Beyler, hoşlandığım erkeğe adım atacağım. Kadının adım atması sorun olur mu?

Yani burası türkiye olduğundan herşeye hazırlıklı ol derim. Ama benim özellikle buzamana kadar gördüğüm ilişkilerimde şunu farkettim.
Bir kadına senden hoşlanıyorum, seviyorum vb dediğin zaman ya da evlenme teklifi edildiğinde hemen şeeeey moduna geçiyorlar.
Ama sorsanda herkes seven kalmadı adam gibi adam methiyeleri düzüyor.
Artık git gide bir kadına hoşlantı sevgililik gibi konularda açılmayı canımsın gibi görmeye başladım.
Doğaçlama ilerleyip hiçbir şey söylemek ve açılma hissi yerine sadece yaşamak daha heyecan verici ve ilgi çekici oluyor. Çünkü hep bir merak ve gizem olacak ve sadece taraflar birbirini sürükleyecek ve kimse ona bir isim verme çabasına girmeyecek. İsim verme şu bu olduğunda bu sefer heyecanı kaçıyor şeyler meyler derken çıkılamaz hale geliyor.
Ben zaten hoşlanıyorum senden demeyeceğim daha samimi olmak için mesaj aticam sohbet edicem
Dediğin gibi zamanla olur olursa
KS sansür koymuş yine ama geri vitezcilik diyeyim artık sen anladın.
Ha ozaman hiç sıkıntı yok bu şekilde olduğu zaman.
Tanışıklığımız var inst ekleyim merhaba yazicam
Aynen merhaba yaz gerisi gelir.
Merhaba,
Öncelikle şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki sevmek sevilmek tek taraflı olan bir şey değildir yani Bir erkek bir kadını sevebildiği gibi bir kadında bir erkeği sevebilir, dolayısıyla duygularını ifade etme konusunda kadın ve erkek arasında bir ayrıcalık söz konusu değildir yani siz birini seviyorsanız duygularınızı ifade edebilirsiniz ya da sizi biri seviyorsa onu size karşı duygulan ifade edebilir tabii ki bizim Türk toplumunda bazı şeyler kalıp haline geldiği için ya da her şeyi öncelikli olarak erkek yapmalı ya da kadın yaparsa basit konumuna düşer düşüncesinden kaynaklı böyle düşündüğünüzü düşünüyorum, mesela evlilik teklifi konusunda da aynıdır işte erkek evlilik teklifi yapmalı kadın böyle bir şey yapmaz kadın neden yapsın her şeyi erkekten beklemek gibi bir düşünce yapısı olmasından kaynaklı aslında böyle sorgulama içerisine giriyoruz bence kesinlikle böyle bir hataya düşmeyin duygularınızı ifade edebilirsiniz kendisini duygularınızı açabilirsiniz, ancak size ne acizane tavsiyem eğer duygularınızı açacaksanız duygularınızı açacağınız kişinin karakter yapısını analizini size uygun olup olmadığını iyi bir şekilde yapmalısınız.
Mesela aşk konusunda ne düşünüyor hayatında herhangi bir kimse var mı hayatına birisini almayı istiyor mu öncelikle bunları kendisine sormalısınız çünkü siz duygularınızı açtıktan sonra hayatında biri olabilir veya başka nedenleri olabilir Bir hayal kırıklığı yaşamamanız açısından en azından bir önlem olarak bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim. Bir de eğer ki böyle bir durum varsa sevdiğiniz halde o insana yakın durmanı size acı verecektir yani duygularınızı açın ve daha sonra da onun duygu ve düşüncelerini önemseyin bilgi edinin Bu sizin için daha sağlıklı olacaktır.
Selamlar,
Öncelikli olarak şu kadının ilk adım atmaz klişesini den kurtulmak gerekiyor. Yani bu ayıp bir şey değil ki insanın hoşlandığı ya da beğendiği birine karşı adım atması. Ben sana şöyle bir örnek verecek olursam. Şu an mevcut ilişkimde ilk adımı kız arkadaşım atmıştı. Bazen dediğim gibi bazı ilişkilerde erkekler ilk adımı atmak konusunda birazcık pasif kalabiliyorlar.
