olması beklenir. Zira ben sadece hoşlandığım (!) biriyle bir ömür geçirmeye çalışıp en ufak pürüzde davalık olmaktansa, ortak değerlere ve görüşlere sahip olduğum bir kadınla evlenip beraber zaman geçirdikçe onu sevmeyi tercih ederim. Aslında bu tam olarak sizin yaptığınız şey değil midir? Siz de bir çöpçatan vasıtasıyla hoşlandığınız kişiyi tanıma fırsatı buluyorsunuz veyahut başka vesilerle biriyle tanıştıktan sonra ondan hoşlanmaya başlıyorsunuz. Hoşlandığınız kişinin karakterinizle uyumlu olup olmadığını öğrenmek için onunla flörtleştikten sonra sevgililik adı altında her şeyi yaşadığınız halde aranızda hala gözle görülür ve toplumca kabul edilen bir birliktelik ve bağlantı kurmuş olmuyorsunuz.(Eğer o kişiyle karakteriniz uyumluysa ve kaçıncı denemenizde doğru kişiyi bulduysanız artık) Bu bağlantıyı kurmak ve yaşadıklarınızı resmiyete bindirmek için evleniyorsunuz ama evlendikten sonra da aynı hayatı yaşamaya devam ettiğiniz için evliliğin bir getirisi olmuyor. Sadece yeni sorumlulukları görüyor ve evlilikten soğumaya başlıyorsunuz. Bu da sadece boşanmaları arttırıyor. Bu nedenden ötürü tanımadığın bir veya daha fazla kişiyle karakterin uyumlu mu diye uzun zamanlar geçirip bir şeyler yaşamak ve bunların getirdiği yorgunluk ve külfeti çekmek ardından doğru kişiyi bulduktan sonra (ki bulabilirse) evlenmek yerine; aynı görüşlere ve değerlere sahip olduğun biriyle evlenip karakteri ve huylarını tanıyarak sevmek, hayatın getirdiği güzellikleri ve zorlukları doğrudan evliliğin verdiği bağlılığın getirdiği güvenle yaşamak daha kolay ve akıllıca diye düşünüyorum. Hatta biraz daha ileri gidecek olursak sevgliliği p*rno ve mastürbasyon* a benzetirsek, evlilik gerçek bir insanla ilişkiye girmek gibi oluyor. İlkinde de ikincisinde de beyne dopamin gidiyor ve aynı hazzı yaşıyorsun ama ilkinde ortada hiçbir şey yok ve bu durum istikrarsızlık ve bağımlılığa neden oluyor, hayatını mahvetmene neden oluyor. Dolayısıyla sevgililik de evliliğin aksine toplumda güven, saygı gibi ahlaki değerlerin ölmesine neden oluyor. Çünkü herkes birbirini aldatmış, ihanet etmiş, başkasını seviyormuş veya başkasına gözü kayacak gibi algıların topluma sirayet etmesine neden oluyor. Bu kadar uzun yazdığım bu yazının özeti: bir insanla tanışıp sevgili olup belirli bir süreyi beraber geçirdikten sonra karakterin, hayat şartların, kültürün vs. uyuyor mu diye kontrol edip ona göre evlenmek; aynı değer, kültür, görüş, inanış ve benzer yaşayışa sahip biriyle evlenip onun ailen tarafından zaten onay görmüş olan karakterini tanımandan daha mantıklı değil ( aileler bilerek size psikopat birini bulmayacaklarsa eğer, genelde karşıdaki kişinin karakteri bozuk olmuyor, tanıyorlar az çok). Görücü dediğin şeyin ne olduğunu tam olarak bilmeden ve bu şekilde buluşan birinin amacının ne olduğunu düşünmeden komik olduğunu söylemen de bence doğru değil.
41 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenecek adamı buldunuz da Görücü usulü mü diye dalga geçer hakir görür oldunuz vay be daha neler duyacağız. Bir bilezik olmuş 50 bin TL bir televizyon olmuş 20 bin TL. Hangi parayla ev bark kurabilecek düğün dernek yapabilecek insanlar. Bence dalga geçmek yerine saygı duyun evlenmeye çalışan insanlara. Ben şahsen 33 yaşındayım anne babamla yaşıyorum keyfime bakıyorum el elde bas basda oturuyoruz. Kazandığım Paramı da kendime harcıyorum. Varsın olsun bekar desinler benim o kadar param yok hele hele bir kadın ile her akşam aynı yatağı paylaşmak ve bir çocuk dünyaya getirip kalan ömrümü onun daha iyi bir hayat sürmesi için harcayacak motivasyonum enerjim ve param hiç yok.
