Böyle bir duruma şans verir misiniz? Yoksa sizin için imkansız mı?

Böyle bir duruma şans verir misiniz? Yoksa sizin için imkansız mı?
Aslında ben severek, aşık olup evlenmek istiyorum. Ama hoşlandığımda, birine çekildiğimi hissettiğimde de onu itiyorum bilinçsizce.
Şey gibi refleks gibi istenç dışı oluyor bu.
Ben o duyguyu yaşamak istiyorum ama korkularım bana engel oluyor.
Ben hoşlandığım kişiye çekildikçe korkularım "cee👻" yapıyor, izin vermeyecem senin sevmene diyor. 😃 Öyle gel gitler yaşıyorum.
O çekim ve duygular nedense bende korkuya dönüşüyor. Bünyeme fazla geliyor sanırım o heyecan ve hisler. Dkdk
Yani uzun lafın kısası ben sevmeden evlenmeye mahkum gibiyim. Ya asla dediğim görücü usulüne kalacam ya da evde kalacam.
Aşk evliliği yapamayınca görücü usulü kalıyor geriye. Kötü bir şey olarak görmüyorum, gayet mantıklı geliyor. Görücü gelen seni bilerek geliyor, mesela bize herkes gelemez, neyi kabûl edip, etmeyeceğimizi bilerek gelir o yüzden değerlendirilebilir.
Şimdiki nesile göre Bunlar mağara işi oluyor maalesef yani Bence her türlü evliliğe açık olmalıyız bu görücü usulü olur tanıştığımız birisi olur aşık olduğumuz birisi olur tabii ki aşık olduğum birisiyle evlenmek her ne kadar mantıklı olsa bile görücü usulü ile evliliklerde çok kötü geçecek diye bir şey yok yani şu yeni nesil bunları çok geri olarak görüyor ama geri olacak diye bir şey yok
hayır bakmam o kadar karşı cins varken etrafda insan sosyalleşmezse kendi içine kapanırsa anca öyle bu işleri kabul eder sen bu kadar insan içinde kendine göre birini bulamadın kalkıp başkalarımı bulucak eskiden hadi iletişim vs zordu şimdi butun imkanlar var sacma yani bana göre
Cevap
38Cevap
Hayır sevmediğim birisiyle niye bir şeyleri zorla götürmeye çalışayım ki
Evlilik düşünen biri olsaydım olabilirdi
değil misin
Cıks
Sadece sevdiğim kadına giderim
Hayır, kendim aşık olmalıyım
Ya simdi gorucu usulu olmayan evlilikleri goruyoruz hal ortada kimse ukala tavir takinip bos konusmasin gunumuzde gorucu olmayan evlilikler degisen dunya kadin erkek iliskileri filandan dolayi cok daha yaygin ama evliliklerdeki mutsuzluk bosanma aldatma gibi durumlar da ne hikmetse cok daha yaygin onemli olan nasil tanistigin degil nasil evlilik yaptigin ve bu evliligin nasil devam ettigi ama bir de su var artik insanlar birbirine guvenmedigi icin gorucu usulu yapilan evlilikler de ne kadar saglikli olur bilinmez dusunsenize eski usul olan gorucuye insanlar zamaninda o kadar yoneliyormus ki cok guzel evlilikler cikiyormus su zamanda diger evlilikler yurumuyor gorucu nasil yurusun kaldi ki hayatini bu sekilde yasayan insanlar icin gorucu usulu (tipki eskisi gibi) vazgecilemez diye dusunuyorum
Tam ifade edemedim aslinda kendimde farkettim ama soruya cevabim sartli olarak evet olumlu bakiyorum buradaki sartli olmasi durumu gunumuzden kaynakli ve bu insanlarin sayisi bir elin parmaklarini gecmez
Bir kere gorucu usulu tanistim. Annemin arkadasinin ogluydu, ben etkilenmedim, elektrik alamadim dedim diye kadin anneme küstu. Oglumun duygulariyla oynadi kizin demis bide anneme. Sadece bir kere gorusmustuk oysaki. Millet cok tuhaf illa gorucu usulunu kabul ettik diye evlenmek mi lazim 😒
Aynen oyle maalesef. Annem cok uzulmustu. Arkadasiyla arasi acildi diye ama sonra iyi oldu aramizin acilmasi dedi. Allahtan destek olmustu bana. Bidaha tovbe etti gorucu usulu islere kadinin tepkisi yuzunden 😅
Görücü usulü evlilik ile aşk evliliği aynı bence. Çünkü aşık olduğunu insanı da ilk başta tanımıyorsun, zamanla tanıyıp aşık oluyorsun.
