düşünün, 4 yıllık ilişkiniz var. evlenme yoluna gireceksiniz ve karşınızdaki insan diyor ki, benim parama evlenince asla dokunamazsın...
1 ay
"Evlenince benim parama dokunamazsın" diyen biriyle ilişkiye devam eder miydiniz?

düşünün, 4 yıllık ilişkiniz var. evlenme yoluna gireceksiniz ve karşınızdaki insan diyor ki, benim parama evlenince asla dokunamazsın...
Böyle bir mantık sahibi ile değil ömür dakika dahi geçmez. Şimdi olsaki sen evliyken bir süre için işsiz kalsan. Olur ya hayat bu. Acından mı öleceksin bu nasıl mantık böyle. Şimdi ayrılmak istesen para yüzünden beni bıraktı der. Yine de devam etmek mantıklı gelmiyor bana. Ben yürütemezdim.
O da senin parana dokunmasın o zaman aynı evde herkes kendi yiyeceğini alsın dolaba koyarken adını yazsın üstüne falan.. Böyle saçma şey mi olur siz ev arkadaşı değil karı koca olacaksınız bir hayatı paylaşacaksınız. Bunu söyleyen ayıp etmiş. Hayat müşterektir. Birikim yapmak istiyordur belki olabilir ama benim parama dokunamazsın diye söylemesi yanlış
Ne kadar saçma düşünce. Madem böyle bu şekilde düşünüyor o zaman hiç evlenmesin. Sonuçta artık bir yuvan oluyor ve kim çalışıyorsa beraber ortak harcanılmalı. Paranın lafı bile olmamalı bence. Böyle düşünen biri ile zaten ömür gitmez sürmez zaten bir noktada. Ortak bir nokta bulup konuşun anlaşın derim ayrılığa getirmeden konuyu.
Görüş
40Görüş
Benim gözümün onun parasında olmayacağını bilmeyecek kadar rezil biri ile olmam
Hayır
Ben anlamıyorum ya napıyosunuz o parayı mesela yani bi tane ayakkabın var bi tane daha aldın iki tane daha aldın tamam bi 300 tane daha aldın ee sonra eşin yoksa mesela nasıl eğlenebilirsin saçmalık çok para çok mutluluk değil ayrıca parayı harcayacak vaktin ve de eşin yoksa o paranın hiç bir anlamı yok yiyemiyorsan kazanmanında bir manası yok eşine o benim param diyip ayırıp biriktirip biriktirip elli yaşında gazeteni rahat okumak içinmi birbirinizin kalbini kırıcaksınız en güzel yaşlarınızı geçiyorsunuz ya yapmayın mesela ben çalışmıyorum
Bu biraz ucu açık bir soru.
Evin ihtiyaçları için uzerime düşeni yaparım ama senin kişisel lukslerin beni ilgilendirmez diyorsa hak veririm. Kadın erkek herkes için geçerlidir bu.
Çalışan kadın için de durum iki türlüdür. Eşitlik isteyip evde iş bölümü isteyen kadın gecime de ortak olmak zorundadır. Benim param benim param senin paran da benim param diye bir düşünce burada söz konusu olamaz. Yok eğer geleneksel düşünen biri olup evde kadın rollerini yerine getirip erkekten sadece ev gecindirmesini bekliyorsa kendi kazandığını da kendine ayiriyorsa buna bir şey demem. İhtiyac halinde bile destek vermem diye bir bencillik yapmadığı sürece bu da normaldir.
Sonuç olarak ne şartlarda bunu söylediği önemlidir.
O sözü der demez yüzüne tükürüp orayı terk etmeni öneririm ve bir daha ona asla şans tanıma. Çünkü adım gibi biliyorum "noluyy beni affet " diye 5yıldızlı oskar alan bi aktris/aktör gibi seni manipüle etmeye çalışacak tabi sende saf isen affedeceksin🙃😅
Her zaman dediğim gibi üslup çok önemli bir şey.. Bu kadar yıkıcı cümleler karşısında o kişiye sevgi duyamazdım açıkça. Evlilik bir bütündür. Sen, ben, benim, senin ayrımına gitmez. Onun parası benim param, benim param onun parçasıdır yeri geldiğinde. Şimdiden ince hesaplar yapıp bunun şeceresini tutan bir adamdan, bana eş ve doğacak çocuğuma baba olmazdı.
Hayır parasına dokunacağımdan değil ama evlenen iki insan bu tür maddesel konuları aşmış olmalı. Senin benim kalmamalı aralarında yeri gelir sen yeri gelir o birbirinize yardım edersiniz hatta yardım da sayılmaz bu
Evlenmeyi düşünüp evlendikten sonrası için halen ben diyen biri ile ilişkiyi sürdürmek başlı başına bir hata olur. Yol yakınken dönmek için en önemli işaret sürekli ben dilini kollamak olsa gerek.
Evlenmeden önce sahip olduğu paradan bahsediyorsa bunu sorun etme. Evlendikten sonraki durum biraz farklı olur. Sonuçta hayat müşterek. 2 kişi çalışıyorsa, birisi parama dokunma, ben ödemelere katılmam diyemez, dememeli.