20 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hayır değil. Aksine bunu komik bulup saçma yorum yapan insanların söyledikleri komik. Arkadaşının gelip "kanka şu çocuk seni beğenmiş bir görüş" demesiyle aileden birisinin bunu söylemesi aynı şey. Üstelik sosyal medyadan tanışmaktansa görücü usulü birisiye evlenmek daha mantıklı. Görücü usulü evlilik gördüm-beğendim hemen evlenmek istiyorum demek değil artık. Bu şekilde tanışanlar bir süre görüştükten sonra iki tarafta olumlu bakıyorsa evleniyorlar.
Bu paylaşımın içinde en komik ve cahilce cümle d bu "Ya senin istediğin, dört dörtlük yakışıklı adam niye görücü usulü ile kız arasın allasen" o erkek belki de şimdi ki yapmacık ve sosyal medya ilişkilerini istemiyordur. Yakışıklı dört dörtlük erkekler kendisi görüp aşık olup onunla evlenecek diye bir kural yok. Erkek ya da kadın fark etmez herkesin aradığı/beğendiği kriter farklıdır. Bunu kendi beğendikleri insanlarda bulamayıp görücü usulü şeklinde evlenmek isteyebilirler.
10 Yorumla
görücü usulü evliliğin "knk falan arkadaşım seni çok beğenmiş instasina bi bak bi şans ver istersen çok iyi cocuktur" olayıyla farkını açıklayabilecek bir allahin kulu var midir? Neden arkadaşlar ayarlayinca sorun yok da işin içine sizi gözünden bile sakinacak aile büyükleri girince komik geliyo? Arkadaş vesilesiyle tanismakla görücü usulü tanışmak arasında görücü usulünün bin kat daha güvenli olması dışında ne gibi bi fark var ki? Aileler anlaşır, çocuklarını birbirine yakistirir taraflara resimler gösterilip fikir alınır iki taraf da isterse tanışma olur, biraz konuşur bakarsın oluru var mı yok mu. Eğer yoksa kimse seni zorla evlendirecek değil zaten. Görücü usulü böyle bişi değil sakin olun jsjsjs
22 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılHayır komik değil buluşabilirler
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 261,1b cevap paylaştı.
u +1 yılBence de komik ve gereksiz
00 Yorumla
+1 yılDeğil. Destekliyorum ben, bunda komik olan herhangi bir şey yok. Cahillikten demeniz kadar saçma bir şey de yok. Görücü usulü tanışıp evlenen ve ilişkilerini çok güzel yürüten insanlar tanıyorum. Tüm görücü usulü evlenenler cahil, kendini geliştirmemiş, evde kalmış diye etiketlendirmeniz cahilce ve komik. Görücü usulü tanışmak eskisi gibi değil artık. İnsanlar birbirlerini o şekilde tanıyıp daha sonra buluşuyorlar ve birbirlerini tanıyarak evliliğe karar veriyor veya vermiyorlar. Siz eskilerde kaldınız herhalde, sanıyorsunuz ki görücü usulü tanışan herkes bir hafta içinde evleniyor... Yazık. Bu konuda ki cahilliğiniz üzücü. İsteyen istediği şekilde görüşüp evlenir, bunu yargılamak, aşağılamak, sorgulamak kimsenin haddine değil. O hâlde birileri de sizi ve sizin gibi düşünenleri eleştirsin; on tane sevgili yapıyor, 9'u sosyal medyadan diye. Sizleri görünce sadece üzülüyorum.
Kendinizi "her konuda" geliştirirsiniz umarım.106 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun yürü be kardeşim.
- +1 yıl
Haklı bir yorum katılıyorum. Bende bekarım bana da tavsiye ediyorlar bazen. Diyorlar ki düzgün efendi bir insan ailesi de çok iyi ve güvenilir kişiler vs vs bunlar çok güzel şeyler. Sırf kafede çarşıda pazarda sosyal medyada bilmem nerde gördüm beğendim diye tanışsam ve bir heyecan icinde evlensem belki çok mutsuz hayat süreceğim ve olmadık şeyler yaşayacağım. Evlilik basit bir flört değil sadece bir insan ile hayatını birleştirmek de değil. Koskoca bir aile içine girip aile olmak oraya uyum sağlamak o evliliği yürüyebilmek kolay ve basit bir şey değil.