Bu da karşınızda olan adamın tamamen karakteriyle ilgili sırf bu yüzden çoğu ilişki başlamadan bitebiliyor. Benim sana tavsiyem eğer beğendiğin bir insan varsa ilk adımı atmak. Kimse seni yargılayamaz ya da yadırgamaz bu çok normal ve doğal bir şey hatta cesaretinden dolayı takdir ediyorum. Seni keşke herkes bu kadar cesaretli olabilse ikili ilişkilerde sana şimdiden bol şans diliyorum.
Ben de hu yüzden adım atmak istiyorum en azından olur ya da olmaz ama belirsizlik kalkar ortadan
Kız arkadaşın nasıl bir adım atmıştı? Ben instagram dan istek yollayacağım gt yaparsa mesaj atıcam
Anladım ben de arkadaş olmak için adım atacağım
Fikrimiz sorulmamış ama yine de yazalım. Çünkü neden olmasın? Bir kadının adım atması sanılanın aksine onun öz güvenli olduğunu ve "seviyorsam sonuna kadar da giderim" diyenlerden olduğunu gösterir. Bence bir sorun olmaz en kötüsü reddedilirsin ki bu da hayatına şekil vermeni sağlayacak bir seçenek. Her şeyden habersiz uzaktan sevmekten daha iyidir diye düşünüyorum ¢
Görüş
126Görüş
Hayır kadının ilk adımı atmasın da bir sakınca görmüyorum. Çünkü ilgi duyduğunu söylemek gayet normal. Neden içinde tutmak ister ki insan. Sadece lazım olan tek şey cesaret. Sen söylersin olumlu ya da olumsuz olabilir ama hiç değilse adım atmış olursun. Acaba ile yaşayacağına net bir cevabın olur elinde..
Umarım her şey gönlünce olur..
Umarım çok teşekkür ederim
Neden olsun adım atınız
Başta sizin bu medeni cesaretinizde dolayı kutluyorum, ilk adımı erkek atacak diye bir kural veya kaide yok insan hoşlandığı bu belirtecek bu ister bay ister bayan olsun farketmez, en azından karşı taraf red etse bile insan boş yere umut bağlayıp beklemez oldu olmadı ikisiniden biri olur, olursa na ala olmazsa herkes kendi yoluna, bence siz yazdığınızı yapın boş verin erkek ilk adımı atmasını siz medeni inanın yapması gerekeni yapın, olursa şimdiden mutluluklar diliyorum olmazsada başka biri olur en azından öğrenmiş olursunuz.
Evet bu belirsiz ortadan kalkar en azından
Öncelikle açık yürekli olmak her zaman her yerde kazanır. Kayıpları var gibi gözükse de manevi anlamda kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Erkeklerin İlk adım atacağı konusu tamamen bir tabudur. Kadın da erkek de hakları yönünden özgürlükleri yönünden eşittir bana göre. Bu davranışınızı algılayamacak kültüre sahip bir kişiye siz zaten o adımı atmazdınız. Ha şu yok değil insanlar var ki sizin atacağınız bu adım kişiyi irite eder. Ama öyle insanlar var ki bundan şeref duyar sizin açıkyürekliliğinize hayran bile olur. Bence adım atacağınız kişinin kişiliği ve karakterinin analizini yapın ve adımınızı öyle atın.
Tabii başından bu işin adını koymaya çalışmak gibi bir adım atmaya da gerek yok. Vakit geçirebileceğiniz ortam zeminlerini hazırlamak bir sefer o ısmarladı ise diğer sefer siz ısmarlamanız. Bugün ben yarının planını yapmanız aranızdaki durumun zaten ısınmasına sebep olacaktır. İşte o zaman zaten adım atmış gibi de olmazsınız her şey kendi akışında gelişir.
