Erkek arkadaşım evlilik konusunu dile getirmiyor ne şekilde yaklasmaliyim?

Merhaba öncelikle 5.5 yıllık bir ilişkim var ben 29 erkek arkadaşım 30 yaşında. 1.5 yıl öncesine kadar evlilik konusu aramızda hiç geçmedi fakat aile baskısı çevre baskısı derken artik bunun bir adının konması gerektiğini en azından aile ile tanışma vs olması gerektiğini dile getirdim ve tamam geleceğim vs diye diye çocuk avutur gibi beni avutmaya çalışıyor. (Bu arada erkek arkadaşımın ailesinden de ona karşı evlilik baskısı var). Çok aşığım onsuz hayatım olmasın istiyorum fakat kendimi de evlilik meraklısı biri olarak lanse ettirmekte istemiyorum kaldı ki kim sevdiği adamla evlenmek istemesin? Bu ocağın sonuna kadar ona şart koştum ya bir şekilde adım atarsın ya da bu ilişkiyi sonlandırılması gerektiğini ilettim çünkü artık bende sıkıldım bu diyaloglardan. İşi gücü yerinde aklı başında ve gayet güzel bir kadınım. Evlenicez diye de bir baskı kurup sonra sen istediğin için evlendik muamelesi görmek de istemiyorum. Benim gibi yaşayan biri varsa ne yapmam gerektiği ile ilgili fikir verebilir mi. Okuduğunuz için teşekkür ederim :)
Erkek arkadaşım evlilik konusunu dile getirmiyor ne şekilde yaklasmaliyim?