- +1 yıl
@Ahmet-1992 Evet katılıyorum. Görücü usulü evlenmek de normal bir şey. Bunu cahilliğe, çağ dışılığa bağlayanları anlamıyorum. Kendileri birilerini bulup seviyor diye herkes birini bulup sevmek zorunda değil. Kendim bulup mutsuz olacağıma birilerinin tavsiyesiyle görüşüp beğenirim. Kimse karışamaz buna çünkü bu bir tercih. Ben kendileri bulup evlenen herkes mutsuz da demiyorum, diyemem zaten beni ilgilendirmez çünkü. Her görücü usulü evlenen çok sadıktır, iyidir de demiyorum. Ama kimse kimseyi yargılayamaz, çünkü haddimize değil.
Evlilik hakkında söylediklerinize de katılıyorum. Kendi tercihimle, hiç sevgilim olmadı. Evlilik hakkında da öyle bilgiç konuşamam ama ne olduğunun bilincindeyim. Yeni bir aileye gelin/damat olarak gitmek, uyum sağlamaya çalışmak, aynı evde iki kişi yaşamaya alışmak ve kendi aileni kurmak zor bir süreçtir eminim. Maalesef günümüzde evlilik çok basit bir şey olmuş. Evlenmeyi değil, doğru insanla evlenmeyi marifet saymak gerek. Yoksa herkes evleniyor... - +1 yıl
@Legolas3434 Teşekkür ederim.
- +1 yıl
@Besara Teşekkürler.
- Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılGörücülerle görüşmek bedavadan şansı arttırabilir. Bence bunun erkek görücü değil de kadın versiyonu yapılsa daha çok verim alınır. Görülüp görüştürülür verilip veriştirilir. Lakin bizim kuşak "Sevmediğinle nasıl evleneceksin?" diyerekten bir türlü sevdiğine denk gelemeden çokça seviştiler. Mynet, Facebook ve çeşitli sitelerin okey masalarında, chat odalarında, Skype de msn de, on bin sms' le falan çokça sabahladılar ve en olmadık insanlara çokça zaman harcadılar. Tabiki özgür modda olucaz. Normali ne pek bilmiyoruz neticede.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn saglam saglikli evlilikler gürücü usülü sonucu olan evlilikler.
Senin komik buldugun konuya gelince, sen görücü usülünü kavrayamyiorsun, görücü usülünde genelde cevre akraba veya tandiklar yakistirir, bunun sonucu iki tarafa haber verilir. Taraflar uygun görürse evlenme adaylarina önerilir, onlarda foto vs. f bakar begenme olursa görüsmede tanismada olur.
Yani kimse seni begenmedigin hoslanmayacagin birisi ile git bulus edmiyor, bunu nerenizden uyduruyorsunuz.
Ayrica bircok kiz sevgili bulma olma sansi yok, bircok erkekte utaniyor vs, imknani yok, görücü usulü komik diye dalga gecenler, biraz mantikli düsünün, öyle yorum yapin,
GÖRÜCÜ USULÜ ILE EVLENEN ANNELER , BABALAR, NINELER DEDELER geneli ömür boyu evli kaliyor, sevgilim diye evlenenler geneli artik 5 yili zor evli kaliyor.
Simdi bana modern modern cagdas cagdas saldirabilirsiniz ama TIRRT degil, cünkü gercekler ortada
40 YorumlaNeresi komik kendin bulsan nasıl olcak peki diyelim ki arkadaşın tanıştırdı aynı mantıkla ilerliycek meraba meraba nasılsın bilmem ne devamı gelir zaten o da aynı şekilde olur insan konuşmayı bildikten sonra sorun yok kısmetin nerden geliceği belli olmaz
20 Yorumla
+1 yılNiye toplumun aydın yüzü sizmişsiniz gibi yorum yapıp başkalarının tercihlerini eleştiriyorsunuz. Görücü usulü ile arkadaşınızın tanıştırdığı biri arasında ne fark var? Eski zamanlardaki gibi kimse size “tanıştınız hadi hemen evlenin” demiyor ayrıca. İnsanlar bir süre birbirlerini tanıma yoluna da gidiyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Yürü bee aynen katılıyorum
+1 yılKomik ve absürt geliyor banada böyle bir iki söylediler denedim ama Allah korusun bir daha yok olmaz çünkü karşımda ki kendine ev kuşu, gezmeyen tozmayan sus pus birini arıyordu bende şutladım. Birde sanki ben bulamıyorum birinide gelmiş koca bulma derdine düşmüşler... Yahu istesem birini bulurum evlenirim zaten size ne dimi? Görücü işinde hızlı gidiyorlar ne tanıyabiliyorsun ne de zaman bırakıyorlar.