yaşadığınız bölgeye göre durum değişir bence, doğu ve güneydoğuda farklı doğu karadenizde farklı akdenizde farklı iç anadoluda farklı marmarada farklı egede farklı orta ve batı karadenizde farklı fik, rlere sebep olur, bakma buradaki erkeklerin elbette adımı at vırt zırtlarına ben gerçekçiyim ve gerçekleri söylüyorum gerisi beni ilgilendirmez, ya medeni cesareti yüksek kadın helal diye düşünür
ya da zaten başka seçenek yok hafif meşrep kadın her yola gelir eğlenir eğlenir yol veririm diye düşünür
ben medeni cesareti yüksek kadın beni iyi analiz etmiş iyi keşfetmiş der yüreğimi sunardım
İlk adımı kadın atmaz düşüncelerinden bir vazgeçin! Eğer konumuz bir hoşlantıdan bahsetmek ise bunu günlere yayarak, hissettirerek yapmalısınız.Normal moddan birden bire o moda geçiş yapmayın.Bekleyin günlerce gerekirse ama o modu yakalamışsanız ilk adımı kimin attığının hiçbir önemi yok.Fakat tabii ki bazı konular da ilk adımı kadın atmamalıdır.Mesela cinsellik... erkek atmış olsa bile bu durum zorlanmalı, istenilen hemen kesinlikle verilmemeli.(Mümkünse evlenene kadar hiç) Varsayım olarak böyle takıntınız yok.O halde erkeklerin cinsel olarak hızlı elde ettiği kişilerden çabuk soğudunun da bilincin de olarak hareket edin.Kolay gelsin.
Tabiki kadında adım atabilir atmalıda bunda hiç bir mahsur yok!! bakmayın siz o art niyetli tiplere, kadında insan sevebilir hoşlanabilir bu demek değilki sadece cinsel istekten dolayı bir adım olsun, sadece hoşlantı sevgi için atılan adımdır. Artık bu eski cahil zihniyetten kurtulalım ilerleyelim
sen harikasın ablacım eğer çocuğunda sana karşı bir şeyler hissettiğini düşünüyorsan bence ufaktan yakınlaşmaya tanışmaya çalış şahsen ben bi erkek olarak bi kıza selam vermeye bile utanırım çekinirim sonuçta çok kötü bi devirdeyiz selam versek yürüdü sayacaklar var... o yüzden yanaşmamayı tercih ediyoruz sizin adım atmanız bence çok daha hoş birazda biz nazlanalım. dd
Zaten pek çok ilişkinin daha başlamadan bitmesinin sebebi bu durum. Kim atarsa atsın yeter ki birisi bir adım atsın. Kız Erkek fark etmez. Baktın kafan uyuşmadı sen yoluna ben yoluma dersin... ama en azından bir cevap almış olursun acaba diye bir soru kalmaz kafanda. Kafalar uyuşursa da ne mutlu size yani...
Elbette ki olmaz. İnsan sevince cinsiyet fark etmeksizin duygularını ifade edebilmelidir. Aksi takdirde sevdiği kişiyi başka birinin kollarına bırakabilir. Bu denli bir pişmanlığın yaşanmaması adına duygular karşı tarafa açılmalıdır.
olmaz ama ilk adımı atmadan önce atacağın kişinin karakterinden kişiliğnden emin ol önce derim. nasıl bir insan nasıl karşılar vs gibi
bana ilk adımı atanlar oldu, hoş oldu ama sonu saçmasapan bir şey oldu
Ne oldu?
tutarsız ve dengesiz davranışları ile soru işareti bıraktı sanki bana ilgi duymuyorda kullanmaya çalışıyormuş gibi bir izlenim bıraktı
Deneseydin bi bilemezsin
denedim olmadı ne zaman bir yerlere davet etsem her seferinde kankasını da çağırdı hatta bazen kardeşinde gelsin diyordu, kardeşimle kankasını yakınlaştırmaya çalışıyor benimle mesafeli oluyor kankasıyla samimi oluyordu, sınıfta ayar olduğum bir kaç erkek grubu var onlarla takılıyor sırada ikisinin arasına oturuyordu.
Ya kadın atmıcak diue biseymi var herseyi ekekten beklemek doğru degil ha kadın atmalı ama oda sana değer veriyosa atmalı sevgiden aşktan kendini dusunen picin birinede ilk adımı sen atarsan sendede adım atacak hal bırakmaz sonra çok uzulursun değer vermeye değer verilmiz
İlk adımı atarken asla illaki benimle ol, seni çok seviyorum vs minnetiyle değil ben senden hoşlanıyorum hislerimi sana da söylemek istedim sende bana karşı boş değilsen deneyelim tarzında sunmalısın.
