Erkek arkadaşım evlilik lafını etmiyor sizce nasıl bir konuşma yapmalıyım onunla?

1 yıllık ilişki ben onu çok seviyorum ama onun hislerini bilemiyorum açıkçası. Benim kadar
sevmiyor sanki. Ben 27 o 28 yaşında iyi bir işi var. Ailesiyle tanıştım ama onlar sayesinde ayrılmıştık geri barıştık ailesi yani annesi babası barıştığımızı bilmiyor. İşim onun işiyle aynı değil diye babası sayesinde çocuğun beynini yıkaya yıkaya. Gayet güzel oturaklı bir insanım kendime göre mesleğim var güzel gayette üniversite mezunuyum. Evliliğin e sini bile açmıyor. Şakasına ben aşkım şöyle bebişimiz olsun şöyle olsun böyle olsun diyorum. O da gülüyor. Ben onunla evlenmek istiyorum. Evlilikten korkuyor bence sorumluluk almak istemiyor benim gibi ciddi ilişkisi olmamış daha önce ve ürkütüyor bu durum onu sanırım. Ne yapacağım arkadaşlarım nişanlanıyor evleniyor. İşi kariyeri onun için çok önemli. Bana karşı hataları oldu. Hep alttan alıyorum çok yoruldum güçsüzüm artık. Bu böyle mi devam edecek gerçekten. Ne yapacağım ben , kıymetimi bilmiyor.
Erkek arkadaşım evlilik lafını etmiyor sizce nasıl bir konuşma yapmalıyım onunla?