13 Yorumla- +1 yıl
👏👏
- +1 yıl
Çevreniz öyleyse o tarz kişilerin gelmesi normal. Her görücü gelen öyle olmuyor çünkü, bilin isterim.
- +1 yıl
Bana göre görücü meselesinde herkes aynı boş iş, karşıyım.
+1 yılHakketen yaa, insan bir acayip oluyor yaa. Hep evlilikten bahsetmek her iki tarafında geriyor. Hiç iyi bir ortam olmuyor ve hemen soğuyorsun.
Bu arada, erkekler için o tip evlilik ile hiç dışarda ulaşma imkanı olmayan hanımefendi bayanlara ulaşma ihtimali oluyor 😊00 Yorumla
+1 yıldirek görüşmekten ziyade önce bir yazışmak olabilir
sonra kafana yatarsa belki olabilir devamında görüşme..
ancak tam tersi durumun da direk görüşmek mantıksız00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 739 cevap paylaştı. Görücü olaylarına aşırı sinir oluyorum bazen bana da çıkıyor gelip babaannem söylüyor sinirden kuduruyorum ya. Hangi devirdeyiz üstelik artık herkes kendine göre birini sosyal medyadan bile rahatlıkla buluyorken görücü usulü tanışacak kadar nasıl sap kalmış olabilirsin
07 Yorumla- +1 yıl
Yanlış anlama bu paragraf cahillik kokuyor ve bu koku beni aşırı rahatsız etti. Sana kişisel garezim yok ama kendi görüşümü burada paylaştım. Onu okursan görücü evlenmek isteyen birinin bunu neden istediğini detaylıca anlarsın diye umuyorum. O yüzden bize sap kaldığımız için buna mecbur kalmışız gözüyle bakmayın lütfen.
- +1 yıl
@Vâkıf1358 kusura bakma ama asıl cahillik görücü olaylarına okey diyen erkekler bence. İsteseler elbette kendi kafa yapılarına uygun bir kişiyi bulurlar. Mesela benim erkek arkadaşım olmasına rağmen görücü olarak gelmek isteyen biri varmış. Sosyal medyada artık çoğu kişi birbirine uygun birini bulabiliyor. En basitinden sosyalleşsen bile kendine denk birini bulabiliyorsun çevrede. Benim yazdığıma neden cahilce dedin onu anlayamadım
- +1 yıl
Bak kardeşim ben kısaca şöyle diyeyim: Dindar bir müslüman, ahlaklı bir insan ve akıllı bir kadınla evlenmek istiyorum. Bu hayat görüşüne uzun zamandır sahip olduğumdan başka bir kızla ilişki yaşama ihtiyacı hissetmedim. Bu özelliklere sahip olduktan sonra diğer özelliklerinin benim için pek bir önemi yok. Bu özelliklere sahip olan bir kadını da maalesef tanımadığım için ailemden yardım isteyip görücü usulü evlenmeyi düşünüyorum. Sence benim bunu yapmam mantıksız ve gerici, cahilce bir durum mu?
Gizli Üye(18-24)+1 yılGelir birazdan 'en müslüman benim' tayfası. İsteyen istediği gibi evlensin görücünün de mantıklı yönleri var. Bana sorarsan evlilik mi? Almıyım. Bir adama beleşe hizmetçilik yapıp donlarını yıkayamam ancak kör kütük aşık olmam lazım ya da çok çocuk yapmak filan istersem düşünürüm.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılNiye? Okumuş kendini geliştirmiş alımlı insanların karsisina her zaman beklentilerine uyan bir insan cikiyor mu? Cikmiyor. Oyleyse karsindaki insana bir sans verip once biraz yazisip sonra bulustugunuzda muhabbetin akisina gore onu degerlendirebilirsin. Ortak tanidik vasitasiyla gorusmek biseylerin daha net oldugu bir gorusme. Muhim olan iki tarafin birbiriyle uyum saglamasi..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞu yaşadığımız zaman toplumumuzda haram helal çizgisi diye bir şey kalmadı. İnsanlar koyuna döndü, namus denilen bir kavram kalmadı. Ahir zamanın büyük fitnelerini yaşıyoruz. Materyalist dünya insanı değerli kılan mahiyetleri tek tek bitirdi. Şu an tartışılan konu bunun sadece küçük bir özeti.