Görücü usulu evlilikte de aynı bu durum zamanla tanıyıp, aşık oluyorsun. Tek fark birini kendim diğerini de başkası buluyor.
Büyük konuşmak istemiyorum. Kendi bulduğum kişiler de pek sağlam çıkmıyor. Hoş, benim bulduğum da demeyelim. Beni bulanlar...
Yani bir konuşurum. Hoşuma giderse olabilir ama şu ana kadar ailemin ve akrabalarımın iyi bulduğu, beğendiği kişilerden elektrik alamadım doğrusu. İyilerdi ama olmayınca olmuyor.
Bu da bir yöntem tabi ki. Ama normal tanışmayla tek farkı, ailelerin de ilişkinin başında haberdar olması.
Tamamiyle olumsuz bakmıyorum ancak işin içine aileler girince iş daha ciddiye biniyor. Ciddilik benim için de önemli ancak tarafların önce kendilerinin birbirlerini tanımaları gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden tanışarak olsa daha iyi gibi önce.
Evet ve bu biraz da oldu bittiye getirilmesine yol açıyor. Hemen adını koyalım bu işin falan. Ancak karşımdaki insanı ben hemen tanıyamam ki. E bir de tabi olmaz dediğin takdirde ailelerin birbirine afra tafra yapması falan, garip yani. O yüzden mecbur kalınmadıkça başvurulmamalı bu yönteme diye düşünüyorum.
Görücü usulüne çok yanlış bakılıyor. Görücü usulü, sadece görüşmek zaten beğenmediğin biri ile devam etmek zorunda değilsin. Evlenmek için de belli bir sürenin geçmesi gerekiyor çünkü o kişiyi tanıman gerek. Ben sıcak bakıyorum ama hemen evlenmeyi düşünmem aradan 5-6 ay kadar sürenin geçmesini isterim.
Görücü usulü tanışmaya, ilk defa görmeye vesile olur. Ondan sonraki aşama başbaşa tanıma, hoşlanma vs aşamasıdır. Algıda olduğu gibi her şey aileden olmaz.
Kafede oturuyorsunuz ve yanınızdak kankanız "kanka bir çocuk var, baksana instasına, ayarlim mi sana" dedi. Siz de olur belki, neden olmasın dediniz. İşte bu da görücü usulüdür.
Algıya kapılmayın. Benim için olumludur. Bir insan tanımakla bir şey kaybetmem. Tanırım, seversek olur zaten.
Görücü usulü evliliği ne sanıyorsunuz anlamıyorum
Bugün tanışıldı ertesi gün yüzük takıldı 1 ay sonra evlenildi gibi bir şey değil
Tamam büyükler tanıştırıyor olabilirler ama sadece tanıştırır onlar müdahale etmezler sen karşında ki kişiyle oturur kalkarsın ha dersin ki evet kafa dengim bence biz bununla oluruz ya da tam tersi yok ben hiç anlaşamam çok zıttız dersiniz olur biter bu tamamen tercih. Ben böyle biliyorum
Böyle bir ilişki ister miyim yok istemem daha gencim🤷♀️🙆♀️
Bi çay içeriz o zaman 😃
Kesinlikle olumlu bakmıyorum
Belki aralarından iyi olan vardır oda şans eseri
Kim milyoner olmak isterde
1 milyona Sahip olmak gibi
Görücü evliliklerinin çok uzun sürmesinin nedeni
Genelde erkeklerin baskın kadınların ezildiği bir evlilik oluyor belki eskiden sabır daha çok vardı
Ama cahillik hat safadaydı
Bence uzun bir evliliğin sırrı kesinlikle klasik de olsa saygı ve sevgi Ve sadık 🎀
Tabii ki de olabilir sonuçta halk arasında doğru doğru bilmem yanlış herkes zaten bir kafeye gitmene oturmadan birbirini tanımadan konuşmadan sohbet muhabbet etmeden nasıl bir konuya veya konuyu varsa oradan çok dehşet fırtınalı bir aşk da çıkabiliyor görücü usulü ile evlenip senelerce mutlu olan insanlar var 50 sene 60 sene evli kalanlar var ölene kadar öyle kalanlar var bunu çok bariz örnekler bizim aile yapımız gelenek göreneklerimiz kültürümüz
