Bir parfüm şirketinin, TNS Araştırma şirketi ile birlikte gerçekleştirdiği araştırma da Koku Psikolojisi Danışmanı Rachel Herz, araştırma sonuçlarını "Koku, baklava dilimi karın kasları, öldürücü bir gülümseme ve dolup taşan bir banka hesabından bile daha önemlidir" diye yorumladı. Araştırmanın sonuçların göre, "sırf kokusu yüzünden karşı cinsten birine ilgi duyabilirim" diyenlerin oranı ise 62.
Partner seçiminde çok etkili
Araştırmanın ilginç sonuçlarından biri de kokunun partner seçmedeki etkisinin tahmin edilenin çok üzerinde çıkması oldu.
Araştırmaya katılan her 10 kişiden 8’i kokunun partner seçmede etkili olduğunu belirtirken, eski sevgilisinin kokusunu unutamadığını da ifade etti. Araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 62’si ise sırf kokusunu beğendiği için karşı cinsten birine ilgi duyabiliyor.
Siz ne Düşünüyorsunuz Kızlar?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Selam gadası 🙃
Etkisi şu şekilde olabilir. Parfüm kokusu bazı insanlar için etkili bir çekim gücü oluşturabiliyor.
Evet buna katılıyorum
Önemli tabii ki, mesela yolda yürürken bile yanımdan öyle biri geçiyor ki kokusunu aşırı beğeniyorum dönüp bakıyorum kimden geldiğine
bende öyle düşünüyorum kadın - erkek her 2 cinside büyük oranda etkiliyor
kanka çok önemli ya parfümler çok etkiliyor kızları