01 Yorumla
+1 yılGörücü usulü evlilik degil ama sorular banada çok komik geliyor😂 bende ilk görüştüğümde bunu sormam şunu sormam dedim hepsini sordu 😂mecburen cevap veriyorsun şimdi hala komik geliyor zamanla tanıyorsun ama.
01 Yorumla- +1 yıl
Ne sordu
+1 yılGereksiz bir uygulama gel seni biriyle tanıştıralım ilk o an gör tanış amacınız evlilik zaten anlaşırsanız evlenirsiniz çok saçma vakit geçirmeden konuşarak mı tanışıyor insanlar sonra görüyoruz kadın cinayetleri veya boşanmalar neden fazla
00 Yorumla
+1 yılGörüşüne katılmıyorum, gayet yakışıklı ve düzgün karakterli arkadaşlarım görücü usulü arıyor. Bende öyle düşünmeye başladım, böyle saçma sapan kızlarla boş vakit kaybetmektense güvenilir bir kız daha iyi olabilir
00 YorumlaGörücü usulü artık geçerliliği kaybetti bence. İnsanlar önce heyecan ariyor. Gorucu usulünde iliskinin sonu hemen hemen belli oldugu icin artik kabul görmüyor toplumda.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Neden komik olsun mantık evliliği olmuş oluyor gördüğünde hemen evlen diyorlar mı ki kafana mantığına yatarsa görüşüp zaman geçirdikten sonra ciddiye gider.
00 Yorumla
+1 yılBence görücü usulü daha iyi erkek hazırım ve güçlüyüm diyor bana da geldi ama ben hazır hissetmediğim için kabul etmedim yüksekte gözüm de yok. Ama evlilik korkutuyor istemiyorum.
00 Yorumla
+1 yılKomik ama trajikomik.!
Ben iki hafta önce bunu yaşamış , ve grüştğüm kişiye aşık olmaya başlarken yazıyorum bu yaZıyı…
Hayatta her şey var. Yadırgamamak lazım.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılBana da çok garip ve anlamsız geliyor adamı tanımıyoruz bile nasıl emin olup evlenebilirim ben kendime bile güvenemiyorum o yabancıya nasıl güvencem
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılhiç tanımadığın insanlaral sanal dünyada iletişim kuruluyor bu normalse görüzğ üsülü daha masum ve normal bence destekliyorum ben
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. Görücü usulü eskisi gibi değilsadece tanışmanöyle oluyor git tanış konuş bir kahve iç baktın ilerliyor devam et yoksa ugurla
10 Yorumla
+1 yılSenin flörtlerinle tanışma hikayelerini gözden geçirip sonra buna komik demen lazım güzel gizlim😘
11 Yorumla
Soran+1 yılTamam
+1 yılSaçma değil tanışıyorsun kafana yatarsa evleniyorsun başta zaten bir süre flört oluyor aynı şey
00 Yorumla
+1 yılKısmetin nerden geleceği belli olmaz komik veya değil şansını denemekte fayda var tabi evlenmek istediğin zaman
00 Yorumla
+1 yılne farkı varkı neticede hic görmedigin biriyle evlen denmiyo görürsün tanısırsın beyenirsen ilerlersin neticede hersey görücü usulü degilmi
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Denemedim ama hep destekledim. Sonuçta karşındakini tanıyamıyorsun. En azından bilenler kefil olur☺️
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,1b cevap paylaştı.
+1 yılYani ilkel demeyelim de tercih meselesi diyelim.. Böyle evlenmeyi de seçen bir çok insan var o sebeple kınamıyorum.. Keyifli geceler..
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 16b cevap paylaştı. Onyargilisin qma bakmissin tamda bu sekilde biriyle evlenmissin. Arkadasina denk g3lmemis olabilir ama bi gorusmede ilerletip evlenenleri biliyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı. Istemeyebilirsin ama bu sekilde tanistigin biinin en azindan aile yakınligi oluyor. Bi arkadasin tanistirsa oda yok
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın aslında. 😅 Görücü usulü ile kız arayan erkekler genelde utangaç, kendisi kız bulamayıp annesinin bulmasına umut bağlayanlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKişisel tercihlere saygı duyuyorum. Günümüzde çok kişiye abes gelsede görücü usulü evlenip mutlu olanlarda az değil ona kalırsa bir birimizi çok seviyoruz diyerek evlenip yıl dolmadan boşananda çok.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 10,9b cevap paylaştı. yalan yok benide bikac kisi ile tanistirdilar ama daha gorucu usulu kimseyle tanismam
04 Yorumla
Soran+1 yılNiyekine
Soran+1 yılBana da dediler 1 2 kişiyi ama hiç görüşmedim, dediğin gibi aileler işin içine girince hem hızlı ilerliyor süreç hemde bambaska biri olarak tanıtıyor belki, bilemezsin.