Bazı çiftler öyle valla ben de duyuyorum. Arkadaşım var, 18 senelik evli.. Kocamdan asla para istemedim ben diyor.. Evin ihtiyacını birlikte görüyorlar. Lazım olan bir şey olunca alıyorlar. Ama mesela kadınla adamın işi ayrı, ikisi de serbest meslek.. Kadın o ay sıkışıyor paraya... Asla kocasından istemiyor. Valla bizim öyle değil. Ben yapamam. Ortak yapıyoruz biz
Sıkışıyor ama beraber alıyorlar nasıl bir şey?
@EricaFeuer ya kadın da gidip markete kendi parasıyla bir şeyler alıyor ev için. Ama mesela o ay kredi kartı kabarık geliyor, işi iyi gitmiyor.. Eşinden destek almıyor.. Tuhaf değil mi?
Evet tuhaf.
Ama ev için bir şeyler alıyorlarmış.
Ben şahsen eşim bir şeyler istesin isterim şeyini çıkarmadan. Çikolata al falan kıyafette olur hatta gidip ona ben almak isterim. Evde giymesi özel anlarda giymesi açısından ama istek sadece gerçek olmaz muhtemelen veya yapamam.
@EricaFeuer ya bana ters böyle ayrı cüzdan meselesi.
Bana da.
Mutfaktamı ortak
@Darbeli_Hilti bizim bütçe ortak işte.. Her şey ortak.
O senden çok yer iki tabak falan peyniri kocaman atar ağzına
@Darbeli_Hilti kocam o benim yesin yahu 🤣bu nasıl hesap?
Yesinde dolap iki günde boşalır. Cinsellik kadın haftada 2 erkek 4 istiyor buna nasıl çözüm ürettin?
@Darbeli_Hilti cinsellik neden konuşayım senle? 🙄
Benimle Cinselik konuş diye. Bişey söylediğimi hatırlamıyorum. Soru sordum sadece
@Darbeli_Hilti sorduğun soru neye dair?
Oku sorumu? Anlarsın zaten
@Darbeli_Hilti cinselliği dair işte. Buna neden cevap vereyim?
Cinsellkle ilgili kafanda soru işareti varsa yardımcı olurum
@Darbeli_Hilti hahaha ne kadar da yardımsever bir kişi... Yok sağolasın ben o işi çözüyorum 🤣🖐️
Çözemediğim anlar mutlaka vardır. Doyuma ulaşamadığın
Beni eklermisin bişey sorucam sana
Her topal atın bir kör alıcısı olduğu gibi eminim senin de tarzını hoş bulan insanlar vardır. Ama o kişi ben değilim. Başka yerde aramaya devam et..
Seninle cinsellik yaşamak istemedim. Her kadının içinde bir küçük cinselikle alakalı uhte kalmıştır Bunu anlatmaya çalışıyorum sana
Bu kadınlar erkeği anlamakta ya zorlanıyor ya da anlamak istediği gibi anlıyor
Ne demek istediğimi anlamışsınızdır muhtemelen
@Darbeli_Hilti sizinle sohbet etmek istemediğimi anlamamanıza ne demeli? Engellemekten başka çözüm bırakmıyorsunuz.
Sizi kırmak istemem. İyi akşamlar dilerim
Devam etmem. Evlenmeden önce böyle diyen evlendikten sonra neler der kim bilir.4-5 yıl birlikteliğimiz olsun fark etmez. Koca ömrümü geçiricem o kişiyle sonuçta.
Evlendikten sonra senin paran, benim param olmamalı. Beraber bir hayat kurulmak isteniyor ve herkesin parası ayrı mı olacak? Çok saçma ve kötü cidden.
Evlilik nedir ne değildir bunun bilincindemi o vatandaş? Aynı hayatı paylaşacaksın bir olacaksın "benim param" nedir? Nerde böyle çirkef varoş tipler var hayatı bunlar yaşıyor.
Evlilik böyle bir şey değil, sen-ben kavramı yok bir kere.. Biz olarak bakabildiğinde sürdürebileceğin bir şey..
Evlendikten sonra senin paran benim param lafı olmamalı. Lafını edecekse evlenmesin, kendi parasına kendisi dokunsun.
Daha kaç defa diyeceğim Aşk diye bir şey yok bu gibi şeyler Filmler de gerçek hayat çok farklıdir sadece karşılıklı menfaatler söz konusudur
Sen bu konuları açtın ki boyle birsey söyledi.
Kadın kendini garantiye almak istiyor evet sanane onun parasından dokunma.
Kendi kazandigini biriktirecek senin parani sömürecek sevgi ask veya evlilik bu degil hayat müşterektir
Dokunamazsn derken çocuk gbi maaşın tamamını elinden almaz tbik ama tüm maaşı da bekar gbi kıyafete gezmeye yiywmezsn yani evlilik bu değil
Öyle bencl insandan hayır gelmez evlilik iki kişilik hayatta tek yürek olmak demektşr öyle bireysel düşünen insandan bi halt olmaz
En İyi Görüş