Evet bakarım aslında düşününce çok güzel hiç tanımadığın biriyle evleniyorsun onunla yaşadıkça birbirinizdeki güzellikleri keşfediyorsun daha önceden yaşanmışlıklar falan yok nasıl biri olduğunu çözmeye çalışıyorsun çok hoş bir durum bence. ama riskli mesela onunla evlendikten sonra nasıl biri olduğunu bilemezsin anlaşamayıp çok kötü bir evlilikle sonuçlanabilir bu birazda şans işi galiba🤷♀️eskiden asla derdim şu an nedense olumlu bakıyorum
Tabii ki haklısın
Kişiler birisini bulamıyorsa tanıdıklarının önerisiyle tanışabilirler bence yanlış bir şey değil. Görücü usulü evlilik sosyal medya üzerinden tanışıp evlenenlere oranla daha güvenilir bir yöntem. 😅 Evlilik düşünmeyen birisiyim, evlenecek olsam belli bir yaşa kadar görücüye bakmazdım.
Ailemin yanına bi gittim akrabalar dahil hemen şurda şöyle kız var çok güzel tanıştıralım, şunun kızı var çok iyi tanıştıralım gibisinden laflar etmeye başladılar. Zaten bozuk olan psikolojim hepten kaydı. Kaçtım tekrar evime sıcak bakmıyorum. Sonradan belki severim diye kimsenin kızının başını yakamam
Hayır bakmam :d çok saçma görmeden tanımadan insanların üzerinden evlilik düşünülmesi. Başkalarının egosu için kendi hayatını hiçe saymaktır bu
Nein. Bakmam. Benim hatuna gideceksem görücüye anca öyle.
Hayır bakmam, allah korusun büyük konuşmim da ne bilim saçma buluyorum öyle adetleri. Kadınlar pazardan elma seçer gibi kız seçiyor burdan sonra da gidip kafalarına göre bi resim gösteriyorlar oky olursa istiyorlar. Buna karşıyım.
Allahınn töbeeeee hayra konuş lütfen 😂😂
Ben sevmiyorum hiç tanımadığım bir adam beni beğenecek, beni isteyecek, ben de he diyecem, alnını karışlarım. Kendimi Hint kumaşı zannetmiyorum, sadece sevmediğim bir evlilik biçimi.
Biraz fenimist olmamdan kaynaklı galiba, sevdiğim haricinde hiç bir erkeğe selam bile vermem😐 beni beğenmesi rahatsız eder geni
Beni
Görücü usulu denilen şey eskiden tam anlamını tasiyordu simdi birisi birine vesile oluyor kisiler yine flört ediyor gönlü mantigi evet derse evleniyor yani iş gorucu usullukten cikti bence.
Biraz dayatmaya gidiyor. Sırf tanıştırdıkları için evlenin diyorlar
Yani biraz kişilerin karakterleriyle alakalı sanki
Bence tanışmanın usullerini ayrıştırmak ve bazılarına kötü bir şeymiş gibi yaklaşmak çok anlamsız. Nihayetinde tanışma bir şekilde olmalı usulün buradaki tek fonksiyonu ilk adım seklidir.
Bir ay önce alimen ısrarlarına dayanamayarak böyle bir tanışma gerçekleşti ve Kibar bir dille reddettim beyfendi yi👍😬 umarım Kibar oluşumdur 😄
İlişkilerimden Sonra Bana Görücü Usulü Daha Mantıklı Gelmeye Başladı.
Ama Sevgililiğe Tamamen Karşı Değilim. Fakat Günümüz Çoğu İlişkilerine, Görücü Usulü Biriyle Evlenmeyi Tercih Ederdim.
ben gülerim kesin! ki başıma geldi yani, aksi bir hal alıyorum, karşımdaki insan kaçsın misali.