+1 yılAslında komik değil belki de kısmetin odur kafan uyar evlenirsin
06 Yorumla
Soran+1 yılCiddiye almam ki gülerim
Karşımdakine saygısızlık olur.- +1 yıl
Neden böyle düşünüyorsun ki
Soran+1 yılSen görücü usulü evlendin herhalde
- +1 yıl
Bekarım ben kuzum
Soran+1 yılHiç beklemediğin anda oluyor böyle şeyler kuzum
- +1 yıl
Oldu bir ara denedik ama tutmadı işler istediğim gibi gitmedi
- Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılbanada hayatım boyunca hep garip gelmiştir. düşüncesi bile çok komik.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle tanışıp evlenenlere saygı duyarım ama ben saygılı biri degilim
Gülerim yani adama kendinizi tanıtın derken afsgshs- +1 yıl
bende ukalayım biraz özel bir sebep dışında görücü usulüne kalmış kişiler gelişimini tamamlayamamış gibi geliyor bana
+1 yılEvlenme bence evlenenlerim hayatı yemek yapmak temizlik yapmakla geçiyor bekar kal
00 YorumlaKimisine komik kimisine gore normal bu tamamen seçim meselesi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılGörücü usulü senin bildiğin gibi bir şey değil
00 Yorumla
+1 yılDirekt görüşüp anlaşmak daha yararlı, daha sonrasında ailelerin uyumlu olması son derece önemli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılEvet Co ok zor bir arkadaşım 50 kez buluştum diyor hiç hir şey olmadi... ama araya. Bulur
00 Yorumla
+1 yılArkadaş olacaksın önce sonradan vakit geçirdikçe hoşlanırsan sevgili olurusunuz
00 Yorumla
+1 yılEvet çok komik sanki esya satar gibi yüz verme geldiği gibi gitsin 😃
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılGörücü tanışma sende arkadaşım, illa görücü mü tanışman gerekiyor :)
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılgörücü usulü denen şeyin komple komik olması kadar komik
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılGörücüyle genelde hayatının tamamını işine harcamış kişiler oluyor. Arkadaşlarla gezmek tozmak derdinde olmamıştır gençliğinde. Bu yüzdende kız arkadaş felan edilememiştir
00 Yorumla
+1 yılKimseyi takma devir zorlaştı insanlar güvenilmez kafana göre yaşa derim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılsizin gibiler için komik tabi Allah'ın emrettiği şeyler
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılHergün buluşanlar napıyor onlar da ayrılıyor. Bide böyle den e😃
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkadının biri geldi oğluna kız arıyormuş bana sen öğretmenmişsin onun için geldim dedi bende kadınla görüşmeyi kestim
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 31,3b cevap paylaştı. Komik değil kulturel bı yardımcı olma çabası tabi kendi istediğin biriyle tanışıp aşkla sevgiyle bu yola başlamak herkesin temel beklentisidir
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbende görücü usulu biriyle tanıştım aşırı yakışıklı efendi biri çıktı 3 aydır konuşuyoruz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılKomik değil bu devirde en iyisi o dediğin görücü usulü, aileler belli talip belli, diğer türlü bir bilinmeze gidersin slfjfjdj
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence tanıyarak evlenmek, ama sadece tanı diğer kısmı tanıyıp gelme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşın geçiyor bile gelmiş hâlâ komik diyosun. İçten içe ağladığına yemin edebilirim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçmalık tabi ki ya eğlenmek varken flört etmek varken evlilik te nedir?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe komiği kısmetin açılmış bunda komiklik ne var saçma slak aşklar seni de bulacak sandın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Görücü değil de birilerinin tanıştırmasi olayı normal bence sonra kendiniz tanisirsnz
00 YorumlaŞu hayatta en iyisi görücü usulü. Hem tanıdıkça seversin fena mı? Al sana sürpriz, al sana ekşın, al sana heyecan...
00 Yorumla- Devamını Gör (54)
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar