Sevgili olurken güvenmek neden önemlidir güven neden gereklidir?
2 ay

Güvenmediğin biriyle nasıl ilişki yaşayacaksın? Her an şu an ne yaptığını, seni aldatıp aldatmadığını, yalan söyleyip söylemediğini düşünerek geçireceksin. Azap duyacak, aynı ölçüde zindan edeceksin hayatı. Ama güvenmek de büyük hata oluyor. Birine koşulsuz güveniyorsun, bir bakmışsın bir sürü yalan söylemiş.
Çok haklısın. Guven olmadan sevgili olunmayacağını bilmiyordum sadece sence ben cahil miyim çok mu anormal bilmemem
Benim gibi olan vardır ama demi illaki
Hayatımda bu kavrama yer vericem artık 4 senelik iliskimde hiç buna yer vermedim bilmiyordum çünkü bunun gereklivoldugunu. Demekki o yüzden zarar görmüşüm bu kadar
Görüş
8Görüş
sadece sevgili olurken değil her türlü ilişkilede aile olur arkadaşlık olur vs hepsinde güven önemlidir..
22 yaşındayım ve bunu bilmiyordum. Cahil miyim ben sence ve normal mi bunu bilmemek
cahillikten değil de.. bilmemenin sebebi farkında olmamak ya da ihtiyacın olmadığındandır muhtemelen.. güvenle ilgili bir sorunun problemin olmamıştır
Şöyle deyim 4 senelik iliskimde güvene hiç yer vermedim her dediğine inanıyordum sorgulamiyodum iyi niyetli oldugum için. Güven kavraminin gerekliliğinin varlığından haberim yoktu özetle
aslında olması gereken bu.. normal.. ancak hayatta bu tür insanlarda var olduğunu unutmamak gerekli maalesef..
Kendim gibi sandigim için zarar gördüm demekki ben. Ders aldım en azından güven olmadan hiçbir insan ilişkisi kurmam gerektigini öğrendim
Kurmamam*
eh tecrübe işte böyle bir şey.. ama yinede önyargı ile bakma hiç bir şeye
Ön yargılı değilde aklımı kullanicam sadece her şeyde
Güven genelde kişinin kendine güvenmemesinden kaynaklanır. Aşırı şüpheci insanların temel özelliği bu.
İnsan ilişkilerinde gerekli birseymis ama
Çünkü aldatabilir yalan söyleyebilir öldürmekle tehdit edebilir sağı solu belli olmaz ve içine hep bir şüphe düşürür. Yani kısaca kontrollü davranmaktır güvenmek ve güven tek kullanımlıktır.
Hmm bu tür şeyleri yapmayacağına inanmaktır o zaman güvenmek ve önemli bişey gercekten
Aynen öyle. O yüzden zordur güvenmek. Ya karakter gerektirir ya da sabır.
Ben ilk önce güvenmem gerektiğini bilmediğim için zarar gördüm bu kadar onzaman şu an daha iyi anlıyorum. Güvenmeden sevgili olan var mıdır benim gibi acaba bu kavramın gerekliliğini neden bilmiyordum ki...
Ben de ilk başlarda güvenin önemsiz olduğunu insanları ayırt etmeden insan olduğu için sevmem gerektiğini düşünüyordum sonra aldatıldım yalanlarla manipüle edildim ve hayatımın bir kaosa sürüklendiğini gördüm. Aklımda sürekli sevgilim ya şunu yaparsa ya benden ayrılırsa ya şöyle olursa ya böyle olursa diye diye kafayı yedim. Şimdi anladım ki karşındaki kişi karakteri düzgün biriyse ve seni üzmemek için elinden geleni yapıyorsa o kişi güvenilir bir kişidir. İçiyle dışı aynıysa hareketlerine yansır zaten.