Senelerce sevgili olup evlenenlerin mutsuz olduğunu görüyoruz. Görücü usulü, bir erkek ile görüşürüm.
görürsün beğenirsin tanışırsın aşık olursun evlenirsin
görücü usulu budur olumlu bakarım
belli olmayan nedir
kişiler bir birilerini beğenmezlerse zorla evlendirilecek değiller ya
Bazı çevrelerde bu normal ama bu devirde artık evlilik için son çare olarak görülüyor gibi bir izlenim var.
Birazcık öyle
Olumlu bakmıyorum. İleride fikrim değişir mi bilmem ama. Olumlu bakmadığım çoğu şeye şu an olumlu bakıyorum çünkü.
Benim için sorun olmaz. Sonuçta görücü usulü olunca tanımadan etmeden evlenmiyorsun. Giderim tanışırım hoşuma gitmezse zaten olmaz.
Olumlu bakarım. Ha kendim buldum ha birisi buldu tanıştım.
Sonuçta iki türlü de kafalar uyuşursa evleniliyor.
Kesinlikle
Görücü usulüne bir önyargım yok.
Ailelerin önerdiği tanıştırma türü bence en güzel olanı ama sorun birbirini beğenebilme zorluğunda.
Bakarım ve karşımdakini tanırsam ciddi düşünürüm.
Teşekkürler.
Aga görücü usulüne karşı değilim ama bana göre değil be
Yani önce aşık olmalıyım gördüğümde Azer bülbül gibi kurşun yedim sol yanımdan dedirtmeli
Ön hükümlü değilim
Tanışırız görüşürüm
Nasibin nereden geleceğini kimse bilemez
Muhtemelen öyle olacak zaten. Flört işlerinden pek anlamıyorum
Sıcak bakarım ne olacak ki. Zaten yakıştırmasalar teklif etmezler diye düşünüyorum
Eğer İlk görüşte bir aşk varsa olabilir Niye olmasın
Olumlu baktım pişmanda oldum bundan sonra da hiç bakmamayı tercih ederim.
Kötü bir tecrübe
Büyük konuşmaktan geldi başıma gelenler ama yine de imkansız dkvksks
En uzun evlilikler görücü usulünden olurmuş ama bilemiyorum ben istemezdim
Gereksiz ve saçma buluyorum. Olumlu bakmam pek mümkün değil
Şana verdim iki sene önce ve bir senedir evliyim çokta mutluyum 💕
görücü usulüne karşıyım . aşık olup sevdim kadınla evlenmek isterim başkalarının buldu değil.
Arkadaş vasıtasıyla tanışmaya karşı değilim ama yine de görücü usulü bilemedim zor gibi.
Evet, benim icin en saglikli tanisma yolu bu.
Büyük konuşmak istemiyorum ama imkansıza yakın
Yani eğer o an sevdiğim aşık olduğum biri yoksa olumlu bakarım tabii ki tanışıp beğenmek şartıyla yani sosyal medyadan bile ilişki yapabiliyor insanlar görücü usulü ile neden olmasın ama tabi ki beğenmek aşık olmak önemli
Şans veririm hatta mutlu olurum aile kısmında sıkıntı çekmyrceğim için bir de anlaşırsak oo daha ne olsun hemen düğün yaparım😊
Bakmam. Eğer hayatıma biri girecekse huyunu suyunu bildiğim, benim tanıdığım bir insan olmalı. Evlilik üzerine onu tanımak istemem.
Hayır tanımak için uzun bir süreye ihtiyacım var. Evlilik ciddi bir şey.
Şu an görücü usulüne sıcak bakıyorum, flört dönemini çok fazla uzatmadan evlenmek en mantıklısı, evlendiğinde saygın ve sevgin bitmemiş olur
Bakıyorum teklifler değerlendirilir fkfkgk.
güzel galpli birini ben bulamıyoyum belki anam bulur o buldu diye olmaz diyecek değilimya çokda güzel oluy valla
Tanisirim etkilenirsem neden olmasın ama elektrik tutmazsa olmaz
Hayır, sevmeyince hiç birseye katlanılmaz bence
Bunun arkadaş ortaminda tanışmaktan farkı yokki ha aile bulmuş ha arkadaş bulmuş neden olmasın
Görücü usulü bana itici geliyor yaa bilmiyorum
Biz eşim ile görücü usulü evliyiz 10 yıldır maşallah
Ne güzel. mutluluklar diliyorum nice nice 10 yillara
Amin teşekkür ediyorum
var mı bu aşkın meyveleri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?