Eşim boşanmak istediğini söyledi, ben sadece mehirimi talep ettim. Ama davayı sen aç istersen dedi. Bu durumda anlaşmalı boşanmada ben açsam bir sorun oluyor mu, hak talep etme konusu vs falan? Yoksa kimin açtığının önemi yok mu, anlaşmalı olup iki taraf da kabul ettiği için?
Ortada büyük bir sebep de yok, eskisi gibi anlaşamıyoruz dedi, inancım yok dedi. Böyle demiş birisine de bitmesin demedim bende! Kısacası ne yapmalıyım? Nafaka, tazminat vs bişey istemiyorum. Şu an için beni istemeyen bir adamın parasını da istemiyorum kısacası.
Merhabalar,
Boşanma davalarında davayı hangi tarafın açtığının herhangi bir önemi yoktur. Her iki eşin boşanmayı istemesi halinde anlaşmalı boşanma davası açılabilecek olup dava açılırken dava dilekçesine ek olarak anlaşmalı boşanmaya ilişkin düzenlenen protokolün sunulması gerekmektedir. Protokolün hazırlanması hak kaybına uğranmaması adına her iki taraf için de önemlidir. Eğer ekonomik gücünüz bir avukat ile süreci tamamlamayı karşılayamayacak durumda ise bulunduğunuz yerdeki adli yardım bürosundan tarafınıza bir avukat görevlendirilmesini isteyebilirsiniz. Öncelikle bir avukata danışıp içinde bulunduğunuz durumu ve eşinizin hangi şartlarla boşanmak istediğini belirterek yol çizmeniz doğru olacaktır.