Sen en azından güvenin önemsiz olduğunu düşünmüşsün böyle bir kavramdan haberin var. Ben biriyle sevgili olurken güven olması gerektiğini bile bilmiyordum kaldı ki önemsiz olduğunu düşünücem
Aynen çünkü ailem kimseye güvenme yabancılarla konuşma diye yetiştirdi beni ama ben biraz özgür ruhlu bir kızdım o yüzden çok takmazdım ama aklımın bir köşesinde de dururdu. Şimdi daha da güçlendim kimseye güvenmiyorum. Okuduğum bölümde de insan psikolojisine dair bir çok şey öğrendim ve inan insanlar güvenilecek varlıklar değiller. Sen sadece kendi sırtına yaslan kimseden bir şey bekleme işte o zaman mutlu olursun.
Sence ben cahil miyim yorumlarda herkes bu kavramın gerekliliğine göre hsreket etmiş ama. ben 4 senelik iliskimde mesela hiç güvene önem. vermedim. daha doğrusu bu kavrama göre hareket etmeyi bilmiyordum cidden şu an çok cahil hissettim
Hayır cahil değilsin ben senin ne demek istediğini çok iyi anladım sadece biraz saf davranmışsın. Tecrübesizlik çaylaklık gibi düşün ama asla cahillikle alakası yok cahil insan sığ insandır sorgulamaz düşünmez kendi doğrularına göre hareket eder. Sen bunu sorguluyorsun ve bilmek istiyorsun.
Çok teşekkür ederim ♥️ cidden kötü hissetmiştim. bir an nasıl bu kadar cahil olurum diye. İçime şu serptin😍😍
Rica ederim canım ❤️❤️❤️😇
Bugün aladatılırsan daha geniş anlamanı sağlar
O kisinin bize zarar vermeyeceğini ve her dediğine inanmak değil mi güvenmek. Ben ilişkimde. bu kavrama yer vermemiştim o yüzden
Soruyorum
Güven lazım tabi ama sürece göre
Ben ilk önce güvenmem gerektiğini bilmediğim için zarar gördüm bu kadar onzaman şu an daha iyi anlıyorum. Güvenmeden sevgili olan var mıdır benim gibi acaba
Yası küçükler yapıyor onu genellde kanları hızlı akıyor biraz büyüyünce pişman olup mantiklari devreye giriyor senin gibi çok
18 yaşindaydim ilk önce güvenerek hareket etmeyi bilmemem çok normal o zaman. Bilgi eksikliği benimki ilk önce güvenmem gerektiğini bilmiyordum
Öğrenmiş oldun artik
Yorumlarda herkes bunu biliyor da ben neden bilmiyordum sence sinirlerim. bozuldu cahillikten mi
Cahillikten değil herkesi kendin gibi zannetmenden
Haklı olabilirsin çünkü her dediğine inanıyordum kendim iyi niyetli oldugum için hiç sorgulamiyodum
Tecrübe etmissin bir daha yaşamazsın
Hata yapmak avantaj mı dezanataj mi sence
Bilebile yapmadıgın sürece senin yararına olur
Güven olmayan kaliteli bir insan ilişkisi düşünülemez. Aksi halde onlar gündelik ilişkiler öteye geçmez.
Sen bunu nerden biliyorsun nasıl ögrendin bunu
Sizin de olduğu gibi benim de düşünebilme ve irade yeteneğim var. Yaşanılanlar ve etrafta gördüklerimiz, duyduklarımız vs. bunu bilmek için dahi olmaya da gerek yok.
Kendini güvende hissetmek için
İlişkinin sürekli ve güzel olması
biri bendenmi bahsetti. yetişdim:)
Güvenmediğin insanla ne yaşaycaksın?
cinsellik için temel
Bu nasıl soru ya
Gariplik nerde
Bilmiyorum işte. Bu kavramın gerekliliğin olduğunu bilmiyorum bilmiyordum daha doğrusu
Bunu ben bilmiyorum mesela. Herkes biliyorda ben niye bilmiyorum sinirim bozuldu
Anlamadim
En İyi Görüş