Yok zaten instagramdan ekleyim gt yaparsa merhaba nasılsın diye sohbet edicem
Ben birilerinin sürekli kankası olduğum için artık kadınlardan bu adımı bekler oldum sıkıldım artık erkek adım atmalı klişesinden bu yüzden hep yalnızlık yaşıyorum...
Yani adım derken, bakışmaya falan bir şey denemez de gidip adama "seninle arkadaş olmak isityorum" deme bence.
Merhaba falan diye başlıcam işte
Fazla peşine düşersen hiç ilgilenmez.
Valla taktik maktik yok bende
Tamam, kolay gelsin.
Yani eğer geri kafalı yobaz değilse, bunu hoş karşılayacaktır çünkü bir kadının açılması bu zamanda hem yersiz (zaten günde 1000 tane dm geliyor hepsine) hem de toplum hala kabul edemediği için, büyük bir erdem olduğunu görür fark eder yani.
İlk güncellemene istinaden bir şey demek istiyorum bir erkek sevdiği kıza açılınca kızın gönlü olsa bile reddediyor çoğu zaman, sonra da tuhaf tuhaf bakışlar atıyor, yanaşmaya çalışıyor sanki reddeden o değilmiş gibi. Erkeklerde bu özgüvensizlik oluşturuyor sonrasında yapası gelmiyor bir daha bir kıza açılası gelmiyor.
Olmaz reis. Birine adım etmek cinsiyet değil cesaret meselesidir. Sen korkak biriysen zaten atma o adımı çünkü ilişkide hiç bir faktörün olmaz. Az cesur olun farkınız olsun. Memleket korkaktan geçilmiyor.
Atmalı tabii ki kalıpları aşın artık kadının atması çok şeyi değiştirir
Sağol valla erkekler pozitif genelde yorumlarda cesaretlendim
Eyw ne demek
Tabi ki adım at bunun cinsiyet ayrımı olmaz
Değil mi zaten o da bana karşı ilgisi var gibi ama onun adım atamamak sebepleri var
Tabi tabi adım at zaten siz kadınlar hissediyorsunuz ilgisi olan erkeği sen adım at o gelecektir sana
Benim bir derdim var size anlatabilir miyim?
Anlat ama buradan
Anlatıyorum,
2017 senesinde lise bitmişti yurt dışında yaşayan akrabalarım var onlara oraya gelmek istediğimi ve orada yerleşmek istediğimi söyledim bana böyle ciddi ve sert bir şekilde konuştular gelip de ne yapacaksın der gibiydiler geleceksin dediler orada iş bulman lazım orada 5 yıl kadar kaçak çalışıp Ankara Antlaşması yapacağız falan dediler bende %100 bir şekilde orayı istedim ve güvendim daha sonra 1 yıl kadar beklettiler beni 2018 eylül ayına kdar beklettiler sona vize işlemlerini yapan bir tane tanıdıkları vardı o adama yönlendirdiler bizi İngilizce dil eğitimi vizesine başvurdum zannediyordum ama onlar ayrıyetten İngiliz dil edebiyatı dersi alacak diye eklemişler vize çıkmadı pasaport boş gönderildi vize çıkmama nedenini araştırıyorken bu işleri yapan adam İngiliz dil edebiyatı dersi alacaktır diye belge vermiş bizde çok şaşırdık bunu yapma nedenleri neydi burada ne oldu yani vize çıkmama nedeni neydi? İngiliz dil edebiyatı dersi olayı neydi kasıtlı yanıltıcı beyan mı yapıldı ya da yanlış vize kategorisine mi başvuru yapıldı bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?
Hiç bilmediğim birsey kusura bakma bir yorum yapamam bu konuda bilgisi olan birine sorsan daha iyi olur
Teşekkürler
Kullanıp atmak amaçlı yaklaşmayacaksanız ilk adımı atmanızda bir sakınca yok. Yeter ki avcı ruhlu kadınlardan olmayın.
Hayır adamdan çok ciddi hoşlanıyorum hatta herkes aşık oldun sen diyor
En İyi Görüş